עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לראות סרטים, גלישה, אופיס, משחקים קז'ואל, עריכה גרפית קלה מאוד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוך פלוס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  2. בנוסף גם זקוק לציוד היקפי: מסך, מקלדת ועכבר אלחוטיים, צורב DVD. אין העדפה בנוגע לחברות. בנוגע לקירור, האם נדרש קירור מעבר למאווררים שמגיעים עם המחשב? מחשב שקט, לא מתוכנן OC. ולשאלה - האם המפרט הבא הוא טוב לדעתכם (נלקח מאתר זד מערכות מחשב): 1. לוח אם - אינטל מקורי - BLKDG35EC-G35EC EVA COVE/G-35 1333MHZ 2. מעבד - Intel® Core2 QUAD Q-6600/8MB 3. זיכרון - 4096MB PC6400-HYPER-800MHZ SAMSUNG 4. כרטיס מסך - FX 9500GT-1024MB/DVI/HDMI 5. דיסק קשיח - WD640GB SATA II 32MB 6. כונן - DVDRW X22 S.ATA 7. כ.רשת - 10/100/1000LAN-Intel® 82566DC Gigabit Ethernet Controller 8. כ.קול - Intel® High Definition AudioRealTek* ALC888S 9. יציאות נוספות - DVI+FIRE WIRE 2+HD VIDEO 10. סט מולטימדיה…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by ychamp,

אני רוצה לקבל דעה על מחשב לגיימר כולל ציוד הקפי כולל עכבר מקלדת מסך ורמקולים הנה המפרט שאני בניתי AMD Athlon 64 3000+ Integrated into Chip FSB Socket 939 Processor GIGABYTE GA-K8VT890-9 Socket 939 VIA K8T890 ATX AMD Motherboard SAMSUNG SpinPoint P Series 3.5" Serial ATA150 Hard Drive CORSAIR 1GB (2 x 512MB) 184-Pin DDR SDRAM Dual Channel Kit System Memory RAIDMAX ATX-847WUP Blue Computer Case SAMSUNG Black 16X DVD-ROM 52X CD-R 32X CD-RW 52X CD-ROM 2M Cache IDE Combo Drive eNERMAX Noisetaker EG375P-VE-SFMA 370W Power Supply RAZER Diamondback Precision Gaming Mouse RZ-1600 Salamander Red 7 Buttons 1x Wheel USB Optical Mouse Logitech Cordless Internet Pro Desktop 967461-0403…

• 4 תגובות
    • 629 צפיות
  4. Started by ychamp,

אני רוצה לקבל דעה על מחשב לגיימר וOC כולל ציוד הקפי כולל עכבר מקלדת מסך ורמקולים הנה המפרט שאני בניתי AMD Athlon 64 3000+ Venice Integrated into Chip FSB 512KB L2 Cache Socket 939 Processor DFI LANPARTY UT nF4 SLI-DR Socket 939 NVIDIA nForce4 SLI ATX AMD Motherboard CORSAIR XMS 1GB (2 x 512MB) 184-Pin DDR SDRAM Unbuffered DDR 400 (PC 3200) Dual Channel Kit System Memory RAIDMAX ATX-847WUP Blue Steel Gaming Case Computer Case 420W Power Supply ENERMAX EG425P-VE SFMA 2.0 ATX12V 420W Power Supply 95~135V or 180V~265V(Adjusted Automatically) UL (Level 3), cUL (Level 3), VDE, CB, NEMKO, SEMKO, DEMKO, FIMKO SAMSUNG SpinPoint P Series HD160JJ 160GB 7200 RPM 8MB Cache Serial ATA …

• 10 תגובות
    • 983 צפיות
  5. Started by shaibend,

רצוי עם מעבד Quad, מסך רחב עד 1200, רמקולים של altec lansing, עכבר ומקלדת אלחוטיים - microsoft desktop 1000, כרטיס מסך 500-700 ואני אשמח להסבר קטן על המעבדים של AMD, תמורה ביחס למחיר בהשוואה לאינטל ולמה צריך קירור למעבד? הוא לא מגיע כבר עם מאוורר??? נ.ב. ללימודים משחקים לא כבדים סרטים ואינטרנט...תודה

