אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
לקחת את ההארדיסק הזה: WD 120GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA במקום זה: WD 120GB-8MB JB - 7200RPM ATA100 אני יכול לחבר ATA וSATA על אותו מחשב?(כי יש לי עכשיו WD 40GB 7200 RPM שהוא ATA שהוא משהו כמו 3 שנים אצלי) איך אני מתקין SATA ואיך אני מגדיר אותו בביוס? יש לי את הלוח:ASUS P4P 800 DELUXE
-
- 4 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, קניתי לפני כשנה וחצי כונן חיצוני WD Element Essential מהדור הראשון של 2TB, ובשבוע האחרון הוא החל להשמיע רעשים. בטרם יקפח את חייו, החלטתי לקנות כונן נוסף כדי לגבות שם את המידע לפני שאני מוסר אותו לתיקון. תמיד חשבתי ש-WD נחשבים יחסית עמידים, אולם לאחרונה שמעתי על מספר חברים שנתקלו בבעיות קריסה של כונני HD (חיצוניים 3.5" ופנימיים כאחד). שאלתי היא איזה כונן אתם ממליצים לי לקנות? הכונן יחובר ללפטופ עם USB 2 ולכן לא בטוח שאני ארוויח מהירות טובה יותר מ-USB 3. כמו כן, המהירות היא לא הפקטור החשוב ביותר עבורי, אלא דווקא העמידות של הכונן. אני יודע שיש לחברות דגמים שונים של כוננים עם MTBF שונים, אולם עושה רושם שהחברות מנסות להסתיר את המידע הזה מאחר ולא הצלחתי למצוא…
-
- 0 תגובות
- 977 צפיות
-
-
קניתי מתאם חיצוני IDE TO USB 2 לדיסק קשיח,צורב ו- DVD התקנתי את הדיסק הקשיח(WD160G) לפי ההוראות המחשב מזהה שיש התקן אך רושם כי יש שגיאה וכנראה ההתקן לא יעבוד כראוי בדקתי במנהל ההתקנים וראיתי כי ישנו כעת סימן קריאה צהוב ליד usb mass storage device נכסתי ושם היה רשום This device cannot start. (Code 10) יש פתרון לזה??
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
שלום קניתי וחיברתי את הסמסונג איבו שקניתי במסגרת הקניה הקבוצתית ורציתי לשאול על ACHI. לוח Gigabyte GA-H67MA-UD2H-B3 עליו ישנם 5 שקעים ל SATA. מצב לפני חיבור:sata2_2: Empty, sata2_4-DVD , Sata3_0:: C drive (Segate 1GB Sata2_3: WD disk After connecting the SSD; sata2_2: Empty, sata2_4-DVD , Sata3_0:: SSD Sata2_3: WD disk, Sata3_1: Seagate על הביוס ישנו פרמטר של PCH sata control mode שעובד במצב של IDE וכך אני עובד. כאשר ניסיתי לשנות את הפרמטר ל ACHI, המחשב מסרב לעלות - נמצא בלולאה אינסופית ברמת לוח אם. ה SSD שוכפל מ C הקודם באמצעות התוכנה של סמסונג. אחרי כל הסיפור, ברצוני לשאול איך אפשר להעביר ל ACHI וגם להעלות את המחשב. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם שמעו יש לאבא שלי יש 3 מחשבים בעבודה שעובדים עם איזה תוכנה ורק תקבצים שלה צריך לגבות עכשייש לי שאלה יש לו עוד מחשב בעבודה שהוא סתם לא טוב ש לו כרטיס רשת אבלרציתי לדעת אם אפ]ש לחבר אותו לשלושת המחשבים ושהוא יגבה מכולם או אפילו רק מאחד שיגבה? לכולם יש כרטיסי רשת..ויש גם כבלים והכל..
