עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Sting,

בעקבות גסיסתו המתמשכת של הארד-דיסק שלי אני שוקל לקנות צורב DVD בעיקר לגיבויים של כל מיני דברים ... אחרי שקראתי כל מיני דיונים פה הבנתי ש... הפיונר הוא מאוד אמין ומדויק הnec מאפשר שידרוג אבל לא באחוזי הצלחה בטוחים וה LG מאפשר DVD RAM שנותן אפשרות כמעיין ארד-דיסק נייד לפי הצרכים שלי נראה לי שה LG הוא הכי כדאי בגלל אפשרות הDVD RAM שהוא נותן לכן אני רוצה לשאול האם הדגם הנ"ל הוא אכן מומלץ ? האם יש צורבים אחרים עם אפשרות DVD RAM או דומה לה שיותר מומלצים ? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 835 צפיות
  2. Started by Amit Tz,

היי כולם, יש לי שאלה. אני רוצה להוסיף אחסון למחשב הנייד שלי אבל לא רוצה להחליף את הדיסק הקיים. (את הדיסק קשיח). האם קניית כונן דיסק חיצוני יעזור? (מטרת האחסון היא בעיקר משחקים ולא סרטונים/שירים). והאם הוא יכול לבוא כתחליף לSSD או שאלו דברים שונים לגמרי? אני ממש לא יודעת מה לעשות ולא מאד מבינה בעניין... אשמח לתשובות ולעזרה כללית.

• 2 תגובות
    • 4.3k צפיות
  3. Started by tfo,

יש לי דיסק און קי של memo race store&go 2GB, יש עליו מידע שאני מאוד צריך. לפני כמה זמן הוא נדפק ובכל מחשב שאני שם אותו המחשב קורא אותו אבל הוא מופיע כ 0 בייט. מישהו נתקל בזה בעבר? יש רעיון איך מסדרים את זה (אני מאוד צריך את המידע מבחינתי לזרוק אותו אחר כך לפח)?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by ViPeRT,

יש לי מחשב נייד ישן של HP דגם: DV6160ea בתוכו יש הארד דיסק 80GB של חברת FUJITSU דגם: FKL-MHY2080BH הממשק שלו הוא SATA 1.5 לפי מה שהבנתי. אני רוצה להחליף את הארד דיסק ולא מצאתי בעל ממשק 1.5 האם הארד דיסק SATA 2 יעבוד על המחשב הזה? אפשר המלצה לגודל 320 GB?

5. יש לי הארד של Samsung Spinpoint F3 HD103SJ שנקנה לפי חצי שנה בערך, באמת אחלה הארד, לא עשה לי שום בעיות. לפני כחודש התחילו לי אתחולים ספונטניים של המחשב פעם בכמה ימים, ולאט לאט האתחולים קרו לעיתים יותר ויותר קרובות, בסופו של דבר המחשב איתחל את עצמו פעמיים בשלוש שעות. לאחר מכן כל פעם שניסיתי להדליק אותו הוא הגיע למסך BOOT של הווינדוס (ווינדוס 7) ואיתחל את עצמו. לאחר בדיקה של החומרה לעומק מצאתי 4 קבלים נפוחים על הלוח אם שהם כנראה הגורם לאתחולים. במהלך הבדיקות לסיבת התקלה חיברתי את ההארד כהארד נוסף למחשב של חבר, הוא זיהה אותו והצלחתי אפילו להעתיק מהארד למחשב שלו. ההארד שלי מחולק ל-Partitions, הרצתי chkdsk על שניהם והכל הראה תקין. עכשיו לדברים המוזרים: 1. כשנכנסו ל-Disk Managm…

• 0 תגובות
    • 710 צפיות
  6. Started by ha,

יש לי לוח לוח Z87 XPOWER המכיל 10 יציאות SATA, הארבע הראשונות ניתנות לשימוש ב RAID ואני משתמש בשני 0RAID. הראשון הוא הבוט ומכיל שני SSD של 128 (סה"כ 1/4 טרה בייט) והשני הוא לא בשימוש כרגע (אני הולך לבצע עליו התקנה נקייה של 7/10WIN) ומכיל שני SSD של 512 מפעם לפעם ה RAID השני היה מאבד דיסק (היה מופיע לי בתוכנת הניהול בווינדוס ובזמן הבוט), היו מותקנים שני דיסקים של סאמסונג של 1/4 טרה אבל מיכון שלא השתמשתי בו התעלמתי מזה. החלפתי את הדיסקים לפני כחודשיים לחדשים אבל התופעה שוב חוזרת על עצמה. היום ביצעתי בוט ולפני העלייה קיבלתי שגיאה בה נאמר כי דיסק אחד לא מחובר, החלפתי כבל ובזמן עלייה הופיע לי שמותקן שם SM2258AB במקום ה TEAML5Lite הקיים. ביצעתי שוב בוט והדי…

