עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. לפני כשבועיים החלטתי לסדר את המחשב והחלפתי 3 כוננים ישנים (SATA) של 200 ג'יגה ב 2 כוננים חדשים (SATA) של 1 טרה. את הכוננים הישנים שמתי במגירות נשלפות כדי שישמשו לגיבוי. הכוננים במגירות נשלפות עובדים היטב וניתן להכניס/להוציא אותם בזמן עבודה ב WINXP ללא שום בעיות. אלא מה, גיליתי כי במחשב נתקע בזמן עליה כאשר SATA נשלף דלוק ויש צורך לכבות את הכונן ולנסות שוב, הבעייה מופיעה כאשר לוח האם (Abit 35 Pro) גומר להעלות את כל ההתקנים ההיקפים (דיסק ATA כונני DVD המחוברים לכרטיס SATA) וכותב משהו כמו Updating DPMI ואז נתקע. מישהו נתקל כבר בתופעה זו? כיצד פותרים אותה?

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. Started by digitalseeker,

בן דוד שלי היקר בעל מערכת I7 920 ולוח אם X58. והוא מאוד רוצה כונן SSD במהירות של 500MBs אבל הלוח אם שלו לא תומך בSATA 6Gb - וכידוע לוחות X58 לא זולים ככה שהוא לא ממהר להחליף אותו מישהו מכיר בקר מומלץ ?

• 20 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. שלום. יש לי מחשב טיפונת ישן אבל עם הרבה מידע חשוב עליו. כונן קשיח של 80GB. לפני כשלושה ימים החלה בעיה שכשאני מדליק את המחשב הוא מתחיל לתקתק, הקשבתי מקרוב והרעש יוצא מההארד דיסק. המערכת הפעלה לא עולה, רק מגיעים למסך שחור עם הודעת שגיאה disk boot failure. ניסיתי לאפס את הביוס להגדרות ברירת מחדל, ניסיתי להוציא ולהכניס את הכבלים (ולוודאות כמובן שהכל מחובר ותקין) אבל פשוט לא עובד. לקחתי את ההארד דיסק היום לחבר שלי שהוא אחראי ציוד מחשוב בצבא והוא הסתכל עליו ואמר לי שהבעיה היא בהגדרות בביוס כנראה, שהביוס לא מצליח לטעון אותו. איך מתקנים כזה דבר? תודה!

4. Started by maor-a-,

אני מעוניין לקנות HD 250 GB מה אתם ממליצים איזו חברה נחשבת לטובה?

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  5. שלום קניתי מחשב חדש עם ווינדוס 7 וברצוני להעביר מהמחשב הישן את המידע למחשב החדש, כיצד אני יכול לעשות זאת? לעוזרים, תודה מראש. אני מקווה שאני בפורום הנכון...

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. כדי להתקין WINDOWS אני צריך תקליטור עם הדרייברים פעם נתנו לי דרייבר אחד אבל הוא עושה לי בעיות אני רוצה את ההכי עדכני ואת ההכי טוב איפה אני יכול למצוא או שמשהו יכול לתת לי את ההכי חדש

• 2 תגובות
    • 763 צפיות
  7. Started by Vidati,

אני מתכנן בקרוב מאוד לרכוש 2 דיסקים SSD קטנים על מנת לקבל ביצועים ויחסית גם נפח משהו כמו M4 64GB ברייד כמובן, המחשב שלי קצת ישן ולא תומך בSATA 3 בשביל כל התעבורה ששני הכוננים יבצעו לכן מצאתי בקר שמתחבר לPCI-E ונותן 2 חיבורי SATA 3 השאלה היא האם הם מתפקידים כמו חיבורים רגילים? או שיש להם בעיות כלשהם כי לא שמעתי על הרבה אנשים שביצעו את הפתרון הזה. http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=PE-116&cart=131261418291826167〈=heb

• 8 תגובות
    • 917 צפיות
  8. היי, רכשתי היום כונן SSD (ה-EVO של סמסונג) אשר מיועד להתקנה במחשב הנייד שלי. כיום יש לי HDD רגיל. קניתי גם HDD Caddy והמטרה הנה לשים את הדיסק הקיים ב-HDD Caddy ואת ה-SSD במקום הכונן הקיים. השאלה הנה כיצד להעביר את העבודה מהכונן הקודם ל-SSD. המטרה הנה לשמור את מע' ההפעלה הקיימת (למקרה של אחריות), ולשכפל אותה ל-SSD. האם יש צורך/טעם להתקין מחדש את מע' ההפעלה, או שמא מספיק לשכפל באמצעות התוכנה של סמסונג. בקיצור, אשמח אם מישהו יוכל לזרוק כמה טיפים כיצד לבצע את המעבר.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. ב DVDINFO זה מה שקבלתי. מה זה אומר, שהמדיה לא תחזיק זמן רב? שלא כדאי לצרוב סרטים? מה אורך החיים של מדיה בכלל?