• 8 תגובות
    • 624 צפיות
  6. אני צריך מפרט בתקציב של 5,000 עם הדגשים הבאים: - המחשב הוא קופסא בלבד (בלי מסך מקלדת ושאר ציוד היקפי) - ב"עריכה" אני מתכוון להכל (מוזיקה עם Qbase, וידאו עם Premiere וגרפיקה עם פוטושופ) תוך התמקדות ב"קצת מכל דבר". - אני רוצה סביב ה400-500GB - דרוש מארז איכותי שיעמוד בתנאים פיזיים קשים ובתנאי חום/קור קשים יחסית (המחשב הולך לקומונה של 20 איש בשנת שירות שגרים יחד ולא תהיה אפשרות לטפל בו וללקק אותו כל היום...) אבל אין צורך להפריז עם זה - הוא לא הולך לבונקר של הצבא ואין צורך במארז חסין ירי... - אני רוצה פאנל קדמי שהכי חשוב זה כניסות PL גדול וקטן (גדול - כמו גיטרה, קטן - כמו MP3) אם קיים דבר כזה וכניסות USB ו-FIREWIRE. - פחות חשוב אבל גם - כרטיס עריכה לכל הכניסות של המצלמות וכו.…

• 4 תגובות
    • 526 צפיות
  7. שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי להגדיר מפרט למחשב (מבוסס מעבד אינטל) לפי הדגשים הבאים, 1. תקציב המקסימלי 4500 2. שימוש 40% משרדי\HTPC, 40% משימות כבדות, ,SOLIDWORKS, Matlab וכו' 20% גיימינג, המסך שבשימוש: Samsung, T240HD 3. שקט מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 9 4. לא מתוכנן OC, אין שום ידע בנושא. 5. מערכת הפעלה, יש ברשותי XP Home האם כדאי לעבור לWin 7? 6. חנות אמינה... מגורים באזור השרון. 7. לא צריך ציוד הקפי 8. צריך הרכבה ובדיקות תודה מראש

• 4 תגובות
    • 757 צפיות
  8. גם ללא מקלדת ועכבר ורמקלוים.... שאלה נוספת... ראיתי באתר ממנו אני רוצה לקנות את החשב את 2 הכרטיסי מסך הבאים: עריכה: איזה משני הכרטיסים הבאים עדיך לקנות: asus EN7600GT /2DHT extreme pci-256MB video card sapphire radeon X1800GTO pci-e 256 MB DDR3 VIVO retail video card לגבי השני.. אם הוא עדיף, אז האם כדאי לקחת של sapphire או של חברה אחרת? איזו? תודה

• 2 תגובות
    • 582 צפיות
  9. 1. לא חובה לנצל את כל התקציב, ניתן לחרוג ב 1K 2. השימושים הצפויים של המחשב: א) Internet Browsing - תדיר ב) Office - תדיר ג) Sony Media Server לטובת Streaming HD ל PS3 (ה PS3 משמש כ סטרימר ל HD). בהקשר זה חובה תמיכה ברשת WIFI-N - תדיר. ד) תמיכה מינימלית בגיימינג (PRO EVOLUTION) - מזדמן 3. ברשותי מסך מקצועי תומך 1080p 4. שקט למדי - פה ניתן להתפשר בטווח 5-10. 5. ללא תוכנות. HW בלבד 6. אופצית שדרוג לזכרון בלבד תודה!

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  10. תקציב: 3000 -3500 מטרה: עבודה שוטפת ללימודים, אופיס וכדומה וגם משחק אחד :] ציוד היקפי: זקוק למסך הכי זול, עד 20 אינץ', רמקולים זולים, עכבר ומקלדת איכותיים ואלחוטיים. קירור ועיצוב: נורא חשוב שיהיה שקט, כמה שיותר קטן ודיסקרטי [בלי אורות צבעים זוהרים וכדומה]. דיסק קשיח: אני צריך נפח איחסון גבוה [לפחות 500 ומהיר] ואיכותי [עדיף 500 וטוב מאשר יותר ומפוקפק], כרטיס קול: אני מעוניין לחבר את המחשב לזוג רמקולים ובאס איכותיים שבבעלותי, אז אני רוצה כרטיס קול איכותי [אין צורך בסראונד] אבל לא בשביל עריכה, רק בשביל איכות סאונד. כללי: אני סטודנט [בשעה טובה] ואני צריך מחשב שיהיה בחדר הקטן שלי ולא יהיה מורגש, יש לי כבר מחשב בבית שאני אעביר לאחותי, ויש לי כבר מסך איכותי ורמקולים, זו הסיבה ש…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום, אני צריך למחשב למטרות אינטרנט, סרטים, פוטושופ, מטלב לא למשחקים. ללא OC ללא ציוד היקפי, לא מערכת הפעלה וכולל הרכבה. צריך יציאת DVI למסך ועוד אחת לטלוויזיה (רצוי HDMI) לא חייב שיעבדו בו זמנית. זיכרונות 4GB HD של 2T DVD פשוט חשוב שיהיה שקט (9/10). דרושה יציאת SPDIF או COAX חנויות מעודפות: ק.ס.פ או איבורי לא מכוון לשדרג, רצוי כי יתבסס על אינטל אלא אם זה הפרש כספי גדול מדי. במידה ותוספת כספית קטנה תשפר את יחס עלות/תועלת ניתן לחרוג בכ-300 ₪. תודה מראש ))

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. המחשב יהיה בחוות השרתים של בזק, אני צריך מחשב שרת עם הארד דיסק 2 טרה(לא פחות) וזיכרון לפחות 1 גיגה. אני יודע שלא פשוט למצוא מחשב בתקציב הנ"ל אבל תנסו לעשות מאמץ תודה!

