עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש (אחרי 5 שנים עם הקודם), אבל אני כבר ממש לא בקיא בכל ההתפתחויות הטכנולוגיות בשנים האחרונות. בקיצור, ממבין גדול בנושא הפכתי לבור מוחלט שאין לו מושג מה קרה לכרטיסי המסך הישנים של ATI ו- NVIDIA (סדרת ה- Redaon למשל..) אז ניגש לעניין: 1) מטרות שימוש: מחשב ביתי לכל דבר, כלומר הוא ישמש לצרכים משרדיים וצורכי פנאי. פירוט: שימוש בתוכנות OFFICE, צפייה בסרטים, מוזיקה, משחקים (פה ושם, לא ברמה הגבוהה ביותר) וכיו"ב. 2) מבחינת המשחקים, אני לא ממש משחק במחשב. לפחות לא באופן גורף ועיקרי. מה שכן, לשחק מדיי פעם במשחק איכותי יהיה נחמד. כאמור, אין צורך בגרפיקה ברמה הגבוהה ביותר. העיקר שיעבוד ויראה טוב. 3) ציוד היקפי: אין צורך ברמקולים, מקלדת, עכבר, מסך. 4) …

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. אהלן חבר'ה, לאחר ניסיונות להחיות את המחשב הישן שלי, הגעתי למסקנה שהגיע הזמן לקנות חדש מראש אומר, יש צורך במעבד skylake. במידה ואתם אומרים ששווה להמתין כמה שבועות/חודשים בעקבות הגעה של מעבדים/לוחות אם/מארזים חדשים, אחכה קצת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 ש"ח תלוי בנסיבות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב משמש לתיכנות מקבילי וכן תכנות בטכנולוגיות המתקדמות שיש למעבדי skylake. כמו כן - הרצת vmים (כ-3-4) ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיו…

• 3 תגובות
    • 774 צפיות
  3. שלום. זקוק להמלצה לגיימינג שכוללת, מארז וכל רכיביו, רמקולים איכותיים, וסט מקלדת ועכבר איכותיים. כל זה יתחבר למסך DELL U2410 אני זקוק למפרט הכי טוב שאפשר לבנות. התקציב עד 10K מקסימום כולל הכל. המחשב יעבוד לרוב על משחקים ותוכנות... ביקשתי בעבר מפרט אך לשמחתי התקציב עלה.

• 9 תגובות
    • 960 צפיות
  4. השימושים יהיו בעיקר אינטרנט ואופיס. אני צריך מפרט עדכני כדי שהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן. ללא ציוד היקפי. המחשב יקנה ב- RSM. תודה.

• 8 תגובות
    • 764 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים,תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). solid-works, mat-lab, office באופן מזדמן פעם בחודש ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך כלול * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? שיהיה מסוגל להרצית Fallout New-Vegas בלי למצמץ וגם משחקים כמו Call of Duty B…

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים יחסית (Dota 2), שימוש כללי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dota 2, Supreme Commander 2. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 (מסך 24") -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוה שניתן במסגרת התקציב. אין צורך להגזים. 3. האם יש צו…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. שלום וערב טוב. אני זקוק למפרט מחשב בשביל אחותי הקטנה בת 15. -התקציב הוא 4000 ש"ח -מטרת המחשב היא גלישה באינטרנט, ICQ, משחקים פשוטים, עריכה גרפית -המפרט צריך לכלול ציוד הקפי(מסך, מקלדת, רמקולים וכו') -אין חלק ספציפי שלא צריך -אין העדפה לחברה או חלקים מסוימים, העיקר שיהיה טוב ויחזיק מעמד -יש צורך בהרכבת מחשב במעבדה ובהתקנת מערכת הפעלה זה הכל, תודה רבה לכם.

• 10 תגובות
    • 656 צפיות
  8. שלום לחברי הפורום , אני זקוק להמלצה על נטבוק , להלן הפרמטרים: גודל 10" בעל יציאת HDMI מעבד חזק עדיף על ביצועי סוללה רב תודות !

• 6 תגובות
    • 890 צפיות
  9. Started by WarMachine,

שלום לכולם, כחלק מעבודתי החדשה אני זקוק למחשב נייד שישמש כולו לעבודה עם פוטושופ ותו לא. הדרישות שלי הן 4GB של זכרון, HD גדול ככל האפשר, מעבד מהיר ככל שניתן במסגרת התקציב. כרטיס המסך לא חשוב כאן כי הוא לא ישמש למשחקים בכלל אלא רק לעבודה עם פוטושופ וגלישה באינטרנט. התקציב הוא עד 6K ואני מקווה שבטווח מחירים הזה אפשר להשיג משהו טוב כאן בארץ ולא לנסות לארגן מארה"ב. בתודה.

• 5 תגובות
    • 719 צפיות
  10. Started by atomic rooster,

אהלן, עדיפות ללנובו\דל, אני רוצה לדעת אם יש סיכוי להכניס בתקציב הזה מעבד core2duo, מאה שישים ג'יגה ו2 ג'יגה ראם, או לפחות 2 מתוך השלושה שימושים-משרדיים (סטודנט), אבל החבר פשוט רוצה "מכונה חזקה". אין לי שום בעיה לקבל אותו עם xp/freedos במקום ויסטה אם זה יעלה פחות. תודה מראש לעונים ושבת שלום.

