עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500. ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה, אופיס, ריבוי חלונות, זום המשלב מצלמה חיצונית בנוסף למצלמת הנייד. ספוטיפיי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. שהכרטיס מסך לא יהיה העקב אכילס של הנייד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 14 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה…

• 22 תגובות
    • 3.3k צפיות
  2. שלום, יש לי מעבד i5 4460 שמאבד מערכו משבוע לשבוע, הכרטיס מסך שלי הוא GTX 1060 6GB. אני משחק בעיקר Apex Legends והמשחק לא רץ כמו פעם, המעבד במאמץ של 90% - 100% והמשחק מקרטע, שלא נדבר אם אני מנסה לעשות סטרימינג. (המשחק על הגדרות נמוכות) התקציב שלי מאוד דל, לכן אני שוקל לרכוש את Ryzen 3 3300X ולוח אם תואם, מצאתי באתר הזה את המעבד במחיר מאוד נח : https://www.yahavpc.co.il/product/4837/מעבד-חברת-amd-דגם-ryzen-3-3300x-3.8ghz-4.3ghz-16mb-cache-am4-box-with-wraith-stealth ובנוסף חשבתי לרכוש גם הלוח אם הזה: https://www.yahavpc.co.il/product/2573/לוח-אם-חברת-asrock-דגם-ab320m-hdv-am4-ddr4-vga-dvi-hdmi האם החומרה ראויה לצרכים? אנ…

3. Started by Bar93,

שלום לכולם! 1.מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5K עם חריגה של עד 600 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד, כותרי AAA בעיקר. ועבודות עריכה ועיצוב קלים (פריימייר וכו'). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כלול בתקציב אבל אשמח להמלצה על מסך 2K טוב, כרגע חשבתי על Dell 27" LED S2719DGF 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) בנייה חדשה מאפס. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב …

• 1 תגובה
    • 931 צפיות
  4. Started by m-luggy,

אני מחפש CPU עם מעבד גרפי פנימי ולוח אם עם 2 יציאות (עדיף HDMI אבל אפשר גם DP, DVI) לחיבור לשני מסכים ללא כרטיס מסך נוסף. בגדול אני משדרג מארז אינטרנט/יוטיוב ישן - מעיף כל דבר שיושב על הלוח אם כולל כרטיס מסך ישן שעושה לי צרות. משתמש במארז, דיסקים קשיחים וספק כח. לא מעוניין בכרטיס מסך בכלל - לא משחק/לא עורך וידאו. מישהו מכיר ויכול להמליץ?

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by Seven013,

הי, ב-4 השנים האחרונות אני משתמש במחשב נייד Lenovo Ideapad 310, למטרות לימודים. אני מחפש מחשב חדש למטרות לימודים (Office ותוכנות כמו Matlab, Autocad וכו') ובו: מעבד i5 זיכרון 8GB כונן קשיח 512GB SSD מצלמה חיבור HDMI Bluetooth Wifi חיבור לאוזניות מסך 14 אינץ' Windows 10 עד 3,000 ש"ח חשבתי על Dell Inspiron 14 3000 3493 עם מאיץ גרפי. אשמח לשמוע חוות דעת.

• 23 תגובות
    • 2.8k צפיות
  6. שלום לכולם , מחפש לשדרג מחשב ישן ב 5 שנים , מצ"ב הדרישות : 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3200 עם אפשרות לחרוג עד 100 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כל המשחקים החדשים ב 1440p 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - קיים כרטיס מסך 1070Ti 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכ…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Gilady,

הנה המפרט הקיים וכמה הערות/שאלות: 1. Intel core i5 3470 / 1555 2. Zalman CNPS-7000V-AL 3. Gigabyte GA-B75M-D3H 4. Seasonic 500W 5. Hynix 4GB DDR3 1600 (שני סטיקים של 4 = סה"כ 8 GB) 6. SSD Samsung evo 960 7. Sapphire ATI 7950 3g 8. Fractal Design Define R3 9. Dell U2412M מסך 24 אינץ' FULL HD אני לא גיימר מקצועי, אין לי "עין" שיש לאחרים שמחפשים את הכי טוב, ובהחלט עד היום הסתפקתי בחלק מהמשחקים הכבדים ביותר בהגדרות HIGH בלבד (לא ULTRA ולא MAX). אני מרגיש שהמפרט הקיים עושה את זה עד היום ולא מאכזב, אבל אני חושב קדימה ורוצה להיפתח לאפשרות של 4K, וגם ליהנות מהיכולת להציג גרפיקה באיכות גבוהה ומקסימלית אם כבר אני מח…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אני מתעתד ללמוד הנדסת תוכנה תקציב 2000-3000 אפשר לזלוג קצת לא צריך מערכת הפעלה

