ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10 אלף ש"ח רק למחשב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? lumion 3DMax Vray for 3DMAX & for Sketchup All adobe programs Autocad Revit 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא חובה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לכלול את כלל הרכיבים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? דיי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלת גודל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכ…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני כרגע בהתלבטויות באשר לאיזה לפטופ לקנות ויש כמה דברים שמעניינים אותי ב-x220: 1) כמה נוח להקליד עליו? ואני לא מתכוון מבחינת נוחות המקלדת אני מתכוון מבחינת איך שהידיים נחות בזמן ההקלדה. בגלל שהלפטופ הזה מאוד קטן ראיתי שכשאנשים מקלידים עליו הידיים שלהם לא נחות לגמרי על הפלסטיק של המחשב. אם למישהו מכם יצא להקליד על המחשב הזה אשמח לשמוע דעות. 2) עד כמה המסך הקטן מציק? אני בחיים לא עבדתי עם משהו יותר קטן מ14 אינץ' על ניידים אז אשמח לדעת עד כמה זה מציק שהמסך כזה קטן, במיוחד ממתכנתים או אנשים שעובדים הרבה עם טקסט.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה! אני קונה מחשב חדש, וכבר בניתי מפרט (לא יודע איך הגעתי ל-7000, אבל שיהיה). אשמח לקבל תגובות\הצעות\שיפורים. והרי המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤1016 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤566 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950PRO 512MB DDR3 DUAL DVI TV/O - RETAIL ¤930 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H66N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤183 זיכרון: OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - SYSTEM ELITE EDITION - OCZ2SE8002GK ¤758 מארז: NZXT APOLLO w/o PS -SILVER ¤415 ספק כוח: ANTEC NEO HE (HIGH EFFICIENCY) 430W ¤450 קרור למעבד: SCYTHE NINJA PLUS REV.2 - 6 HEAT PIPES CPU COOLER ¤239 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + ממ…
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה צריך צורב DVD תכרטיס מסך דיירקט איקס10 החדש מינימום 250 GB זכרון 2 GB ראם לא צריך ציוד היקפי המחשב ישמש למשחקים חזקים מאוד... תודה..
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סטודנטית לתואר שני - עבודות אופיס אינטרנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת נוחה ושקטה לעבודה ממושכת - איכות בניה טובה * משקל רצוי? קריטריון חשוב מאד - כמה שיותר קל!!! * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לברר מה הם ההבדלים בעקריים בין שתי המערכות, לאור העובדה שהקנפיגורצייה דומ, האם המסכים שומים ומה השוני?, האם יש בעיות מוכרות באחת מן המערכות ומהן. מהוא הזרם המקסימלי שניתן למשוך מחיבורי ה USB 3.0 בלנובו. הקטנפיגורצייה: Intel 920XM 8GB Kingston Hyper-X 1600 7-7-7 (קונה בנפרד) (מה שמגיע הכי זול עם הנייד) Intel 6300 Ultimate N Gobi 2000 כל השאר לא חשוב (יש שלושה התקנים חיצוניים במערך USB כולל בלוטות לכן לא צריך בלוטות פנימי כמו כן הדיסק הקשיח הכי בסיסי בגלל שאני הולך לשדרג לכונן SSD בעתיד, זמן סוללה לא רלוונטי - יש סוללה חיצונית בקיבולת הרבה יותר גבהה) תודה מראש. 8)
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברשותי מחשב ישן יחסית (מאמצע שנת 2008 בערך) שאני מעונין למכור. הכנתי מפרט של החומרה הקיימת במחשב ע"מ לקבל מכם כיוון לשווי שוק עדכני למפרט הנ"ל. מובן לי שהמחירים על החומרה הישנה כבר לא גבוהים כ"כ, אך עדין אשמח אם תעריכו את שוויה. להלן המפרט: בברכת חג שמח, דין.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
AMD ATHLON_64_3200-939-E6-Tray-VEN + SCNJ-1000P - Scythe NINJA PLUS כרטיס מסך: Leadtek PX7800GT-TDH זיכרון: ADATA DDR 1024MB 400MHZ CL3 דיסק קשיח: WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII צורב דיוידי: LG DVDRW GSA-4167B BLACK וספק: FSP 400W LGA775 24pin SATA 12cm ומארז לא כ"כ משנה לי, בינתיים חשבתי אולי על : COMPUCASE CI-6A19 BLACK NO PSU לוח אם: DFI \ ASUS Infinity-NF4-Ultra מה אתם אומרים?
