עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום,אני סטודנט וצריך את המחשב רק לצרכים של תוכנות אופיס וכדו',ולחבר אותו לטלוויזיה ולראות סרטי HD ,יותר מזה אני לא ממש משתמש במחשב. הנה שני מפרטים שמצאתי מקווה שתעזרו לי כי אני ממש לא מבין בעניין ואני חייב לקנות מחשב. מפרט 1 מחשב נייד מבית Asus דגם X502CA בעל מסך LED בגודל 15.6 אינץ’ ברזולוצית HD, מעבדPentium במהירות 1.8GHz, זכרון 4GB בטכנולוגית DDR3, דיסק קשיח בנפח 500GB ומערכת הפעלה Windows 8. מערכת הפעלה Windows 8 מעבד Intel® Pentium® processor 2117U, 1.8GHz, 2MB L3 cache זכרון RAM) 4GB DDR3) דיסק קשיח SATA 500GB מסך 15.6LED-backlit TFT-LCD high-definition כרטיס גרפי Intel HD Graphics מצלמה מובנת כרטיס רשת 10/100Mbps Wi-Fi 802.11b/g/n יציאות: 1xUSB 3.0 , 2xUSB 2…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. קיבלתי את ההצעה הזו למחשב גרפיקה (דו מימדית בעיקר) ותכנות רציתי לדעת האם המחירים ריאליים ואם הרכיבים טובים ואמינים. תודה! 1 Intel Core 2 Duo 6600 - 2.39 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 1,299.00 ש"ח 1 WD 500GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II 699.03 ש"ח 1 GIGABYTE GA-965P-DS3 (965P) - ATX 644.41 ש"ח 2 1GB KINGSTON DDR II - 667 - KINGSTON Original 454.05 ש"ח 1 Leadtek GeForce PX8500 GT 512MB TDH - PCX - retail 568.34 ש"ח 1 ASUS DVD-RW 1814BLT LightScribe x18 (Black) - SATA- RETAIL 206.46 ש"ח 1 Thermaltake SonicTower reV.2 (0db) fanless 4 in 1 heatpipe tech 204.62 ש"ח 1 התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 169.98 ש"ח 1 Thermaltake Bach VX - Window - black + …

• 10 תגובות
    • 834 צפיות
  3. היי, ברשותי המחשב עם המפרט שמתואר למטה. המחשב בן 6 שנים בערך. הכרטיס הגרפי שלי שבק חיים וזו הזדמנות טובה לשדרוג מאסיבי של המערכת. ספק הכוח,המסך והמארז מצויינים, כך שאין לי צורך לגעת בהם. אשמח לעצתכם בנוגע ליתר הרכיבים (האם לשדרג/ להשאיר). המטרה שלי היא להרכיב מחשב רב תכליתי לצרכים הבאים: משחקים בהגדרות בינוניות-טובות ומעלה, עריכת תמונות בפוטושופ, עריכת וידאו בסיסית, שימוש בתוכנות OFFICE תודה! המפרט הקיים: מעבד Intel Core 2 Duo E6750 @ 2.66GHz Conroe 65nm טכנולוגית RAM 4.00GB כפול-ערוץ DDR2 @ 399MHz (5-5-5-15) לוח אם Gigabyte Technology Co., Ltd. P35-DS3L (Socket 775) 42 °C גרפיקה DELL U2312HM (1920x1080@60Hz) 512MBATI Radeon HD 4800 Series (ATI) 77 °C כוננים …

