עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by eran66,

שלום לאחר החלפת דיסק ישן בדיסק חדש גדול לא ניכר שיפור בביצועי המחשב/דיסק בבדיקת הוינדוס 5.9 האם ניתן לשנות אזשהם פרמטרים בביוס על מנת לשפר את ביצועי הדיסק או ביצוע פעולות נוספות על דיפראג על מנת לשפר את הביצועים כמו כן האם חיבור מס' דיסקים ברייד 0 1 או 5 ישפר את ביצועי המערכת בתודה ערן

2. רציתי לכתוב תגובה באשכול "מאגר תוצאות של ביצועי DOK..." אבל רציתי קודם לשאול שאלה. במאפיינים של ההחסן הנייד שלי יש טבלר "מדיניויות" ובו אפשר לבחור בין שתי אפשרויות "הסרה מהירה" או "ביצועים מיטביים". השאלה, אם אני מסמן "ביצועים מיטביים", הקריאה והכתיבה להחסן תהיינה יותר מהירות? דרך אגב, מה הראשי תיבות DOK? אף פעם לא שמעתי ביטוי כזה.

• 1 תגובה
    • 839 צפיות
  3. הזמנתי מאיביי שני JEYI Cooling Warship Storm Fan NVME במחיר של 60 ש"ח ליחידה (ד"א, היום ניתן לרכוש את שניהם בבמחיר של 60 ש"ח...) והרכבתי השבוע. -זה אכן מקרר, ומקרר טוב. בהתחלה לא הייתי בטוח שאני בכלל צריך דבר כזה אך הרצת CrystalDiskInfo על שני NVME של חצי טרה המסודרים ב RAID0 הראה שהמהירות המקסימלית שאני מגיע אליה היא קצת פחות מ 3 ג'יגהבייט לשניה והטמפרטורה המקסימלית היא כ 90 מעלות... בגלל שה RAID0 הזה הוא הדיסק של מערכת ההפעלה ומועומס בצורה דיי רצינית אני מגיע ל 70 מעלות ויותר בזמן עבודה. אחרי הרכבת גופי הקירור הרצת CrystalDiskInfo מביאה לטמפרטורה מקסימלית של 54 מעלות. מאוד מכובד. -גופי הקירור מגיעים ללא הוראות הרכבה... חיפוש קצר מצא קליפ ביוטיוב המדריך כיצד ל…

4. Started by Radeon38,

שלום במצב הנוכחי יש לי מערך רייד של 2X36 רפטורים ראיתי בטרייד זון כונן של 15K סלד של סיגייט ואני רוצה לדעת האם יהיה שיפור בביצועים אם אני אחליף את הרפטורים כמערך רייד בכונן בודד במהירות גבוהה יותר או שבכלל עדיף להמתין לכונני SSD.חשוב לציין שהכונן לא הכי זול.

• 0 תגובות
    • 742 צפיות
  5. Started by manticore,

אם אני קונה רפטור ומתקין עליו את ווינדואוס, עד כמה אני אראה שיפור בביצועים? השימושים שלי בעיקר משחקים,סרטים ואינטרנט תודה.

• 1 תגובה
    • 693 צפיות
  6. שלום לכולם בשנת 2024, יש היצע גדול ומגוון ( עדיין ) של אמצעי אחסון ניידים / חיצוניים. החל מהקשיחים הוותיקים דרך דיסק און קי וכלה בכונני TB4. כל אחד ויתרונותיו וחיסרונותיו. נניח שיש לנו מערכת מחשב עם כל הצילצולים והטפטפות, יעני, המילה האחרונה של פורטים מכל הטוב שיש ליצרנים להציע. עד כאן, הכל טוב ויפה. השאלה, באיזה אחסון חיצוני להשתמש. אובכן, אתרכז במה לא, או יותר נכון למה לשים לב. בפרט, במה שקשור להרכבה עצמית של כונן מהיר, קרי NVME. אפשר לומר, למה לי לקנות כונני SSD חיצוניים מוכנים ב - X כסף, כאשר אני יכול לקנות מארז וכונן כרצוני, בסגנון מה שמוכר מעידן הכוננים הקשיחים, ואז גם להחליף את הכונן /…

7. Started by Posford,

רציתי לדעת אם פירמטתי את ה-DOK והסרתי את השירות U3. איך אני מתקין אותו בחזרה? תודה

