ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום, ברשותי מעבד Intel Core i5-650 Tray אשר חברה שלי קיבלה היות והיא עובדת באינטל (כן, היא הגבר במשפחה). המחשב מיועד עבורי (סטדונט) והוא אמור להתמודד עם תוכנות מידול הנדסיות (solidworks וכו'), photoshop, matlab ואולי עוד מספר תוכנות גרפיקה כבדות יחסית. אין ספק שעבור התוכנות הנ"ל יש לקנות מחשב יקר ויוקרתי, אך לצערי קצרה ידי מלהשיג את הסכומים שעליהם מדברים במפרטים עבור מחשבי גרפיקה בשרשורי ה-"דביק". בנוסף, אין לי צורך כעת בציוד נלווה ואינני בטוח לגבי מודינג וכו' (נניח שאין צורך). לכן, ברצוני לקבל חוות דעת על המפרט הבא שאמור להתלוות אל המעבד שברשותי, כאשר המטרה היא לא לעבור את ה-2500 ש"ח (אשמח אף אם תוכלו להציע מפרטים חסכוניים יותר עבור אותם הביצועים): לוח אם Gigabyte G…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן מה המצב אני צריך מחשב לא משנה מבוסס אינטל (רק אינטל!) לא כולל מסך המחשב ישמש למשחקים,סרטים,שירים,אינטרנט ולא לאובר קלוקינג... תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי אחרי שהמליצו לי פה על מפרט ובעקבות זה שהיו חסרים דברים שונו כמה דברים, הגעתי למפרט הבא שאני אשמח לדעות ו/או לתיקונים: http://tms.co.il/preview/spec/ys4b2xjq רציתי גם לשאול, כיוון שאני לא יודע לעשות OC לא תכננתי לעשות אחד, אבל לפי מה שאני מבין "המהרת מערכת מחשב" זה OC? אם כן אפשר בבקשה עצה אם לעשות או לא? תודה ושבת שלום
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, syszone בנה לי פה מפרט דרך פלונטר, http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=36195 ונאמר לי שם שאין להם במלאי את הSSD של CRUICAL שנבחר במפרט, אך יש להם SSD של SANDISK מדגם X300, השאלה היא האם יש הבדל משמעותי בינהם שכדאי שבשבילו אחכה לCRUICAL או שזה לא משמעותי ואפשר להחליף? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה אתם אומרים? מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤755 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3 ¤552 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39472 כונן קשיח Hitachi Deskstar 500GB SATA2 16MB ¤332 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=Deskstar500S זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PK ¤744 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8500CL5D-4GBPK כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce PX9800GX2 1024MB PCIe ¤1687 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=LV485 צורב LG GSA-GH20N X20 DVD ¤131 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH20N מארז ללא ספק Thermaltake Armor Extreme Edi…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד מאוד ישן אבל עושה את העבודה שאני צריך ממנו. הבעיה היא שהדיסק הקשיח משמיע רעשים שלא מוצאים חן בעיני מידי. לא משהו חריג מאוד ואני צריך לקרב את הראש למחשב על מנת לשמוע אותם אבל אם שמתי לב אליהם זה אומר שזה רעש חריג (כאמור, יש לי את המחשב הרבה מאוד זמן). גם אם הוא לא משמיע רעשים חריגים לא אכפת לי לקנות דיסק קשיח נוסף רק כדי להיות בטוח. הבעיה היא שאני לא יודע איזה דיסק יתאים ואם ניתן בכלל למצוא דיסקים כאלה היום. זה הדגם של המחשב - http://www.notebook-driver.com/specs/lg-r400-series-notebook-specifications/ וזה הדגם של הדיסק הקשיח שיש לי היום - hitachi hts541680j9sa00 איזה דיסקים יכולים להתאים? כל מה שאני רואה שניתן לקנות הוא בנפחים הרבה יותר גבוהים …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא צריך ציוד היקפי, ללא צורב (אני לוקח מהמחשב הישן) תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השאלה היא עם אני רוכש עכבר למחשב הנייד אני יכול "לכבות" את הטצ' פד שלא יהיה פעיל או שזה בהכרח "יכבה" לי גם את העכבר הרגיל? נ.