ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
מעבד כפול ליבה ומעלה, AMD או אינטל. כמה שיותר זיכרון, מינימום 8 ג'יגה דיסק קשיח ssd מינימום 80 ג'יגה כרטיס מסך מובנה ללא התקנה וללא מערכת הפעלה רמת רעש לא משנה, אבל חשוב שלא יקרוס אחרי דקה של עבודה מאומצת כמו הנייד שלי. יש לי מסך בעל חיבורי DVI וVGA לא ניתן לחרוג מהתקציב ועדיף להשתמש בכולו עדיפות לרכישה באיבורי, פלונטר וזיגזג
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב-משחקים(גיימינג קל עד בינוני),עריכה בפוטושופ,עריכת סרטים בפרמייר וטיפה אפטר אפקטס,צפייה בסרטים וכ''יוב. * גודל המסך- 15.6 ומעלה * רזולוציית המסך-לעריכה גרפית ומשחקים רצוי גבוהה * משקל רצוי-לא מפריע לי, * האם נדרש זמן סוללה ארוך-לא משלה את עצמי,ברור לי שמחשב איכותי בתקציב שלי יהיה בעל סוללה נמוכה, * Bluetooth * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית-לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית-אחריות * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה-מערכת הפעלה built in כרגע בהתלבטות בין שני דגמים, האחד- Lenovo IdeaPad Z510 59403266 שהמליצו לי עליו והוא בול לתקציב שלי, השאלה היא האם הוא יספק את הצרכים שלי ממחשב, השני-Lenovo IdeaPad Y510p 59375357 שהוא יותר טוב אבל ג…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* תקציב? כ-3,000 ש"ח. * מטרות המחשב? ללימודים (מעבדי תמלילים ואינטרנט), צפייה בסרטים ומשחקי מחשב קלים ו/או ישנים. הכי חשוב שיהיה נוח לעבוד איתו שעות ארוכות. * גודל המסך? מתלבט בין 13.3 אינץ' ובין 15.6 אינץ'. * האם חשוב מסך מבריק או מאט? גמיש עם עדיפות למט. * רזולוציית המסך? גמיש. בגדלים האלה רצוי לא רזולוציה גבוהה מידי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נוח להקלדה, רצוי numpad אך לא חובה ועדיפות ל-touchpad שאפשר לגלול בעמודים למעלה ולמטה עם שתי אצבעות. * משקל רצוי? רצוי שלא יהיה כבד מידי, מתחת לשני קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא קריטי. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? * כונן אופטי? לא ממש. * האם דרו…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מפרט טכני. מעבד : Intel® core @i7-3612QM CPU 2.10GHz זיכרון 8RAM 1TB המחשב דיי שמור השאלה היא האם זה יפגע בי שדרוג הווינדוס ל8? או להישאר ב 7?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני סטודנט לאדריכלות שנה שנייה ואני מבין שמאוד יעזור לי מסך נוסף לעבודה על כל מיני פרויקטים, האם בכלל כדי להשקיע במסך נוסף (מחשב נייד כבר רכשתי) שישב בבית לעבודה? אם כן, מה מומלץ תחת תקציב נמוך יחסית (עד 700 ש"ח) בהתחשב ויש לי מחשב ASUS N550JK-CM062H? או שבמחירים כאלה עדיף מסך ישן שפשוט עובד?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רכשתי לפני כ-4 חודשים מחשב נייד אסוס F550C, אני חושבת שזה דגם מקומי של ספרד ויש לו שם אחר בארץ. בכל אופן המחשב נרכש במצוקה ובלת ברירה - גנבו לי את המחשב בשדה התעופה באיסטנבול, כשהיתי בדרך לספרד (טיסת קונקשן) לטיול ארוך של כמה חודשים, והיתי חייבת לקנות מחשב חדש מהר מהר כי היתי בדרך להר מבודד. מהרגע שקניתי את המחשב הוא עושה לי צרות, אני פשוט לא יכולה לסבול אותו. המארז שלו לא מספיק עמיד והוא נראה כמו מחשב צעצוע. העכבר המובנה שלו ממש ממש לא נח, ואני רגילה לעבוד עם עכבר מובנה. השיא היה שלפי חודש בערך גם המקלדת התקלקלה, וזה אחרי שלושה חודשים! לפני המחשב הזה היה לי גם אסוס, לא זוכרת את שם הדגם, שהיתי יחסית מרוצה ממנו, אבל גם עשה קצת צרות, הלכה לו הסוללה מאוד מהר והעכבר גם …