• 2 תגובות
    • 744 צפיות
  8. Started by shaks,

שלום בקרוב אני נוסע לדרום אמריקה לטיול הגדול אחרי צבא בכדי לגבות את התמונות והווידואים אני כניראה ארכוש לי מנוי לאיחסון ענן כלשהו (בין ה100 ל150 GB). עשיתי קצת מחקר וראיתי שבהרבה מהשירותים מהירות ההעלאה (קרי המהירות שבה השרת מוריד ממך) היא דיי איטית מה שייצור לי בעיה כאשר מעלים מסות של קבצים. האם יש לכם שירות ספציפי שאתם מכירים שייתן לי להעלות במהירויות סבירות?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שלום לחברי הפורום. לפני פחות מ3 שנים קניתי מחשב מ״פנדה מחשבים״ שכלל במפרט כונן קשיח של סמסונג עם אחריות ל3 שנים. לצערי הרב לפני יומיים התחילו קליקים בכונן והוא נהרס. הבעייה היא כזאת הכונן באחריות עדיין אבל ״פנדה מחשבים״ כבר לא קיימים, לאן אני אמור לפנות? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  10. רצוי מאוד חינמי, גם אין לי יותר מכמה עשרות גיגה. משהו נוח מאוד לשימוש כמו כונן וירטואלי נוסף. הצפנה לא חשובה. ניסיתי את גוגל דרייב תקופה, אפילו שילמתי 5$ חודשי בשביל 100GB אבל אחרי כמה זמן חלק מהקבצים שם הוכפלו לי והיה כאב ראש לעבור ולנקות את הכל. גם לא הצלחתי לקבל תמיכה מגוגל על הבעיה אז עזבתי. נ.ב. - מקווה שזה התת פורום המתאים להודעה.

• 7 תגובות
    • 2.9k צפיות
  11. Started by integral,

טוב, אז LG עם HITACHI BENQ עם PHILIPS TOSHIBA עם SAMSUNG ועכשיו: http://www.cdrinfo.com/Sections/News/Details.aspx?NewsId=15575 זה רק לכונני לייזר אדום. בלייזר הכחול החברות ממשיכות במלחמת החורמה

• 0 תגובות
    • 619 צפיות
  12. Started by jackhammer,

למה לדעתכם גוגל (או דרופבוקס או מייקרוסופט) לא מיישמות אלגוריתם שמזהה קבצים גדולים שמשתמשים מעלים ואם הם דומים שפשוט יחלקו את אותו עותק.... אפשר להריץ בדיקת "האש" על קבצים גדולים ובמידה ואותו קובץ בדיוק כבר הועלה ע"י מישהו אחר אז אין צורך להעלות אותו שוב. זה גם יחסוך זמן העלאה למשתמשים (במקום להעלות קובץ של כמה מאות MB או GBים במה שעות הזמן מתקצר לכמה שניות או דקות בודדות). זה גם יחסוך לגוגל המון מקום (למרות שאני לא כל כך בטוח שזה מפריע להם כי הם מוכרים את הנפח הזה אז לא מפריע להם להוסיף עוד). מה אתם אומרים?

13. Started by zebra,

יש לי 5 מהנדסים שעובדים בתוכנת CAD - אינוונטור 2015. כיום יש שרת NAS קטן שעליו יושבים הקבצים המשותפים של הפרוייקטים בחיבור רשת כל אחד מהם מגיע למערך ומושך את הפרוייקט הרצוי. הבעיה שקצב העבודה מאוד איטי. הסוויצים הוחלפו, תחנות העבודה חדשות וחזקות. האם הNAS - LENOVO IX2-6 אמור לעבוד מהר או שהוא פשוט לא מתאים לסגנון העבודה הזה ומה הפתרון המומלץ על ידכם? תודה.

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by zohar678,

האם על כל דיסק אני יכול לצרוב בשיכבה כפולה? וכיצד אני עושה זאת? כיצד אני יכול לעשות בדיקה לפני צריבה בכדי למנוע שגיעות?

• 1 תגובה
    • 585 צפיות
  15. Started by ~BaRaK~,

יש לי כונן קשיח 80GB מחולק לשתי חלקים וניסיתי לפרמט אותו דרך MS-DOS ושכחתי איך עושים את זה. עוד שאלה: כאני מפרמט אותו גם המחיצה נמחקת? תודה לעוזרים!

• 21 תגובות
    • 6.6k צפיות
  16. עשיתי סיסמה לכרטיס micro sd דרך המכשיר ושכחתי אותו, הכרטיס לא נקלט בשום מכשיר אחר שאינו של נוקיה וגם לא בקורא כרטיסים במחשב, קראתי שיש דרך להתקין תוכנות שקוראות במכשיר את הקבצים הנסתרים (x-plore fexplore) שבמכשיר ושם אפשר למצוא את הקוד, אבל אני לא מצליח להתקין אותם במכשיר שלי. יש אולי דרך אחרת לפרוץ את הכרטיס?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by pwntigo,

שלום, קניתי דיסק קשיח חדש עם 1GB והקודם 512 וגם איטי יותר. האם אפשר לשכפל את כל המידע מהישן לחדש בלי פגיעה בביצועים? או עדיף לעשות התקנה מחדש של חלונות ולהעתיק רק דברים שחשובים כמו מוזיקה, תמונות וכו... ?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by ROTEMan,

הדיסק קשיח שלי מראה סימני גסיסה לאחר הרבה ריסטרטים וקולות שהוא תקוע , ואני צריך לדפוק עליו קצת כדי שיחזור לעבוד לכן הזמנתי לי דיסק קשיח חדש. רציתי לדעת האם יש אפשרות לשכפל את הדיסק קשיח כולל הווינדוס ,דריברים ומה שנכלל לדיסק קשיח חדש.