7. שלום לכולם, ברצוני להתקין מעה"פ חדשה ונקיה Vistax64 על המחשב שלי שמפרטו די ישן לוח אם ASUS P5WD2 PREMIUM מעבד Intel Pentium 820 D 2.8GHz 90nm Dual Core [כפולי הליבה הראשונים מ 2005] זיכרונות 2 * 1GB של Kingston תדר 533 ו 1 * 2GB של Super Talent בתדר 800 כרטיס מסך 9800GX2 מסך DELL 2407 - גודל "24. יש לי במחשב 2 דיסקי SATA בנפח 200GB כ"א [נדמה לי שאחד מהם SATAI והשני SATAII] המזוהים תמיד ב BIOS, אך אחד מהם כנראה תקול, כי הוא אינו מזוהה בדר"כ ע"י מהע"פ XP [נבדק במחשבים שונים] וגם כשהגדרתי את שניהם ב RAID0 עם בקר MATRIX תוך כדי התקנת ה VISTA [שזיהתה את המערך] מתקבלת הודעת שגיאה בנוסח" Windows cannot be installed on this system" [אנו לא בטוח שזה הניסוח המדוייק]. (לעומת זאת כש…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by zaroor,

קראתי איזה דעה של מישהו לגבי הרדיסק חדש איך שקונים לתת לו לעבוד יום שלם או יומיים רצוף בלי כל פעולה מאמצת--אז הוא אומר שזה מאריך את חיי ההרדיסק ---האם זה נכון או שטות ?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  9. אני מעוניין לקנות דיסק קשיח חיצוני בנפח טרה. כרגע שני המועמידם המובילים הם: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2464&CatCode=405 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=727525 מישהו יודע מה ההבדל בין הכוננים הנ"ל, מלבד המראה החיצוני?

• 1 תגובה
    • 804 צפיות
  10. Started by x-dude,

דיסקים לצריבה (דיוידי) במחירים טובים והמשלוח חינם! (למה חינם?) מישהו כבר הזמין משם? http://www.bar-ezuz.co.il/

• 0 תגובות
    • 783 צפיות
  11. Started by Yaniv_Uzan,

חלק ממכם בטח זוכרים שניסיתי להקליט מקלטת וידאו ל DVD. רציתי לקחת פורמט VCD ולצרוב אותו לדיסק DVD. השתמשתי בכל מיני תוכנות שבסוף לא עזרו לי כתוצאה מההמרה הדפוקה של TMPG. בסוף ניסיתי עם Power Director ונראה כאילו הכל עובד. הקלטתי מקלטת בעזרת כרטיס טלוויזיה לפורמט VCD. אחרי זה הלכתי לתוכנה של TMPG AUTHOR ושם היא המירה לי את קבצי ה VCD ל VOBים של DVD "אמיתי". היה צורך בשינוי של הסאונד מ 44HZ ל 48HZ כמו DVD אמיתי, רציתי להמנע מזה מההתחלה אבל אין אופציה בתוכנה לקבוע את הנתון הזה מראש, בניגוד ל Ulead Video Studio. אין בעיות סנכרון, אין בעיות של תמונה איטית ועוד 1000 תקלות שרק לי קראו בחודש האחרון. נראה כאילו היום זה ה DVD הראשון שהצלחתי ליצור מקלטת וידאו. התוצאה הסופית תהיה אחרי…