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפייה בתכני FHD בחיבור לטלוויזיה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עד 14. לא משנה. * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 6 שעות לערך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD מינימום 128 אם אפשר יותר אז מעולה. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תקציב: עד 3500 תודה רבה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני אשמח להמלצה למחשב נייד לשימוש כללי ועריכת תמונות לא כבדה. המאפיין החשוב לי ביותר הוא מסך איכותי עם רזולוציה גבוהה - המחשב אמנם לא ישמש למשחקים או סרטים, אבל ברזולוציה סטנדרטית של 1366X768 אני שם לב לפיקסלים וזה מפריע. אני אוהב חדות בנוסף, רצוי כמובן מעבד טוב (i5 לפחות) וכמה שיותר זכרון כדי לאפשר עבודה מהירה עם כמה תוכנות במקביל והרבה טאבים פתוחים. המחשב יהיה בשימוש בבית בעיקר ולכן משקל וגודל לא משנים. דגמים שבחנתי: Lenovo Ideapad z510 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=874263 15". אהבתי את הרזולוציה של 1920X1080. Dell Latitude E5440 LT-RD33-7821 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=878129 14". רזולוציה גבוהה של 1600X900. Lenovo…
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הי אני רוצה לדעת בכמה אוכל למכור מחשב בן 3+ שנים עם מעבד i5 וכ. מסך radeon 6950hd. לוח אם gigabyte z68. זיכרון 80gb ssd ו- 500 GB רגיל. תודה.
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
התקציב עד 1000$. אודה אם מישהו יכול למצוא קישור לקניית המחשב שהומלץ פה בפורום: Toshiba Satellite Z30-A-1E8 כרגע אני לא מוצא אותו לא באמאזון ולא באתר של טושיבה האמריקאי.
-
- 7 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
היי, לפני השאלון קצת רקע כללי: אני בן 30 ונשוי ללא ילדים. המחשב משמש אותי בערבים רגילים בעיקר לגלישה באינטרנט, צפיה בסרטים. בסופי שבוע אני נוהג לשחק משחקים בני 3-4 שנים. דוגמאות: civilaztion 5, GTA4, convicition, Assassin Creed1-3 lara craft, בדרך כלל בהגדרות בינוניות-נמוכות. גרפיקה זה פרמטר פחות חשוב לי, יותר חשובה לי המשחקיות. ב3 שנים האחרונות שירת אותי מחשב: Pentium Dual Core E5500 2.8GHZ GeForce GTS 450 Gainard 1GB GDDR5 Edition 3GB זיכרון משני סטיקים ולוח אם של asus, לא יודע איזה דגם. מארז גדול עם מאוורר גדול מאחורה. השבוע הלך הלוח אם והחלטתי לקנות חדש. אני גם בקושי מצליח להריץ משחקים... ישנים לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2500 א) האם לנצל …
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי בהערכת מחיר למפרט - מעבד: Intel i5 2500K קירור מעבד: Noctua NH-U9B לוח אם: Gigabyte Z68X-UD4-B3 זיכרון: 1666MHz 2x4GB G.Skill כרטיס מסך: Sapphire Radeon 6950 2GB SSD דיסק: Samsung SSD 840 120GB דיסק קשיח: WD Caviar Blue 512GB ספק: Seasonic 600W מארז: Thermaltake Mid Tower~ מסך: Samsung SyncMaster SA300 23 inch (אין לי טעם לשדרג את המחשב כי אני מתחיל ללמוד בקרוב ומתכנן להחליף אותו בלפטופ.) תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המפרט: יריץ לי Counter-strike go + Counter-strike 1.6 בלי תקיעות .. גם כשאני מפעיל את התוכנות: EasyAntiCheat,CheatDefender,Ventrilo,TeamSpeak,Skype.. תגידו לי כן ואני קונה זה התקציב החורג שלי למחשב 2850שקל בלבד! יריץ או לא? תודה!