• 4 תגובות
    • 2.8k צפיות
  19. Started by yuvr23,

שלום, יש לי מחשב נייד של DELL מדגם VOSTRO 1014, במסגרת התוכנת דיאגנוזה הנחמדה של DELL, היא הודיעה לי שההארד דיסק נדפק FOR GOOD וצריך להחליף אותו, אין שום בעיה עם זה כי המחשב באחריות מה שאומר שאני אקבל הארד דיסק מהתמיכה של DELL. הבעיה שלי היא שאני צריך להעתיק את ההארד דיסק קומפלט כולל הכול, ואני ממש רוצה לעשות את זה בלי להתקין מערכת הפעלה מחדש, בלי לאבד שום נתונים ושום קבצי מערכת שידפקו לי פעולה של תוכנות. אשמח אם מישהו מכיר Oאם בכלל קיימת) תוכנה חינמית שמאפשרת לעשות פעולה שכזו וכמה זמן אמור לקחת לי להעתיק הארד דיסק מלא בכ220GB של DATA תודה יובל

20. Started by matan_18,

לא צריך תגובות רק להצביע. אבל אם בא לכם להגיב,מי אני שיגיד לכם לא?

• 36 תגובות
    • 5.4k צפיות
  21. Started by generalA,

אני מעוניין לקנות ב- KSP צורב LG H22N, איך אני אדע שהבחור לא דחף לי "בטעות" H12N ??? היש מדבקה שלא ניתן להתבלבל איפשהו על הכונן ? מיותר לציין כי הוא מגיע BULK, כלומר עירום, ללא קופסא.

• 8 תגובות
    • 891 צפיות
  22. שלום , אני מחפש הארדיסק נייד בנפח 120-200GB במחיר סביר-טוב !!! לדוגמא ראיתי בKSP את דגם ‏120GB 2.5'' USB 2.0, Passport‎ של ווסטרן דיגיטל במחיר של 310 שקל כמו כן ה ‏120GB FreeAgent Go 2.5'' USB 2.0‎ של seagate באותו מחיר אז מה אתם ממליצים מבין השתיים ואם יש לכם המלצות משלכם בבקשה !!! רק שיהיו במחיר טוב ומחנות לא מהאינטרנט ! תודה

• 2 תגובות
    • 611 צפיות
  23. Started by AboveBeyond,

שלום , יש לי הארדדיסק של WD wd3200aaks יחסית ישן . הווינדוס מותקן על כונן אחר , לפעמים שאני פותח את המחשב או שהמחשב חוזר ממצב שינה הכונן נעלם לי ואני חייב לעשות ריסטרט מה יכולה להיות הבעיה? להחליף HD? אני מפחד על המידע שם למרות שהוא מגובה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  24. שלום , אשמח שתעזרו לי בבעיה שאני לא הצלחתי למצוא לה פתרון באף מקום . יש ברשותי את מכשיר : NAS253Be QNAP https://www.qnap.com/en/product/ts-253be כרגע הוא עובד על ארד דיסק ראשי : Samsung Pro 850 250GB , שעליו הותקנה מערכת NAS עם כל התוכנות. ויש לי ארד דיסק נוסף : WD RED 3TB שהוא לשמור מידע . סה"כ - 2 ארד דיסקים בNAS . שני הכוננים הם נפרדים אחד מהשני ( תצורת Jambo ) , אין גיבוי RAID ביניהם. 250GB התמלא במהירות ( יותר מכפי שחשבתי) ואני מעוניין להרחיב לכונן SSD 500GB . איך אני יכול לשכפל את הכונן SSD 250GB כפי שהוא ( יש לי הגדרות , משתמשים , תוכנות וכו ) לכונן הגדול יותר שהוא SSD 500GB ואז רק לחבר והכל ימשיך כפי שהיה . …

25. כל חנות מחשבים אומרת מששהו אחר , לכל אחת דעה שונה ... אני שואל פה כי אני מעוניין לקנות חבילה של 100-200 וזה לא זול בכלל מהי חברת הדיסקים לצריבה הטובה ביותר היום , שהדיסקים שלה עמידים לאורך זמן רב (בלי קשר למחיר) ? יש לי נסיון בעמידות של זמן לא טוב עם סילבר ליין (איתם ורק איתם צרבתי עד היום) אחרי שנה שבאתי להעתיק קרוב ל25 דיסקים 20 אחוז מהם כלל לא עבדו ועוד דבר קטן - חברת MEMOREX או משהו כזה ...היא טובה ? עדיפה על TDK ? תודה אני אשמח לתגובה מהירה (צריך לגבות קרוב ל55 דיסקים עוד השבוע)

• 1 תגובה
    • 672 צפיות

דיונים חדשים בפורומים