עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Yakobi Ofer,

היי, אני לפני קניית מחשב ואשמח לקבל חוות דעת על המפרט, האם כדאי לשנות משהו, האם יש לכם המלצה למוצרים/חברות אחרות ועוד... אני לא גיימר ורוב הסיכויים שלא אעשה קלוקינג, המחשב מיועד לפיתוח אפליקציות (במהלכן יופעלו מספר אמולטורים במקביל), הפעלת מספר מכונות וירטואליות וכד'... מעבד: i9 10900 (אישית מעדיף מעבדי אינטל) קירור: Antec C400 (זה שקט ? חזק מספיק לקירור המעבד הזה ?) לוח אם: Gigabyte Z490 Gaming-X זיכרון: G.Skill 2X16 GB 3200MHZ Ripjaws V series כונן קשיח: Samsung Evo970 Plus 1TB כרטיס מסך: Gigabyte 1650 super (לא גיימר אבל עדיין צריך כרטיס מסך לאמולטורים) ספק כח: antec plus 80 750W …

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by spades,

אני מעוניין לשדרג את המחשב נייד שלי זה המפרט הנוכחי שלי Dell Precision 7520 מעבד: אינטל 7700HQ זכרון: 16GB כרטיס מסך: Quadro M1200 4GB SSD 512GB אני כרגע עובד בSolidWorks 2020 ברזולוציה של 1080P Large assemblies. המחשב הנייד שלי מתחיל לקרטע מתי שאני מתחיל לטעון פרוייקטים מורכבים ולהזיז חלקים ממנו. המחשב שציינתי הוא מהעבודה ויש לי אפשרות לשדרג אותו בחינם. אני לא כל כך בטוח בדרישות של התוכנה לצרכים שציינתי. אני מעוניין במחשב נייד, אבל אם ההבדל בביצועים יהיה גדול למדי אין לי בעיה שהם יקנו לי מחשב. חשבתי אולי לקנות את האסוס G14 יש לו אחלה מעבד אבל הכרטיס המסך שלו לא נתמך 100% בSolidWorks. המחש…

3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב עד 4500 ש"ח, אופציה לקצת משחק אם קריטי, תיתכן ירידה לאילת לצורך הרכישה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית בתוכנות הנדסיות (SolidWorks/ Fusion 360/ Etc...) - מהנדס מכונות במקצוע כרגע גם עובד עם פלטפורמות תכנות ובהליך הסבה להייטק ומחפש מחשב שיכול לעמוד בעומס תוכנות כמו (Visual studio/ Visual studio code/ Pycharm/ Etc...) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כזה שאני מצליח לחשוב עליו, מן הסתם שתהיה אופציה לחיבור USB מהיר של התקני קלט היקפיים (לדוגמא עכבר תלת ממד) …

4. הי חברים בניתי מפרט לאחיין שלי ומבקש את חוות דעתכם, התקציב הוא 3500 שח פלוס מינוס בלי מסך וציוד היקפי. Intel Core i5 9400F / 1151 Tray C9400FT ₪ 676 ₪ 676 Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL16 VENGEANCE LPX White CMK16GX4M2D3000C16W CMK16GX4M2D3000C16W ₪ 342 ₪ 342 Kingston SSD 480GB A400 7mm 2.5" SATA III SA400S37-480G …

5. שלום, אני מתלבט בעיקר בין AMD לבין INTEL, יותר נכון בין 3700X לבין 10700F. המטרה העיקרית שלי היא תכנות הכולל עבודה עם 2 מערכות הפעלה (ווינדוס ואובנטו על VMWARE). בין היתר גם קצת גיימינג אבל לא משהו קריטי. יש לי כבר כרטיס מסך Gigabyte GTX 1650 SUPER (כרטיס סולידי). התקציב לשאר המפרט הוא 4,800 (מעדיף שלא לחרוג). לא חושב שיש באמת צורך למלא את כל התקציב אבל אני רוצה שקט להרבה זמן לכן מעדיף להשקיע עכשיו. ההתלבטות היא בעיקר בגלל שאינטל עדיין ב14NM ועם צריכת חשמל מפחידה, מה שמצריך גם קירור יקר יותר. מצד שני הביצועים שלו טובים יותר ויש לי ניסיון איתם בוירטואליזציה (אני מאמין שיהיה בסדר גם עם AMD). *אם צריך אמלא טופס, למרות שאני מאמין שפירטתי הכל כאן. הנה ש…