• 5 תגובות
    • 652 צפיות
  10. צריך בבקשה המלצה להארד דיסק אמין שיתאים לעבודה מאומצת (20 שעות רצוף לפחות כל יום ) עריכות וידאו ורינדורים אני מעדיף של טרה קראתי כאן שבטרה יש 2 פלטות בפנים האם למען האמינות עדיך לקחת קטן יותר עם פלטה אחת ? נושא האמינות הכי חשוב . רעש וכו' לא מעניין תודה .

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  11. האם לוח אם עם חיבור SATA2 יכול לקרוא SATA1? תודה.

• 1 תגובה
    • 604 צפיות
  12. Started by orlupo,

הבנתי שב-RAID 0+1 בעצם אני מקבל שני הרדיסקים אשר סקטור n נשאר על הרדיסק 0 וסקטור n+1 על הרדיסק 1. שני ההרדיסקים האחרים בעצם הם מערך RAID 1 לשני כוננים אלו. ב-RAID 5 הבנתי שיש 3 כוננים. הבנתי שבעצם ה-RAID 5 הוא מערך RAID 0 אשר יש לו הרדיסק נוסף "שמגבה" את שניהם. מה זה אומר? מה היתרונות והחסרונות בשימוש בכל טכנולוגיה? בתודה מראש

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. בזמן שהוא עובד יש איזה שריקה בצליל ממש ממש גבוהה זה משגע לי ולאימא שלי את השכל!!!! אני לא מסוגל לסבול את זה עוד הרבה זמן... אתם יודעים ממה זה נגרם? מה אולי יכול פתור את זה? זה maxtor 80 gigs 7200rpm אני הולך להביא מהורים שלי איזה ibm 40 ולראות אם זה משהו לא בסדר עם ההרד דיסק שלי..

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by R9547655G,

טוב אז ככה.. נתקלתי באינטרנט בלוח אם הזה... ASUS P5WDH DELUXE וראיתי שיש לו תכונה כזאת ASUS EZ-Backup כלומר עושים רייד 1 אז שאלתי את עצמי אם זה אפשרי לעשות ככה.. לקחת 4 דיסקים של חצי טראבייט... 500GbX2@Raid0 500GbX2@Raid0 לעשות רייד 1 ? - אני יודע שיש כזה דבר רייד 1+0 אבל אם זה אפשרי על לוח אם הזה? בלי כרטיס נפרד?

• 0 תגובות
    • 635 צפיות
  15. אהלן, ב-HDTUNE אני רואה שההארד דיסק שלי (ST3500320AS) עובד על UDMA Mode 5 כאשר רשום לי ש-UDMA 6 בתמיכה.איך אני אוכל לשנות את זה? בתודה מראש

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום, יש לי 2 מחשבים. אחד בן 6.5 שנים (USB 2.0) ואחד חדש (USB 3.0 ו-eSATA2). מהשבוע הבא כל אחד מהם יימצא במקום אחר בארץ. רוב הזמן אעבוד עם החדש. אני מחפש פתרון לגיבוי הקבצים שבמחשב החדש, כך שיהיה אפשר לגשת אליהם גם מהמחשב הישן, בין אם בחיבור ישיר ובין אם דרך האינטרנט. הגיבוי חשוב יותר מגישה מיידית לקבצים במחשב הישן, שיכולה להיפתר ע"י DOK. כרגע אני צריך לגבות פחות מ-500 GB ואני חושב שלא אזדקק ליותר מ-1 TB. כמובן שקשה לסמוך על רכיבי המחשב הישן לאורך זמן, מה גם שנפח ההארדיסק שבו הוא רק 80GB. מקריאה בפורום, אני מבין שיש לי 2 אפשרויות: כונן חיצוני eSATA2+USB 2.0 / USB 3.0 שיחובר בכל פעם למחשב שבו אני עובד: כדי להימנע מסיכוני גניבה/שריפה בדירה, אצטרך להפריד בינו לבין המחשב החד…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by danny70,