4. אהלן, אני מחפש מחשב נייד לחבר,בעיקר למטרות של לימודים,OFFICE,אינטרנט וכו'...משחקים פחות חשוב. יש לי כמה התלבטויות,אולי תעזרו לי... בטווח המחירים של 4500-5500 הבנתי שיש את את דגמי ה DV6510 ו DV6660 של HP, ודגם Acer Aspire5520. קצת לא ברור אבל ה ACER מגיע עם 2GB זיכרון וגם כ.מסך יותר טוב והוא זול יותר ונחשב לפחות טוב... האם זה רק בגלל השם?? אני יודע ש לHP יש מעבד חדש מסדרת ה SANTA ROSA,אבל האם זה עד כדי כך משמעותי? יש גם אפשרות של יד שנייה,כשהACER מיד שנייה עולה 3500 ש"ח... והHP הכי זול בחנות 5000 ש"ח. תמליצו לי על מה ללכת בבקשה, או שאולי בכלל משהו מ LENOVO? אם אני לא אראה הבדלים משמעותיים בביצועים ועבודה,אז כמובן שאני מעדיף את הזול יותר... אלא אם כן ה HP באמת הרבה יותר טוב…

• 4 תגובות
    • 599 צפיות
  5. אנשים החלטתי שאני הולך על שידרוג, המחשב הנוכחי שלי כיום הוא ככה, Intel Pentium 3 933MHz ASUS CUV4-x SDRAM 256MB IBM 30GB 7200RPM SOUND BLASTER PLATINIUM 5.1 GEFORCE II GTS 32MB בעיקרון זה הוא המפרט העיקרי, החברה של המשפחה שלי מתעסקת עם חברת מחשבים שקוראים להם זוז, הם סיפקו לנו 4-5 מחשבים משרדיים, ונייד AMD 1300MHz במחירים סבירים, ואמינות גבוהה. מאחר וקיבלתי ממנו שירות מצויין, חזרתי אליו, ואמרתי לו שאני רוצה לשדרג, תבוא , תפתח את המחשב ותחליט בעצמך מה צריך לשפר. אני די מבין במחשבים, מתעסק בזה די הרבה, יש לי ידע בחומרה, אבל לא ממש באופן מקצועי. השאלה שלי היא כזאת, היא ממליץ לי לעבור למעבד AMD לאחר שלא נכוויתי אף פעם ממעבדי אינטל, הוא מזמין אותי לעבוד על שתי הקופסאות, AMD 25…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. הפנו אותי לפה לעצות במפרטים. אני לא הכי מבין בשמות וחלקים, חבר חיבר לי את המפרט, אז אם תוכלו לרשום את השם המלא אני נורא אשמח. זה המפרט: כנראה שאני אשנה לradeon. עצות ושמות מלאים יתקבלו בברכה. (: תודה רבה. המחשב הוא למטרת משחקים כבדים. זקוק למסך, אך לא חובה לרשום מקלדת ועכבר. וכן, אני לא יודע להרכיב מחשב כך שאני צריך להביא את המפרט הזה למקום שבו הם יזמינו את החפצים וירכיבו שם.

• 12 תגובות
    • 938 צפיות
  7. Started by The Ball,

אז ככה אני חוסך בנתיים כסף... אני מתכוון לקנות מחשב חדש לגמרי כשיצא ה- GEFORCE FX אבל אני ממש לא יודע מה לעשות בקשר למעבד עצמו... אני בעקרון חושב על קניית מעבד AMD אבל הבנתי שיצא ה- ATLON 64 BIT עוד כמה זמן... ואני לא יודע מה יהיה יותר כדאי כשישר יצא ה- GEFORCE FX לקנות את המחשב ואת המעבד הכי טוב או לחכות עוד כמה חודשים שיצא ה- AMD 64 BIT ולשבור את הראש בנתיים... תודה לכל העוזרים...

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. אני צריך הצעה בישביל חבר ללוח אם + מעבד + זיכרון + כרטיס מסך בתקציס שלא עובר את ה 2000 ש"ח (תקציב מקסימלי, עם אפשר פחות אז עוד יותר טוב). השימושים שלו הם אינטרנט , קצת סרטים, ושימושים מישרדיים אחרים.. , לא למישחקים , (אולי פעם ב CS 1.6). יש לו כבר מארז + ספק כוח של 400 וואט של EzCool מהמחשב הישן. תודה