-
- 5 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה היו לי בעיות בשני הדיסקים הקשיחים שהיו לי על המחשב, שגררו איתם את איפוסם של ההגדרות בביוס. לאחר שהינדוס לא עלה, החלטתי לפרמט את אחד הדיסקים ( רק לאחד היה אפשר לגשת בהתקנת הוינדוס) ולהתקין וינדוס חדש. כשעלה הוינדוס, לא ראו את הכונן במחשב שלי, אבל רואין שהוא קיים ב device manager. להלן תמונות הכונן שלא נמצא זהו ה 500GB ). http://www.up2me.co.il/v.php?file=87427562.jpg זו השגיאה שמתקבלת לאחר שניסתי ללחוץ על populate http://www.up2me.co.il/v.php?file=57154717.jpg וזו התמונה שמראה שהכונן לא מופיע במחשב שלי : http://www.up2me.co.il/v.php?file=49713382.jpg לא ניתן לראות את הכונן גם ב disk management. אשמח אם תוכלו לעזור לי... אני רק רוצה לשחזר כמה …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הדיסק הקשיח שלי קרס ואשמח לסיוע בשחזורו. הכונן מסוג Seagate Desktop HDD 2GB. כאשר אני מנסה לחבר את הכונן ישירות ללוח האם או בחיבור חיצוני (דרך מתאם USB) - הכונן נדלק, מבצע מספר סיבובים, מערכת ההפעלה מזהה דיסק לא מפורמט אבל עם נפח שונה של ~3GB... איך לדעתכם אפשר להתקדם מכאן? תודה לכל העונים.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איפה ניתן למצוא את הלוג שינויים של העדכון? קיבלתי התראה על עדכון ורציתי לדעת איפה יש את הchangelog? חיפשתי ברשת ולא מצאתי.. תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בעיה שכנראה היה בארד דיסק דוגמה בהתקנות של משחק THE WITCHER המחשק הוא MDF של דימון טולס וההתקנה נדפקת לפי "מצב הרוח"של הארד דיסק ליפעמים בהתחלה לפעמים לקראת הסוף איך שיוצא (עושה בחירה בין RETRY ABORT IGNORE ) .. יש איזשהו משהו לעשות תוכנת לתיקון ארד דיסק או משהו
-
- 2 תגובות
- 557 צפיות
-
-
האם יש הבדלים באיכויות השמע בדיסקים השונים? אם כם איזה דיסקים יותר מומלצים ואיזה פחות? כי שמתי לב למשהו..שאני שומע דיסק צרוב של TDK אני מתלהב מהאיכות ושאני שומע GPT אני מתבעס... אבל ניראה לי שהכל פסיכולוגי כי לא מזמן התלהבתי ממש מהאיכות,הייתי בטוח שזה TDK וזה היה בסוף GPT------בגלל זה ניראה לי שהכל ראש.. מה אתם חושבים?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי כמה כוננים קשיחים של WD בנפח 1T מסדרת ה GREEN . הכוננים מחוברים למחשב בעזרת תחנת עגינה חיצונית של blacX. לפני כמה ימים היתה לי הפסקת חשמל ואחריה כשאתחלתי את המחשב והדיסקים היתה לי תופעה מוזרה עם אחד מהם . מצד אחד הוא מראה שתפוס אצלו 850GB אבל בפועל כשאני בודק יש רק 150G תפוסים . הדיסק עצמו היה מלא כמעט לגמרי לפני כן . כנראה שמשהו במערכת הקבצים השתבש ואני לא יודע איך לסדר אותו . הדיסק עצמו בסדר פיזית ואחרי בדיקת שגיאות של WINDOWS ( אני עובד עם WIN XP SP3 ) נראה שאין שגיאות על הדיסק , הוא גם עולה כאמור בלי בעיות . למישהו יש רעיון מה קרה פה ואיך משחזרים את הקבצים ה "נעלמים" ?? תודה מראש לכל העונים .
-
- 2 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום, ב disk management ב Windows 10 נמצא שע"ג הדיסק הקשיח שלי 900 מגהבייט במחיצה unallocated. האם ניתן להוסיף אותם לכונן D או C ? המחיצה המנוטרלת הזו נמצאת משמאל ל C ו D כך שאינני יכול להוסיפה לאחת מהן. רצ"ב תמונת הדיסק עם תפריט מקש ימין ע"ג המחיצה המדוברת, שלמעט New Simple Volume לא מציג לי שום אפשרות להגדלת מחיצות קיימות. מישהו יכול ליעץ לי כיצד לעשות שימוש ב 900 מגה חסרי השימוש הללו? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איפה כדאי יותר לאחסן קבצים משחקים וכו, על הSSD או הכונן הקשיח הפשוט (לא יודע איך קוראים לו). הכוננים של פעם המוכרים.. והאם יש הבדל באופן שבו המשחק ירוץ אם מאחסנים אותו על הSSD או הכונן הקשיח?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אינ לא מצליח למצוא ספקים שמוכרים אותם אני מעוניין לרכוש בתור חברה לא בתור פרטי. תודה.