יש ברשותי צורב של ריקו שנה בערך , והבעיה שלו עוד לפני שאני צורב משהו , הוא לא מזהה דיסקים , הבעיה התרחשה אחרי שהתקנתי תוכנה לכונן וירטואלי ומאז הוא התחיל לעשות בעיות , שרוצים לצרוב משהו אז יוצא הדיקס כאילו אין מדיה בכונן, והתוכנה של נירו אומרת שאין מדיה הכונן ריק . גם שאין דיסק, כאשר אני לוחץ על כונן הצורב הוא נפתח כאילו יש דיסק אבל בחלון אין כלום . מה שכן היה צריך להיות הודעה של נא הכנס דיסק לכונן . כאשר הוא מצליח לצרוב שזה באמת דבר נדיר , אחרי שהדיסק יוצא אני מכניס אותו שוב ואז נשמע צליל של כוכבית ואחר כך הוא מתחיל לצרוב . עדכנתי את aspi וללא הצלחה . מישהו יכול לעזור ? ??? תודה מראש דני

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. 200GB SATA WD, שתי מחיצות, כל אחת חצי כמות מפורמטות על NTFS. בכל אופן, חשוב לי שהמחיצה עם WINDOWS תקרא C והשנייה D ועכשיו המצב הפוך לאחר פירמוט והתקנה חדשה של המערכת. מה שקרה זה שלאחר שמחקתי את אחת המחיצות בזמן התקנת XP PRO, המחיצה השנייה "גנבה" לה משום מה את השם. האם יש דרך להחליף את השמות ? תודה.

• 6 תגובות
    • 678 צפיות
  19. Started by Radeon38,

שלום רכשתי את ה H58N במציאון של פנדה והייתי רוצה לדעת במה הוא שונה מה H55N. תודה

• 0 תגובות
    • 743 צפיות
  20. Started by guya2007,

שלום, מישהו יכול להמליץ לי על איזה דגם של Samsung הוא טוב, והאם בכלל החברה בצורבים טובה. רצוי חיבור SATA תודה.

• 1 תגובה
    • 563 צפיות
  21. Started by assaf990,

כמשני על אותו כבל של ההארד דיסק הראשי או כראשי בID המשני?

• 2 תגובות
    • 723 צפיות
  22. למחשב של חבר שלי יש בעיה רצינית עם צריבה (CD) במהירות גבוהה - בכל מהירות שגבוה מx8 (ולפעמים אפילו בx8) יש בעיה, לפעמים הדיסקים נהרסים, לפעמים הצריבה נכשלת עשינו את הבדיקת מהירות של נרו (לסמן רק determine maximum speed) והוא החזיר תוצאות בין x8-x16 אני כבר התייאשתי ואין לי רעיונות לגבי הבעיה, בין הדברים שבדקנו - - הדיסק הקשיח על UDMA-5, הצורב על UDMA-2 - הוא פירמט את המחשב לפני מספר חודשים, אז אין בעיה של הצטברות של זבל שמכביד על המחשב - אין וירוסים, אין spyware - דרייברים של הצ'יפסט מעודכנים יש לו מעבד P4 2.66B, לוח Gigabyte 8SQ800,? 512MB RAM הדיסק הקשיח שממנו מתבצעות הצריבות הוא 120GB מסדרת הBB של WD הצורב הוא 4521B של LG (זה קומבו) - 52x32x52

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by oreitan13,

שלום אני מחפש HDD פנימי בגודל שך 2T לצורך של גיבוי קבצי תמונות. לכן החשיבות הגבוה ביותר היא אמינות ואחר כך מהירות. התקציב הוא עד 500 ש"ח תודה רבה

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. יש לי 3 מודולים של M.2 NVMe SSD של חצי טרה ללא שימוש, חשבתי להשתמש בהם לגיבוי/העברת נתונים. ראיתי בעלי מתאמים (https://www.aliexpress.com/item/1005005926007358.html?spm=a2g0o.productlist.main.7.7ed01790RJZVR8&algo_pvid=d92e2d76-519a-4455-86f3-356d7c416dc4&pdp_ext_f=%7B%22order%22%3A%221492%22%2C%22eval%22%3A%221%22%7D&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A) והייתי שמח לדעת אם יש מתאם כזה שיתאים לשניים (או יותר...) מודולים.

25. Started by Fertilizer,

שלום, אני מחפש מקליט מסכים. אני מחפש קופסא חיצונית אשר תתמשק בדרך כל שהיא (לא משנה דרך מה) למחשב ותקליט(כמו וידאו) ותאגור (רצוי בהרדיסק חיצוני, פנימי פחות אפשר) את כל המופיע על המסך בזמן שהמחשב פועל. אמשח לקבל כל עזרה או המלצה לפתרון

• 2 תגובות
    • 668 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.