ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - עבודה משרדית, רצוי שיוכל להציג גם סרטים בHD אבל לא קריטי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מחשב בלבד, לא זקוק למסך או כל ציוד היקפי אחר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אני מסוגל לעשות OC אם יש מפרט שזה כדאי בו. 7. האם האם יש צורך לכלול…
-
- 1 תגובה
- 508 צפיות
-
-
היי רציתי בבקשה שתבנו לי מפרט מחשב כאשר כאשר הוא מיועד לגיימינג בעיקר וקצת עריכת ווידאו בתוכנת ה Avid תודה לכל מי שירצה ויוכל לעזור.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000-7500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לנצל לנצל!! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים עריכת ווידאו ופוטושופ (לא יותר מדיי) תכניי HD ו3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) מזדמן עד תדיר בתכונות ה Avid and Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BT4-AC4-Crysis3-GtaV- COD Ghost…
-
- 34 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,000, אפשר לחרוג עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד בעיקר לגלישה, צפייה והורדת סרטים, מעוניין בשטח אחסון גדול יחסית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט ככל האפשר אבל העיקר שיהיה בתקציב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בח…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, חדשה בפורום הזה, עברתי על ההודעות בנוגע למפרטי מחשב וגם על המפרטים הממולצים, אבל אשמח לחוות דעתכם המקצועית בעניין מחשב שברצוני לרכוש, המחשב נועד לעריכה גרפית - אני עובדת עם חבילת cs3 - תוכנות פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור, פלאש, ודרימוויבר התקציב - עד 4000-4200 ש"ח המפרט הראשון: מעבד intel 6600 לוח אם asus P5QL-E זיכרון 2GB-800 kingston דיסק קשיח wd 320 sata-2 כרטיס מסך geforce 8600 GT 1 GB צורב DVD של ASUS מארז כולל ספק של EZ COOL מסך של PHILIPS/SAMSUNG 19"W כולל מקלדת ועכבר של CREATIVE לא כולל מערכת הפעלה ולא כולל שעות עבודה של התקנת המחשב כולו עלות: 4157 ש"ח המפרט השני: מעבד CORE 2 DUO 8500 זיכרון 4GB לוח אם של אינטל DG 31 PR כרטיס מסך GEFORCE 8500 GT 1 …
-
- 7 תגובות
- 793 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop, lightroom, office, browsing the internet ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CSS בעיקר . COD DIRT BF -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות רצוי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם …
-
- 33 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? חריגה של עד 2K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים + תוכנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות מיוחד אך מעדיף קירור מים 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצו…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב שיהיה טוב שישמש בעיקר לאיי סי קיו מסנג'ר גלישה באינטרנט משחקים פה ושם לא משחקים כבדים או גרפיקות מחשב פשוט בשביל אחותי, אני צריך הצעות למפרטים עד 3000 שקל וכולל מסך הצעות בברכה....
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
-
-
אני צריך מפרט(הפעם בשבילי) ב 4500 שקל. הצרכים הם: משחקים כמו פיפא, אינטרנט, שהוא יהיה שקט ומקורר, סרטים, ושהוא יהיה מהיר.. לא צריך ציוד הקפי. לא מתוכנן OC.
-
- 10 תגובות
- 673 צפיות
-
-
אני מצרף מפרט שקיבלתי. אין לי מושג בחומרה אז אני לא יודע כמה זה טוב. התקציב הוא בסביבות 10000. התוכנה שנמצאת שם זה ברשיון חינוך אני אשמח לשמוע מה דעתכם.. תודה
-
- 2 תגובות
- 716 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד ללימודים.. 4 ram 500 GB (אם יש ssd בונוס) i5 / i7 בלי מערכת הפעלה אשמח להמלצות. תקציב- כמה שיותר זול. עד 800.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם אני צריך מפרט ב4300 למחשב למשחקים שהכרטיס של ATI 4870 יהיה כלול.. כולל מסך דק ומדפסת. תודה ושבוע טוב !