11. עדיפות ללנובו עם 3 שנות אחריות מקורית - אמור לשמש חבר ללימודי תוכנה באוניברסיטה במשך 4 שנים כמחשב עיקרי (ויחיד ככל הנראה). למרות המשקל, הבעלים העתידיים מעדיף מסך גדול ומקלדת נוחה לשימוש ממושך בכל מקום. זמן סוללה חשוב אבל בתקציב הזה אני חושב שזו תהיה בעיה (ניתן לחרוג אם ממש ממש כדאי אבל נא לא להתפרע). אני מניח שמשהו מבוסס I3/I5 עם מסך 14' ומעלה, דיסק 7200RPM ו-2G זיכרון זה בסיס טוב. מה דעתכם על ה-LENOVO L412 למשל? http://www.qsys.co.il/sg_product~440369U~10~31.htm 3 שנות אחריות, 2G זיכרון, דיסק 7200RPM, מסך 14', מאיץ גרפי של ATI ומעבד I3 ב~4300 ש"ח. זקוק להמלצה מהירה בינתיים, פרטים נוספים בהמשך - תודה מראש.

• 22 תגובות
    • 3k צפיות
  12. Started by ^NAOR^,

אוקי פניתי לחנות מחשבים והם הציעו לי את הדגמים הבאים איך החברה הזאת טובה כי אני לא מכיר אותה ממש? ועל איזה מחשב הכי טוב ללכת פה אני רצה ללכת על אחד טוב שיהיה מושקע ולא בהכרח זול ופשוט איזה לדעתכם הכי טוב פה ואיכותי? תודה מראש!! http://up48.siz.co.il/up1/wje2yjovlwzb.jpg

• 4 תגובות
    • 536 צפיות
  13. שלום לכולם מתכנן שידרוג אחרי 7 חודשים שלא שידרגתי כלום במחשב נראה לי שאני ילך על מעבד לוח וזיכרון ובנוסף לזה גם כרטיס מסך מתכנן אובר קלוק אבל לא בשביל לשבור שיאים בשביל הכיף.

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  14. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), לסטודנט לפסיכולוגיה הרבה מאמרים ולכתוב הרבה. * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? עד 2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, כ-6שעות כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא כל כך חשוב אבל HDMI * בלוטות?לא חשוב אבל רצוי שיהיה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? לא יודע שיהיה מספיק מקום לכל החומרים שלי * כונן CD/DVD? צורב? רצוי מאוד * כונן Bluray?לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?רצוי מאוד * האם יש לכם העדפה לחברה כ…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום רב, אשמח לקבל עזרה בבחירת מחשב לאחי הסטודנט. הקריטריונים שחשובים לו בנושא הם: מעבד טוב (i3 לצורך העניין נשמע טוב) 4 ג'יגה זיכרון (לא קריטי) מסך 15-16 ללא כרטיס מסך חיצוני (ע"מ לחסוך סוללה, ולהימנע מפיתויים מיותרים). סוללה סבירה - 4 שעות לפחות חברה דיי אמינה לפחות. ווינדוס 7. בתודה מראש

16. לשימושים כמו גלישה באינטנרט, שמיעת שירים, עבודות עם מסמכים וכו'... כולל מסך, מקלדת ועכבר. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 592 צפיות
  17. Started by skippy22,

שלום, אני מחפש המלצה למחשב נייד, שימושים אישיים: מוזיקה, סרטים, וידאו. אינטרנט, פוטושופ תכונות: משקל, קל יחסית מסך בסביבות 15" סוללה חזקה יחסית חיבורים- HDMI, לפחות 2 USB כולל בלוטות' תקציב 3000+ תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 618 צפיות
  18. Started by cosinusminus,

שלום רב אני זקוק להכוונות באשר למפרט בסביבות 4000+- ש"ח ללא ציוד היקפי, מסך וצורב כאשר הכיוון הכללי כבר ידוע, רק חסרה לי קצת אינפורמציה. בבקשה קחו בחשבון שמדובר במחשב שאמור להריץ משחקים בצורה סבירה ללא כוונות OC. מעבד AMD 64 3200 לוח - האם יש טעם לקחת ultra? איזו חברה מומלצת? די חשבתי על ה ABIT AN8 ultra אבל קראתי כמה ביקורות לא מחמיאות באשר לקירור שלו. זיכרון 1GB מה זול ואמין? דיסק קשיח 160GB - האם יש עדיפות לחברה מסויימת? יש הבדל אמיתי בין SATA ל- SATA II? האם NCQ באמת משנה משהו? כרטיס מסך - התקציב לרכיב הזה הוא 1000+- ש"ח, חשבתי בכיוון של 6600GT, האם הוא יסחוב את המשחקים הפופולרים? אני לא גיימר מטורף אבל עדיין רוצה להינות מהרכישה שלי. אילו יצרנים מומלצים? יש גם אופציה …

19. היי כולם המפרט הנוכחי שיש לי (קנוי) זה: לוח אם אסוס מעבד Pentium 4 Core 2 Dou זיכרון: 1GB דיסק קשיח: Western Digital 160GB Sata2 אני מחפש בעיקרון כמה חלקים: מסך: LCD, גודל 17 או 19 אינטש, זמן תגובה של פחות מ-8 מילישניות, רמקולים מובנים, עד 1600ש"ח. כרטיס מסך: עד 1200ש"ח מקלדת ועכבר אלחוטיים איכותיים: לוגי'טק או מיקרוסופט. בהודעה הקודמת שכחתי בתום לב לכתוב תקציב בכותרת, מצטער.. תודה.