• 3 תגובות
    • 658 צפיות
  13. צריך מחשב שיריץ לי משחקים הכי כבדים כמו GTA IV ויותר ושיספיק גם לכמה שנים הבאות בלי בעיות. שיהיה שקט לא הכי שקט אבל לא רועש, קירור חשוב בהתחשב בזה שאני רוצה OC משמעותי למעבד. שיהיה מאוורר טוב שיעלה את המהירות של המעבד. אני כבר אומר שאני רוצה לשחק על ההגדרות הכי גבוהות בגודל מסך 19 אינץ. אם אפשר מקלדת G15 שיהיה מארז יפה העדפה לחלק AMD

• 2 תגובות
    • 584 צפיות
  14. Started by harash0,

צריך מחשב שיריץ לי משחקים הכי כבדים כמו GTA IV ויותר ושיספיק גם לכמה שנים הבאות בלי בעיות. שיהיה שקט לא הכי שקט אבל לא רועש, קירור חשוב. שיהיה מאוורר טוב שיעלה את המהירות של המעבד. אני כבר אומר שאני רוצה לשחק על ההגדרות הכי גבוהות בגודל מסך 19 אינץ. העדפה לחלק: Intel

• 10 תגובות
    • 620 צפיות
  15. שלום, אני צריך מחשב שיהיה מחובר קבוע לטלוויזיה שלי בסלון (55") הוא ישמש אך ורק לסרטים וגלישה ! התקציב הוא 3000 שקל . (בתקווה לחסוך כמה שיותר) אני מעוניין לצפות דרכו בסרטי HD ובאיכויות הכי גבוהות. אם המחשב מתחבר בחיבור HDMI לטלוויזיה זה אומר שעובר גם סאונד ? (זה אומר שלא צריך רמקולים נפרדים) אשמח למפרט ולדגשים שאני צריך לחפש למחשב כזה. בתודה מראש, מתן.

• 3 תגובות
    • 723 צפיות
  16. שלום אני מתחיל ללמוד שנה הבאה ואני יגור לא בבית, אז אני צריך מחשב שימלא את כל מה שאני צריך מבחינת שימושים רגילים (אפילו קצת משחקים) ובנוסף יהיה כמה שיותר קל\ ויהיה לו סוללה בסדר יכול להיות שתיהיה אפשרות לקנות את המחשב בארה"ב (ואז כמובן שאני מקווה שהוא יעלה פחות) אם אם יהיה גם הצעות זה יהיה מצויין תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 616 צפיות
  17. שלום לכולם, קודם כל תודה! אני זקוק למחשב חדש בתקציב של עד 3000 ש"ח (אם חייבים אז אפשר לחרוג ב...200 ש"ח), תשלום באשראי. אני מעוניין ככל הנראה להשתמש בו גם למשחקים (על המחשב שלי מעטים עובדים, אלו שברשת זה בכלל נדיר). היית שמח לשחק במשחקי רשת כמו Rising Eagle (דרישות). כך שאני מניח שאני זקוק למעבד ולכרטיס מסך טובים. אני מקווה שהתקציב מתאים לבקשות, קחו בחשבון שאני לא זקוק למסך, לציוד הקיפי או למערכת הפעלה. אני מעדיף שהוא יהיה שקט (הוא בחדר שינה שלי). לגבי מארז, אני יכול להסתפק בזולים של HEC. אני לא כל כך מבין בזה אז אשמח לדעת מה זה OC (ראיתי שצריך לכתוב). אני לא זקוק לכרטיס קול איכותי במיוחד, אבל כן זקוק לצורב DVD ולכרטיס רשת לאינטרנט אלחוטי (יכול שכיום זה כבר סטנדר…

• 13 תגובות
    • 923 צפיות
  18. Started by DinDani,

מחשב נייד Compaq 610, החלק במטען שמתחבר למחשב נשבר, ולא נראה שאפשר להחליף חלק מהכבל, מכיוון שהוא מתחבר ישירות לתוך השנאי של המטען. על המטען/שנאי כתוב: HP INPUT 100-240V 1.6A 50-60Hz 65W האם עדיף לרכוש מטען יעודי או מטען אוניברסלי? במידה ומטען אוניברסלי, מה בדיוק לבקש? (האם יש כמה סוגים?), כמה אמור לעלות ומהיכן במרכז כדאי לרכוש? במידה ומטען ספציפי, מה בדיוק לבקש? (מטען שמתאים לכל מחשבי HP? לכל Compaq? לדגם הספציפי?) בנוסף, כמה אמור לעלות ומהיכן במרכז כדאי לרכוש? או בקיצור, מהי המלצתכם? :-) תודה.