• 5 תגובות
    • 853 צפיות
  12. שלום חברים, יש לי דיסק 2.5" שהוצאתי מלפטופ ישן, ואני רוצה לחבר אותו למחשב עם חיבור IDE. הבעיה היא שהכבל שיש לי לא מתאים. בכבל יש 39 פינים בעוד שלדיסק יש 43, אני מניח שהארבעה הנוספים הם בשביל מתח MOLEX (ויש עוד ארבעה בצד שהם ג'מפרים, אז לא להתייחס אליהם) האם יש מתאם? אני יודע שהחיבורים הנ"ל נקראים PATA / UDMA / IDE, אך לא הצלחתי למצוא מתאם. האם יש לחיבורים שם ספציפי ? תודה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by שטאנץ,

היי, יש לי כונן קשיח נייד של IOMEGA. הוא מחובר גם לחשמל וגם דרך USB. בפעם הראשונה שניסיתי לחבר אותו למחשב הוא עבד מצוין, זה היה לפני חודש בערך. מאז, בכל פעם שניסיתי לחבר אותו, המחשב מזהה אותו כחומרה חדשה אבל לא פותח לי את המסך של האפשרויות (לפתוח אותו עם מדיה סנטר, מחשב שלי וכו'), ואם אני מנסה לגשת לmy computer כדי להגיע לקבצים, כל החלון נתקע עד שאני מכבה את הכונן, ואז הכל חוזר מיד לעבוד כמו שצריך. ניסיתי לעשות ריסטארט, ניסיתי להוציא אותו מהחשמל ואז להכניס שוב, ניסיתי לעשות ריסטארט כשהכונן כבר מחובר, וזה לא עבד. היום גם חיברתי אותו למחשב אחר, וקרה אותו הדבר. כשחיברתי אותו לטלוויזיה יכולתי להיכנס לקבצים אבל הם לא עבדו כ"כ טוב. לא ידוע לי על מכות שהוא ספג, על הפסקות חשמל, ע…

• 4 תגובות
    • 847 צפיות
  14. Started by Moooshe,

(נסיון שני... אתמול כשסיימתי לכתוב את ההודעה הזאת, האתר נפל) מעבר לעובדה שרוב המחשבים שיש לנו ביחידה שאני משרת בה הם של IBM ואנחנו מחליפים HDD-ים בקצב היסטרי, הייתה לי גם חוויה אישית לא נעימה איתם. יש לי HDD של IBM מסדרת ה- Deskstar 20GB. יום אחד, אני חש איטיות מטורפת בעבודה עם המחשב. החלטתי לעשות restart בריא כדי לאפס אותו על עצמו, ומה שקיבלתי היתה שגיאת "I/O ERROR: Unable To Read From Disk", כשהמחשב אמור לחפש boot record עליו. מיד הפעלתי את המחשב מ-HDD אחר וניסיתי לגשת אליו. למחיצה של ה-15 ג'יגה (שמכילה את כל המשחקים והשטויות והדברים הלא חשובים) הצלחתי לגשת בלי בעיה, אבל המחיצה של ה-5 ג'יגה, שמפורמטת ב-FAT32 ומחזיקה את מעה"פ שלי, את המסמכים, את ה-PST, אתרים שבניתי ושאר …

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by tobi160,

שלום לכולםבור SATA2 אולי מישהו יפתור לי את הסגיה בבקשה.... רכשתי (בטעות) דיסק קשיח ממדינה אחרת (אין אפשרות להחליף), בגודל 500 GB של ווסטרן דיגיטל, הבעיה היא שרכשתי אותו עם חיבור SATA2 ויש לי במחשב רק חיבורים ל SATA הישן. מה אני עושה? יש למישהו דיסק קשיח חדש SATA שהוא מעונין לחליף??? תעזרו לי תודה

• 4 תגובות
    • 622 צפיות
  16. Started by asafb,

חבר שלי פירמט לי את המחשב וכנראה בטעות בלבל לי בין הכוננים C ו D כך שD הוא הכונן המרכזי...השאלה שלי אם יש איזשהיא אפשרות לשנות ביניהם? שC יהיה המרכזי בלי לפרמט את המחשב?? תודה רבה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 838 צפיות
  17. Started by Ewingum,

