ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין לרכוש נייד שישמש בעיקר בבית כך שהגודל והמשקל פחות קריטיים, שימושים עיקריים - אינטרנט, אופיס, סרטים. ראיתי שבסביבות 2700 האופציות מבחינת מחשבים חדשים הם של acer / msi / gigabyte מצד שני חשבתי לגבי האופציה של יד שניה - מצאתי לדוגמא מספר מחשבי dell 1525 במפרטים שונים (מעבד 1.86/2 ghz, זיכרון 2/3 ג'יגה, דיסק 250, כולם עם כרטיס מסך בסיסי), כולם נרכשו בחצי שנה האחרונה - חלקם בארה"ב וחלקם עם אחריות של מעל שנתיים בארץ ונראה שניתן יהיה לרכוש במחיר של 2300-2700. (כמובן שביד שניה אני אבדוק לגבי האחריות ואת תקינות המחשב) מה המלצתכם? שאלה באופן כללי לגבי כרטיסי מסך - האם לשימושים שצויינו חיוני שיהיה כרטיס מסך איכותי יותר מהכרטיסים המובנים כדי להינות מהמחשב לפחות שנת…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב לכולם! התרשמתי מהפורום לטובה, עבודה יפה מאוד, תודה רבה לעוזרים! אני מעוניין במחשב שישמש בעיקר להרצה של סימולטור טיסה מסוג FALCON BMS (למי שמכיר) אלו הדרישות : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך איפה שאפשר, לא על חשבון ביצועיים גרפיים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500+ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסביבה ממוחשבת (אינטרנט וכדומה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - Falcon 4 BMS 4 -מהי ה…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להזמין אותו מחו"ל חשבתי על הdell alienware מה אתם אומרים עליו? ומאיפה אני יכול להזמין אותו?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. המחשב שברשותי הוא מחשב של hp, מסוג pavillion dv6- 2130. מעבד i5, זיכרון 4 ג'יגה רם, כרטיס מסך של nvidia g-force לא זוכר בדיוק את הדגם אבל יש לו זיכרון 1 ג'יגה משלו. הבעיה היא כזאת: לפני כמה שבועות התחילו פסים מרצדים לאורך המסך, תופעה שהלכה וגברה עד שנהייתה בלתי נסבלת. פניתי לשירות של hp, (המחשב בן שנה וקצת אבל עשיתי אחריות מורחבת ל- 3 שנים) הגיע שליח ואסף את המחשב. לאחר זמן המתנה של כמעט שבועיים כולל שליחויות וכולל תיקון, החזירו לי את המחשב וטענו שהוחלף לוח אם! החזירו לי את המחשב תקין, על פניו, משום שעכשיו, לאחר פחות משבועיים שוב מתחילה התופעה: זה מתחיל מכך שיש הבהוב חלש מאוד מאוד ברקע ומתגבר תוך מספר ימים שבועות לפסים שמרצדים על המסך כך שלא ניתן לעבוד על המחש…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש תחליף ללפטופ. השימוש שלי צריך לכלול מחשב עם כונן 500 ג׳יגה שיפעיל תוכנה מסויימת קבוע בלי לכבות אותו. לכן רצוי מחשב קטן ככל הניתן עם צריכת חשמל נמוכה וחיבור לאינטרנט. חשבתי שאפשרי לעשות את זה על רספברי פאי אבל לא הצלחתי להפעיל תוכנה עם קובץ exe על win 10 iot. אם מישהו יודע איך לעשות זאת או להמליץ על מחשב מיני מסויים שיהיה הכי זול בנמצא. תודה רבה, גיל.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1)צריך שיהיה במפרט מקלדת ופד טוב לעכבר (לפי דעתי זה לא ציוד היקפי) 2)צריך שיהיה בתוך המחיר הרכה וOc 3)חובה מעבד quad qure מכייון שאני עובד עם תוכנות שצורכות את המשאבים 4)אם נכנס 1 טרה בייט אם לא נסתפק ב500gb 5)כרטיס מסך 4870 תודה לעוזרים חשוב השקט של המחשב אבל לא יותר מדי