9. בקרוב אני טס ואני מחפש לעצמי משהו רק לגלישה תקציב עד אלף שקל, לא מחפש משהו מאסיבי, שרק ישרת אותי בתקופה הזו ומצידי שיזרק אחרכך הוא חייב להכיל יציאת HDMI\DVI ויציאת אודיאו

10. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בעיקר לעריכת וידאו קלה ומוזיקה. נתקלתי במחשב נייד הזה: HP 15-dw2013nj מפרט: מסך 14 FHD 1920X1080 מעבד Intel® Core™ i7-10510U זיכרון 16GB דיסק 512GB SSD M.2 NVME כרטיס גרפי (משולב) NVIDIA® GeForce® MX330 (2 GB GDDR5 המחיר הממוצע הוא סביב ה3200 (בלי מערכת הפעלה) מה אתה אומרים? מחשב טוב? אמין? תודה.

• 3 תגובות
    • 953 צפיות
  11. Started by PandaCore,

שלום חברים , בניתי מפרט למחשב גיימינג ומשרד בתקציב של 6500 ש"ח וצריך את דעתכם: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 721 קירור למעבדים: Arctic Cooling Freezer 34 eSports DUO - Red כמות: 1 - מחיר: ₪ 196 לוחות אם: Gigabyte B450 Gaming X כמות: 1 - מחיר: ₪ 415 זכרונות RAM: DDR 4 16G (8GX2) 3200 CL16 DARK Za TEAM כמות: 1 - מחיר: ₪ 318 מארזים: CoolerMaster MasterBox TD500 Mesh White w/ctrl Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 414 ספקי כוח: ANTEC PSU 650W EARTHWATTS GOLD PRO כמות: 1 - מחיר: ₪ 369 כונני SSD: Addlink SSD 1.0TB S70 M.2 2280 NVMe כמות: 1 - מחיר: ₪ 683…

12. שלום, מחפש המלצה למחשב נייד להורים שלי. שימוש משרדי שוטף, אופיס ואינטרנט בלבד. לא צריכי תוכנות כבדות או עיבוד גרפי מתקם במיוחד. מסך גדול ומקלדת נוחה. מחפשים משהו שיחזיק הרבה שנים ויהיה רלוונטי מבחינת ביצועים גם בעוד שנים. סביב ה-3000-3500 ש"ח. גמישים קצת במחיר. אמרתי להם שלדעתי לשימוש בסיסי אפשר למצוא מחשב טוב במחיר זול יותר. מה דעתכם? תודה. עריכה: המליצו להם על HP ProBook 470 G5 2XY59ES. איך הוא? https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=965991

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אהלן מחפש לקנות מחשב בתקציב של עד 3000 שח לעבודה משרדית השימושים העיקריים זה עבודה משרדית כמו שימוש בעננים, טבלאות אקסל גדולות (50-100 אלף שורות עם נוסחאות קטנות כמו SUM וכו') אשמח לשמוע המלצות, תודה

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  14. Started by aviyay,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500, חריגה עד 4000 אם יש סיבה טובה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות, בדגש על visual studio, android studio, Arduino, virtual machines, android emulators ועוד. מעוניין להיכנס גם לתחום של Machine learning, עם זאת זה מחשב נייד ולכן אני לא מצפה לתוצאות מפוצצות. בנוסף, שימושים רגילים כמו אופיס, אינטרנט, סרטים וכו', לא ממש משחקים, אם כי לא הייתי פוסל לגמרי על הסף... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונ…

• 15 תגובות
    • 3.4k צפיות
  15. Started by idontknow,

היי תותחים, בנו לי מפרט למחשב גיימינג כבד, בתקציב של עד 6000₪ ( ניתן לנצל את כולו).אשמח לקבל את חוות דעתכם עליו: מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 721 קירור למעבדים: CoolerMaster Hyper 212 Spectrum Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 111 לוחות אם: Gigabyte B450M S2H כמות: 1 - מחיר: ₪ 303 זכרונות RAM: DDR 4 16G (8GX2) 3200 CL16 DARK Za TEAM כמות: 1 - מחיר: ₪ 318 מארזים: Antec Case GX202 White Led + Gigabyte 700W כמות: 1 - מחיר: ₪ 415 כונני SSD: Addlink SSD 512GB S70 M.2 2280 NVMe כמות: 1 - מחיר: ₪ 369 כוננים קשיחים: Seagate HDD 2.0TB 256MB SATA3 Barracuda כמות: 1 - מחיר: ₪ 260 כרטיסי מסך: PowerColor RX 5700XT 8G GDDR6 AXRX 5700XT 8…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש''ח חריגה 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון cs go minecraft 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא אין לי ssd צריך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן windos 10 home 8. האם ישנה העדפה לרכוש את …

