ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
שלום, ברצוני לנרכיב מפרט למחשב עריכה (אני עוזר לחבר), כצת על הדרישות מהמחשב 1. על המחשב להחזיק לא פחות מ 5 שנים של עבודה רצינית וקשה. 2. על המחשב יכולת להחזיק את פורמט ה HDV. 3. ההרדיסקים של המחשב הינם בנפח של 250GB ושל 160GB. (המלצות לדגמים). חיבור SATA כמובן. 4. תקציב של עד 6000 (לא כולל מסכים). 5. הכי חשוב על כול הרכיבים של המערכת לעבוד טוב אחד אם השני ללא התנגשויות ובעיות (כבר קרה לי שמכרו מחשב עריכה מחברה ידוע שהיו בו התנגשויות בין רכיבים). עכשיו יש ברשותי שני הצעות מחיר אשמח לקבל את חוות דעתכם עליהם. כמו כן אם למשהוא יש המלצות אחרות אשמח לקבל. מחשב ראשון: http://www.pcpower.co.il/product_info.php?products_id=1198&osCsid=8fdabefec00e3bdc624d36bfd9d735ae מחשב שני:…
-
- 4 תגובות
- 626 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך בלי להוריד באיכות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, עבודה משרדית, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.- FARCRY3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 - 1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועו…
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
אפשר מפרט AMD מלא אני חושב על הכיוון של Athlon Xp 2500 ראיתי איזה המלצה עליו בביחרת 2003 או משהו כזה באתר כאן זכרון 512 MB הייתי רוצה גם לשחק במחשב (רשת - כרטיש רשת ..) מדי פעם אז ככה ש... גם כרטי מסך סביר/טוב תודה
-
- 1 תגובה
- 975 צפיות
-
-
ואיי.. האמת שחפרתי דיי הרבה בכמה וכמה מקומות.. (בעיקר באתר הזה) והרכבתי לעצמי משהו ואשמח לחוות הדעת המקצועית שלכם. כמו שכבר ציינתי בכותרת אין לי צורך בציוד היקפי ו oc איני מתכוון לעשות.. (אולי בשלב יותר מאוחר וגם אם כן, אז מינורי) בכל מקרה זה המפרט (המחירים הם מאתרים שונים ויכולה להיות סטייה קלה לכאן או לכאן) -------------------------------------------------------------------------------------------------------- מעבד Q9450B Q9450 QUAD CORE 2.66G TRAY 12MB 95W 775/1333 מחיר:1532 לוח אם GA-EP45-DQ6 מחיר:1373 זכרונות 2Gb KIT (1G X2) TWIN2X2048-9136C5D מחיר:618 כ. מסך GIGABYTE Geforce 9600GT 512 mb DUAL DVI Retail מחיר: 770 ספק כוח Corsair 450W CMPSU-450VX/550W מחי…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הזמנתי מחשב ראשון מtms ועבר בהצלחה ואני מתכוון להזמין מחשב נוסף יותר רציני משהוא בסביבות ה4000 שקל למשחקים כבדים ואני מאוד מתלבט האם ללכת שוב על tms או לוותר וללכת על IQPC או rsm או זיגזאג או כל חנות אחרת? אני מחפש חנות אמינה זולה וטובה ושבמקרה שאני אצטרך אותה יום אחד במימוש אחריות או כל דבר אחר היא תהיה שם לצידי ולטובתי מה אתם חושבים?
