עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,000, חריגה קלה רק במקרה שזה מאד משתלם. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, תמונות, וידאו HD, פוטושופ ופרמייר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, מסך מתאים לגרפיקה ומקלדת סטנדרטית. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב לא קריטי, רצוי גובה רעש בתחום הנורמלי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (…

2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עירכה גרפית - lightroom, after effects, primier pro 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD קיימים HDD קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…

3. שלום לכולם, אני חושב על קנייה של מחשב גיימינג לשימוש אישי. משחקים כמו WARZONE PUBG וכו'... יש לי כרטיס מסך שקיבלתי ASUS GTX 1070 8G ואני מעוניין לקנות את שאר הרכיבים(מעבד, זיכרונות, ספק, מארז...). התקציב עומד על 2000 ש"ח(אם אפשרי), אין צורך במערכת הפעלה או לדים/אורות וכדומה. רצוי שיהיה כלול כונן SSD/M2 של 240-256G ועוד לפחות 1TB. אשמח לקבל עזרה/ייעוץ בבניית מפרט אופטימלי לתקציב. תודה הרבה!

• 0 תגובות
    • 918 צפיות
  4. שלום, מבקש חוות דעת על מפרט שהרכבתי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית ווידאו חובבנית (photo shop, pro show producer) + משחקים של הילדים (minecraft, fortnite, overwatch) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך '24 + מקלדת ועכבר בסיסיים לגיימינג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) HDD 2T ושני SSD 500G יועברו ממחשב ישן 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב …

5. צהריים טובים, רצ"ב מפרט להרכבת מחשב גיימינג. אשמח לקבל הערות והמלצות על המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i5 9400F / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 585 קירור למעבדים: be quiet! CPU Cooling Pure Rock כמות: 1 - מחיר: ₪ 126 לוחות אם: Gigabyte B360N WIFI כמות: 1 - מחיר: ₪ 411 זכרונות RAM: DDR4 16G / 3000 CL15 Crucial Ballistix Sport LT White כמות: 1 - מחיר: ₪ 281 מארזים: Corsair Carbide 270R Midi Tower Window Black כמות: 1 - מחיר: ₪ 209 ספקי כוח: Corsair CX550M 550W PSU 80+ Bronze Modular כמות: 1 - מחיר: ₪ 263 כונני SSD…

6. רציתי לקבל קצת חוות דעת על המפרט הבא. הלכתי על לוח אם יחסית יקר כי רציתי שתיהיה התמיכה ב PCIe דור 4, ובאופן כללי רציתי לקבל דעות על המפרט מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 7 3800X AM4 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1486 קירור למעבדים: be quiet! CPU Cooling Dark Rock Pro 4 כמות: 1 - מחיר: ₪ 364 לוחות אם: ASROCK X570 PHANTOM GAMING 4 כמות: 1 - מחיר: ₪ 854 זכרונות RAM: DDR4 16G / 3200 CL16 XPG GAMMIX D10 A-DATA כמות: 1 - מחיר: ₪ 357 מארזים: Antec NX110 Case + Gigabyte 650W GPP650B כמות: 1 - מחיר: ₪ 368 כונני SSD: Addlink SSD 1.0TB S70 M.2 2280 NVMe …

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  7. Started by iveco,

יש לי כרגע מעבד איי 3 7100 ולוח אם H110 חשבתי לעשות שידרוג למחשב להחליף לוח + מעבד + גוף קירור מעבד : 9100F TRAY גוף קירור : CM HYPER H412R לוח אם : Z370 GA-Z370-HD3 הכול ב 670 שקל . שווה ? שיפור 22% בביצועים לא ענק . שאר החלקים אני אשאיר בינתיים

8. שלום, אני פונה בשם אחיין שלי שאוהב לשחק בעיקר ב- Call of Duty - Warzone. המחשב שיש לו כרגע: מעבד: i5-7500 לוח אם: Asus H110M-K זיכרון: 16GB כרטיס מסך: Asus TUF 1660 Super SSD 110GB ועוד הרדיסק רגיל מערכת הפעלה Win10 מסך 24 1MS 60HZ ספק כוח של Corsair 650W ברגע שהוא משחק ב- Call of Duty ופותח עוד תוכנה כמו Discord.. המעבד כל הזמן על 100%. הוא פירמט את המחשב ועדיין המעבד מגיע ל- 100% בזמן מישחק. מה הייתם ממליצים לשדרג על מנת שהמחשב ירוץ יותר טוב בזמן מישחק? הוא חשב להחליף את המארז, לא משהו יקר -200 שח Corsair 110R Tempered Glass Mid-Tower ולהחליף לוח אם + לקנות…

• 0 תגובות
    • 960 צפיות
  9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 חריגה עד 500 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת תמונות בתוכנות photoshop , lighetroom , corel draw 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אשמח לקבל המלצה על מסך מחוץ לתקציב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא גדול מידי , לא צריך אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …

• 0 תגובות
    • 775 צפיות
  10. Started by O123456,

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by speakspeak288,

היי, רציתי להתייעץ לגבי קניית netstick.. אני עובד מהבית, ורציתי לגלוש עם אינטרנט סלולרי. אני מחפש מודם סלולרי netstick שיש לו אפשרות לחיבור sim, המבוסס על 4G ויכול להתחבר עם כניסת USB למחשב נייד שלי מסוג Dell. כמו כן, אני רוצה שתהיה לו אופציה ל-WIFI. מחפש מודם סלולרי במחיר מוזל אך המתאים לצרכיי וללא ניתוקים. יש לי מספר שאלות בנושא: 1. מהירות - הורדה והעלאה - מה המהירות המומלצת לצורך עבודה מהבית, והאם צריך להתייחס למהירות המודם הסלולרי או למהירות חברת הסלולר? 2. יצרן - מי היצרן הכי אמין שיאפשר גלישה חלקה ללא ניתוקים? 3. האם יש הבדל בין המהירויות של נקודת גישה סלולרית לבין מודם סלולרי? 4.צירפתי מספר לי…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by sajezz,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7K, אפשר לחרוג במעט (סביבות 500 ש"ח) בשביל שיפורים משמעותיים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש יחסית מגוון הכולל: * תכנות - שימוש בIDE כגון intellij, visual studio, הרצת מכונות וירטואליות ולאחרונה נוספה גם התעסקות עם מודלים תלת מימדיים (קבצי cad למינהם), טעינה שלהם ומניפולציה בעזרת קוד וייצוג שלהם בתוכנה כלשהי (כרגע 3D builder) * עריכת ווידאו 4K - יכול לרדת ל1080p, שימוש ב Adobe Premiere Pro * כתיבה וקריאה מרובה של מאמרים * שימוש רגיל של יוטיוב, נטפליקס וchrome 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…

13. Asus TUF Gaming דגם i5 8300H NVIDIA GeForce GTX1050 GB‏ 1000+128 GB‏ 8 Lenovo Thinkpad E470 i5-7200 Nvidia 920MX 256GB SSD 8GB צריך לתמוך בפעולות מאומצות של הרצת שרתים לוקאליים לבדיקות תכנות וכן להריץ משחקים כמו Fifa 20, איזה מחשב עדיף?

14. 1. תקציב של 8500 שקלים, עם חריגה של עד 500 שקלים. 2. שימוש המחשב הוא לעריכה ועבודה על גרפיקה ואנימציה, ספציפית after effects, premiere pro ו photoshop. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין רכיבים בסיסיים נוספים. 5. עבודה מרובה בסביבת המחשב, לכן פעילות שקטה של המחשב תהיה בונוס נחמד. 6. אין הגבלה לגודלו הפיזי של המחשב. 7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה. עדיפות להרכבה בחנות, אבל זה לא אולטימטום. 8. אין העדפה לרכישה מחנות מסוימת. 9. קנייה מתוכננת בשבועות הקרובים. 10. יש צורך בחיבור usb 3 11. חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ו…

• 0 תגובות
    • 788 צפיות
  15. ההורים החליטו להיפרד מהמחשב הישן בן ה10 ולקנות מחשב חדש. תקציב - 2500 ש"ח (ניתן לחרוג מעט אם משתלם) ייעוד - גלישה באינטרנט, יישומי Office. סוליד באופן חובבני (אבא שלי מתכוון ללמוד קצת, לא משהו מקצועי) ציוד היקפי - ללא רכיבי בסיס קיימים - ללא שקט - כמה שניתן גודל - מארז סטנדרטי, אין צורך בתאורה מערכת הפעלה - ללא העדפה לחנות/איזור קניה - ללא העדפה. מגורים בחוף הכרמל מועד קנייה - מיידי בקשות מיוחדות לחיבורים - ללא אופק שדרוג - כן הערות נוספות: אבקש לכלול כונן SSD בנפח חצי טרה לפחות. בנושא השימוש בסוליד - שימוש קל מאוד, מניח שהדרישה מאלצת לכלול כרטיס גרפי במפרט אולם אין צורך בכרטיס מפלצתי. לאבא שלי י…

16. Started by TopNotch,

אהלן אנשים. אני רוצה לקנות מחשב חדש ולהעביר אליו את הכרטיס מסך שלי (GTX1070). המטרה שלי היא לשדרג את המעבד בעתיד כשיצאו מעבדים עם ארכיטקטורת ZEN3. אשמח לשמוע השגות על המפרט. לוח אם ראיתי שהוא מומלץ והייתי רוצה משהו איכותי מבחינת חיבורים וחשמל. אשמח גם לשמוע על מפרט דומה איכותי במחיר נמוך יותר הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - AMD Socket - AM4 100-100000159BOX - AMD - AMD Ryzen3 3300X Gen3 4 Core/8 Threads - Base Clock: 3.8GHz - Max Boost Clock: 4.3GHz - With Wraith Stealth Cooler - 65W TDP - Box... שלוש שנים אחריות - בעיות אספקה חמורות כמות: - 1 - 591/579 ₪ לוחות אם …