-
- 7 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
בוקר טוב * מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות אפליקציות בג׳אווה, עבודה משרדית * גודל המסך? 13״ עדיפות למט. * רזולוציית המסך? לפחות FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? כמה שפחות (מקסימום 1.6 ק״ג) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? חשוב מאוד (עובד הרבה פעמים מחוץ לבית) - לפחות 8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?מינימום 250 SSD * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? יהיה נחמד אם כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב לכולם. קודם כל אני אתחיל בזה שאני לא מבין בכל ענייני הבניית מחשבים, חלקי מחשב וכו (מה שמפתיע כי אני "גיימר" כבר זמן רב) אני בניתי מחשב באתר TSM אך אני בטוח שטעיתי פה ושם ובאתי לכאן לעזרתכם. [TABLE=width: 80%] [TR] [TD=width: 20%]מעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 מחיר: ₪873[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 מחיר: ₪198[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם:[/TD] [TD=width: 80%]Gigabyte GA-Z97P-D3 כמות: 1 מחיר: ₪491[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מארז:[/TD] [TD=width: 80%]IPPON MicroATX 220817 1X USB 3.0 כמות: 1 מחיר: ₪130[/TD] […
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני יודע שיש המלצות פה למפרטי גיימינג בטווחים האלה. בכל זאת רציתי להתיעץ איתכם על המפרט הבא למחשב לעיצוב גראפי. שימוש בתוכנות פוטושופ, אילוסטרייטור וכל שאר החבורה הזאת.... אני מצרף תמונה מסל הקניות באייבורי. יצא בסביבות ה7,700. מעניין אותי אם הSSD של קרוסייר מומלץ יחסית לשאר התמחרים שיש באייבורי? (אני אוהב את קרושייל אבל אין לאייבורי את החברה הזאת) וגם אם כרטיס המסך לא יותר מידי OVERKILL? אני יכול כמובן לקנות מחנויות אחרות אבל כל הקניה תצטרך להתבצע מחנות אחת. אז צריך לבדוק שכל המפרט קיים אצלהם. תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אוטוקאד דו מימד BEAM 14 אינץ - בעבודה הוא יחובר למסך 24 כך שאין צורך יותר גדול בבית אופיס, אינטרנט. עדיף מסך מט ולא מבריק לא חייב עדיפות ללנובו אך לא חייב
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
879 ₪ - Intel Quad Core i5 4590 3.3Ghz S1150 399 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-H97M-HD3 S1150 349 ₪ - * מבצע * - 8GB Crucial DDR3 1600Mhz 1920 ₪ - * חדש במלאי * - GeForce Gigabyte GTX970 4GB WF3 389 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 840 EVO 120GB SATA III 480 ₪ - * מבצע * - Zalman Z1 + Seasonic 600W BUNDLE 130 ₪ - Scythe Katana 3 מחיר סופי: למזומן 4546 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 4636 ₪ האם כדאי להחליף משהו? אני בחיים לא שמעתי עד היום על startpc, אני יכול להזמין מהם ללא חשש?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב חדש עבור חברה שלי, כבר עברתי על הרבה דיונים בפורום ועוד חיפושים בעצמי, אבל חשבתי ששוה להתיעץ עוד קצת. נתחיל מתשובות לשאלון ואז נפרט את ההתלבטויות... * מטרות המחשב? לימודים ( == עבודה משרדית), סרטים * גודל המסך? 14" * רזולוציית המסך? האם שווה להשקיע ב-FHD או שמספיק 1366x768 * משקל רצוי? פחות מ-2KG, וכמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ככל שניתן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם נכנס במחיר מן הסתם SSD זה חיובי * כונן אופטי? לא (מעדיך לחסוך במשקל) * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא נראה לי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אז…
-
- 7 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