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי כרגע 40g 7200rpm של wd ועוד 40G אותו דבר של סייגיט. אני מקבל ביום ראשון wd 80g ותהיתי עם כדאי לי להשתמש בו להתקנת מערכות ההפעלה\משחקים או שמה כדאי לי לחסוך לעצמי את הטרחה ולהשתמש בו לאיחסון ( מוזיקה , סרטים וכו... ) ? . עם אני אשתמש בו למערכת\הפעלה משחקים , כיצד לחלק אותו ? אני מתכוון להשים winxp ו win98 ומשחקים ( בכונן אחר , למקרה שאני אצטרך לפרמט שיהיה לי גיבוי לsave games ) .
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
ראיתי שמוכרים באייבורי את Maxtor OneTouch IV 500GB ב-350 ש"ח. מה אתם אומרים עליו? איך מקסטור מבחינת אמינות דיסקים? (אגב משום מה לאחרונה המחירים של 500GB עלו לסביבות ה-400 ש"ח... לא ברור לי למה)
-
- 4 תגובות
- 722 צפיות
-
-
היי חברים. אני מעוניין לקנות דיסק-און-קי USB רגיל, אך בעל גישה(מוצפן) באמצעות וידוי ביומטרי (טביעת אצבע). הנפח פחות קריטי. בין 1GB או 2GB יהיו מעולים. ראיתי בזאפ שלושה כאלה, החברות לא ממש מוכרות. האם קיים מגוון רחב יותר בשוק? מה ההצעות? מה המחירים? מהיכן ניתן עוד להשיג? האם יש למישהו המלצות..? תודה מראש, רן.
-
- 1 תגובה
- 916 צפיות
-
-
שלום לכולם , הוספתי hard disk למחשב קיים בחיבור sata , חיברתי לו חשמל וכבל sata , ועכשיו הוא לא מופיע בMy Computer , האם אני צריך להגדיר באיזשהו מקום שקיים הרדיסק חדש? (קראתי בFAQ על הגדרה של הרדיסק שצריך להתקין איזה משהו דרך דיסקט אבל האם זה רק להרדיסק ראשון?...) אשמח להסבר , פשוט פעם ראשונה שאני מוסיף זכרון למחשב..
-
- 4 תגובות
- 683 צפיות
-
-
לפני כשנתיים קניתי את ה MegaRAID SAS9260-8i כדי לבנות שני מערכי RAID0 עם הקשיחים הישנים שלי (2*3 ו 2*4). ניסיתי להתקין אותו על המערכת החדשה שלי (ROG-STRIX-Z390) והוא אף פעם לא עבד כמו שצריך, התוכנת שליטה שלו היא דף HTML מחורבן שחצי מהזמן לא זיהה את הדיסקים. המערכת החדשה שלי לא הייתה ממש בשימוש כך שהוצאתי את הכרטיס והחלפתי אותו בכרטיס RAID 4 ערוצים פשוט אחר. השבוע ניסיתי להרכיב אותו שוב ושוב התחילו הבעיות, בהתחלה ה WIN10 לא זיהה אותו (בעיה שנתקלתי בעבר שנפתרה ע"י החלפת הסלוט) ואחרי מספר ניסיונות הכרטיס התחיל סתם לצפצף עד שפשוט העפתי אותו. -יש משהו שניתן לעשות איתו או פשוט להשליך אותו? -ישנו כרטיס מומלץ במחיר של 100-150 ש"ח? מה שחשוב לי הוא אמינות/יציבות ומהי…
-
- 0 תגובות
- 940 צפיות
- 1 follower
-
-