6. מחפש מחשב נייד כמה שיותר זול שיעשה עבודה נאמנה בגלישה/ צפייה בסרטים/ הפעלת שחמט ברשת. לא חייב עם מערכת הפעלה. חשוב שיהיה שקט ויתחמם כמה שפחות. חייב מסך 15.6 לפחות, אם יותר גדול אז מה טוב. חשוב לי גם שהכיסוי יהיה חזק/עמיד עד כמה שניתן בטווח מחירים הזה

• 0 תגובות
    • 976 צפיות
  7. שלום, אשמח לעזרה עם חוות דעת על מפרט שבניתי, בנוסף אשמח לקבל המלצה על מסך מתאים למפרט. תקציב עד 6000 לפני מסך תודה רבה מראש! מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 3600 AM4 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 797 קירור למעבדים: Arctic Cooling Freezer 34 כמות: 1 - מחיר: ₪ 129 לוחות אם: MSI B450M BAZOOKA PLUS כמות: 1 - מחיר: ₪ 424 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 CL16 Vengeance LPX CMK32GX4M2B3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 743 מארזים: Antec Case P101 Silent כמות: 1 - מחיר: ₪ 379 ספקי כוח: ANTEC PSU 650W High Current Gamer Gold כמות: …

8. Started by Adir Ohana,

https://www.excaliberpc.com/728307/asus-rog-zephyrus-duo-15.html שימו לב במדויק למפרט מתי יגיע לישראל? ניתן לשדרג את הראם לאחר הרכישה? דעתכם על האתר ששמתי פה הוא אמין לרכוש ממנו? רשום שהאחריות גלובלית אז אני מבין שתתפוס האחריות בישראל ASUS ROG Zephyrus Duo 15 (GX550LXS-XS96) 15.6" 300Hz (3ms) Full HD IPS-Level Gaming Laptop w / RTX 2080 Super Max-Q (Core i9-10980HK)

• 2 תגובות
    • 975 צפיות
  9. Started by Nurit Ayelet Zur,

אני צריכה יעוץ בקשר למחשב נייד לעבודות באופיס ובאינטרנט תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by racheli,

הי לכולם, אשמח לסיוע בגיבוש מפרט למחשב נייח לגיימינג, תודה רבה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 5,000 ל-6,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, מסך איכותי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא דרמטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מארז סולידי, בלי אינסוף אורות …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by הגר,

אהלן, אני רוצה לקנות מחשב שיריץ את ה- Microsoft flight simulator (שעוד לא יצא). בנתיים אריץ עליו את הXP11. מה אומרים? מה כדאי לקנות? חייבת לציין שאינני גיימרית ואני עושה את זה אך ורק לצורך לימודי. אין לי כוונה להוציא סכומים גבוהים ואני רוצה שהמחשב יריץ את הסימולטור בצורה סבירה ולא יותר. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה רבה!

12. היי חברים. אשמח אם תוכלו להציץ על המפרט שבניתי, ולומר לי אם לדעתכם הכל תקין. אם הייתם משנים אז מה הייתם משנים ולמה... האם כל הרכיבים ברמה גבוהה ותואמים מבחינת BUS CLOCK... האם הסטיק זכרון שבחרתי טוב או כדי לשדרג. ובכללי כל פנינת חוכמה שלא חשבתי עלייה תתקבל בברכה. תודה. המפרט: מעבד: 1659 ₪ - - Octa Core i7 10700K 3.8Ghz-5.1Ghz Comet Lake S1200 Tray קירור אוויר למעבד: 305 ₪ - Noctua NH-U14S לוח אם: 1422 ₪ - * חדש * - ASUS ROG STRIX Z490-E GAMING זכרון: 511 ₪ - Corsair Vengeance LPX 16G (2x8G) DDR4 3600Mhz CL18 Black KIT כרטיס מסך: 3360 ₪ - - ASUS RTX2080 SUPER 8G Up To 1845Mhz STRIX דיסק קשיח: 727 ₪ - - WD Black 1T …

