עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by marikth,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000- אם יש הבדל גדול אפשר טיפה לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים בסיסיים בעיקר אופיס וכו'. יש לי אופיס אבל לא יודע אם צריך חלונות מעותב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מ…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. שלום. לצורך עבודה עם מצלמה בתקשורת Gb Ethernet ומערכת הפעלה windows אני צריך טבלט 8-10 אינטש עדיף קטן שמיועד לעבודה בחוץ (שמש) אפשר כמובן תקשורת usb3 או usbc שמחוברת למודול התקשורת של המחשב ולא רק משמשת להטענה. אשמח להמלצות תודה למי שיכל לסייע .

• 0 תגובות
    • 571 צפיות
  3. תקציב: 2700-3700 ש"ח כנראה שאקנה את המחשב באילת אז אפשר לקחת את זה בחשבון בהמלצה מהם השימושים העיקריים במחשב כרגע תפעול חנות באיביי ותוכנות אופיס כמו גוגל שיטס אקסל וכו'. אבל בעתיד המחשב הזה ישמש אותי גם לעריכת מוזיקה וסרטונים. מתי מתוכננת הרכישה בזמן הקרוב גודל מסך מינימום 15 אינץ עדיפות לכמה שיותר גדול בשביל הנוחות גודל אחסון וסוגו לפחות 512GB ומעלה הבנתי שעדיף SSD אבל אני לא ממש יודע מה זה דגשים מיוחדים למחשב כרגע אני לא מתעסק בעריכה גרפית אבל בעתיד ארצה ככה שאשמח לקנות דגם שניתן להחליף בו את הכרטיס מסך וככה לא אצטרך לשלם עליו עכשיו אלא רק שארצה לשדרג בעיקרון מה שחשוב לי זה: מעבד I5 ומעלה זיכרון RAM: 8GB ומעלה זיכרון פנימי 51…

• 1 תגובה
    • 959 צפיות
  4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500- אם יש הבדל גדול אפשר טיפה לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים בסיסיים בעיקר אופיס וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן- מסך 19, רמקולים בסיסיים, מקלדת בסיסית ומצלמת רשת 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בלי אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …

5. Started by Alex Shapira,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב בערך 3000 אין בעיה לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב ישמש בעיקר לתכנות, אני מריץ לא מעט vm, docker לכן מעדיף לפחות 32gb זכרון ואפילו 64 אם זה לא יוצא יקר מדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך במסך. מבחינת המקלדת אשמח להמלצה ל low profile, יש לי מק מהעבודה וה apple magic keyboard ממש נוחה לי. אני לא רוצה להוציא מלא כסף על המקלדת לכן יספיק לי סולידי שעובד טוב. אשמח גם להמלצה לעכבר, עכבר רגיל שיעבוד טוב ויכול לשמש למשחקי מחשב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול ב…

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. היי, יש לי כיום מחשב נייד בן 6 שנים, dell inspirion מעבד i7 דור רביעי וכונן קשיח 4500 RPM ב4 שנים האחרונות היה לי את המחשב של העבודה אז לא ממש התייחסתי למחשב שלי, בגלל הקורונה קרה ואני מחפש עבודה ואני מנסה לעבוד על המחשב הישן.... זה לא זה. אני כבר בן 33, שואל את עצמי האם אני צריך מחשב נייד או נייח ואני לא בטוח שהיתרונות של המחיר והאפשרות לשדרג בקלות זה מספיק סיבה למחשב נייח. אני לא מהאנשים שמורידים סרטים למחשב ואז מחברים לטלווזיה, אז דוגרי אני פחות רוצה להוזיז את המחשב. אני רק יודע שאני רוצה להריץ מספר מכונות וירטואליות על המחשב. חשבתי על מעבד i7, עם לפחות 32 ג'יגה ראם, וכונן SSD של חצי טרה, אני משחק הירוס 3 במחשב ואני לא מתכוון בזמן…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by liad.az,