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברים אני בקרוב מתחיל לעבוד במקום שיצריך ממני בערך שעה וחצי נסיעה לכל כיוון, לשם כך אני מעוניין להצטייד בלפטופ שעליו אני אוכל לעבוד בנסיעות (בעיקר על אנימציות, פטושופ, ותוכנות מיפוי כמו ArcMap), דברים שחשובים לי שיהיו: ____________________________________________________________________ לפחות שני שקעי USB-C כשאחד מהם הוא עבור טעינה שקע HDMI לא צריך מסך ברזולוציה מעל 1080p I7 13-14 אינץ' (לא מסך מגע) לפחות 16 ג'יגה ראם, אם יש אפשרות להרחבה בעתיד אז בכלל מבורך אם קיים כרטיס מסך בינוני (לא על בסיס המעבד ולא משהו ברמה של RTX) ____________________________________________________________________ אשמח לשמוע המלצות
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר שלי מעוניין בקניינת מחשב נייד. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). מחשב לעבודה שישמש כתחליף למחשב נייח. גודל המסך: בין 15.6 ל 17 אינץ'. משקל רצוי: לא משנה כל כך כי זה ישמש כתחליף למחשב נייח. לא נדרך סוללה לטווח ארוך כי זה ישמש כתחליף למחשב נייח. יש צורך ב HDMI. גודל מינימלי לכונן קשיח 250GB ומעלה יספיקו. בעיקרון הוא מצא שני מחשבים ורצה לשאול מה עדיף: :Toshiba L675D מעבד: AMD Athlon™ II Dual-Core Mobile Processor P320 מערכת הפעלה: Genuine Windows 7 Home Premium (64-bit)* מנוע גרפי: ATI® Mobility Radeon™ HD 4250 זכרון גרפי: 256MB-1405MB dynamically allocated shared graphics memory RAM: 4GB כונן קשיח: 5400RPM עם 500GB מחיר: 1700 ש"ח ללא אח…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Dell vostro 1320. מישהו מכיר? יודע? יכול לספר מנסיון? בחיפוש של הפורום אין תוצאות. אני מתלבטת אם לקנות את המחשב הזה (4500 ש"ח - הורידו את המחיר :-)) או את ה-Dell vostro 1320 (עם שדרוגים של 7200 RPM ו-4GB ב-4200 ש"ח). שווה להוסיף את הכסף? מבחינת רזולוציה, מסך LED וזיכרון cache ל-HP יש יתרון מה גם שהוא מגיע עם מע' הפעלה, אבל האחריות היא לשנה בלבד.. הבנתי שגם הביצועים שלו יותר חזקים... השאלה עד כמה HP נחשבת לאמינה בתחומה, ואם לא עדיף את ה-Dell. הבעיה היא שאני לא מוצאת שום מידע באתרי סקירות, שזה גם מעט מחשיד... תודה ושבוע טוב! HP Pavilion dm3-1110ej http://www.trg.co.il/Product.asp?Pid=1010EJ&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he Dell vostro 1320 http://www.nayadnay…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, החלטתי שצריך להתחדש כבר. יש לי כרגע מחשב בערך בן 4. המחשב כבר לא מסוגל להריץ פיפא/פרו ברמות גבוהות (וגם אם כן, מקרטע), כנ"ל לגבי קאונטר סטרייק (שאני משחק פה ושם). זה המפרט: E4500 לוח אם של ג'יגהבייט (לא זוכר דגם מדוייק) HDD 160GB 2GB GEFORCE 9500 אני מעוניין במחשב עם מעבד אינטל i3/i5 לוח אם - מה שיהיה טוב ומתאים הארד דיסק של לפחות 300GB (למרות שאני לא מהמורידים הגדולים, אבל ה-160 שלי מתחיל להתמלא) 4 ג'יגה זיכרון לפחות (אני מאמין שזה המינימום היום כדי שהכל יסחוב כמו שצריך, נכון?) כרטיס מסך שיריץ לי פיפא/פרו/קאונטר סטרייק על הגדרות גבוהות בלי בעיה. אני עם מסך 19' של LG ואולי אחליף אותו יותר מאוחר ל-DELL בגודל 22-23. תקציב? כמה שייצא. אין לי משהו מוגדר מראש. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים אשמח לעזרה מכם בניתי מפרט מחשב ב ksp אשמח לחוות דעת שלכם על המחשב המחשב מיועד לבן דוד שלי ילד בן 13 שאוהב משחקים כמו gta וכו' .. הנה המפרט אשמח אם תגידו לי אם הוא דיי מתאים למשחקים כמו שאמרתי gta 4/5 קונטר סטרייק משהו כזה .. וכו' מעבד : Intel Core i3 4130 Haswell 3.4Ghz מאוורר למעבד: Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 לוח אם: Asus H81M-A LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרונות : G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 כרטיס מסך : Sapphire Radeon R7 250 BOOST 2GB DDR3 VGA DVI HDMI PCI-E (מאוד חשובה לי החוות דעת על הכרטיס ) דיסק קשיח: Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Sata III כרטיס קול ורשת מובנים ספק כוח: Antec Bas…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, לחבר שלי יש מחשב נייד, lenovo T60 כידוע יש לחצני ווליום במחשב עצמו שמאפשרים להוריד ולהגביר את הווליום הכללי במחשב ע"י לחיצה עליהם. הבעיה שהוא לפעמים שם מוזיקה ונועל את המחשב ונוגעים לו בלחצנים. הוא רוצה לדעת איך לבטל אותם, או לפחות לנטרל אותם במצב שבו המחשב נעול, כי במצב הנוכחי גם במצב שהמחשב נעול הלחצנים עובדים וכל אחד יכול להגביר/להנמיך את הווליום. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הגיע הזמן להחליף מחשב עבודה במשרד של אבא והייתי רוצה שתעזרו לי בבקשה. הוא לא עובד בתוכנות גרפיות או משהו כזה אלא בתוכנות לא כבדות במיוחד ושלא מצריכות כרטיס מסך בשמיים. חשבתי על celeron 2.4 עם 512 מגה זכרון וכרטיס מסך פשוט, משהו כמו gf mx 200 אפילו, לגבי לוח אין לי בכלל מושג. אני יודע שממליצים פה בדרך כלל על amd אבל למה לא סלרון? זה לא יספיק? אשמח אם תעזרו לי לבנות מפרט, תודה רבה
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אחרי שהחזרתי את הטושיבה לחברה וקיבלתי זיכוי. רכשתי לנובו U550-2958 t6600 4GB RAM DDRIII 500GB HD Geforce 210m אבל כנראה שאני ביש גדא, פשוט נתקלתי במצב שהמחשב עושה רעש של שואב אבק ענקי. עכשיו תגידו לי שאני מעמיס וכו'. כרגע בעודי כותב לכם את ההודעה הזו רק האתר הזה עובד ושימוש המעבד עומד על 7% ומטה. אז מה הבעיה: המאוורר של המעבד עובד על מהירות מקסימאלית במשך שלוש שניות מפסיק לחמש שניות וחוזר חלילה. זה ממש עולה לי על העצבים, עכשיו יצרתי קשר עם לנובו ולא בדיוק קיבלתי תשובה הולמת חוץ מעצבים. החברה שאחראית על התיקונים דווקא נתנה לי תשובה מקוצעית והטכנאי אמר שהמחשב לא אמור לעבוד ככה. השאלה שלי היא האם יש למישהו מכם את המחשב הנ"ל והאם הדבר קורה גם אצלכם או שבאמת ישנה בעי…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב שימוש יום יומי, מידי פעם משחקים (לא משהו בשגעת) , הרצה של מכונה וירטואלית (VMWARE) ושיטוף של סרטים וסדרות לסטרימר. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא (יש לי מסך 17 אינצ'.. זה מספיק לי בנתיים.) 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בצורב 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? שיהיה שקט שאני יוכל לישון בלילה.משהו בין 6 ל7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?