-
- 9 תגובות
- 650 צפיות
-
-
שלום חברים. לאחר קריאה די מעמיקה במפרטים הנעוצים רציתי לשמוע חו"ודים שלכם בנוגע למפרט התקציב המקסימאלי שלי הוא 4000 ש"ח. מטרת המחשב היא גיימינג, כאמור. יש צורך בציוד היקפי כולל, מקלדת+עכבר מסך טוב ורמקולים (הכל פה משנת 2003 ) השקט מאוד חשוב, משהו כמו 8. אני לא מתכוון לעשות אוברקלוקינג וגם לא מתמצא בזה. יש דרישה למערכת הפעלה חדשה. אני אקנה בKSP או אייבורי עם עדיפות לKSP (לפי המלצות חברים). ועוד כמה הערות, אני די נעול על 4000 שקלים. אני יודע שזה קצת גבולי הרי המחשב כולל גם מסך השאלה היא האם יהיה שווה להשקיע במחשב שיעודי לגיימיניג? הוא יוכל "לסחוב" משחקים חדשים ולאורך זמן רב? אם צריך להוסיף עוד כסף אני אוותר על יעוד המחשב לגיימינג ואתפשר על מחשב שיוריד לי סרטים…
-
- 3 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום, לאח שלי יש מחשב נייד של חברת Lenovo, מזה כשנתיים אני חושב. בימים האחרונים הוא נתקל בבעיה שבהתחלה נפתרה מספר פעמים (די בעצמה כנראה), ועכשיו כבר לא נפתרת: התמונה שעל מסך המחשב זזה באיטיות מחרידה. למשל, אם מזיזים את העכבר, רואים את הסמן מגיע למקום המתאים רק כשלוש שניות לאחר ההזזה עצמה (ורואים עקבות של העכבר); עוד דוגמה היא שכשפותחים חלון חדש, רואים במשך כמה וכמה שניות בעיקר את החלון הישן, ואז, רק כעבור כ-30-60 שניות רואים בעיקר את החלון החדש. זאת אומרת, הכל עובד, רק הרבה הרבה הרבה יותר לאט. הדבר קורה לא רק בתוך הווינדוס, אלא מרגע הפעלת המחשב. ניסיתי לשנות את ההגדרה היחידה שנראתה לי קשורה ב-BIOS, וגם זה לא עזר. מה ניתן לעשות, לדעתכם? תודה מראש! עומר.
-
- 9 תגובות
- 815 צפיות
-
-
אהלן חברה. אני מחפש מחשב למשחקים קלים (SPORE, SIMS), סרטים, עבודה משרדית (אופיס) ואינטרנט. התקציב הוא עד 3000 ש"ח כולל מסך, עכבר ומקלדת (אין צורך ברמקולים). שקט פחות קריטי וכן לא מתוכנן OC. צורב כבר יש הרכבתי מפרט אשמח לשמוע הערות/הצעות לשיפור: מעבד AMD Athlon 64 X2 4850e Box ¤306 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1239 לוח אם ASUS M3N78-EMH HDMI ¤349 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31624 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 16MB ¤270 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 NQ ¤241 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-2GBNQ כרטיס גרפי …
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני חושב על לקנות נייד שיחליף את הנייח המתיישן שלי. מטרות עיקריות (מעבר לאינטרנט וסרטים) - שימושים רגילים לסטודנט להנדסת מחשבים: פיתוח/קימפול/מטלב וכו'. לא ממש משמש למשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעדיף פחות מ15", אבל לא קטן מדי. כנראה 14". אין העדפה בין מט למבריק. * משקל רצוי? לא ישמש רק כתחליף שולחני, אז מעדיף כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא צריך איזה תופעת טבע, אבל לא מעוניין במשקולת נייר באלפי שקלים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. 99% מהשימוש על לינוקס. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) בגדול מחשב חזק, קל, שקט, דק, שקט, סקסי ושקט עם סוללה לא רעה. אין צורך במסך מגע. (מחל…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית וגיימינג, אופיס ומשחקים חדשים כבדים של השנים האחרונות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות למארז לא גדול מידי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אופיס, עריכת ווידאו HD חובבני א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. וויצר 2 , קריסס 2, מטרו, דירט 3, אסטרטגיה 3D -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD 21.5 אינצ' 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהה-בינוני 3. האם יש…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי [פעם אחרונה שאני מטריד אתכם]. בניתי מפרט מחשב לא כולל מסך, צורב DVD, הארד-דיסק, וכרטיס קול. אותם יש לי כבר מהמחשב הישן ולא אצטרך חדשים. המפרט הוא לגיימר ממוצע +, רציתי חוות דעת על החלקים (נבנה בפנדס כי משם אני קונה]: (יש לציין שרשום בכמות של הזיכרון 2. 4 GB בסה"כ, שיהיה דואל צ'אנל] יש לי וינדוס XP32BIT ואני לא אשדרג לויסטה או XP 64BIT, מה שאומר שיהיה לי 3.2 - 3.5 זיכרון מנוצל) ייתכן (לא בטוח) Overclock ו Crossfire. כל חלק וחלק חשוב לי. רציתי לדעת מה לשפר, שיריץ לי את קרייסיס (CW) על ההגדרות הגבוהות (ואפילו ההגדרות המאוד גבוהות) על רזולוצית ברירת המחדל שלי, 1024*768, מסך '15 (קטן מאוד). תודה, וסליחה על הרבה אשכולות שפתחתי...