• 22 תגובות
    • 5.6k צפיות
  17. היי לכולם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תוכנות צילום פוטושופ , לייטרום ,קבצי תמונות של 27MB - 37MB 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא , יש לי מסך DELL U2515HC 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? צריך להתאים לחדר בבית 7. האם האם יש צורך לכלול מער…

18. שלום, אשמח אם תוכלו לייעץ לי על דגם או מפרט ממולץ למחשב נייד "15 שיתמוך בתוכנות SKETCHUP, AUTOCAD, REVIT, PHOTOSHOP. הסכום שלי הוא בסביבות 5000 ש"ח. נתקלתי בשני דגמים העומדים בתקציב והייתי רוצה לדעת אם הם כיוון טוב ואם לא אז מה כן מומלץ במקום: 1. Asus Vivobook X556UQ-DM842T- http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=10105 2. Lenovo Yoga 720 15 80X7007YIV- http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=10004 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת גרפי…

• 4 תגובות
    • 3.4k צפיות
  19. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אפשר לחרוג עד 500 שח מהתקציב אבל רק אם זה באמת שווה את החריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים הכי חדשים ואינטנסיביים שיש כעת בשוק ויצאו בשנים הקרובות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - המסך לא צריך לתמוך ברזולוציה של מעבר ל 1080p אבל כן צריך להיות לו תמיכה ליותר מ-60Hz, לצערי אני לא מבין בזה אז מסתמך עליכם 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD, HDD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה ש…

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by Rami0786,

1. מה התקציב המירבי? עד 7000. 2. מה שימושי המחשב? עריכה בפרימייר, אפטר אפקסט תוכנות אדובי, פוטושוף ואליסטריטור. יכול להיות בעתיד עוד תוכנות עריכה נוספות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? תחנת עגינה, אם יש במחיר סביר של חיבור שלוש מסכים אז מועלה, 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ממולץ, אך לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות למינומים 15.6 כי אני מעדיף שיכלול מקלדת צד. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, הכל כו…

• 1 תגובה
    • 874 צפיות
  21. Started by vmaddog,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקי אינטרנט ומשחקים קטנים, עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך להוסיף מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD (יש לי crucial mx500 512GB ( 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יהיה נחמד. נמצא בחדר שינה של ילד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיך מארז קטן מהרגיל אבל לא קריט 7. האם האם יש צורך לכל…

22. Started by omriaharoni,

שלום וברכה מבקש המלצה למחשב נייד למטרת עבודה משרדית פשוטה מהבית וגלישה באינטרנט לא מתכוון לקחת אותו איתי, ישאר רק בבית חשוב שיהיה מהיר אמין ולטווח ארוך מעבד I5 8GB זיכרון SSD 15.6 ללא מערכת הפעלה תקציב סביב 2500-3000 ש"ח (לא יותר) הסתכלתי על שלושה דגמים Dell Vostro HP ProBook Lenovo ThinkPad E15 אשמח להכוון יותר ספציפי לדגם שמשתלם עבורי תודה מראש לעוזרים! ושבת שלום

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by ~The_Sultan~,

שבוע טוב לכולם אני מתכנן לקנות בשבוע-שבועיים הקרובים מחשב נייח חדש שישמש בעיקר לתכנות, וגם גיימינג קל מדי פעם (מסתכם ב-CSGO). התקציב הוא עד 11K, כולל המסך. לגבי המסך חשוב לי שיהיה איכותי, בהירות 350, אזור ה-27" עם 2K בלפחות 144Hz... אני חושב שהמסך שהמליצו לי שם בא אחלה בתקציב. מה דעתכם על המפרט שהרכיבו לי ב-TMS? https://www.tms.co.il/120234 מעבדים AMD Ryzen 9 3900X AM4 Tray 1 ₪ 1944 קירור למעבדים NZXT Kraken Water Cooler X73 1 ₪ 778 לוחות אם Gigabyte X570 AORUS ELITE 1 ₪ 1025 מארזים be quiet! Case PURE BASE 500DX Black 1 ₪ 424 ספקי כוח Gigabyte PSU AORUS 850W PFC Gold 80+ Mod…

• 0 תגובות
    • 829 צפיות
  24. Started by GD1810,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ש"ח, מקסימלי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? SolidWorks (שימוש עיקרי, לא קבצים מאוד מסובכים). KeyShot (רינדורים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אך לא דרישה קריטית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מארז פשוט, מחשב מקצועי ולא למשחקים 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כ…

25. Started by amiprof,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, חריגה של 10% 2. מה שימושי המחשב? עריכה בפרימייר, אולי בהמשך אפטר אפקסט 3. האם יש צורך בציוד הקפי? כרגע לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה כן, מערכת הפעלה לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? מתגורר בפרדס חנה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט במועד קצר מעת הקני…

דיונים חדשים בפורומים