שימוש: שימוש בסיסי יחסית (עבודה משרדית) ולאורך זמן. ללא משחקים או הפעלת תוכנות מורכבות. ישמש גם כמחשב ביתי, ולכן נדרש לאפשר צפייה בסרטים באיכות גבוהה. דגשים חשובים: נדרש מחשב שמסוגל 'לסחוב' לאורך זמן (אורך חיי סוללה) גם בהינתן ריבוי (!) חלונות פתוחים. נדרש מסך מגע. נדרשת התנעה מהירה. ישמש בנסיעות, ולפיכך המשקל הוא פרמטר חשוב מאוד. כמו כן, אין צורך במסך גדול (אפשר להסתפק ב-13-14). מחיר - מחד, אין מגבלה. מאידך, לנוכח הדרישות, אין צורך באוברקיל. בתודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, בחודש הקרוב אחותי מתחילה ללמוד הנדסת חשמל+פיסיקה בטכניון. אני רוצה לרכוש לה מחשב נייד, ואשמח להמלצה למחשב שיענה על דרישותיה. * מטרות המחשב? תהיה צפייה בסרטונים [הרצאות, שיעורי בית] וגם בסרטים או סדרות ב-HD [מקסימום 720P], אך רוב השימוש יהיה משרדי: אופיס, תכנות (C,C++, שפות מודרניות יותר אולי) ומאטלאב. זה מחשב בעיקר ללימודים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? הגודל לחלוטין לא משמעותי, אך עדיף שיהיה מסך מט. אם נכנס בתקציב, אז 14 נראה לי גודל נחמד. * רזולוציית המסך? המקסימום שהיא תראה זה סרטים ב-720P, וגם זה נדיר. אינני יודע אם לתוכנות מהאוניברסיטה יהיו דרישות גבוהות ברזוולוציה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. רק שיהיו לפחות…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המפרט: מעבד Intel Q6600 G0 + קירור Tunic tower לוח אם Asus Maximus כרטיס מסך 460 GTX Gigabyte 1gb זיכרון 2*2 Ocz Reaper 1066 + 2*2 GSkill 1066 הארדיסק 2 טרה Western Digital green ספק Gigabyte Odin 800w (הראשון, למיטב ידיעתי, בעל בקר מתח/זרם/הספק וטמפ' חיצוני, בחיבור USB) צורב Dvd של LG מארז משופצר מאוד Lexa NZXT עם 6 מאווררי Silverstone 12 מבוקרי rpm ובנוסף 2 מנורות פלוריסנט כחולות המחשב בערך בן 7 שנים ואין אחריות על אף אחד המרכיבים. מחירים משוערים כשנקנו כחדשים עם אחריות: מעבד שעלה כ1500 שקל לוח אם שעלה כ1200 שקל כרטיס מסך שעלה כ1200 שקל לפני 4 שנים בערך זיכרון ocz שעלה כ500 שקל לפני כ6 שנים זיכרון gskill שעלה כ500 שקל לפני כ5 שנים מארז שעלה כ500 שקל מאוורר למארז…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
להלן המפרט של המחשב שברשותי לשימוש ביתי: אינטרנט,מוזיקה, משחקי ילדים ומעט סרטים.. להערכתי קניתי אותו ב-2009 והוא מבוסס על המלצות שקיבלתי כאן. GIGABYTE 975G-DS3 INTEL CORE 2 CPU 4400 2.00GHZ 2048MB MEMORY NVIDIA GEFORCE 7300GT WDC WD2500KS יש גם כונן DVD של LG המארז עדיין מעולה והמאוורר שקט ביותר. בסה"כ הוא מתפקד היטב אך לאחרונה אני מגלה יותר ויותר שהוא נתקע. יותר נכון, האינטרנט נתקע. האם מומלץ לשדרג חלקים או להחליף כבר את הכל? אשמח להתייחסותכם.
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, * מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים, סטודנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 מינימום. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רזולוציה רגילה, לא מתכוון לראות סרטי HD על המחשב או משהו כזה, רק ללימודים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? רצוי שיהיה כמה שיותק קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - כמה שיותר גבוה, יום לימודים שלי יכול להגיע ל12 שעות ככה שעדיף שיהיה כמה שיותר ארוך, גם…
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 עד 14 אינץ', עם העדפה למסך מאט. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיפות לכמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לכמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 256GB SSD * כונן אופטי? לא חשוב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? פתוח להצעות * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: כמה שיותר אמין, מסך איכותי.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-