• 5 תגובות
    • 691 צפיות
  9. Started by ze,

היי חבר'ה אני מעוניין לרכוש מפרט חדש למחשב לעבודה +פנאי(הורדות סרטים , משחקים....) לא מחפש את הכי הכי מקצועי אבל עדיין שיהיה ברמה טובה ושיהיה נוח לעבוד/לשחק מבחינת מהירות , זיכרון..... אני עובד עם תוכנות שירטוט כמובן ארצה גם צורב dvd התקציב הוא 2500-3000 ש"ח ואין צורך באבזרים נלווים(מסך,עכבר....) תודה

• 3 תגובות
    • 622 צפיות
  10. -------------------------------------------------------------------------------- היי לכולם קבלתי הצעה למפרט ואני זקוק לחוות דעת מקצועית ממכם,בנוגע לכרטיס המסך.<יש לציין ולהדגיש שהמחשב לא למשחקים.אז ככה אני צריך את המחשב לצרכים הבאים: 1-גלישה באינטרנט 2-צפייה ב-DVD <חלק שימושי במחשב שלי.לפחות 4 סרטים בשבוע> 3-לראות טלויזיה . 4-הכי חשוב:המחשב ממש לא למשחקים!בצורה ברורה יותר:אני ממש לא משחק בכלל. אז הנה המפרט שהציעו לי: מעבד-AMD 2500 XP BOX לוח אם-ABIT NF7 SL הארד דיסק-WD 80GB 8MB BUUFFER 7200 RPM זכרון-SAMSUNG DDR-RAM 256MB <לא אמרו לי איזה מהירות..> מארז-COMPUCASE CI-6A19 כונן דיסקטים-TEAC 1.44 MB 3.5 כונן DVD-פה הציעו לי הרבה הצעות ודי הסתבכתי.ככה שאני מחכה…

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  11. מעבד intel p4 3.0 ghz 2-775 2M cache 64 bit לוח אם 915p NEO2-platinum זכרון DDR 2 סטיקים של 512 MB 400MHZ AData /VT דיסק קשיח maxtor 80GB 7200/133 (8 mb) diamondMax Plus 9 מארז HEC Compucase CI-6919 עם ספק של 400 וואט לא היה לי צורך בשאר החלקים משום שאני מתכנן לפרק את המחשב הנוכחי שיש לי ולשלב חלקים רבים ממנו במחשב החדש כך שבמסך, כרטיס מסך, כרטיס קול, מקלדת, עכבר, רמקולים אין לי צורך את ההארד דיסק שיש לי עכשיו אני מתכוון להוסיף גם כך ולכן לקחתי רק 80 ולא יותר (כרגע יש לי 40 GB) המחשב הזה בנוי יותר לגראפיקה מאשר משחקים וכו' ולכן, כאמור, הכרטיס מסך לא שינה לי יותר מידיי (יש לי FX 5200) תגובות על המפרט/הצעות לשיפור וכו' יתקבלו בברכה.

• 7 תגובות
    • 681 צפיות
  12. Started by hmjmvhcvh,

שלום לכם, אני מעוניין להרכיב מחשב ממפרט זול אבל שיהיה מחשב אמין יש לי את רוב החלקים מהמחשב הקודם החלקים שאני צריך הם: לוח אם -כדאי שיהיה בעל כרטיס קול אם לא להוסיף כרטיס+ חריץ agp מעבד זכרונות 512 מגה הר דיסק - הכי חשוב שיהיה אמין , לא פחות מ40ג' המחשב יהיה בשימוש בעיקר לעבודה משרדית ומידי פעם condition zero הכרטיס מסך שיש לי עכשיו מריץ את המשחק יחסית טוב אז אני לא מעוניין לקנות אחר הדגש במחשב הזה לא ביצועים מדהימים ולא אובר קלוק אלה אמינות .. בגלל זה אני נוטה לבחור מעבד intel (אחריות life time) בעיקרון אני מחליף את כול זה בגלל בעיות בלוח אם במחשב הנוכחי.. תודה