המשחקים הם בעיקר פיפא ופוטבול מנגר והלימודים צריך להתקין תוכנה מיוחדת קצת חזקה עשיתי מחקרים טיפה וראיתי 2 מחשבים זהים במפרט רק שיש משהו בולט לכל אחד אשמח שתעזרו לי מה עדיף יותר מביניהם מחשב hp עם מהירות מעבד 1800 מגה הרץ וכרטיס מסך Intel HD Graphics 620 או מחשב dell עם מהירות מעבד 1300 מגה הרץ וכרטיס מסך Nvidia GetForce MX230 לכל אחד יתרון וחיסרון אבל אשמח לדעת איפה החיסרון הוא פחות משמעותי

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  8. Started by cdr80,

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בבניית מחשב ביתי עבור אמי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000 עד 1500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, גלישה סטנדרטית (פייסבוק, יוטיוב, קצת משחקי פלאש), סקייפ, זום. ללא שימוש בתוכנות ייעודיות או גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש מארז והארד דרייב מגנטי (שמתוכנן לשימוש כסטורג', יש צורך ב-SSD) , וגם קיים ספק של CORSAIR 450W (הוא כבר בן כמה שנים) 5. עד כמה חשוב שקט…

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  9. שלום, בכמה אפשר למכור מחשב כזה לפי דעתכם? i7 6800k 3.4GHz 15MB L3 Cache s2011-3-Box Asus Sabertooth X99 Corsair Vengeance LPX 4x8GB DDR4 2400MHz GTX 980 ti MSI gamimg 6gb WD Caviar Black 2TB 64MB 7200RPM Samsung 750 EVO 250GB SSD Noctua NH-D15 CPU Cooler Asus DRW-24F1MT DVD RW x24 Black Sata Antec P280 White Widow ATX Mid Tower Case מסך מחשב FLATRON E2441 21inch ספק כוח : Antec PSU 750W EARTHWATTS GOLD PRO White תודה למגיבים.

• 1 תגובה
    • 774 צפיות
  10. מצאתי 2 דגמי מחשב ולכל אחד יש את החסרון שלו אבל שניהם כמובן אותו מפרט. אז ככה יש אחד של hp ויש אחד של dell המפרט הדומה של שניהם Core i7 16 גיגה ראם דור 10 כונן ssd וגודל מסך 17.3 שהיה לי מאוד חשוב ההבדלים ביניהם בhp מהירות מעבד היא 1800 מגה הרץ וכרטיס גרפי Intel UHD Graphics 620 לעומת זאת המחשב של dell מהירות מעבד 1300 מגה הרץ וכרטיס גרפי NVIDIA GeForce MX230 חשוב לי להדגיש המחשב הוא ללימודים שאני מתקין עליו תוכנה מיוחדת ללימודים והיא טיפה חזקה. בכל אופן בנוסף לזה אני רוצה לשחק במחשב גם פיפא וגם פוטבול מנגר ההבדל בין המחירים הוא 300 שקלים. מחשב dell יותר זול מhp. תוכלו לתת לי קצת ש…

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  11. Started by Shloms,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח. אפשר לחרוג עד 500 שח מהתקציב אבל רק אם זה באמת שווה את החריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? להריץ משחקים חדשים בביצועים טובים (אין מחשבה על משחקים עתידיים). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - המסך לא צריך לתמוך ברזולוציה של מעבר ל 1080p 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? הייתי שמח שיהיה שקט, לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודל…

12. היי חבריי, אני צריך מחשב נייח חדש. למרות הידע היחסית-אקסטנסיבי שלי בתוכנה, אני בור מוחלט בחומרה, אז אעריך את עזרתכם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני מוכן לשלם 9,000₪, שזה מלא כסף, אם תשכנעו אותי ששווה לשלם יותר, אני אשלם. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אני מתעסק בdeep learning, תכנות והרבה מידע. יש לי חוות מעבדים גדולה בשביל זה, אבל לפעמים אני צריך לקחת חלק קטן מזה ולשחק איתו בבית. אני גם רוצה גיימינג, גם ככה צריך כרטיס מסך חזק ואם כבר אז כבר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …

13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8500. חריגה עד 9500. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? העבודה הרבה פעמים דורשת מערכות שעובדות במקביל. ריבוי חלונות Chrome. Photoshop After effect Premiere pro Lightroom Multiple SAAS programs working simultaneously such as Monday.com /MIRO / SLACK / LOOM etc Recording screen + Zoom Audio editing -audition Adobe. programming Html ,Css, Java script, python Heavy excel calculation podcasting - adobe audition 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…

