ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,463 דיונים בפורום זה
-
מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי עריכה בסיסים יש לי מחשב נייח חזק לעריכות מתקדמות יותר כך שהוא יהיה מחשב משני רק בשביל להתנייד איתו אני צלם בתחומי המחשב הוא אך ורק לצורכי עבודה כך שמשחקים וכל מיני פיצרים לא מעניינים כן חשוב לי צג איכותי עם צבעים כמה שיותר נאמנים למקור משקל ... אני לא ירצה ניידים מהסדרות של ה-IdeaPad של לנובו (מסכים על הפנים) מינימום I5 8GB וגם SSD התקציב הוא לא בשמיים עד 3500
-
- 7 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי אני צריך מחשב למשחקים כבדים (FAR CRY 2, COD 4, LEFT 4 DEAD, PURE וכיוצא בזה). התקציב הוא 5K (בעצם 6 אבל 1300 הולכים על מסך). אני רוצה שתהיה לי אפשרות לCF בהמשך ואני עומד לעשות לו OCינג אז אני צריך גם המלצה על קירור זול וטוב. המפרט הוא: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤906 לוח אם ASUS P5Q ¤623 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤335 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PI ¤432 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤1390 צורב LG GSA-GH20L X20 DVD ¤132 מארז ללא ספק Antec Nine Hundred ¤620 ספק כח HEC Cougar 750W ¤592 מאוורר למארז Thermaltake Thunderblade 120mm LED fan - BLUE ¤61 סה"כ מחיר לכל המוצרים:5030¤ המפרט ה…
-
- 7 תגובות
- 600 צפיות
-
-
שלום, במשרד יש לי מחשב עם הארד דיסק, מארז, ספק ומאווררים סבירים. לוח האם מיושן: תומך רק DDR2 ורק עד 4 ג"ב. יש לי 2 ג"ב ולך תמצא בימינו עוד סטיק בטכנולוגיה מיושנת. מעבד AMD Athlon 64 3500+. עם או בלי קשר לכך, המחשב לא כ"כ סוחב לטעמי: יותר מ-30 טאבים פתוחים בכרום לא כדאי, ובכל מיני אתרים רינדור העמוד תוקע את הכל לכמה שניות טובות. לפתוח מסמך וורד לוקח יותר זמן מכפי שהייתי רוצה, אם כי אולי זה קשור להארד-דיסק? שאלה: האם בא בחשבון להחליף רק לוח אם + מעבד + זכרון למשהו מודרני ומהיר מספיק לעבודה משרדית ללא שהיות? אם כך, למה כדאי להחליף? לסיכום, מצורף להודעה מפרט המחשב הנוכחי שלי כפי שמפיקה תוכנת CPU-Z. כן, אני יודע ש-XP זה ישן... תודה לעונים.
-
- 7 תגובות
- 726 צפיות
-
-
היי לכולם! השבוע כנראה אני מזמין מחשב מ- iqpc4u מה דעתכם? הייתם משנים משהו? המחשב מיועד למשחקים + עבודות ואינטרנט... מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.13GHz(E6400) 1066MHz/FSB 2MB - BOX ¤1310 לוח אם: ASUS P5B ¤871 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950PRO 256MB DDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL ¤1252 דיסק קשיח: MAXTOR MAXLINE 3 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - 7L250R0 - NCQ - ATA 150 - RoHS ¤511 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-111D DOUBLE LAYERED X16 - WHITE - BULK ¤263 זיכרון: SUPERTALENT 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL4 + HEAT SINK - T667UB1G_I ¤1093 מארז: GIGABYTE TRITON TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK/SILVER - GZ-XX1CA ¤378 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 500W - ELT500AWT ¤634 …
-
- 7 תגובות
- 920 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל, אם יש מקום לחסוך אז אפשרי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD ועבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, BF4, COD:Ghosts, Far Cry 3 וכו' וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צור…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, פרסמתי כבר לא מזמן בקשה, אך הדרישות השתנו והתחדדו מעט . אני צריך מפרט עבור HTPC עםתמיכה ב FULL HD וSURROUND עם יציאה אופטית. כמו כן המארז צריך להיות קומפקטי. הקומפקטיות מוגבלת עם הדרישה לביצועים וליכולת להוסיף חומרה בעתיד: תמיכה במע' הפעלה 64BIT יכולת להתמודד עם תוכנות גרפיות, וכן ADOBE PREMIER PRO ורצוי שיהיה אפשר להוסיף במארז כרטיסים עם חיבור PCIE ( לדוגמא שדרוג כרטיס מסך וכו') אשמח אם המפרט יהיה מרשת מחשבים, ואם לא, אז מחנות על הקו בית פ"ת לנתניה (פ"ת,כפ"ס, רעננה, נתניה וכו') תודה מראש!!!