ב מה ההבדל בכלל בין עכבר רגיל לעכבר למחשב נייד? העכבר של המחשב הרגיל שלי מתחבר ועובד מצויין גם בנייד.. כל ההבדל זה שהקולט (במקרה של עכבר אלחוטי) הוא יותר קטן?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLAWQ" - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤1638 לוח אם: GIGABYTE GA-EX58-DS4 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1211 כרטיס מסך: POWER COLOR PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1459 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 1.5TB 32MB SATA2 NCQ - ST31500340AS אחריות: חמש שנים. מחיר: ¤754 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA אחריות: שנתיים. מחיר: ¤121 זיכרון: KINGSTON 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333MHZ אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤778 מארז: THERMALTAKE XASER VI MX (BLACK) VH9000BNS w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ¤521 ספק כוח: THERMALTAKE THOUGHPOWER QFAN 65…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב הוא כזה: Intel core i7 ivy bridge 8GB ram 1600mhz 1TB HD 5400rpm AMD Radeon 7670m מסך 15.6 HD 3 שנים אחריות עד הבית מערכת הפעלה Win7 home prem מחיר 4,400 ש"ח 2 שאלות ברשותכם: 1. האם המפרט הנ"ל שווה ביחס למחיר? 2. האם מחשב כזה יכול לעמוד בקצב עד 5 שנים? במידה ואני לוקח בחשבון שאני עוד 3 שנים מחליף לדיסק קשיח SSD? 3. אשמח לשמוע עוד חוות דעת בנוגע למחשב זה. תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות מחשב נייד המחשב הוא בעיקר בשביל האינטרנט, סרטים, מוזיקה ומשחק אחד (FOOTBALL MANAGER) התקציב שלי לא גבוה לכן השאיפה שלי היא לא לעבור את ה3000 שקל קיבלתי המלצה על מחשב של ACER אך אשמח לקבל עוד המלצות. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב PC סלוני שהתחיל להחליד, משמש כרגע רק לניגון סרטים וגלישה באינטרנט. קניתי לאחרונה את הOculus Rift DK2 וכדי להפיק ממנו את המירב אני צריך PC חזק גרפית, הם ממליצים על מינימום כרטיס GTX 770, ויש לי חיבה לNVidia אז אני אלך עליו. לכן אני רוצה לשדרג את המחשב הסלוני, שיכלול את הכרטיס הנ״ל וגם יוכל לשבת בסבבה בסלון (חשוב שיהיה שקט מאד), הוא יצטרך גם שתי יציאות מסך, אחת למסך טלויזיה והשנייה לאוקולוס (פעמיים HDMI). לינק לדיון בו הומלץ הכרטיס הגרפי הנ״ל: http://www.reddit.com/r/oculus/comments/20wir9/pc_specs_requirements_for_dk2/ 1. מה התקציב המקסימאלי? אין לי מושג, כנראה באיזור ה4000(?) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן ל…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה אני צריך שיכלול גם מארז מצויין עם קירור טוב ואת המאוורר Big Typhoon של Thermaltake זה לחבר לא לי תודה אנשים
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לכל סוג של עזרה משום שאני עייפתי מלנסות לדלות פרטים מהרשת או לסמוך על מוכרים למיניהם, אשמח לשמוע ממביני דבר. אני מעוניין לקנות מחשב חדש לחלוטין (מלבד מסך) למטרות עריכה, אנימציה (גם תלת) ובאופן כללי גרפיקה - בלבד - לא למשחקים. וקשה מאוד למצוא ביקורות חומרה שלא מיועדות או לשחקני משחקים או לאנשי משרד. אני עובד במקצוע אך לא מעוניין במערכת מקצועית הרדקור שעוברת את עשרות אלפי השקלים, ולא מעוניין בענייני אוברקלוקינג. המטרה היא לעבוד בנחת עם די מקום ומהירות כדי להספיק לכל הצרכים הביתיים ואלו של העבודה, ואני יודע שזה אפשרי ומעבר לכך במחיר של סביבות ה 4000 ש"ח מקסימום. אני יודעבאופן כללי שאני רוצה הארדיסק של 500 ג'יגה, זיכרון של 3-4, מעבד ארבע ליבות שהוא גם טוב( q660…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לפטופ בסביבות ה2500 שקל. שירוץ טוב. שיהיה קל כמה שאפשר . אין צורך בCD. שיהיה לעבדוה.. אינטרנט וורד וכו'. הוא ירכש באילת אז עדיף חנות משם. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני גיימר לשעבר וברשותי מחשב דיי ישן שלצערי גם דיי התקלקל. באפשרותי שתי אפשרויות: 1) לקנות מחשב חדש ("עם הכנה למזגן"). 2) להשתמש במחשב עגלה (השגתי כזה) עד ש... יירדו מחירים או משהו כזה. מכיוון שבימים אלה, אני ממש לא מוצא זמן לשחק, הייתי קונה מחשב לצורך משרדי, אינטרנט וכו' עם אפשרות לשדרג אותו, נגיד עוד שנה, בכרטיס טוב... לכן המפרט לדעתי צריך להיות מבוסס Core 2 Quad Q8200, לוח אם של GIGABYTE וזיכרון DDRII 800Mhz. השאלה היא האם זה יספיק בשביל משחקים (בעיקר סימולטורים) -- כמובן בתוספת כ.מסך בעתיד? האם בכלל כדאי לא להשקיע ב Quad וללכת על מעבד Duo? ושאלתי האחרונה: אולי בכלל כדאי לא לקנות עכשיו, להשתמש בעגלה שהשגתי ובעוד חצי שנה, שנה -- לקנות משהו טוב יות…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה מפרט חלקי לחבר שנשרף לו כרטיס המסך. במפרט צריך להיות מעבד 4 ליבתי, לוח אם מתאים (עם תמיכה ב- 4 כונני SATA לפחות ומינימום שני חריצי PCI הישן), 4GB זיכרון פנימי, כרטיס מסך סביר למשחקים (בין 500-700 ש"ח) וספק כוח של 400W לפחות, עם PFC. התקציב הכולל להכל הוא 2500 ש"ח בלי חריגות. המפרט שבניתי בינתיים, ללא לוח אם, הוא כזה (אל תחסכו בהערות, כבר הרבה זמן שאני לא עוקב אחרי השינויים בשוק החומרה): מעבד: AMD Phenom X4 9600 Socket AM2 Box מחיר: 672 ש"ח זכרון: Kingston KVR800D2N5/2G x2 מחיר: 115x2 ש"ח כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon X1950PRO 512MB PCIe מחיר: 508 ש"ח ----או---- כרטיס מסך: Gainward nVIDIA GeForce 9600GT 1GB PCIe מחיר: 469 ש"ח ספק כוח: Thermaltake ST …
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מדובר במחשב של 4 שנים... לוקח למחשב המון זמן לעלות, אבל אחרי העלייה הכל עובד תקין. בדקתי עם hdtune ויש לו כ 25 סקטורים פגומים. מדובר ב HD WD black 250g. אשמח לקבל המלצות על hd אמין וזול. איך ה HD של היטאצ'י? ראיתי 320g ב 240 ש"ח.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
המחשב מיועד למשחקים מעדיף מעבד יותר חזק מה-amd xp 2500 יש מצב גם לצורב די וי די? בלי מסך אמור להחזיק אותי שנתיים שלוש לא מתכנן OC תודה
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך 4070TI או מספיק 4070
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, אני יודע שהנושא נחפר עד כלות, אבל משיטוט קל בפורום לא מצאתי תשובה חד משמעית לצרכים שלי. -זמן סוללה של בין 3-5 שעות. -מסך שאינו מבריק. -אחריות בינלאומית. המחשב ישמש בעיקר לצרכי אינטרנט, אופיס וסרטים פה ושם. ובנוסף, אני לא הולך להסתובב עם המחשב יותר מידי כך שמשקל לא מהווה פקטור משמעותי, למרות שנחמד אם הוא יהיה קל. אה כן, ומדובר בתקציב של 800-850 דולר. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות בפוטושופ וליטרום, גלישה באינטרנט ושימושים כלליים. יתכן וגם הקלטה ויצירת מוזיקה. אם ישנה אפשרות למשחקים לא כבדים זה יהיה בונוס נחמד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה שמהסך יהיה 19? (אם זה אפשרי לתקציב) זיכרון חייב מינימום 1G ושיהיה מהעבדים החדשים של אינטל... מממ ואם אפשר שהכרטיס מסך יהיה סביר+ (ז"א לא פחות מ700 שקל - כמובן רק אם זה אפשרי לתקציב) תודה רבה לעוזרים...
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחליף בימים אלו את הקשיש שלי - בן 7. אשמח אם תוכלו להביא לי מפרט למחשב ב 3000 ש"ח בעיקר לאופיס ולגלישה אבל שיוכל להריץ תוכנות כמו matlab וגם משחקים ברמה נורמלית. לא כולל מסך. כ.מסך יכול להיות מובנה. ויש לי כמה שאלות: אני מעוניין לשדרג אותו בעתיד- מה יכול להיות פלטפורמה טובה לשדרוג עתידי? עדיף להשקיע בסוקט 939? מה ההבדל בכלל? על איזה חנויות אתם ממליצים באיזור המרכז?
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-