• 7 תגובות
    • 893 צפיות
  13. שלום אני הולך עוד שעתיים לקנות מחשב עם חבר שלי ,בשביל חבר שלי,הוא מעוניין במחשב עד 2700 שח כולל מסך שיהיה 24 אינטש LED עדיפות לסמסונג,רמקולים מקלדת ועכבר. המחשב יירכש מ KSP. השקט לא ככ קריטי עדיף שיהיה בינוני בשקט,לא מתוכנן אוברקלוק-הוא ממש לא מבין במחשבים,פשוט רוצה לצפות בסרטים HD ואינטרנט,גלישה שירים וכו. מה הכי מומלץ,כמובן ביחס לתקציב הדל? תודה רבה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 715 צפיות
  14. Started by yuraxp,

שלום רב,אני חושב לקנות מחשב יד שניה פנטיום 3 של החברה הזאת,הבנתי שזה נקרא גם מחשב לבן,כאילו לא מותג,אלא הוא מורכב מרכיבים של מותג אבל מתומחר כאילו תחת שם אחר,בעצם השאלה היא אם אני רוצה לקנות סוללה חדשה,הגיוני שסוללה של מחשב IBM או משהו אחר תתאים?

15. שלום ברשותי מחשב מלפני כ 4שנים. המפרט amd3500+ 1giga ram 160 gb 2600xt מסך 19" הספק הג'נרי שלי מתחיל לזייף וברוב המשחקים החדשים המחשב נכבה. (הבעיה לא בכרטיס מסך ובמעבד..) הייתי שמח לקנות מחשב ב4K אבל כרגע התקציב לא בדיוק מאפשר לי חשבתי אולי לשדרג את המעבד ולשים 4 ג'יגה זיכרוןוכמובן לוח שיאפשר לי שדרוגים בעתיד. הכ.מסך וההארד מספק אותי כרגע מקסימום בעתיד אני אוכל להוסיף/להחליף. אודה לכם אם תייעצו לי את החלקים שיהיו הכי משתלמים בתקציב של 1000-1500 תודה

• 0 תגובות
    • 622 צפיות
  16. אז ככה המחשב שלי זה מעבד:8400 *קרור למעבד:ac7 לוח אם:ep45-ds3 *זכרון:2 גיגה gskill ארדיסק:600 גיגה *כרטיס מסך:4850 *קרור כרטיס מסך *ספק:400 seasonic אז ככה אני רוצה למכור את מה שמסומן בכוכבית ולשדרג מה אתם ממליצים?מחיר בין 1500-1000(המחיר לא כולל את הסכום של מה שאני מוכר זה תוספת אז תעשו חישוב)

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  17. רצוי מאוד מאתר ksp הוא iqpc המפרט שלי .. פנטים 4 .2.8 זיכרון 256 ddr 400 כרטיס מסך גיפרוס 5 לום אם לא מכיר רצוי מאוד מארז חדש אים ספק וכרטיס מסך יותר טוב..... xyxthumbs: :xyxthumbs

• 5 תגובות
    • 661 צפיות
  18. Started by chris_u16,

הגיע הזמן לשדרג את המחשב ואני מעוניין בשילוש A64 או Intel EM64-T. אני צריך רק לוח, מעבד וכרטיס מסך. יש לקחת בחשבון שכרגע יש לי רק 256x2 זכרון DDR1. המחשב למשחקים, קצת עריכת וידאו ולOC כמה שאפשר. מה עדיף מבחינת ביצועים כלליים?? שמתי לב שלאינטל יש 2MB cache ולAMD יש רק 512K למה AMD לא יכלו לתת לפחות 1MB במחיר סביר? אגב בדיוק היום הרכבתי מחשב 3.0 אינטל עם 64 ביט וגיליתי להפתעתי שהוא היה ממש קריר! 33c עם קרור סטוק בביוס! בכל אופן לפי מה שהבנתי בטח עדיף לי לקחת איזה 3200+ Venice, כרטיס X800GTO ואיזה לוח?? אגב אני הולך לחכות איזה שבוע עד שהמחירים של מעבדי AMD יירדו בישראל. תודה