לא 8. האם יש צורך לכלול מער…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יודע איזה דגמים של ultrabooks יש בדיוטי פרי ? פניתי לאלמ דיוטי.פרי והם לא מוכנים לגלות לא מה יש ולא מה המחירים.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל תודה מראש, בעבר עזרתם לי הרבה ברכישת לפטופים אני מעוניין לפטופ בעיקר לגלישה באינטרנט. כנראה כרגע אני מעוניין בגודל של 13 אינץ . הדגם הזה: Dell Vostro 1320 T6570 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=1899 הסתדר לי טוב בתקציב, ונראה לי גם מבחינת הנתונים שלו. הבעיה היחידה שאני לא שלם איתה זה שהמסך אינו LED. 1. מה אתם אומרים, ההבדלים הם קריטים בין ה LCD המיושן ל LED החסכוני? 2. מה אתם אומרים בכלליות על המחשב? יש לכם המלצות נוספות בתקציב? תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי בניתי מפרט ורציתי לדעת אם יש לכם דעות/המלצות/שינוים. דרך אגב המפרט מיועד למשחקים ואינטרנט בעיקר: מעבד - AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray 780.00 ¤ 1 780 ¤ לוח אם - Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 Socket 939 Motherboard 616.34 ¤ 1 616.34 ¤ קירור - Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 60.00 ¤ 1 60 ¤ זכרון - Twinmos TMD7608S8E50D 512MB DDR 3200 Memory 309.00 ¤ 2 618 ¤ דיסק קשיח - Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 519.02 ¤ 1 519.02 ¤ כרטיס מסך - Sapphire Radeon X800GT PCI-e 256MB Retail Video Card 1084.34 ¤ 1 1084.34 ¤ מארז - Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BL Front USB 300W 340.00 ¤ 1 …
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הבנתי שלמחשב נייד יש מאוורר קטן בפנים וכן שניתן לקנות סטנד מתחתיו עם מאוורר נוסף , אבל עדיין יש בעיה כי הסטנד גבוה ולא תמיד נוח לכתיבה וכן הטמפ' והלחות גבוהים בקיץ (בחדר דרומי לפחות 30 מעלות למי שזוכר בקיץ ) כך שהאויר חם גם במצב של איוורור (וגם עם מאוורר נוסף בחדר שמכוון למחשב), האם יש פגיעה מתמשכת במחשב במצב כזה ואם כן אז לשקול מחשב נייח עם 3 מאווררים במארז או שאין הבדל בכלל?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלוםלכל הפורום. אשמח אם תוכלו לחוות דיעה בנושא המפרט הכולל של המחשב שאני מתכוון לרכוש בקרוב. השימוש במחשב יהיה בעיקרו גלישת אינטרנט, אופיס, פוטושופ, מעט סרטי וידאו, תמונות ממצלמה דיגיטלית (כמעט ולא ישמש למשחקים). מכיוון שאולי בעתיד יהיה צורך בהתקנת הויסטה צריך להביא זאת בחשבון. כמו כן העבודה מתבצעת על המחשב עם מספר ישומים במקביל. המפרט שבניתי: C2D E6300 לוח אם ABIT IB9 s775 Conroe, Intel P965, DDRII 800, PCI-E זכרון DDR II 667 1GB :Aeneon (אולי כדאי 2X512MB במקום ה- 1GB ???) דיסק קשיח של היטאצ'י : Deskstar 160GB SATA II במהירות 7200RPM כרטיס מסך Point Of View: 7300GS 256MB (Max 512MB) TV, DVI, PCI-E מארז : HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver - No PSU מקל…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , שמי אור ולאחר מספר שנים טובות עם מחשב שבקושי זז - החלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש, אבל לפני מספר שאלות. לפני שאגש לשאלות