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אבקש לקבל מפרט למחשב לעריכה גרפית כגון: Adobe CS4 Suite, עיקר העבודה הוא לעריכה גרפית בעיקר דו מימדית, עבודה משרדית שוטפת וגלישה באינטרנט כמובן. תיתכן בעתיד גם עריכת וידאו בעזרת Adobe Premier, אך זה כרגע משני. התקציב הוא בערך 4000-5000 ש"ח. אין צורך בציוד היקפי. יש לי מסך LCD מעולה - "17 (אינני מתכוון להחליפו כרגע) העדפה כמובן למעבד אינטל, ושהמחשב יהיה שקט!!! יש צורך בכמה שיותר כניסות USB כי יש לי המון ציוד לחבר. אין צורך במערכת הפעלה - יש לי. לא מתוכנן OC - לא ישמש למשחקים. הנני מעדיף לוחות אם של MSI או ASUS אך אם תציעו לי אחרת אשמח לשמוע. בתודה מראש, א.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1,000 2. מה שימושי המחשב? גיימינג, עריכה גרפית ועריכת וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: Adobe Master Collection CS6 - שימוש יחסית כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassin's Creed, Watch Dogs, The Witcher 3, The Sims 4, וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכים של 1680X1050 לעריכה ועבודות, בגיימינג אני הרבה פעמים מכבה מסך אחד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם.. חברה שלי רוצה לקנות מחשב הביתה לעריכת הווידאו, מצאתי שזה המקום הטוב ביותר לבקש בו עזרה. הדרישות שלה: מחשב חזק, מהיר ובעיקר אמין. התוכנות שאיתן היא צפויה לעבוד - AVID, ADOBE PREMIERE, After Effects, וקצת Photoshop. רמת השקט לא כזאת קריטית הייתי מדרגה אותה ב5. התקציב חייב לכלול שני מסכים נורמליים לעריכה, וכל הציוד ההיקפי, עכבר מקלדת רמקולים וגם מערכת הפעלה. הארדיסק גדול (כמה שניתן) וכמובן זיכרון אותו הדבר.. אני משאיר לכם את כל השיקולים, במידה ודרושה חריגה שתוסיף מאוד לרמה של המחשב בבקשה לציין שזה כדאי.. תודה גדולה גדולה מראש..! * שכחתי לציין, המחשב צריך לכלול USB 3 ורצוי גם FireWire אם לא בלוח עצמו אז הכרטיס נוסף..) שוב תודה...
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני יודע שהנושא נחפר עד כלות, אבל משיטוט קל בפורום לא מצאתי תשובה חד משמעית לצרכים שלי. -זמן סוללה של בין 3-5 שעות. -מסך שאינו מבריק. -אחריות בינלאומית. המחשב ישמש בעיקר לצרכי אינטרנט, אופיס וסרטים פה ושם. ובנוסף, אני לא הולך להסתובב עם המחשב יותר מידי כך שמשקל לא מהווה פקטור משמעותי, למרות שנחמד אם הוא יהיה קל. אה כן, ומדובר בתקציב של 800-850 דולר. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה להודות לכל עזר להרכיב מפרט גיימינג לפני כשבוע. המחשב נקנה מ TMS . מחפש מחשב לסבא, הכי זול מצידי שהכל יהיה ONBOARD מה שחשוב -אחריות,צריכת חשמל נמוכה, תמיכה ב XP- השימושים הם בסיסיים ביותר - גלישה , משחקי JAVA. 1. מה התקציב המקסימאלי? כמה שנמוך יותר יותר טוב. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, משחקי JAVA ברשתות חברתיות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).כ 8-10 שעות ביום (שוכח לכבות ) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישו…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך את עזרתכם בבחירת מחשב נייד בתקציב של 2000-2500 שקל לערך.. אני רוצה שהמחשב ישמש אותי קודם כל לצרכים הלימודיים שלי, שיהיה מספיק טוב בשביל תכנות. אני מניח שכל מחשב בסיסי יספיק לי לאופיס אבל אני רוצה שהמחשב הזה יהיה טוב גם בשביל תוכנות שאני אשתמש בהן במהלך לימודיי. בנוסף אני רוצה לראות בו סרטי HD, לשמוע מוזיקה, ואפילו לשחק מדי פעם (לא משחקים כבדים וחדשים, אלא קצת משחקי אסטרטגיה וכו'..). כמה שיותר מקום בדיסק קשיח שתצליחו להכניס בתקציב, תבורכו! אם אין ברירה אבל ממש ממש אין ברירה... שיגיע אפילו ל-3000 שקל אבל ממש במקסימום. וכמובן שיהיה לו הרבה זמן סוללה, כי אני צריך אותו עובד למשך כל יום הלימודים שלי! תודה רבה מראש לכולם! סומך עליכם ;-).