• 24 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. אני לא מצליח למצוא את המפרט הזה... מישהו מכיר דגם כזה? כמה חזק כרטיס המסך הזה? תודה

• 1 תגובה
    • 763 צפיות
  20. 1. תקציב - ניתן בהחלט לחרוג עד 5500 מהתקציב אבל לא מתכוון לזרוק כסף על דברים לא נחוצים (הנחתי היא שהסכום יספיק למטרה, אבל אם יש הצדקה להשקיע יותר אין מניעה). 2. מטרות המחשב - ברובו משחקים , מוזיקה וגם סרטים. *תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים,גלישה באינטרנט, תוכנת שיתוף. *רזולוציית המסך 1280*1024 2. עדיפות לשקט מ1 עד 10 זה 7 אבל כמובן שהמחשב לא ירעיש כמו טרקטור . 3.לא מתוכנן OC. 4.אין צורך במערכת הפעלה . 5.אין העדפה לחנות מסויימת. 6. מבקש מארז נוח עם חיבורי USB ואודיו נגישים מקדימה, הארד דיסק מהיר . תודה לירון בן אהרון

• 11 תגובות
    • 930 צפיות
  21. Started by המפציץ A החמקן,

צריך שיהיה כולל: מעבד זיכרון לוח אם ספק כוח מארז כרטיס מסך צורב DVD, פשוט תודה לכול העוזרים, עם אפשר מאייבורי

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4400 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל גג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים סרטים ושירים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). לא הבנתי את זה אבל מחשב למשחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? black ops ,crysis,gta iv bad company 2 כל המשחקים שיצאו * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכו…

• 7 תגובות
    • 821 צפיות
  23. Started by elad-k1,

מיפרט עד 2000 שקל. לצורכי אינטרנט,וקצת משחקים לא ברמה גבוה. שיכלול 80 מגה הארד דיסק. צורב.וזיכרון לפחות 512. (ללא מסך, מקלדת, ועכבר,ורמקולים).

• 1 תגובה
    • 654 צפיות
  24. היי מה קורה אנשים? אני צריך מיפרט למחשב עד 5.5 - 6000 ש"ח אני מצפה מהמחשב להריץ את התוכנות האלה ( כולן ביחד ) : משחקים : Maple Story / Devil May Cry / Counter Strike / PES 8 תוכנות : Adobe Photoshop CS2 / Windows Messenger Live / Internet Explorer ואולי גם מוזיקה =] כמובן שהסימן : / זה נגיד MapleStory או Devil May Cry והתוכנות כולן ביחד! כל התוכנות שציינתי בנתיים הביאו לי מיפרטים. אבל אמרו לי שאתם הכי טובים בזה אז בבקשה תעזרו לי תודה רבה, גיא.

• 11 תגובות
    • 617 צפיות
  25. Started by vampirus,

שלום. אני הולך לקנות בימים הקרובים (בתקווה מחר ) מחשב חדש, וזקוק למספר המלצות. המחשב הולך לשמש בעיקר לעבודת סטודנט (כלומר תכנות .net, גלישה אינטנסיבית, טיפה עריכת תמונות). החלטתי על המעבד (p4;2.6 התומך ב HT, מכיוון שזו קניה חד-פעמית יקרה לשנים הקרובות) מכאן מתחילות הצרות... איזה לוח אם (אינני הולך להתעסק עם OC אז אני צריך אמין ויעיל, עדיף עם כ.קול עליו וכ.רשת ושאר תוספות. אבל חשוב האמין!) איזה HD, איזה כרטיס גראפי (מבחנתי גם Nvidia GF4 בסיסי יספיק כי אינני משחק לרוב עם המחשב). המחשב אמור לתפקד לשנים הקרובות בצורה אמינה וחשבתי להשקיע עד 5000 ש"ח (לא כולל מסך שיש לי כבר) אבל בפחות כסף יהיה יותר ממבורך ;D ... בתודה מראש....

• 7 תגובות
    • 947 צפיות

דיונים חדשים בפורומים