ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
בוקר טוב יש לי מחשב נייח בן כ-5 שנים שלא היה כל כך בשימוש עד כה מאחר ואני עם לפטופ חזק שעונה לי על כל הצרכים. לאחרונה חשבתי לשדרג את הנייח על מנת שישמש כמחשב לסטרימינג לטלוויזיה ולאינטרנט וכו' (אולי גם משחקים לא כבדים וממש בקטנה). השאלה שלי היא כזאת - המפרט שלו הוא i3-540 (קלרקדייל), 2 גיגה ראם, לוח של ג'יגהבייט GA-h55m-ud2h, והרדיסק רגיל 500 ג'יגה. האם שווה לשדרג אותו בשביל השימושים שציינתי למעלה ע"י הוספת 8 ג'יגה ראם, כרטיס USB3 (מאחר ואין בו והוא יהיה מחובר להרדיסק חיצוני), כרטיס מסך בסגנון Nvidia GT720 והרדיסק SSD שכבר יש לי של 256 ג'יגה? האם המחשב יוכל להריץ ווינדוס 10 בקלות ככה? (כרגע יש עליו XP חח) …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך המלצה למחשב נייד עד 2000 ש"ח השימושים יהיו בעיקר אינטרנט אופיס ומשחקים ממש קלים
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אשמח גם לקבל המלצות אחרות לנייד תקציבי 3000+- ש"ח לסטודנטית, להרצת אופיס, סרטים ואינטרנט. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מפרט ב 4000 למשחקים כולל מסך ! לא אכפת לי איפה תרכיבו ... אני רוצה n4 אני משלם במזומן אם זה חשוב בכלל ... 80 gb יספיקו לי . כעת אני עם 40 ואני לא ממלא אותו לא צריך רמקולים לא מקלדת + עכבר !!! תודה לכולם מחר אני קונה ;D
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חשוב שיהיה דק ובטרייה חזקה מסך טוב בעיקר לאנטרנט ואופיס. אני מתחיל הנדסת חשמל טול גם תוכנות כמו MATLAB שירוצו טוב. תקציב 800 דולר גמיש ביותר המלצות מאיפ לקנות ואיזה דגם?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש מחשב בתקציב של 4500-5000. המטרה העיקרית היא סרטי HD ומשחקים. חשוב לי לציין שמשחקים היא אינה המטרה העיקרית וכן אסתפק בגרפיקות בינוניות כשהמחשב לא יהיה חדש, אך בשנה הראשונה אני מצפה להריץ הכל על הגדרות גבוהות. (אל תדחפו לי כרטיסי מסך ממש יקרים מעל 1200 כי נראה לי שאין צורך אלא אם תשכנעו אותי אחרת) אבקש לכלול בתקציב SSD של 120-128 וכן הארדיסק של 1-2TB יבוצע OVERCLOCK קל-בינוני. המחשב אינו צריך להיות חרישי, אך שיהיה שקט יחסית. באיזשהו מקום יש לי העדפה ללוח אם של ASUS או GIGABYTE אם זה לא קריטי. לא נדרש ציוד היקפי. תודה מראש ערן.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הסר כמות. מוצרים סה"כ Antec P182 SE Advanced Super Mid Tower 959 ש"ח Antec Truepower Quattro 1000W 1,110 ש"ח ASUS Rampage Formula Intel® X48 Chipset LGA 775 1,475 ש"ח Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12Mb BOX 1,559 ש"ח Thermalright Ultra-120 eXtreme CPU Heatsink 295 ש"ח Noctua 120MM Case Fan NF-P12-1300Rpm 115 ש"ח G.Skill 4GB Kit DDR2 PC8500 1066MHZ 5-5-5-15 F2-8500CL5D-4GBPI 1,270 ש"ח X2 Sapphire ATI Radeon HD 4870X2 2GB DDR5 2,450 ש"ח Dell 27 LCD 2709W Widescreen Flat Panel 3,590 ש"ח ASUS DVDRW DRW2014BL1T x20 Sata Retail 164 ש"ח Logitech® G9 Gaming Laser Mouse 399 ש"ח Logitech® G15 Gamin…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בהצעות המובאות במחשבים המומלצים, מחשב ביתי עם מעבד I3 עולה כ - 2000 ש"ח. אני מעוניין לשדרג את המחשב הישן שלי בלוח אם חדש שיתמוך במעבד i5. האם למפרט שאת תמונתו צירפתי צריך לשדרג רכיבים נוספים? האם השדוג כדאי ? המחשב משמש לפעולות ביתיות רגילות של גלישה, ישומי אופיס. לא מוריד תכנות, לא מעמיס משחקים על המחשב. תודה לעונים.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אבא שלי ביקש מחשב משרדי קטן. בינתיים מה שחשבתי עליו זה לקנות Intel NUC מבוסס I5U עם 4GB זיכרון וHDD, זה יוצא קצת פחות מ2500 שקלים. נשאר לבחור את האופציה הניידת, למרות שאין שום צורך במחשב נייד. * מטרות המחשב?