לא יודע אם זה משהו תוכנתי או חומרתי. בכל מקרה, הפרטישן הראשי שלי, 25 ג'יגה של קודי מקור רבים של תוכנות שעשיתי (וחלק שהיו בפיתוח), שלא לדבר על הווינדוס עצמו, ועוד הרבה מסמכים וכו' וכו' וכו', החליט להתאבד. כשהמחשב עולה אז מופיע מסך כחול של error בntfs.sys (יש את המסך טעינה של הווינדוס). הפרטישן הוא NTFS, ככה שאני יכול לבדוק אותו רק מתוכנות מיוחדות. בתוכנות האלה זה מראה כאילו הכונן ריק. כמו כן ההתקנה של XP מזהה את הסוג פרטישן (שהוא תיאורטית NTFS) כUNKNOWN ושכל המקום פנוי :-\ . כפי הנראה הפרטישן השני עובד בינתיים בסדר. בעבר הווינדוס הראה שגיאה בC:\windows\system32\shfolder.dll אבל (ואולי לא הייתי צריך לעשות את זה כי השגיאה הייתה bad image ) החלפתי את הקובץ בקובץ "תקין" מחבר,…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. יש לי סרטים רגילים (AVI) במחשב, ויש לי צורב DVD. יש אפשרות לצרוב אותם כך שאני אוכל לראות אותם בDVD רגיל? ואם כן, איך?

• 4 תגובות
    • 892 צפיות
  19. Started by cganir,

שלום ! אודה לכם על המלצה לכונן DVD למחשב . משהו זול, וטוב. תודה !

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. האם ללוח אם שתומך בSATA1 אפשר לחבר הארדיסק sata2? יש לי מחשב P4 ישן וצריך להחליף HD אז רציתי לשאול אם אפשר לשים SATA2? למרות הלוח עצמו זה SATA1.. תודה מראש ערן.

• 3 תגובות
    • 678 צפיות
  21. ראיתי בקרביץ 50 מדיות צהובות (הצד שעליו כותבים) ובאופיס דיפו 50 מדיות כסופות, מישהו יודע אם יש הבדל חוץ מהצבע?

• 35 תגובות
    • 2k צפיות
  22. ראיתי בהארד דיסקים המומלצים בסטוק אבל אני לא יודע מ מהם יתאים ללוח אם שלי!!! GIGABYTE GA-P35-DS3L http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2599 תודה לעונים!!!

• 4 תגובות
    • 871 צפיות
  23. היום נוסף לי כונן קשיח זהה בדיוק לכונן שלי. אני מאוד רוצה לדעת אם כדי לי לעשות Raid0 או riad 1+0. כדי? יש הערכות לגבי המהירות שאני יכול לקבל? יש המלצות לבקר זול? אני מדגיש זול. (250ש"ח גג) ד"א: מדובר על Western Digital WD800JB 80GB את שאר המערכת ניתן לראות במפרט.

• 37 תגובות
    • 4.4k צפיות
  24. יש לי מחשב ושרת שנמצאים בשתי רשתות נפרדות. אני רוצה להעביר חומר מהשרת למחשב תוך כדי שימור ההרשאות NTFS (כלומר שהן לא ישתנו). אני לא יכול לפתוח את השרת לחבר את ה HD של המחשב לתוך השרת פיזית. אני גם לא יכול להעביר את החומר דרך הרשת. מערכת הקבצים של ה-Disk On Key היא Fat32 כך שהיא לא תשמור את ההרשאות גישה לקבצים בזמן שאני אעביר את המידע בין שני המחשבים. מה אני יכול לעשות כדי להעביר את המידע בין שני המחשבים ולשמור על הרשאות הגישה לקבצים. האם צריבה תשמור על הרשאות הגישה? האם חיבור ה-HD של המחשב לשרת תוך שימוש בכל עם מחבר USB יעזור לי?

• 0 תגובות
    • 625 צפיות
  25. אם אני אקח דיסק קשיח ואעביר אותו ממחשב אחד למחשב אחר המידע יישמר בתוכו? כי יש לי דיסק קשיח במחשב החדש, והמחשב עצמו נהרס, אני רוצה להיכנס איכשהו לדיסק הקשיח ולמחוק ממנו כמה דברים שאני לא רוצה שהחברת מחשבים תראה שאני לוקח אותו לתיקון. אם אני אפרק אותו מהמחשב החדש ואחבר לישן דרך IDE, המידע יישמר? ואחרי שאני מחבר, צריך לג'מפר אותו איכשהו או להגדיר אותו? או שהמחשב פשוט קולט אותו? תודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.