• 1 תגובה
    • 875 צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אפשר לחרוג במעט אם זה מצדיק זאת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושי אופיס, סדרות בנטפליקס, אני נרשם ללימודי הנדסה אז יכול להיות שימוש ב matlab (אמנם לא בקרוב כנראה), פוטושופ חובבני\עריכת סרטונים חובבנית (סוני וגאס). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף לי שיהיה יחסית שקט אם כי לא קריטי ממש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. שלום, מחפש מחשב נייד לשימוש ביתי מגוון הכולל בעיקר, גלישה יומיומית בעשרות טאבים אשר פתוחים במקביל,הורדה וצפייה של סרטים, פעם בשנה משחק מעט משחקים ישנים (gta4 וכו') יש לציין שבמחשב הקודם היה לי 600 gb וזה לא הספיק לי, לכן נדרש לפחות 1 tb של אחסון (אפשרי שילוב של 1TB SSD/256 GB SSD+1TB HDD) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מקסימום 3000 (אפשרי חריגה של 100-200 שח פלוס מינוס) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה בעשרות טאבים בו זמנית בכרום, עבודה משרדית במייל, הורדה וצפייה של סרטים וסדרות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. שלום לכולם , מחפש לשדרג מחשב ישן בן 6 שנים , המפרט שיש לי כעת: מעבד אינטל i5-4590 לוח אם H97-Pro4 -ASRock כונן SSD mx500 כרטיס מסך Radeon RX 580 8GB , ספק כוח Antec GX900 550W זכרונות Zeppelin4GB DDR3 PC3-12800 - CL11 * 2 מצ"ב הדרישות : 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1400 עם אפשרות לחרוג עד 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כל המשחקים החדשים ב 1440p - בעיקר COD WARZONE ושאר משחקי הז'אנר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסי…

16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500. ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה, אופיס, ריבוי חלונות, זום המשלב מצלמה חיצונית בנוסף למצלמת הנייד. ספוטיפיי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. שהכרטיס מסך לא יהיה העקב אכילס של הנייד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 14 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה…

• 22 תגובות
    • 3.2k צפיות
  17. שלום, יש לי מעבד i5 4460 שמאבד מערכו משבוע לשבוע, הכרטיס מסך שלי הוא GTX 1060 6GB. אני משחק בעיקר Apex Legends והמשחק לא רץ כמו פעם, המעבד במאמץ של 90% - 100% והמשחק מקרטע, שלא נדבר אם אני מנסה לעשות סטרימינג. (המשחק על הגדרות נמוכות) התקציב שלי מאוד דל, לכן אני שוקל לרכוש את Ryzen 3 3300X ולוח אם תואם, מצאתי באתר הזה את המעבד במחיר מאוד נח : https://www.yahavpc.co.il/product/4837/מעבד-חברת-amd-דגם-ryzen-3-3300x-3.8ghz-4.3ghz-16mb-cache-am4-box-with-wraith-stealth ובנוסף חשבתי לרכוש גם הלוח אם הזה: https://www.yahavpc.co.il/product/2573/לוח-אם-חברת-asrock-דגם-ab320m-hdv-am4-ddr4-vga-dvi-hdmi האם החומרה ראויה לצרכים? אנ…

18. Started by Bar93,

שלום לכולם! 1.מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5K עם חריגה של עד 600 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד, כותרי AAA בעיקר. ועבודות עריכה ועיצוב קלים (פריימייר וכו'). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כלול בתקציב אבל אשמח להמלצה על מסך 2K טוב, כרגע חשבתי על Dell 27" LED S2719DGF 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) בנייה חדשה מאפס. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב …

• 1 תגובה
    • 926 צפיות
  19. Started by m-luggy,

אני מחפש CPU עם מעבד גרפי פנימי ולוח אם עם 2 יציאות (עדיף HDMI אבל אפשר גם DP, DVI) לחיבור לשני מסכים ללא כרטיס מסך נוסף. בגדול אני משדרג מארז אינטרנט/יוטיוב ישן - מעיף כל דבר שיושב על הלוח אם כולל כרטיס מסך ישן שעושה לי צרות. משתמש במארז, דיסקים קשיחים וספק כח. לא מעוניין בכרטיס מסך בכלל - לא משחק/לא עורך וידאו. מישהו מכיר ויכול להמליץ?

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by Seven013,

הי, ב-4 השנים האחרונות אני משתמש במחשב נייד Lenovo Ideapad 310, למטרות לימודים. אני מחפש מחשב חדש למטרות לימודים (Office ותוכנות כמו Matlab, Autocad וכו') ובו: מעבד i5 זיכרון 8GB כונן קשיח 512GB SSD מצלמה חיבור HDMI Bluetooth Wifi חיבור לאוזניות מסך 14 אינץ' Windows 10 עד 3,000 ש"ח חשבתי על Dell Inspiron 14 3000 3493 עם מאיץ גרפי. אשמח לשמוע חוות דעת.

• 23 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. שלום לכולם , מחפש לשדרג מחשב ישן ב 5 שנים , מצ"ב הדרישות : 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3200 עם אפשרות לחרוג עד 100 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כל המשחקים החדשים ב 1440p 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - קיים כרטיס מסך 1070Ti 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכ…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Gilady,

הנה המפרט הקיים וכמה הערות/שאלות: 1. Intel core i5 3470 / 1555 2. Zalman CNPS-7000V-AL 3. Gigabyte GA-B75M-D3H 4. Seasonic 500W 5. Hynix 4GB DDR3 1600 (שני סטיקים של 4 = סה"כ 8 GB) 6. SSD Samsung evo 960 7. Sapphire ATI 7950 3g 8. Fractal Design Define R3 9. Dell U2412M מסך 24 אינץ' FULL HD אני לא גיימר מקצועי, אין לי "עין" שיש לאחרים שמחפשים את הכי טוב, ובהחלט עד היום הסתפקתי בחלק מהמשחקים הכבדים ביותר בהגדרות HIGH בלבד (לא ULTRA ולא MAX). אני מרגיש שהמפרט הקיים עושה את זה עד היום ולא מאכזב, אבל אני חושב קדימה ורוצה להיפתח לאפשרות של 4K, וגם ליהנות מהיכולת להציג גרפיקה באיכות גבוהה ומקסימלית אם כבר אני מח…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. אני מתעתד ללמוד הנדסת תוכנה תקציב 2000-3000 אפשר לזלוג קצת לא צריך מערכת הפעלה

24. בקרוב אני טס ואני מחפש לעצמי משהו רק לגלישה תקציב עד אלף שקל, לא מחפש משהו מאסיבי, שרק ישרת אותי בתקופה הזו ומצידי שיזרק אחרכך הוא חייב להכיל יציאת HDMI\DVI ויציאת אודיאו

25. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בעיקר לעריכת וידאו קלה ומוזיקה. נתקלתי במחשב נייד הזה: HP 15-dw2013nj מפרט: מסך 14 FHD 1920X1080 מעבד Intel® Core™ i7-10510U זיכרון 16GB דיסק 512GB SSD M.2 NVME כרטיס גרפי (משולב) NVIDIA® GeForce® MX330 (2 GB GDDR5 המחיר הממוצע הוא סביב ה3200 (בלי מערכת הפעלה) מה אתה אומרים? מחשב טוב? אמין? תודה.

• 3 תגובות
    • 950 צפיות

דיונים חדשים בפורומים