-
- 7 תגובות
- 981 צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בעיקר בין AMD לבין INTEL, יותר נכון בין 3700X לבין 10700F. המטרה העיקרית שלי היא תכנות הכולל עבודה עם 2 מערכות הפעלה (ווינדוס ואובנטו על VMWARE). בין היתר גם קצת גיימינג אבל לא משהו קריטי. יש לי כבר כרטיס מסך Gigabyte GTX 1650 SUPER (כרטיס סולידי). התקציב לשאר המפרט הוא 4,800 (מעדיף שלא לחרוג). לא חושב שיש באמת צורך למלא את כל התקציב אבל אני רוצה שקט להרבה זמן לכן מעדיף להשקיע עכשיו. ההתלבטות היא בעיקר בגלל שאינטל עדיין ב14NM ועם צריכת חשמל מפחידה, מה שמצריך גם קירור יקר יותר. מצד שני הביצועים שלו טובים יותר ויש לי ניסיון איתם בוירטואליזציה (אני מאמין שיהיה בסדר גם עם AMD). *אם צריך אמלא טופס, למרות שאני מאמין שפירטתי הכל כאן. הנה ש…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני לא מבין בלפטופים ואשמח אם מישהו יוכל לחוות דעה על המחשב בלינק הבא- http://www.bhphotovideo.com/c/product/522108-REG/Acer__Aspire_5600_Series_5630_6288.html יש באפשרותי להביא אותו מחו"ל במחיר של 700 דולר. אשמח אם תוכלו להתיחס למפרט שלו, האם משהו חסר השימושים הם גלישה באינטרנט, עבודה עם אופיס, מעט סרטים ומשחקים כמו pes 8 תודה
-
- 7 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום, בקרוב אנחנו קונים מחשב חדש, עד עכשיו היה לנו נייד מיושן והחלטנו ללכת לכיוון של נייח, התקציב הוא בין 2000 ל 2500, וצריך לכלול גם את הציוד ההיקפי של מקלדת עכבר מסך , (רמקולים לא צריך) לא נראה לי שיש צורך ביותר מזה. השימושים הם די כלליים, אופיס, אינטרנט, מולטימדיה, קצת עריכה בפוטושופ, אני מתכנן לחבר אותו גם למסך מחשב (צריך להכנס גם בתקציב) וגם לטלויזיה LCD על מנת לצפות בסרטים, רובם באיכות DVD אבל חלק ב HD. חשבתי על מפרט מבוסס I3 2100, הוא יחסית זול וממה שקראתי הפתרון של ליבה גרפית הוא לא רע בכלל ויוכל לשמש גם למטרות של צפייה בתוכן FHD, הלכתי גם על לוח קצת יותר איכותי בשביל שתי יציאות HDMI ו USB 3. אני מניח שאם יש 2 יציאות HDMI לא תהיה בעייה לעבוד ב DUAL VIEW או כל ת…
-
- 7 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום לכולם , כמו שצויין המחשב הוא סלוני (HTPC) ולכן כדאי שיבוא עם מארז אסטטי, לא חייב כרטיס טלויזיה אבל אם נכנס במסגרת התקציב אז זו תהיה תוספת נחמדה, כמובן שנדרשים עכבר ומקלדת אלחוטיים, ברצוני לציין שיש ברשותי מחשב שמריץ משחקים על המסך (COD4 COD5 CRYSIS WARHEAD וכו') בהצלחה מרובה, אך סרטי HD לפעמים קטועים כלומר Frame Rate נמוך מאוד, והמפרט שלו הוא: p-35 ep35c ds3r 2G corsair 800Hz c2d 6400 8800 GT Antec 430 WD 750 & 500 השאלה שלי היא כזו: אם לדעתכם ה frame rate הנמוך הוא תוצאה דרישות חומרה לא תואמות, אשמח למפרט תואם, ואם לא האם עדיף לקנות שוב את אותו המפרט ובכסף שאחסוך ניתן לקנות מארז וציוד היקפי יותר טוב? תודה רבה לכולם Bull