ולמפרט שבניתי לעצמי - קצת פרטים על מטרות המחשב: קודם כל, אין צורך בשום סוג של ציוד היקפי או מסך. כמו כן יש לי הארדיסק (80GB) וצורב (CD-RW פשוט) שמספקים אותי. המחשב בעיקרון ישמש בעיקר לשימוש משרדי (אינטרנט, מסנג'ר, עבודות ביה"ס וכו'), מידי פעם הוא ישמש לגראפיקה דו ממדית ותלת מימדית, קצת משחקים (גם כבדים וגם קלילים) וקצת קידודים, עריכות וכו'. מה שכן מעלה את דרישות המחשב בכמה מונים הוא העובדה שאני מתכנת, ועכשיו אני רוצה להתחיל בפיתוח משחקי מחשב תלת מימדיים (פשוטים). אה .. והדבר הכי חשוב - המחשב צריך להחזיק להרבה זמן (מינימום 3 שנים). בקש…
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מפרט מספר 1: [table][tr][td]מעבד אינטל פנטיום 4 64 ביט מהירות LGA775 3000 דגם 630 זיכרון מעבד 2MB קאש זיכרון DDR2 512MB מהירות 667 חברה OEN כונן CDRW X52+DVD ASUS/SONY/Samsung לוח אם VIA P4 775 P4M900 VGA+AC+LAN של חברת Giga Byte עם חיבור PCI-EX דיסק קשיח Seagate 80GB 7200RPM דיסק קשיח SATA 2 מקלדת 108 מקשים עכבר אופטי בחיבור PS2- המקלדת והעכבר מגיעים כ-סט של חברת GigaByte דגם - GK-KM5000 שחור רמקולים שולחניים מהודרים 550 W- כולל מגבר פנימי מסך דק "17 LCD TFT שלוש שנות אחריות (לא החלפה של אחד באחד) כרטיס מסך OB 6 יציאות USB - 4 מאחורה ו2 מקדימה זיכרון כרטיס מסך - עד 128MB כרטיס הקול תומך 7.1 כרטיס רשת 10/100 כניסת PCI-EX הספק של ספק הכוח…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב, אני רוצה להעביר את מערכת ההפעלה שלי ל דיסק קשיח מסוג SSD. שאר המידע, ימשיך להיות על ההארד דיסק הנפרד. מערכת ההפעלה היא ווינדוז 10. אשמח לקבל המלצות על התקן טוב, וכמה הוא אמור לעלות, ובכלל מה לשים לב שרוכשים התקן מסוג ssd. תודה Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח לעזרה בבנית מפרט מחשב חדש, בעיקר לעבודה גרפית אבל גם למשחקים וסרטים. הסתכלתי כאן הרבה בפורום וקצת הלכתי לאיבוד עם כמויות המידע. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג עד 5500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב: בעיקר עבודה גרפית web photoshop, flash, painter 2D ובתקווה שבעתיד גם תוכנות 3D אני רוצה גם שהמחשב יוכל להריץ משחקים חדשים (ועתידיים לצאת) בצורה טובה. (אין צורך בגיימינג כבד) וגם שיכול להריץ תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי : עכבר, מקלדת, מארז, ומסך 22" 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי צורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5-6 ל…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1. תקציב מקסימאלי 1550 ש"ח, ניתן לחרוג מהתקציב ב200-300 שקל. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? 2. שימושים הצפויים, בעיקר ללימודים, כלומר עבודה משרדית, יש אפשרות גם לHD אז אפשר אבל לא נחוץ באופן נחרץ. א) בעיקר תוכנות אופיס למינהן, וכן צפיית וידאו באינטרנט(לא HD). ב) המסך שקיים הוא מדגם: MAG ai937adjw רזולוציה מקסימלית 1440x900 פיקסלים, 19 אינטש http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=590766 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? 3. לא נחוץ ציוד …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-