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב חדש. מצאתי מספר מפרטי מחשב, אבקש את המלצתכם שימושים: עבודה משרדית (מעבד תמלילים, גלישה באינטרנט) ומעט משחקים (משחקי אסטרטגיה ישנים בעיקר כמו Age of Empires ו StarCraft). תקציב: עד 2000 ש"ח למחשב בלבד, עד 2500 ש"ח למחשב כולל מסך. ציוד הקפי: אין צורך במקלדת, עכבר ורמקולים. מסך: מסך דק בגודל ''19 ומעלה, רק אם נכנס במסגרת התקציב. אני לא מתכנן OC. עדיפות למארז בצבע לבן. עדיפות לחנות שיש לה סניף במרכז הארץ (ראשון לציון, רחובות). 1. מחשב מוכן מבוסס מעבד אינטל Dual Core E2200 כולל מסך 19 Acer X193WBD מחברת IVORY http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1293&CatCode=1 מחיר 1720 ש"ח אני רוצה לשדרג את הדיסק הקשיח לSeagate 500GB SATA II 7200RPM בתוספת 65 ש"ח. ה…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכל מי שיכול לייעץ ראיתי באתר שמרבית השאלות מתייחסות למחשבים עבור משחקים. הצורך שלי שונה לחלוטין. אני צריך מחשב שעיקר ייעודו פיתוח. הפיתוח יהיה ב-NET. כולל מערכות WEB כך שצריכה להיות גישה מהירה לרשת. וכן זמן תגובה מהיר של המחשב עצמו לבדיקות, הרצה ו-Debug. המחשב צריך להיות אמין מבחינת כל הדרישות - הכוונה שלא תהיינה קריסות בגלל זיכרון, דיסק כושל וכו'. בנוסף כיוון שהמחשב הוא כלי העבודה שלי אני זקוק למסך טוב אשר יאפשר לי צפיה טובה וחדה לאורך שעות רבות במשך היום וכן גם בתאורת לילה (החורף קרב ושעות האור מתקצרות). תוכנות שמשמשות אותי לעבודה: בשלב זה מערכת הפעלה XP אבל ברגע ש-Vista יתייצב כמובן אשדרג כך שהמחשב אמור להיות מתוכנן לזה. אינטרנט אקספלורר כיום 6 בעתיד 7 Office Pro…
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב נייד של טושיבה satalite S234(סטהלייט) מראה יוקרתי מסך די דק וקל להרמה(לא כמו בIBM שמרים איתו את כל המחשב), מסך 14.1 מעבד אינטל 1 ג'יגה הרץ (לא סלרון!) זיכרון 384 sdram הראד דיסק 20 ג'יגה DVD\CD יש מלא יציאות-פרללית,אינפרה,מודם ,USB, PS2.... מערכת הפעלה XP HOME (עם רשיון כמובן, הרשיון יכול לשמש בנוסף מחשב שולחני אחד פרט לנייד) ללא סוללה, הסוללה גמורה ועברה טיפול (לא מוצלח ), במחשב הזה סוללה חדשה הייתה מחזיקה אולי שעתים\שעה וחצי. יש פיקסל אחד שרוף בצד השמאלי של המסך, כשזה היה באחריות לא הסכימו לתקן- אמרו שצריך לפחות 8 או משהו כזה. יש גם תוספת של כרטיס רשת אלחוטי
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי רק רציתי לשתף אתכם,קיבלתי לפני כמה ימים את הטאבלט ואני ממש הופתעתי לטובה, קודם מערכת ההפעלה מדהימה ומלוטשת היטב, לא הספקתי להתעסק איתו הרבה אבל ממה שהספקתי ראיתי שהמשחקים שלו מדהימים ברמת הגרפיקה והפירוט, מבחינה סטירימינג כל פורמט שהיה לי על המחשב הוצג בלי שום בעיה כולל להציג אותו בטלויזיה גםתכניות ב 1080I. בשורה התחתונה אני מאוהב!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3500+ Winchester 90 nm 939 OCZ Platinum Rev 2 PC3200 1GB 2-2-2-5 GA-K8NXP-9 GigaByte Radeon X800XL With Silent Pipe (Water Cooling) Antec 1080 +Antec True 430W WD 160GB SATA סך הכל עלה 8417 ש"ח ...איך הוא?