עבודה משרדית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב, אם אפשר מט מצויין * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא מעניין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא מעניין * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD רגיל בטוח, אם תכניסו גם SSD בתקציב אני מאוד אתפלא * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון ל…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך בבקשה נייד לסטודנט לשימושי אופיס ואינטרנט עד 4,000 ש"ח. מסך מט ולא מבריק, עמיד למכות, מעבד עד כמה שניתן מהיר וחזק וכמה שיותר זיכרון. משקל, כמה שפחות. גודל מסך מועדף - בין 13 ל-15, עדיף כמה שיותר גדול. כונן כמה שיותר גדול. זהו. תודה. אשמח להעדפות והערות.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, עריכה בהתאם לחוקי הפורום: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 - 1800ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC. סטרימינג ממחשב אחר דרך LAN (אין צורך בכונן גדול), צפייה בתמונות ואינטרנט בסיסי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? DVD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחותי קנתה אתמול מחשב חדש. http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n5010-740qm.htm היום היא בא אלי בכדי שאני העביר לה את כל הנתונים מהמחשב הישן שלה לחדש. כאשר אני פתחתי אותו והדלקתי אותו כמובן, שמתי לב כי אני שומע ציפצופים מוזרים מהHD. רציתי לדעתם האם דבר זה תקין בדגם זה או שלא. הציפצופים הם קבועים. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם! ליפני שבוע, לאחר התיעצות בפורום פה, רכשתי את המחשב הנ"ל. המחשב בכללי עובד מעולה, הכל מהיר והכל יפה. אבל מה, יש בעיה אחת ממש מוזרה. לפעמים, מתי שאני מדליק את המחשב, המסך לא נידלק, אך המחשב עולה רגיל, וברגע שמגיע לוינדוס, המסך נידלק והכל בסדר.. חשוב לציין שזה לא קורה כל הזמן וזה קורה יותר קשה המחשב מחובר לחשמל. כמו כן לפעמים כשהמסך מיתכבה לבד, אחרי וזמן המתנה ואני נוגע בעכבר כאילו לחזור לעבוד, יש מין היבהוב של המסך, אבל אז הוא נהפך לשחור ולא רואים כלום, הכוונה שהוא מיתכבה. כניסה למצב שינה פותרת את הבעיה והכל בסדר. חשוב לציין שזה רנדומלי, ולא קורה כל הזמן.. כמו כן, יש שגיאה מוזרה גם בלוג משהו על ACPI למה זה קורה ואיך לפתור את זה? האם להחזיר את המחשב מה שאני לא ממש …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תכני HD בתוכנות פרימייר וAVID, עריכת תמונות בפוטושופ ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פרימייר, AVID, פוטושופ-תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים והכבדים אססין קריד 4, באטמן ארקהאם אוריג'ינס, באטלפילד 4 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 22 אינץ' של MAG hd ready. לא יכול…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן... לאחרונה החלטתי לקנות מחשב נייד שישמש אותי ללימודים באוניברסיטה וכמחשב אישי בבית. אני מחפש מחשב חזק יחסית שיוכל לשמש אותי למשך כל תקופת הלימודים שלי ודהיינו לפחות ל- 5 שנים הבאות. עיקר שימושו של המחשב יהיה מן הסתם הרבה אופיס ואינטרנט אך גם תוכנות 3D כבדות כמו SolidWorks. כרטיסי המסך הנפוצים של אינטל או סיס שמותקנים ברוב המחשבים הניידים פשוט לא מספיקים לתוכונות כמו סוליד, אך יחד עם זאת אין לי תקציב לקנות לפטופ עם כרטיס Open GL או מקבילו מבית נוידיה. על כן אני מחפש את תחום הביניים של כרטיסי המסך X700 של ati או 6600GO של Nvidia. המערכת עצמה צריכה להתבסס על סונומה ובעלת 512 מ"ב זיכרון פנימי לפחות. שאר הדברים יותר גמישים. הודה לכם אם תוכלו לעזור לי למצוא דגם של אחת מהחב…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בינוני בע…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות את המיני הזה: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-mini-1018.htm רוב הצרכים יהיו פייסבוק \ לימודים \ יוטיוב \ סרטים וכו'... יש לי כמה שאלות: 1. איך המחשב מתפקד בהרצת סרטים (לא full HD, משהו באיזור 720p)? כנ"ל יוטיוב ומשחקי פלאש? יהיה עדיף אם מישהו עם ניסיון עם המחשב יענה לי... 2. מה הקיבולת של מחשבי מיני עם מעבדי ATOM מבחינת RAM? למחשב הזה יש 1GB של DDR3 1333, האם אפשר להוסיף? האם זה יעזור בכלל? 3. המעבד הוא ליבה אחת עם Bus של 667Mhz, אז איזה זכרון הכי מתאים, כלומר מה "התמיכה הטבעית" של המעבד מבחינת זכרון? 1333? 1066? Single \ Dual Channel?