-
באמצע אוגוסט אני הולך לקנות ולבנות מחשב חדש. זה המפרט שאני הולך ללכת עליו: Cooler Master HAF 932 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811119160 Intel Core i7 920 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819115202 CORSAIR DOMINATOR 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820145224 Seagate Barracuda ES.2 ST31000340NS 1TB 7200 RPM http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822148278 SAPPHIRE 100269SR Radeon HD 4890 1GB 256-bit GDDR5 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814102830 LG Black 22X DVD+R 8X DVD+RW(שאלה: האם הDVDRW הזה יכול לצרוב דיסקים של DVD וCD או שלא?) http://www…
-
- 3 תגובות
- 601 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 4.5 אלף יש מצב לעליה בתקציב 2. מטרות המחשב? גיימר,משחקים כבדים וגלישה באינטרנט 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כן,מסך מקלדת ועכבר 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?אין 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?כן העיצוב חשוב, וגם שיהיה די שקט. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?צריך מערכת הפעלה כי הוא לא יודע לבד להתקין,וצריך הרכבה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?אין 9. האם חשוב שקט? עד כמה?צריך שקט אבל לא קריטי מידי 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?לא מתוכנן 11…
-
- 13 תגובות
- 930 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך אם זה יועיל למחשב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר, פרנסה Indesign, Ilustrator, Photoshop, Premier, AfterEffects, Muse, LightRoom 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא, אולי מסך, אבל זה כן תלוי בתקציב 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה ח…
-
- 37 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
היי, אחרי שעברתי על לא מעט מחשבים ניידים יש לי כמה מחשבים ניידים שאני לא מצליח להחליט איזה מהם אני מעדיף והאם ההפרש מחירים משתלם. להלן המחשבים : Lenovo Z500 i5/i7 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9892 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9893 Lenovo Y580 i7 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9894 או להתפשר על איכות ולקנות ASUS קצת פחות טוב ולהוסיף לו 4GB זיכרון : K55VJ http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9824 מה אני מאבד במקרה הזה ? כרטיס מסך פחות טוב ( 660M משמעותית הרבה יותר טוב מ 635M ). 4 גיג'ה זיכרון שאני אוסיף לו בכל מקרה + 150 ש"ח. 250 גי'גה פחות בדיסק קשיח וללא SSD. תאורת מקלדת לא קיימת בדגם הזה של אסוס. מצלמת רשת קדמית לא באיכות HD ? או בכלל i5 מהדגם…
-
- 0 תגובות
- 681 צפיות
-
-
אבקש עזרה למחשב לעריכת וידאו (פרמייר) וגרפיקה (פוטושופ) תקציב 15K לקחת בחשבון 2 דיסקים של 500 G לעבודה +1 לתוכנה כמו כן מאוררים שקטים גם לספק \מעבד\דיסקים\מארז ממתין בכיף להצעות תודה Doc
-
- 6 תגובות
- 782 צפיות
-
-
המחשב מיועד לעבודה תכנותית (Visual Studio), גלישה באינטרנט, מדיה ואולי איזה הרצה מזדמנת של משחק (או שזה כבר גובל בחמדנות?). אין צורך במסך או ציוד נלווה. תודה על המאמץ :-)
-
- 8 תגובות
- 659 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשו…
-
- 0 תגובות
- 853 צפיות
-
-
מה שידוע זה מסך 17 שטוח כרטיס מסך 6600 gt לא בטוח איזה יצרן של הכטיס אולי gigabyte מעבד s-939amd 3200 venice core זיכרון 512 אם אפשר אז יותר צורב דיוידי ללא כונן דיסקטים עם מקלדת רגילה ועכבר של מיקרוסופט(ב-40 ש"ח בערך)ולוח אם איכותי והכי חשוב כרטיס קול איכותי (dj)וכל השאר...אם שחכנו ללא רמקולים
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. בניתי את המפרט הבא: אשמח לקבל עליו את חוות דעתכם. 2. אני עד כה הבנתי שההבדל בין PQ ל-PI בכרטיסי הזיכרון הוא בפיזור החום וש-PI מומלץ יותר ל-OC, אז ככה... אין לי כוונה לעשות OC, אז איזה כרטיס מבין השניים מומלץ יותר? תודה רבה לעונים.
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אפשר מעט לחרוג אם לא מספיק ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (CSGO ובסגנון) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד לא מיועד לתוכנות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ' 1920x1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שא…
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
בסופו של דבר אחרי מחשבה החלטתי להתגבר על הפיתוי לקנות מחשב חדש (מתגייס לקרבי בנוב', לא יהיה הרבה בית). זה המפרט העכשיו שלי: p4 2.8 mhz prescot 512 mb ddr 400 (3200 gef 6600 agp 8x אז ככה, חשבתי לקנות בחול 2 גיגה זיכרון (המחירים שם הם בדיחה יחסית לארץ) של DDR 400 - זה אני די סגור וגם כרטיס מסך שתומך ב- AGP... אין ממש גבול להשקעה (כמובן לא גדולה שכן אז אין טעם לשדרוג) , לצורך העניין לכרטיס מסך אני מקציב 1000-1200 שקל, יש לי ספק טוב שיכול להחזיק כרטיס חזק... יש רעיונות לדגמים? (אולי אני אשיג משומש)
-
- 3 תגובות
- 676 צפיות
-
-
אני החלטתי לשדרג לGTX 1070 ורציתי לשאול אם זה מתאים למחשב או שאני צריך לשדרג עוד דברים שיתאימו? מפרט: C4690T Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray 1 ₪1030 DCACO-FP701-CSA01 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 1 ₪123 GH81MHD3 Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד 1 ₪239 SST-RL04-650 בקניית מחשב חדש בלבד SilverStone Redline 04 Black USB3.0 + FSP 650W Raider 1 ₪520 EGF-14 EVERCOOL EC-EGF-14 14…
-
- 2 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום, המחשב הישן שלי לא יחזור מתיקון בשל חוסר חלקי חילוף ולכן אני מחפש מחשב דומה או עדיף עליו. השתמשתי בlenovo flex 15.6" עם 8GB זכרון, דיסק משולב של 24GB+500GB וכרטיס מסך 820M. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3700 (צריך לכלול הרחבת אחריות במידה והאחריות לשנה) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות, טיפה משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא יש…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לשימושים יומיומיים סטנדרטיים - גלישה, מייל, מוזיקה ומסמכים מדי פעם. תקציב נמוך ככל האפשר בלי לרדת לזנות מבחינת ביצועים/טכנולוגיה. קניה באילת אפשרית ואם ההפרש ממש ממש גדול אפשר לשקול קניה בארה"ב + חריטה אבל הייתי מעדיף להמנע מזה. בינתיים ראיתי את ה-VIVOBOOK למיניהם באילת ב-2050-2200 ש"ח בערך: http://ksp.co.il/?select=.268..1483..596.&list=1&sort=2&glist=1&uin=0&txt_search=VIVO&buy=&minprice=0&maxprice=0 אם כי באמאזון הם עולים ~100$ פחות... אשמח להמלצות
-
- 4 תגובות
- 842 צפיות
-
-
תגידו רק אם כדאי סטיק אחד או שניים כמו ששמתי פה מפרט מחשב שאני רוצה לקנות: CPU : AMD Athlon 64 3000+ CPU BOX / Tray + TT Venus 12 [ ¤ 1425.15 ] 1 Motherboards for AMD : Gigabyte GA-K8VT800 VIA K8T800 Motherboard (Athlon64, DDR400, 5.1 Sound,SATA RAID, LAN, USB 2) [ ¤ 598.56 ] 1 Memory : OCZ 512MB DDR-RAM 3200 Premier Series Memory [ ¤ 1035.52 ] 2 Hard Disks : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 585.07 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128MB DDR DVI Bulk Video Card [ ¤ 1529.95 ] 1 Sound Cards : Creative Audigy 2 Bulk Sound Card [ ¤ 484.55 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.78 ] 1 CD-ROM / DVD-…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט עבור מחשב שיחזיק תוכנות אנימציה וקומפוזיט כגון אפטר אפקט ומאיה (תל מימד). אני מעוניין לדעת איזה מעבד לקנות,איזה דגם,ואיזה לוח מתאים לו,דבר שיוכל להחזיק את התלת מימד. כמו כן איזה כרטיס מסך מתאים לכך,והכל במחיר לא הכי יקר..כי אין לי הרבה כסף. בתודה מראש, אמיר
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייח שנרכש לפני 3 וחצי שנים. אני מעוניין לשדרג אותו/להחליף רכיבים שעלולים להתקלקל עקב בלאי. אציין שאני משתמש במחשב לצורכי עריכת תמונות בפוטושופ ושימושים כלליים. מצ"ב המפרט של המחשב. אשמח לעצות, תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אם אפשר מפרט למחשב לסטודנט שרוצה לראות סרטים באיכות סבירה ? לפי המדדים הבאים (את הפירוט של כ"א .. אין י מושג.. לעזרתכם) מעבד - AMD (הבנתי שיותר זול.. ולא פחות טוב מאינטל לצרכים שלי) דיסק קשיח - 80G דיכרום פנימי-1024\2028 כרטיס מסך ? לוח אם ? מסך ? רמקולים ? תקציב 3000 ~ תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
מבקש הצעה למפרט לחבר שלי, השימושים הם בעיקר בסיסיים (אינטרנט הרבה טאבים במקביל, אופיס, לימודים, מוזיקה, הורדות וכו') מסך אפשר גם 23 ואפשר גם ברזולוצייה 1680x1050 אבל 22 אינטש ומעלה, עדיפות למסך פחות רחב אבל לא מרובע (אבל אם אין גם רחב זה בסדר). עדיף שבהמשך (בערך עוד יותר מחצי שנה) יהיה אפשר לשדרג ולהוסיף כרטיס מסך בינוני למשחקים (COD, FIFA , NFS וכו'). (לא חייב להריץ על הרזולוצייה הטיבעית, אפשר גם 1680x1050, אך חשוב לי שהספק יסחוב כרטיס מסך בינוני, בינוני אני מתכוון לכרטיס כמו 9600GT או 450GS). אם אי אפשר מבחינת תקציב אז לא נורא נסתדר עם מחשב גם בלי אופק שידרוג לכרטיס מסך (הוא לא משחק הרבה אבל זה לא יהיה ביג דיל אבל עדיין הוא מעדיף שהוא כן יוכל לשדרג). כמה שאלות: איך הספ…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרה ביצירת מפרט המיועד בעיקר ליצירת מוסיקה. יכול להיות שאחבר כרטיס קול חיצוני בהמשך. כבר שנים שאין לי מחשב שמסוגל להריץ משחקים חדשים אז אין לי מושג לגבי דרישות בכיוון הזה אבל אני רוצה להיות מסוגל להתקין משחקים חדשים ולהיכנס לזה קצת יותר. תודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אין פגיעה בביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד בעיקר לעריכת סאונד ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מז…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-