• 8 תגובות
    • 710 צפיות
  19. Started by MeGaBoMb,

שלום לכולם! לפני כמה שבועות פרסמתי כאן הודעה לגבי הרכבת מפרט למחשב מבוסס גרפיקה ב6000 שקלים. בינתיים היו כמה שינויים והתקציב גדל ל6500 שקלים. הרכבתי את המפרט הבא: 1. מעבד AMD 2000XP -במחיר של 628 שקל. 2. לוח ג'יגהבייט GA-7VAX במחיר של 506 שקל. 3. זיכרון סמסונג חצי ג'יגה 2700 - 941 שקל. 4. הארדיסק 80 ג'יגה WD עם 8 מגה קאש - 729 שקל. 5. כרטיס מסך ריידון 8500 דלוקס של ג'יגהבייט 64 מגה זיכרון - 731 שקל. 6. כונן פלופי - 55 שקל. 7. DVD סוני - 260 שקל. 8. מסך CTX PR705F במחיר של 1255 שקל. 9. מקלדת מיקרוסופט + עכבר אופטי במחיר של 150 שקל. 10. קריאייטיב אינספייר 4.1 4400 במחיר של 552. 11. מארז COPMUTECASE CI-6A19 במחיר של 330 שקל. 12.הרכבה - 160 שקל. ס"ה 6307. מכיוון שאני משלם במ…

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. אז ככה, יש לי 2200 ש"ח כרגע בשביל לקנות מחשב חדש זה לא מספיק בשביל הרבה אבל העניין הוא שיש לי כבר שני חלקים מצויינים שיחסכו לי עלויות האחד זה כרטיס מסך HD6850 והשני זה ספק כוח seasonic 620W ביחד הם "חסכו" לי מהמחשב החדש הרבה מאוד כסף מקניית כרטיס מסך חדש וספק כוח חדש כיוון שהם יחסית חדשים ובמצב מצויין המטרות העיקריות שלי הן גיימינג ועשיית אוברקלוקינג התקציב הוא בסביבות ה2200 ש"ח עם אפשרות לחריגה של 300-500 ש"ח חשבתי כבר על כמה חלקים שחלקכם בטח יציעו לי עליהם בתקציב הזה ולכן אני יעלה אותם פה(למרות שאם יש איתם בעיה כלשהיא אז אפשר להציע לי משהו אחר אם הוא יותר טוב או בעלות/תמורה יותר טובה) הארד דיסק-WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB שהרבה מציעים אותו לתקציבים האלה ומארז כנ…

• 25 תגובות
    • 3k צפיות
  21. Started by dlogan,

Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB 1880 X550 EZ 256MB, TV, DVI, PCI-E 340 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 405 L1752T 17'' LCD 8ms DVI 1140 DFI Infinity Intel 975X/G Socket 775 Motherboard http://logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=9013 938 G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 2GB Dual Channel CL 4-4-4-12 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5849 1520 Microsoft Internet + Microsoft Mouse Optical 135 6300 אתם לא צריכים לדאוג בקשר למארז והספק אני קונה גנריק (לא סתם, אתם לא צריכים לדאוג בקשר לזה) מתוכנן OC המחשב הזה לא למשחקים, לפחות לא לחודש הקרוב או החודשיים הקרובים ואין לי שום סיבה להשקיע עכשיו בכרטיסי מסך. המחשב יבצע פעולות כבדות אני נוטה לעבוד ע…

• 11 תגובות
    • 655 צפיות
  22. אתחיל מהמחשב הראשון, עליו להיות מסוגל לביצוע עבודה משרדית ובעל יכולת להריץ משחקים קלים, צפייה בסרטים ובעל צורב DVD. צריך לכלול ציוד היקפי ומסך LCD 19" המחשב צריך להיות מבוסס על מעבד Intel. השני, מיועד לעריכה גרפית ועריכת סרטים, מסוגל להריץ משחקי מחשב כבדים/קלים, ללא מסך. ללא ציוד היקפי (מקלדת, עכבר,רמקולים).