-
- 7 תגובות
- 812 צפיות
-
-
הי, אני צריך מסך לתכנות למשהו כמו אולי חצי שנה שאחריה כבר לא אצטרך אותו. אז מצד אחד אני רוצה חצי שנה לעבוד עם משהו סביר, מצד שני לא רוצה להשקיע במיוחד. אני מניח ש2k יספיקו אבל אם ההבדל בין 2 ל4 הוא לא משמעותי אז אולי עדיף 4 כך שמי שאני אתרום לו אותו לאחר מכן יהנה ממנו. תודה
-
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה המפרט הסופי שכנראה אלך עליו: לגבי המארז אני לא בטוח שהוא מתאים. מישהו מכיר את המארזים של compucase ויכול להגיד לי מה מתאים? לגבי הספק, אני הולך על ליברטי 500. נראה לי קטע די חשוב. ושאלה חשובה לגבי הלוח. ראיתי שבמפרט של yarin הומלץ ABIT. אני הבנתי שה- GIGABYTE 965 יותר טובים (גם יקר ב200 שח). זה נכון? מפרט: (אה ואני קונה כנראה מ- iqpc נראים לי חבר'ה נחמדים ...) : GLACIALTECH 120mm CASE FAN - SILENT BLADE 19dBA - BLACK - GT1225EBDL-1 מחיר: ¤54 אחריות:שנה. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1038 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-965P-S3 מחיר: ¤656 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX88…
-
- 7 תגובות
- 810 צפיות
-
-
שלום, זקוק להמלצות למפרט עבור HTPC מבוסס מעבד אינטל C2D הזולים (4300/4400 וכו'). אין צורך בכרטיס PVR חשוב מאוד קירור פסיבי או שקט כמה שיותר כרטיס מסך מדור הביניים 2600/8600 המארז יהיה בתוך נישה, עד גובה של 14 ס"מ מי יכול לעזור לי ?
-
- 7 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום, מחפש נייד לשימוש ביתי: * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים, בכל אופן, אני מעדיף מעבד Core 2 Duo, ולא מעבד ישן יותר. * גודל המסך? לא קטן. עדיף בעל רזולוציה גבוהה (צריך להתחבר למחשב מרחוק). חשוב שלא יהיה מהמסכים המבריקים. * משקל רצוי? עד 3K * האם נדרש זמן סוללה ארוך?לא פרמטר חשוב במיוחד. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - זה יכול להיות נחמד (בעיקר DVI). * בלוטות? גם יהיה נחמד. נראה לי שזה כבר די טרוויאלי, לא ? * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? יש לי סימפטיה באופן כללי למוצרי LG, אבל זה לא קריטי. תודה.