• 2 תגובות
    • 552 צפיות
  20. Started by lompy,

שלום לכולם אני זקוק להמלצה למחשב נייד עסקי , יש מבחר מאד גדול וקשה מאד להתמקד על משהו. אין כל כך תקציב מוגדר אבל הכסף פחות חשוב פה, בו נגיד שאנחנו מדברים על מחשב בטווח הגבוה של המחירים אבל לא הכי גבוה. הדרישות מהמחשב מעבד i5 לפחות, זיכרון 4 גיגה או יותר,שיהיה קל/דק (אולי אולטרה?) , SSD אם אפשרי, כמה שיותר חיבורים (USB,DVI,HDMI,כרטיסי זיכרון),WIN 7 64 BIT או יותר לא סגור על גודל מסך פתוח להצעות. לא סגור על מחשב עם צורב DVD או בלי ,אני יודע שבהרבה דגמים ויתרו עליו כדי לחסוך בגודל ושמו אחד רק בעמדת עגינה,לא סגור על עמדת עגינה כן או לא. הבנתי של DELL יש מחשבים שנחשבים לטובים אבל אני לא ממש מתמצא. מאד חשוב לי השרות על המחשב במקרה של תקלה,שיהיה למי לפנות ולקבל שרות אמין ומהיר.…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אשמח אם תרכיבו לי מפרטים טובים ככל האפשר בתקציב הנ"ל. תושה מראש, ניר.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. אני רוצה לשדרג מספר חלקים במחשב: זיכרון,כרטיס מסך ולוח אם בהתחלה רציתי רק זיכרון וכרטיס מסך ,אבל אח"כ גיליתי שיש לי חיבור AGP X 8 מכיוון שאני רוצה כרטיס מסך של NVIDIA geforce 8XXX ,כרטיסים אלה אינם קיימם בחיבור AGP לכן החלטתי להחליף גם לוח אם שיהיה בעל החיבור החדש: PCLE . הרכיבים שאני רוצה : כרטיס מסך -של NVIDIA ג'יפורס 8 עם חיבור PCLE זיכרון -2 ג"ב -עדיפות לקינגסטון ולוח אם-שיהיה מותאם לחיבור של הכרטיס מסך כמובן אני צריך המלצות לריכיבים שרשמתי, תקציב :2300 ש"ח , ועוד 2 שאלות אחרונות: 1. מה תפקידו של לוח האם?, מה ההבדל בין לוח אם שעולה 500 ש"ח לבין לוח אם שעולה 1000 ש"ח 2. מהי השפעת המעבד על המשחקים?, האם מעבד שהוא לא כפול ליבה יפעיל הרבה פחות משחקים מאשר מעבד כפול לי…

23. השימוש העיקרי הוא להרצת תוכנת מסחר (הוא גם יעבוד הרבה שעות ביום כך שנראה לי שצריך מערכת קירור טובה ). אין לי צורך בביצועים גרפיים מיוחדים , שלא יהיה כבד במיוחד ,ואני יעבוד עליו בעיקר מהבית (אבל עדיין רצוי סוללה חזקה). מעדיף מחשב מחברה מוכרת ואמינה ושהעיצוב לא יהיה מגושם ,סתמי,(או מכוער...) . תמיד טוב שיש כמה אופציות לבחור בינהם... אה ותודה

• 0 תגובות
    • 525 צפיות
  24. שלום, אני צריך שתביאו לי המלצות על מחשבים שישומשו בעיקר על משחקים (אני משתמש כבד במיוחד), וצפייה בסרטים... אני מעדיף שתכינו לי פה על מעבד Intel. כל השאר אני מניח שתכינו לי מה שמצאו לנכון... תודה.

• 37 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. לאחר סקר קצר שערכתי, אני מתלבט בין ה-lenovo c-100 G2G שמחירו 4800 ש"ח ל- lenovo c-100 B5G שמחירו 5000 ש"ח ולבין הטושיבה סטלייט M-70 340 שמחירו 4800 ש"ח. האם נכונה העובדה שהמסך הקריסטלי של הטושיבה מעייף יותר את העינים ושאור אחורי גורם לסינוור? האם נכון שלנובו היא חברה סינית שקנתה את IBM ושמחשבי לנובו לא באיכות שהיו IBM? אשמח לקבל את דעתכם והמלצותיכם.

• 4 תגובות
    • 712 צפיות

דיונים חדשים בפורומים