• 0 תגובות
    • 480 צפיות
  23. Started by BloodFist,

א. המפרטים חייבים להיות מפנדה. במפרט הראשון התקציב הוא 3000 ש"ח בערך ללא מסך. צריך שיהיה בוא עכבר מקלדת ורמקולים פשוטים ביותר וצורב DVD של NEC וגם כונן דיסקטים. שיהיה 80GB לא צריך יותר. ואם אפשר שתהיה אופציה לשידרוג עתידי של המחשב. (אפשר להגיע לסכום של עד 3300 ש"ח בערך) והמחשב הזה ישמש בעיקר למשחקים קלים עד בינוניים וגם אינטרנט עבודות בוורוד ודברים כאלה. במפרט השני התקציב הוא 4000 (אפשר להגיע עד 4300 בערך) במפרט הזה צריך מסך CTR עכבר מקלדת ורצוי צורב DVD וגם כונן דיסקטים (גם צורב של NEC) גם רצוי שתהיה אפשרות לשדרוג עתידי, לא צריך יותר מ80GB. והמחשב הזה ישמש בעיקר למשחקים בינוניים אולי כבדים אבל סביר להניח שלא ממש וגם לאינטרנט וורד ICQ כל מיני דברים כאלה תודה מראש. אם אתם …

• 10 תגובות
    • 755 צפיות
  24. שלום אנשים טובים. קודם כל יצוין כי אני עוקב אחרי הפורום כבר כמה חודשים ונהנה לראות איך אתם עוזרים אחד לשני. מקווה שזה לא יותר מדי טרחה, אבל אני זקוק לשני מפרטים קצת שונים : א. מפרט באזור עד ה 10 אלף, כולל ציוד הקפי, למטרות משחקים, קולנוע ביתי, גלישה באינטרנט, פיתוח תוכנה ( אני עוסק בתחום ). כולל מסך ( רצוי באזור ה 20 אינץ ), ומקלדת ועכבר אל חוטי ( אני שונא חוטים...), ללא OC ( לא מבין בזה - לא עוסק בזה ). אני מניח שרצוי 4 GB זיכרון, מעבד QUAD וכו'. ב. מפרט שני - באזור עד ה 6 אלף, ללא ציוד היקפי - לא למשחקים, יותר לקולנוע ועריכת וידיאו, עבודה על כלי OFFICE, גלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה וכו'. כבר יש לי מסך , מקלדת ועכבר עבור המחשב הזה, אז לא הכרחי. שניהם רצוי שיהיו שק…

• 3 תגובות
    • 436 צפיות
  25. Started by mayeast2,

הי, אני צריך 2 מפרטים. 1. עבור בני בן ה 5 כי נמאס לי שהוא מתעלק על המחשב שלי. התקציב הוא 2500 ש"ח גג (עדיף פחות), וצריך לכלול: מעבד, לוח, קול, רשת, DVD, רמקולים פשוטים, מארז, 256 זכרון, דיסק גדול (60 או 80 , כי אני אשתמש בדיסק שלו לגיבוי הנתונים מהמחשב שלי), כונן דיסקטים, מלקדת פשוטה, עכבר אופטי של מיקרוסופט .... זהו (לא צריך מסך) מה המפרט הכי טוב שאפשר לקנות ? השימוש העיקרי יהיה : אינטרנט (כן כן, לאתרי ילדים כמו אלפי וכו) משחקי לומדות, וגם קצת משחקים יותר חדשים. 2. עבור האחיין שלי, הסיפור קצת שונה התקציב עומד על 4500 שח והדרישות הינן למשחקים ואינטרנט הרכיבים הנדרשים: מעבד, לוח, מארז, רמקולים כדוגמת SB 2100, זכרון 512, דיסק גדול (69 או 80), DVD, צורב CD (לא קומבו, אלא בנפ…

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים