ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב תחליף נייח לסטודנטית. המשקל לא משמעותי, גודל המסך צריך להיות 15.6 וצפונה. שימושים לא כבדים מידיי לכן לדעתי I3 מהסדרה החדשה מספיק+ 4 או 6 ג'יגה RAM. לי חשוב מאוד נושא האמינות והאחריות לשלוש שנים, כמו גם בנייה איכותית. לה חשוב מאוד עיצוב המחשב והיא מעדיפה מחשב בצבע לבן או שחור. כמובן שבמידה ותהיה הצעה לצבע אחר, היא גם תישקל * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, בעיקר תוכנות אופיס, צפיה בסרטי HD. * גודל המסך? 15.6 עד 17 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכ…
-
- 6 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום, אני שוקל לקנות את המחשב ASUS עם מעבד I3 דגם:X54HY-i3 באתר וואלהשופס מצויין שהאחריות ניתנת ע"י רונלייט http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1INX54HY ואילו באייבורי וKSP מצויין שהאחריות ניתנת ע"י יבואן רשמי במעבדות IBM http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8225&CatCode=315 יש הבדל בין סוגי האחריות ? בנוסף אשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי הדגם. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב חזק למטרת גרפיקה מעבד I7 RAM 8 GB כרטיס מסך חיצוני (לא למשחקים - רק שלא יגנוב מהRAM של המעבד) מקלדת מוארת - חובה ! דיסק קשיח או 7200 סל"ד או כונן פלאש SSD בנפח 500 +- תקשורת אלחוטית WI-FI מסך FHD בגודל 15.6 +- תודה לעוזרים !
-
- 6 תגובות
- 785 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש ברשותם מחשב ישן שהפסיק לעבוד (אין לי מושג מה המפרט שלו אגב, אבל נראה שלוח האם מת) אני זקוק למפרט הפשוט ביותר שקיים - אך שיוכל להריץ XP או וינדוס 7 בצורה סבירה. שימושים: גלישה בלבד. תקציב: הנמוך ביותר האפשרי אני מתכנן להשתמש בHDD מהמחשב שמת ואם אפשר גם בזכרונות (קינגסטון 1.5GB), אין לי מושג על איזה DDR מדובר...כתוב על הסטיקים KVR400X64C3A אין צורך בציוד היקפי או במסך. ספק הכוח שיש במחשב הישן חדש לחלוטין (520W 20/24PIN COMBO) - רכשתי אותו כי הייתי בטוח שהבעיה שם. תודה רבה!
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני חושב שהתקציב מספיק אבל אם יש צורך אפשר לחרוג גם ב 1000 שקל חקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הולך להריץ הרבה מכונות וירטואליות הרבה מהדרים שימוש גם בMATLAB מידי פעם ישוחקו בו משחקים כבדים כמו CALL OF DUTY BATTELEFIELD וחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ישוחק בFHD ו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.אין צורך ש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 השקט מאוד…
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מעוניין באולטרא נייד....ואני לא רוצה להתפשר על ביצועים. כמובן שברור לי שזה הולך להיות קנס כמו שאומרים...חשוב לי שהוא יהיה "סקסי", שיהיה קל משקל, וכמובן עם ביצועים גבוהים. הלוואי והיה אחד שתומך גם במשחקים ! אני מכיר רק את הסאמסונג S9.....שיש לו SSD (מעולה) , עיצוב סקסי לחלוטין , ומחיר "אטרקטיבי" של 7200 ש"ח. נתקלתי גם בASUS ZENBOOK UX31....שיש לו SSD גדול יותר, עיצוב מדהים , ומחיר "אטרקטיבי" של כ7700 ש"ח. וכמובן נתקלתי גם בMACBOOK AIR, שאם אני ארכוש אותו אני אתקין בו WINDOWS. אני אשמח לעצה בנושא - למשל בנושא הSSD , יש הבדל בביצועים בין הניידים הקיימים בשוק ? חשוב לי חיבור USB 3, HDMI. אה וזה קצת מוזר להגדיר - לגבי המסך - במידה ויש הבדלים ביניהם - הייתי מעוניין במסך הבה…
-
- 4 תגובות
- 851 צפיות
-
-
היי. במקום לכבות מחשב, הכנסתי אותו בטעות למצב שינה היום בבוקר. במשך חצי יום הזה שמתי אותו בתיק סגור. האם יכל להגרם איזשהו נזק בגלל חוסר אוויר? כשהוצאתי אותו לא הרגשתי בכלל שהוא עובד, ורק כשלחצי על כפתור ההדלקה, הופתעתי לגלות שהוא במצב user lock. הסוללה היתה על 58 אחוז כשבדרך כלל היא מתרוקנת תוך שעתיים (החזיק 6+ שעות). acer aspire 5740g i7 620m 2.6 GHz, ati mobility 5650
-
- 3 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש למשחקים ואני צריך קצת עזרה בלבחור מפרט. אני לא צריך מקלדת עכבר וכו'. אני מעדיף מעבדים של אינטל וכרטיסי מסך של רדאון. אשמח לקצת עזרה ורעיונות אפשר לנצל את כל התקציב וגם לחרוג קצת כי אני רוצה שהמחשב יחזיק כמה שנים. המחשב יהיה בעיקר לגיימינג (WoT,WoW) אני רוצה מסך מרובע ולא שטוח. (את המסך תכננתי לקנות בנפרד אז אפשר לפרוץ תקציב בשבילו) המחשב מיועד להגדרות בינוניות-גבוהות אין צורך בציוד היקפי (אני כבר אקנה מקלדת ועכבר בנפרד). עדיפות לאיכות על שקט. לא מתכנן OC ומערכת הפעלה אני כבר אחפש לבד. לא חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב. את המחשב אני אקנה מחנות בחיפה (אז אני קודם רוצה לדעת איזה חלקים אני צריך ואח"כ לוודא שיש להם) תודה
-
- 3 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת מה קורה לגבי האחריות על מחשב נייד אם אני מוכר אותו ביד 2 למשל... צריך לעשות איזה משהו מיוחד בשביל שהאחריות תעבור לבעלים החדשים? או שזה אוטומטית?
-
- 4 תגובות
- 625 צפיות
-
-
היי, אני מקווה שאני לא עושה פדיחות לעצמי אבל קיבלתי מחשב נייד של LG LE50 ויש שם 2 זכרונות של 512 כל אחד אבל משום מה אני לא מוצא איפה הזכרון השני.כלומר פתחתי מאחורה וראיתי רק זכרון אחד ואין לי מושג איפה הסלוט השני חחחח.לפי הפירוט הטכני של המחשב רשום שיש 2 סלוטים מישהו יכול לעזור לי לדעת איפה ממוקם הסלוט השני? בעקרון יש לי כרגע 1 גיגה בשני סלוטים של 512 שאחד מהם במהירות 533 והשני ב667 (למרות שנטען ע"י היצרן ש667 לא אמור להיות נתמך אבל המחשב עובד יפה מאוד ומזהה 1 גיגה).אני רוצה לשדרג למקסימום שהמחשב יכול לקבל שזה 2 גיגה.השאלה האם אני צריך לקנות סלוט אחד של 2 גיגה 667? אשמח למידע מפורט איך ומה צריך לרכוש כדי להגדיל את הזכרון ל2 גיגה תודה גל
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
אוקיי אז כמו שאמרתי , אחותי מבקשת מחשב רק בשביל הסקייפ, אין לה עוד שימושים בו, לא פייסבוק ולא סרטים ולא אופיס. נטו בשביל סקייפ. אני יודע שהיא ממש ממש לא מבינה במחשבים, אבל אמרתי לה שאם יהיה לה מחשב, היא אולי עם הזמן היא תיפתח לעולם המחשבים והאינטרנט ובשביל זה היא תצתרך מחשב יותר טוב מן הסתם ולא רק "מחשב בשביל סקייפ" שוטטתי פה הרבה באתר וראיתי הרבה המלצות על מחשבי אסוס ראיתי שממליצים הרבה על המחשב הזה - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8310&CatCode=315 ויש את המחשב הזה גם - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8225&CatCode=315 שניהם מעל התקציב, אבל אני אומר - אם כבר לקנות מחשב חדש אז שיהיה טוב גם לעתיד... לעומת זאת , יש את כל המחשבים שעולים פ…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בן דוד שלי צריך מחשב חדש אז הנה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות חסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שהצקציב מאפשר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 3 תגובות
- 693 צפיות
-
-
אהלן, ברשותי מחשב נייד של fujitsu simens וככל הנראה הלך לו הלוח אם, ורציתי לדעת מה יכולה להיות עלות התיקון, ואם זה יכול להיעשות באופן עצמאי
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב נייד חדש בקרוב ויש לי כמה שאלות: האם למישהו מכם יש ניסיון עם כונני SSD בניידים? אני מבין שיש שיפור גדול בביצועים אבל זה בא על חשבון התייקרות ניכרת במחיר הנייד וכמו כן נפח קטן יחסית של הכונן. האם שווה לחכות עוד כחודשיים-שלושה עד שירדו המחירים? האם יש חברות המציעות ניידים עם כונן SSD למערכת ההפעלה וכונן רגיל בנוסף? המלצות על דגמים ספציפיים / דברים שצריך לשים לב אליהם? בנוסף, אני מתכנן לעבוד על 2 צגים במקביל. רציתי לדעת האם ניתן לחבר 2 צגים למחשב נייד? למיטב ידיעתי גם חיבור ה- HDMI החדש תומך רק בצג אחד ולא ניתן "לפצל" אותו. שמעתי על פתרון של חיבור צג אחד ב- HDMI וצג שני ב- VGA אבל זה לא אופטימלי בכלל. האם אתם מכירים ניידים שבאים מלכתחילה עם…
-
- 1 תגובה
- 932 צפיות
-
-
היי אני צריכה עזרה בהרכבת מפרט העונה על הדרישות הבאות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, גלישה, סרטים במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). dot net, java וכדו' מזדמן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 5. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת המחשב 6. האם ישנה העדפה ל…
-
- 7 תגובות
- 966 צפיות
-
-
אופציה 1: Asus N55S CORE I7 http://www.compil.org.il/scripts/prodView.asp?idProduct=567 אופציה 2: msi GE620DX http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8473&CatCode=315 התקציב עומד על 4000~ ש"ח אפשר לגלוש מעט 4000-4500. איזו אופציה יותר טובה והאם יש עוד אופציה שכדאי לקחת בחשבון?
-
- 0 תגובות
- 680 צפיות
-
-
מעוניין לרכוש את הנייד Dell Inspiron n5040 (או דגם אחר, תלוי במחיר). כרגע הוא עולה בסביבות 2700 ש"ח. האם כדאי לחכות לתחילת שנה חדשה? האם יש צפי לירידת מחירים? תודה.
-
- 1 תגובה
- 521 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2000 שקל 2. מה שימושי המחשב: משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: כל המשחקים החדשים שיצאו ושייצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): זו רזולוצייה של 4:3, גודל 19", לא יודע מה הרזולוציה במדוייק -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב: הכי גבוה שאפשר בכסף הזה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא צריך 4. האם יש רכיב…
-
- 6 תגובות
- 652 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב: משחקים (לא באטרף), עריכת וידאו חובבנית, עריכת סאונד ביתי ברמה גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): Cubase, Premiere, Photoshop, אופן שימוש מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: RPG, אסטרטגיה למיניהם. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): לא ידוע, מסך 21-23" יירכש בהמשך בתקציב של 800-1100 ש"ח -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב: משחקים בסבבה, לא צ…
-
- 0 תגובות
- 693 צפיות
-
-
נתחיל בזה שיש לי כרטיס מסך שאני מעביר ממחשב אחר. כמו כן יש לי עוד שני הארד דיסקים אחד של חצי גיגה ואחד של גיגה. עדיין הייתי רוצה הארד דיסק עליו אני אתקין מערכת הפעלה (הארדיסקים מלאים בחומר) לא צריך ציוד היקפי בכלל. חשבתי על כיוון של 8 גיגה זכרון. יש לציין שהמחשב משמש גם כNAS לסטרימרים בבית אשמח לקבל המלצות. תודה אביב
-
- 8 תגובות
- 708 צפיות
-
-
שלום לכולם, הרכבתי מפרט למחשב אשר יעודו משחקים בביצועים טובים מה דעתכם מבחינת ביצועים ואמינות? איזה מסך לדעתכם שווה ונכון לצרף למערכת - בטווח המחירים של 700-800 ש"ח • מעבד INTEL 2500K - • לוח אם GIGABYTE GA-Z68MA-D2H-B3 ] • זיכרון CORSAIR VENGEANCE 8192MB (4096MBX2) 1600 CL9 "LOW PROFILE" : CML8GX3M2A1600C9B] • כרטיס מסך HIS 6870 "FAN" 1GB GDDR5 (HDMI/2xDVI/2xMini DP) - RETAIL ] • צורב DVD LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA ] • מארז ANTEC SIX HUNDRED w/o PSU • סט מקלדת ועכבר MICROSOFT WIRED DESKTOP 400 - USB ] • ספק כוח ANTEC 620W HCG-620 ] • קרור למעבד ARCTIC-COOLING FREEZER 13 ] • קרור למארז COOLERMASTER 120mm SILENT CASE FAN • דיסק קשיח WD BLACK 1TB SATA3…
-
- 4 תגובות
- 526 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה ביתית - סרטים, אינטרנט, משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא וכדומה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 1 תגובה
- 523 צפיות
-
-
אני מתכוון לשדרג את המערכת מAMD לאינטל בחודש הקרוב צריך בבקשה המלצה על לוח אם שתומך OC ו X2 PCI-E מחיר מקסימום למעבד ולוח אם 2200. תודה
-
- 3 תגובות
- 652 צפיות
-
-
אני מחפש חינות מחשבים באזור הרצליה. יש המלצות? (לא KSP או IVORY). תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-