• 0 תגובות
    • 719 צפיות
  14. אהלן, אשמח לעזרתכם. בגדול, אני מחפש מחשב נייד לאשתי, שהיא סטודנטית ומרצה. מבחינת חומרה אין דרישות גבוהות במיוחד. הדרישות מהמחשב הן: 1. עמיד ואמין. אחריות ארוכה. ישמש ל 3-5 השנים הקרובות. 2. קל. 13" זה אחלה 3. חיי סוללה ארוכים -בונוס. חובה: חיבור HDMI סטנדרטי (או חיבור נפוץ באותה המידה). נפח דיסק 256 לפחות, נפח זכרון 8GB לפחות. התקציב בשאיפה 2000-3000. אם יש צורך לחרוג, נחרוג. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-3000, אפשר לחרוג ב 1000 ש"ח (אבל באמת רצוי שלא). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט, אופיס והקרנת מצגות …

• 3 תגובות
    • 977 צפיות
  15. Started by TheDiesel,

אחרי קריאה של כמה מאמרים פה באתר על לוחות אם, רציתי לדעת איזה חומרה כדאי הוסיף למחשב למפרטים המבוססים על לוחות אם ומעבדים. ישנים שני מפרטים, האחד מבוסס: Gigabyte B550 AORUS PRO לוח אם Ryzen 9 3900X מעבד והמפרט השני מבוסס: MPG Z490 GAMING PLUS לוח אם Core i9 10900K מעבד רציתי לקבל דעה לגבי כרטיס מסך, זכרונות, מארז וספק תודה

16. Started by Sivan Avni,

שלום. מתייעצת לגבי קניית מחשב נייד 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 11,000 כי מקבוק הוא אופציה. אפשר לחרוג עד 13,000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית על אופיס + פוטושופ ואילוסטרייטור לעיתים יותר רחוקות אבל עם הרבה חלונות פתוחים + אוטוקאד וסקצ'אפ בעתיד הקרוב. (נרשמת ללימודי עיצוב פנים). לא יודעת עד הסוף במה אשתמש כי אני לא מכירה את התוכנות עדיין אבל תהיה עבודת רינדור. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. ע…

17. Started by zivco,

שלום רב, מחפש מחשב נייד בעל : - זיכרון גבוה לפחות 4 GB. - מעבד i7 . - גודל מסך עד 14 אינץ'. -משקל נורמלי (לא קריטי). - סוללה חזקה (בערך 4 ליבות +-). - סכום עד 3300 ש"ח . - אין חברה מועדפת. חשוב מחשב שיחזיק מעמד לאורך התואר (4 שנים). לא *APPLE* אשמח המלצות לדגמים. תודה רבה ושבוע טוב.

• 1 תגובה
    • 824 צפיות
  18. Started by iyehuda,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2200, אולי אם יש סיבה טובה מאוד 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדתית, וסרטיפ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. יש לי קונסולת סוויץ' ואני מעוניינת לקנות מסך עם רמקולים מובנים כדי לחבר אותה אליו. קניתי כבל מתאם מHDMI ל-DVI כדי לחבר אותו למסך הרגיל שלי אבל גיליתי שזה מאוד לא נוח לנתק כל פעם את המחשב כדי לחבר לסוויץ' אז החלטתי לרכוש עוד מסך. אשמח להמלצות למסך עם רמקולים מובנים, לא יקר מדי כי בכל זאת הוא רק לסוויץ'.

20. Started by alonsadan,

שלום, אשמח לקבל הצעת מחיר לשני מחשבים ניידים. המחשבים הם בעיקר לצרכי לימודים (לא גיימינג) לשני נערים בני 13 אני מעוניין במחשבים פשוטים שיתנו בעיקר תמיכה לתקופת הלימודים און-ליין. התנאי היחיד מבחינתי הוא שהמעבד יהיה לפחות i7 ורצוי מהיר וחזק יותר. כתובת המייל שלי - alonsadan@gmail.com תודה אלון