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני חושב לקנות מחשב חדש. אני מחפש מחשב בעיקר לעבודה משרדית (אינטרנט וכו'), וגם קצת למשחקים (אני נוטה לשחק במשחקים ישנים יחסית, בני שנתיים-שלוש ומעלה). התקציב שלי הוא סביב ה-3000 ש"ח (לא כולל מסך). לצערי אני לא מבין יותר מדי בחומרה... נתקלתי במערכת המורכבת הזו: http://www.skypc.co.il/pl_product~skygamer~13~0.htm תהיתי אם המחיר הזה לא זול מדי במקרה... אם כן, איך אפשר לשפר את המפרט (נניח עד 3500 ש"ח)? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש לעבודה משרדית (אינטרנט אופיס וכו') וכמעט ולא למשחקים. על רוב הרכיבים כבר החלטתי ונשאר לי רק להחליט איזה מעבד (ולוח אם) לקנות. השאלה העיקרית היא אינטל או AMD והאם שווה להשקיע ב64 ביט למחשב שזה היעוד שלו? אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, פיתוח, וירטואליזציה - ברמה חובבנית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן, visual studio, vmware ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מעונין להשאיר אופציה לשידרוג לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.עכבר, מקלדת, מסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?נראה לי מיותר כונן DVD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מחפש לקנות מחשב כולל כל הציוד ההקפי (מסך, רמקולים מקלדת+עכבר) בעד 4000 ש"ח. המחשב צריך להבנות כך שיוכל להיות משודרג בעתיד בצורה קיצונית, כלומר הספק והמארז חייבים להיות איכותיים, מרווחים ובעלי ואטים מספקים כדי להכיל מחשב יחסית חזק וצורך ואטים שעתיד להקנות בעוד כשנתיים. (כלומר שדרוג זכרון, מעבד וכ"מ) יש לשים לב לעובדה שהיות ואני כרגע חייל אין לי צורך במחשב חזק ואימתני למשחקים. אוכל להסתפק בכ"מ מינמלי, עיקר המשחקים הם משחקי RTS וFPS רמת הפירוט הגרפי אינה קריטית לי מדי כלומר לא איפכת לי לשחק על הגדרות מאוד נמוכות כך שאפילו כ"מ OB אולי יספיק. רצוי מקלדת ועכבר יחסית נוחים. שימו לב קריטי לי כרגע יותר הרמקולים והמסך כיוון שהם הולכים לשרת אותי לתקופה ארוכה (עד שיתפגרו..), …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי שנתיים של ניסיונות תיקון ולקראת סוף האחריות כתבתי את המכתב שצרפתי ואני שולח לHP, מה דעתכם? שלום רב באוקטובר 2008 רכשתי מחשב נייד HP PAVILION DV5-1060ej ולמעט מספר החודשים הראשונים שלאחר הרכישה אני חווה לא פחות מאשר סיוט בלתי נגמר של תקלות ובנוסף טירטור מתמשך ובלתי מתקבל על הדעת כתוצאה מאיטיות וחוסר מקצועיות של שירות התיקונים (חברת CPM). קניתי את המחשב שישרת אותי ככלי עבודה בלימודי, בחרתי מחשב יקר מהמתקדמים שHP הציעה בזמנו למגזר הפרטי, במחשבה שאוכל לסמוך עליו ועל האחריות של HP. תיקון 1- אחרי פחות משנה המחשב פגש לראשונה את שרות התיקונים (CPM) יחד עם רשימה שכללה מקלדת תקולה, ספק כוח שלא טוען, וכונן CD מקרטע, לכאורה תקלות פשוטות...אחרי 3 שבועות ארוכים חזר המחשב, אבל כמוב…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני שאני קונה אני רוצה חוות דעת אם אפשר.. התקציב הוא 6500 כול מסך עכבר מקלדת ובלי צורב כמו שאתם רואים...
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-