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לפורום היקר ותודה מראש. אני מתחיל ללמוד הנדסת תוכנה בבן גוריון ואני תוהה איזה מחשב נייד אני אצטרך ללימודים שם. ראיתי את התוכניה אבל אשמח ממי שלמד הנדסת תוכנה לסייע לי. איפה כדאי להשקיע יותר? אני רוצה נייד שייתן לי שקט לתקופת הלימודים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500. אפשר חריגה עד 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שיהיה טוב ללימודי הנדסת תוכנה. גיימינג קז'ואל בינוני. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכב…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בניתי לחבר מפרט ב3.5. זה יהיה מפרט לOC, למשחקים שיקנה מזיגזג [רק משם]. ויש בעיה, צריך לקצץ את המחיר ל3600. חשבתי על להוריד את הלוח לDS3 או להוריד את הקירור ל Arctic-Cooling Highend Low Noise (775) Freezer 7 Pro זה יחסוך בערך 300 שקל שניהם. מה אתם אומרים? המפרט הוא כזה: תודה [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ההתלבטות היא בעצם בין 2 מערכות , באחת מהן המעבד חזק וכרטיס שכרגע נחשב לשוק הבינוני , לבין מערכת שבה הכרטיס מסך חזק והמעבד לשוק הבינוני. הדרישה היחידה שלי מהמערכת שתיהיה חזקה למשחקים זה הכל - mobile 2600 sp97 + enermax 92 + as5 ocz el platinum 3200 nf7 sl 9800 pro (The rest is the same) -going to overclock minimum to 2450mhz , max - 2600 Or AMD mobile 2600 volcano 12 geil value with heat spreaders nf7-sl X800 pro ( overclock to barton 3200) מה אתם אומרים? ועוד שאלה שלא כלכך קשורה לפורום.... האם לX800 פרו יש שיפור באיכות התמונה ביחס ל9800 פרו?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1 שלום רב אני עוסק בתחום העריכה של סרטים אני מחפש מחשב שיוכל לתת לי מענה מבחינה יום יומית בכל הקשור לעריכה באיכות HD כמו כן אני עובד על מספר תוכנות קבועות כמו AVID MEDIA COMPOSER , AFTER FX, Adobe Photoshop 2 אני לא זקוק כרגע לציוד נלווה 3 אין לי מושג בOC כי פעם אחרונה שניסתי שרפתי את הלוח אם אז אני מוותר על הדבר (אלה יש למישהוא הסבר מדיוק כיצד לעשות את זה) 4 המפרט שיש לי פה נבנה על סמך קריאות בפורומים וחברים אני ישמח אם מישהוא יוכל לתת תגובה על המפרט מה יש לאוסיף הוא מה צריך לשפר מבחינה תכנית. לכל העונים אני אומר מראש תודה רבה והמשך יום טוב INTEL CORE I7 2600 / 1155 TRAY מעבד GIGABYTE GA-H67MA-D2H-B3 RETAIL לוח אם CORSAIR DDR 3 4G ׂ2GX2 1600 CMX4GX3M2B1600CP זיכרונות…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב ללא ציוד היקפי וכרטיס מסך (רכשתי לפני זמן מה 8600GTS) אבל אני אחליף מתישהו ואולי אני אשים גם קירור למעבד PRO7 ולא מתוכנן OC מיועד למשחקים בעיקר (תלמיד תיכון) (מתלבט לגבי זכרונות) הצעות ושיפורים יתקבלו בברכה =] מומלץ לא להגיע עד 4000 או לעבור אותו.. והייתי רוצה לקבל חוות דעת על FOXPC האם הם אמינים וכו'. Intel® Core2 Quad Processor Q6600 SLACR STEPPING G0 ¤1375 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=676 GIGABYTE GA-P35-DS3L Core 2 Quad Intel P35 DDR2-1066 ¤580 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=681 G.Skill DDR2 2048MB 800MHZ Dual Channel CL4 ¤299 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=31 Western Digital WD2500AAKS 250GB SATA2 7200rpm 16MB Hard…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב אני מאמין הכי מבוקש היום בארץ! המפרט שלו מעולה, החסרון היחיד הוא שיש להשקיע עוד 600 שקלים להרחבת האחריות ל- 3 שנים.. האם כדאי(מבחינת מחיר) ללכת על מחשב אחר של DELL ? למשל ה 1558 INSPIRION ? המפרט שלו קצת שונה, המעבד I5 שם קצת יותר חלש והכרטיס מסך.. האמת שלא שמעתי חוות דעת עליו.. מישהו ממליץ ללכת על הDELL (עם אחריות של 3 שנים) ? ה HP עולה 4750-+ ועוד 600 שקל על האחריות.. והDELL אני מאמין שעולה אותו דבר פחות או יותר(100 שקל לפה או לשם) בקיצור - DELL או HP ??
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ללא היקפי לא מתוכנן OC ישמש כמרכז מדיה ניתן לחרוג אם שווה חנויות מועדפות: פוקס, סקיי,זיגזג
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-