• 0 תגובות
    • 663 צפיות
  21. Started by xaier,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,500 - אם כי לא חייב, המליצו לי גם על ניידים בסך 3,500 שנאמרו לי כי הם מעל ומעבר מבחינת ביצועים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה, הרצת גרפים רבים בחיבור אינטרנטי המתעדכנים כל כמה עשרות מאיות השנייה (פחות משנייה), שימוש במקביל בתוכנות צ'אט כגון discord, כרטיסיות רבות בדפדפן ואופיס. גיימינג - לא עיקר, אך אולי בעתיד יהיה שימוש מועט לגיימינג חובבני. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר? חחח אין משהו קריטי. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן S…

• 0 תגובות
    • 641 צפיות
  22. שלומות חברים , אני מעוניין ברכישה של מחשב גיימינג עד 5000 ש"ח שיחזיק בין שנתיים ל 4 שנים. יש לי אופציה לקנות את המחשב דרך מקום העבודה הקודם שלי במחירים נמוכים . אני אציין את המיפרט שבניתי ואשמח אם יש משהו שאפשר לשנות כמובן. **מציין שאני מוגבל לפי אותו ספק שרק מימנו אני יכול להזמין את המחשב*** לוח אם - Gigabyte B450m GAMING X מעבד - AMD Ryzen5 3600X 3.8-4.4Ghz 32+3MB BOX כרטיס מסך - MSI NVIDIA RTX2060 SUPER GAMING 8G HDMI/DPX3 הארדיסק - SAMSUNG SSD 250G M.2 PCIe 3.0x4 NVMe 970 EVO PLUS מארז -CASE ZALMAN S5 RGB FAN & FRONT TEMPERED GLASS WHITE ספק - ZALMAN 750W ZM-750GVII 80PLUS BRONZE POWER SUPPLY זיכרונות -…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by g6g6 g6g6g6,

שלום, צריך יעוץ בקבלת החלטה. מחשב נייד דל, Inspirion 1560 Intel core i3 2370M Motherboard Dell 04G65K 4G DDR3 המחשב בן כמה וכמה שנים כמובן, יש בעיות בהטענה, ככל הנראה המטען עצמו, השאלה היא האם שווה להשקיע במחשב הזה או לקנות מחשב נייד אחר או לחילופין טאבלט. הצרכים הם רק גלישה, וידאו, אודיו. תודה רבה.

24. Started by Yakobi Ofer,

היי, אני לפני קניית מחשב ואשמח לקבל חוות דעת על המפרט, האם כדאי לשנות משהו, האם יש לכם המלצה למוצרים/חברות אחרות ועוד... אני לא גיימר ורוב הסיכויים שלא אעשה קלוקינג, המחשב מיועד לפיתוח אפליקציות (במהלכן יופעלו מספר אמולטורים במקביל), הפעלת מספר מכונות וירטואליות וכד'... מעבד: i9 10900 (אישית מעדיף מעבדי אינטל) קירור: Antec C400 (זה שקט ? חזק מספיק לקירור המעבד הזה ?) לוח אם: Gigabyte Z490 Gaming-X זיכרון: G.Skill 2X16 GB 3200MHZ Ripjaws V series כונן קשיח: Samsung Evo970 Plus 1TB כרטיס מסך: Gigabyte 1650 super (לא גיימר אבל עדיין צריך כרטיס מסך לאמולטורים) ספק כח: antec plus 80 750W …

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by spades,

אני מעוניין לשדרג את המחשב נייד שלי זה המפרט הנוכחי שלי Dell Precision 7520 מעבד: אינטל 7700HQ זכרון: 16GB כרטיס מסך: Quadro M1200 4GB SSD 512GB אני כרגע עובד בSolidWorks 2020 ברזולוציה של 1080P Large assemblies. המחשב הנייד שלי מתחיל לקרטע מתי שאני מתחיל לטעון פרוייקטים מורכבים ולהזיז חלקים ממנו. המחשב שציינתי הוא מהעבודה ויש לי אפשרות לשדרג אותו בחינם. אני לא כל כך בטוח בדרישות של התוכנה לצרכים שציינתי. אני מעוניין במחשב נייד, אבל אם ההבדל בביצועים יהיה גדול למדי אין לי בעיה שהם יקנו לי מחשב. חשבתי אולי לקנות את האסוס G14 יש לו אחלה מעבד אבל הכרטיס המסך שלו לא נתמך 100% בSolidWorks. המחש…

דיונים חדשים בפורומים