• 3 תגובות
    • 951 צפיות
  17. שלום לכולם, ברשותי בעבודה מחשב מקבוק פרו (מצורף מפרט) וברצוני לרכוש לי משהו דומה לשימוש אישי (לצרכי פיתוח). אף פעם לא קניתי מקבוק אז אשמח להתייעץ עם חברי הפורום לגבי מאיפה עדיף לקנות/אחריות ושדרוג. מתלבט לגבי אותו דגם שעובד בשביל מצוין, או שעדיף כבר לשדרג למשהו חדש, וכמה משמעותי זה באמת בביצועים/מחיר. תודה מראש

18. אהלן, המעבד של המחשב בן 8 ולדעתי מהווה צוואר בקבוק משמעותי בביצועים במשחקים (בפרט - CoD, PUBG), ולכן מעוניין לשדרג. ביחד איתו אאלץ להחליף גם לוח אם וזיכרון. אקנה גם מארז חדש. הרכיבים שישארו (פוטנציאלית): 1. כרטיס מסך - gigabyte gtx 1060 6GB. 2. ספק Antec 500W (בן שנתיים). 3. כוננים קשיחים (מעוניין לא להתקין מע' הפעלה מחדש). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? רצוי עד 2200, אפשר להתגמש עד 500 שח למעלה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…

19. Started by yoni_h,

שלום פורום יקר. לצערי אני כבר לא מעודכן ממש לגבי החומרה של היום ולכן מבקש את עזרתכם. מדובר במחשב עבור ילד חכם בכתה ב' על הרצף האוטיסטי. האבא מתעקש על מחשב "הכי טוב שיש" במסגרת התקציב, שיהיה רלוונטי לעוד כמה וכמה שנים ושישאיר אופציות שונות פתוחות (אולי גרפיקה וכו), חשוב לו שהמחשב ירוץ מהר ולא ייתקע. אני יודע שתקציב כזה אמור להיות מעל ומעבר, אבל כך הוא מתעקש, אין לו הבנה במחשבים. הוא מתעניין במפרט הבא שיעלה לו באילת כ-5000 ש"ח. אפשר להתחרות איתו? Intel Core i7 10700 2.9Ghz 16MB Cache s1200 - Tray Arctic Freezer 12 CPU Cooler MSI Z490-A PRO LGA1200, Intel Z490, DDR4, 2xPCI-E, HDMI, DP HyperX FURY Black 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 Kit Asus TURB…

• 0 תגובות
    • 845 צפיות
  20. Started by Shimshon21,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2200, אולי אם יש סיבה טובה מאוד 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדתית, בעיקר דפדפן ותוכנות office 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by Pini Marto,

היי חברים מחפש המלצה על מחשב נייד לצורך גיימנג לימודים ולעבודה בין זה להריץ סימולוציות וירטאולית פוטושופו בנוסף להוסיף מערכת הפעלה נוספת מתלבט כבר תקופה מחשב שיחזיק לי לאורך זמן תודה לעונים תקציב עד 6000

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סדר גודל של 7000 ש"ח. ניתן לחרוג עד 8000 ש"ח אם יש הצדקה. ניתן גם להשתמש בפחות מ-7000 ש"ח אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודות גרפיקה עם תוכנות ה 3DMAX תוכנה לבנייה ורינדור תלת מימדי, פוטושופ, אינדיזיין, אוטוקד וכדומה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועככר בלבד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם ישנה הגבלה …

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. שלום, צריך את עזרתכם. 1.מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 ש"ח, אפשר חריגה עד 6700 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר גיימינג כבד, ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך טוב בלבד. כל השאר יש. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל דגש על ssd טוב. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה או הגבלה, אין צורך באורות. 7. האם יש…

24. Started by rata,

1. מה התקציב המירבי? 1600שח -ועד 2000שח האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 200 רק אם הכרחי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מיועד בעיקר להרצת פורטנייט (יוטיוב, אינטרנט ואופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD חובה , 240 GB יספיקו) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת …

• 0 תגובות
    • 817 צפיות
  25. Started by מדוזה,

שלום אני מחפש מחשב מחשב ב3000 ש''ח אני לא כל כך מבין במחשבים המחשב שיש לי כרגע הוא מ2014 מעבד i5 ישן יחסית אינני יודע מה לבחור אני צריך עצה האם אפשר גם מפרט[חריגה של 210 ש''ח

• 1 תגובה
    • 943 צפיות

דיונים חדשים בפורומים