-
- 7 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש הצעה למחשב לטובת עיצוב גרפי בלבד (לא משחקים ולא סרטים) בתוכנות ADOBE CS4 (בעיקר פוטושופ, אילוסטרייטור) כלומר אין עריכת וידאו (לפחות לא כרגע) או משהו כזה. אני כרגע די בהתחלה אז אני לא מחפש להתפרע מבחינת גודל HD מקס' אקנה אחד נוסף בעת הצורך. אני לא צריך ציוד היקפי אבל אני כן צריך מערכת הפעלה. לא מעוניין לעשות OC. יש אפשרות לחריגת מחיר (עד 500 ש"ח) אם זה קריטי אחרת מעדיף לחסוך. .עריכה: הכנתי מפרט מחשב על פי מה שקראתי כאן בפורום מעבד Intel Core 2 Duo E7300 Box ¤585 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7300 לוח אם Asus P5QL ¤471 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31254 כונן קשיח Seagate ST3500410AS 500GB SATA2 16MB ¤290 כמות:1 http:…
-
- 7 תגובות
- 767 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות בארה"ב DELL XPS 14z http://www.bestbuy.com/site/Dell+-+14%26%2334%3B+XPS+Laptop+-+6GB+Memory+-+500GB+Hard+Drive+-+Elemental+Silver/4882487.p?id=1218570953060&skuId=4882487&st=xps%2014z&cp=1&lp=2 האם יש לי ממה לחשוש בכל הקשור לחבר אותו לשקע ישראלי? אשמח לעצות מבעלי הנסיון, בכל מקרה מה דעתכם על המחשב? * מטרות המחשב? לימודים (אופיס ובשנה שתבוא - הנדסת תוכנה), סרטים ושיהיה נייד איתי יום יום * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? 1.5-2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 4 שעות ומעלה זה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * בלוטות? חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500 ומעלה, אם יש מחשב ברמה עם פחות מזה אני אשמח לשמוע הצעות …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/2:12812:1/4:14657:1/7:14545:1/3:14430:1/20:6625:1/20:14658:1/ אני מוסיף I5 4690 וכרטיס GTX970 של MSI רציתי שתגידו לי על כל חלק אם הוא שווה את זה או מבוזבז? למשל הלוח אם, אני לא צריך OC ולא צריך SLI המחיר יוצא לי 4950ש"ח, מה דעתכם סה"כ?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, עקב בעית חומרה בלוח-אם שלי אני רוצה לעשות למחשב "אוברול" - זה אומר לוח אם, מעבד וזיכרונות. . מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך.. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? עבודה משרדית, משחקים, גרפיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה) : פוטושופ, וורד, אקסל ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1600X1200 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? מרוצי מכוניות, יריות * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכ…
-
- 7 תגובות
- 806 צפיות
-
-
קודם כל זה פוסט ראשון שלי אבל אני בהחלט משוטט רבות באתר ולומד המון אני מחפש לרכוש מחשב שיענה לי על הדרישות הבאות 1.חסכון בחשמל 2,יכולות של HTPC 3.שקט ככל האפשר הסרתי את הדרישה ליכולות גראפיות מתקדמות. הייתי עדיין שמח לשמוע האם כדאי להמתין ליציאה של הדור השני של מעבדי ה-AMD Vision (Trinity) או לגרסאות ה-i3 של אינטל הכוללות את ה-hd4000 אשמח לשמוע את דעתכם ולעזור לי לבנות מפרט שיענה לי על הדרישות : 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, התקציב הוא הרף העליון. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב מתוכנן להיות HTPC, זה יהיה המחשב …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מסך sumsung syncmaster 710N אני צריך מארז עם כל החמוצים בפנים ובלי ציוד הקיפי.. קירור-ninja plus צורב DVD- LG המחשב למשחקים כבדים אז חשבתי על ה18xt מפה אתם תמשיכו תודה
-
- 7 תגובות
- 691 צפיות
-
-
התקציב שלי עלה ב500 שקל, אז ניסיתי לבנות מפרט יותר טוב, לא מתוכנן OC בגלל שהמעבד חזק מספיק גם בלי.. המסך שלי הוא 17" ואני משתמש במחשב ברזולוצית 1024x1280 (מקווה שאלה המספרים המדויקים,לא כל כך זוכר..), ואני מתכוון לשחק ככה אם זה אפשרי.. בכל מקרה, מישהו יודע על איזה הגדרות אני אוכל לשחק ברזולוציה הזאת ועם כרטיס המסך הזה במשחקים כמו Crysis Warhead? טוב הנה המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ₪841 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ₪510 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Samsung HD501HI 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪288 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD501HI זיכרון Mushkin DDR2 4096MB …
-
- 7 תגובות
- 621 צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר למשחקים וגם קצת לסרטים.. אם תוכלו להציע לי מסך (לא גדול מדי) טוב זה יעזור (את המסך אל תכללו במפרט של ה4K זה בנפרד). חשבתי על המסך הזה: http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1825 מה אתם חושבים עליו? אני צריך כרטיס מסך חזק שלא יגביל אותי במשחקים כבדים! השקט של המחשב די חשוב לי כי ללכת לישון עם זמזום של מחשב זה לא נחמד :\.. אני לא מבין באוברקלוקינג אז זה לא קריטי לי. אין צורך לכלול מערכת הפעלה! עדיף מחנות שנמצאת ב:ראשל"צ,ת"א,רחובות הייתי רוצה מארז שיראה יפה אבל לא ראוותני מדי! אני לא מתכנן שדרוג בזמן הקרוב.
-
- 7 תגובות
- 951 צפיות
-
-
אני מחפש נייד 15 לתוכנות כמו סולידוורקס וריינו. אני מעדיף להתפשר אם צריך על כמות הזכרון וגודל הדיסק לטובת מפרט עדכני יותר ומתאים יותר עם פוטנציאל תאימות לאורך יותר זמן. תקרת התקציב היא בסביבות ה 5.5K אבל כמובן שאשמח לפחות. חשוב לי מסך IPS אבל לא גיימינג ואין צורך ברזולוציית 4K. כן חשוב שיהיה חיבור למסך חיצוני לנוחות העבודה בבית. ניידות חשובה אבל בכל מקרה נראה לי שבמסגרת המחיר שהקצבתי לא ישקול יותר מ 2.5 ק"ג. איזה רעיונות יש לכם?
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת בכמה למכור דגם:asus g75vw bbk5 מפרט: מעבד i7 3610qm זיכרון ראם 16 גיגה 1600mhz.(מגיע עם 8 אני הוספתי עוד) קשיח: wd 1tb כרטיס מסך nvidia gtx 660m . גודל מסך: 17.3 אינץ רזולוציית מסך:1920x1080 אחריות לעוד שנתיים וחצי.(אחריות בינלאומית לא משנה איפה אתה מתקן אתה משלם למעבדה שולח את הקבלה ומקבל את הכסף בחזרה) נקנה לפני 4 חודשים במצב מעולה מריץ את כל המשחקים על הגדרות גבוהות מאד. מגיע עם מערכת הפעלה win 7 home&premium 64 Bit ועם קוד בקבלה או באתר של אסוס לשדרוג בחינם לwin8
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מקווה שתוכלו לקחת קצת זמן ולעזור לי. מפאת גילי המבוגר אני לא מבין במפרטי מחשב... אני רוצה לקנות מחשב לאישתי שישמש אותה למטרות משרדיות. בעיקר מעבדי תמלילים ואינטרנט בטווח מחירים של 2000 עד 3000 שקלים. * עדיפות למסך 15 או 17. * רזולוציית המסך? - לא כל כך מבין בזה. אני מסך איכותי ומכיוון שהוא לא ישמש למשחקי מחשב אין צורך ברזולוצייה מטורפת. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - חשוב מאוד שתהיה מקלדת גדולה ונוחה לשימוש. * משקל רצוי? לשימוש משרדי...המחשב לא יזוז הרבה ולכן אין חשיבות למשקל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שש שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? בלוט'ות * עדיפות למחשבי DELL אבל אפשר גם ASUS * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 300 GB * כונן אופטי? רצוי * ה…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-