-
- 8 תגובות
- 647 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני כרגע מחפש לקנות לעצמי מחשב נייד חדש, בעיקר ללימודים. הצרכים הם בעיקר תכנות ב VS, פוטושופ, אופיס,ומשחקים פה ושם. עד כה אני מתלבט בין שלושה דגמים: Alienware M14X XPS L502X XPS 15Z שלושתם עונים על הצרכים שלי, אך כל אחד בסטייל ובדרך שלו. אני מאוד מתלבט מה לקנות, חשבתי ללכת על ה L502X וזהו, אך העיצוב והמשקל שלו דחו אותי קצת. ה 15Z מציע עיצוב יותר נעים, אך לפי מה שהבנתי הוא נורא מתחמם והוא לא באמת מציע את אותם הביצועים של L502X. ה AW הוא גם חייה, אך גם הוא מתחמם נורא, והוא נורא כבד יחסית ל 14 אינש. אני אשמח לשמוע חוות דעת, מה לדעתכם הכי כדאי מבין שלושת אלה שנותן את התמורה המלאה לכסף?
-
- 2 תגובות
- 776 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סדרות, סרטים וגלישה ברשת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מושג. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רק לשימושים שביקשתי לא יותר מזה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, לאחר התלבטות רבה החלטתי לרכוש מחשב DELL מסדרת Vostro יש לי שאלה לגבי 2 הדגמים הנ"ל: 3450: http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-3450-a2410m.htm 3550: http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-3550-a2520m.htm אני כן הולך להתנייד עם המחשב הרבה ולכן יש לי העדפה ל-3450 בגלל גודל מסך קטן יותר ומשקל קל יותר. -השאלה שלי היא לגבי המעבד, ברור לי שהמעבד של ה-3550 חזק יותר, השאלה עד כמה זה משמעותי? -ב3550 יש את הסידרה החדשה Sandy Bridge, האם ב3450 זה מסידרה ישנה יותר ועד כמה ה sandy bridge משמעותי והם הוא שווה את ההשקעה? המחשב ישמש לעיצוב גרפי דו מימדי, photoshop, illustrator, Indesign ולרוב כל התוכנות רצות במקביל עם קב…
-
- 1 תגובה
- 714 צפיות
-
-
המחשב הוא למטרות משרדיות של מעבדי תמלילים ואנטרנט עם אופציה למשחקים ברמה בסיסית. מחיר בין 2000ל 3000 לא כולל מסך מדפסות רמקולים צורב פלופי. זיכרון של 512MB אם אפשר מפרט מבוסס על אינטל וגם AMD תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 731 צפיות
-
-
כמו שאמרתי, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט לצורך עריכת ווידאו בלבד. תקציב בין 4 ל5 אלף תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 514 צפיות
-
-
מפרט שאני הולך לקנות.. איך הוא? מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪971 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55-UD3 ₪711 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950200 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪252 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws ₪463 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p...0666CL9D-4GBRL כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe ₪1511 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GVR-5850G1 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ₪116 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S223 מארז ללא ס…
-
- 1 תגובה
- 580 צפיות
-