מצאתי 5 SSD של 1T מתחת לגבול המע"מ באמזון. 3 כונני SATA ו 2 מסוג M.2. השימוש הוא יותר לגיבוי ואיחסון (אבל זה תמיד יכול להשתמש בעתיד). ברור לי שה M.2 הרבה יותר מהירים אבל מה שחשוב לי זה האמינות שלהם יותר מהמהירות. כלומר אני מחפש כונן שאין לא מוניטין של כזה שבה מסידרה שהרבה פעמים מתפגרת אחרי כמה חודשים ובכלל שיחזיק כמה שיותר זמן. מבחינת M.2 , הלוח שלי הוא MSI B450M Mortar Titanium וה M.2 הראשי כבר מאוכלס. נראה לי שה M.2 הפנוי עובד רק במהירות של X4. אז בקיצור איזה SSD מהרשימה הייתם קונים ולמה? SANDISK PLUS https://www.amazon.com/SanDisk-SSD-PLUS-Internal-SDSSDA-1T00-G26/dp/B07D998212/ref=sr_1_2?crid=2YYIL758K88YG&keywo…
-
- 3 תגובות
- 854 צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי היום דיסק קשיח 250GB השאלה שלי היא: לכמה מחיצות כדאי לחלק אותו? וכמה גודל להקצות לכל אחת? *אני מתקין עליו מערכת הפעלה. תודה מראש לעוזרים..
-
- 2 תגובות
- 537 צפיות
-
-
שלום, יש לי 2 HD כרגע של WD 1- 250GB 2 - 500GB אני רוצה להוסיף HD של WD של 1000GB. רציתי לדעת אם יש השלכות על המחשב? אפשר בכלל לעבוד עם שלושה כוננים קשיחים? צריך לקחת משהו בחשבון? ורציתי לדעת אם אני משתמש ב-HD פנימי ומנתק אותו שלא יפעל קבוע, רק יחבר אותו מידי פעם לגיבוי כשאצטרך אותו, זה יקצר או יאריך את אורך החיים שלו? תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בטח אלף אנשים כבר חשבו על הדילמה שנוצרת משימוש המחשב לצרכי עבודה ובין שימוש במחשב לצרכי פנאי. הקטע הוא שאתה לא רוצה "ללכלך" את מחשב העבודה בתוכנות ושטויות שמגיעות עם KAZZA, EMULE וכדומה. עד עכשיו עבדתי עם שני כוננים קשיחים במגירות נפרדות. כאשר רציתי את מחשב העבודה הייתי מכניס את המגירה עם HD של העבודה ולהפך. מגירות לכונן קשיח הם לא הדבר הכי בטוח לכונן (הלך לי הHD של העבודה בגלל זה) ולכן הכנסתי את הכוננים למחשב. אני רוצה לברור ביניהם בלי להיכנס/ לנטרל את אחד מהם מה-BIOS (מאחר ויש עוד אנשים שמשתמשים במחשב ואני לא רוצה שהם ידפקו משהו ב-BIOS). הציעו לי לנתק את חיבור החשמל/ כח של הכונן אותו אני רוצה לנטרל ואז חשבתי שאם כבר לנטרל ככה ישירות אז אולי אפשר לעשות מתג המאפשר לי לבר…
-
- 2 תגובות
- 747 צפיות
-
-
התכוונתי כבר שבוע שעבר לרכוש את הF3 של סמסונג, אבל בעקבות החגים ואי היכולת של RSM לתת לי נציג טלפוני שיבדוק אם יש במלאי (יומיים ברצף ענו לי לקראת סגירה ולא היה עם מי לבדוק, מעצבן) נתקעתי עכשיו ואי אפשר להשיג אותו בשום מקום במחיר סביר. חשבתי אולי אם יש כונן אחר שכדאי לרכוש, או שפשוט כדאי לחכות שהם יחזרו להיות שפויים. מה אתם ממליצים? תודה מראש! זאב.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי הארדיסק די גדול(750) עם סקטורים פגומים. יש לו גם בעיה בSMART של:250 Current pendig sectors. מיותר לציין שהוא כבר לא באחריות, אני לא יכול להחליף אותו. האם כדאי להמשיך להשתמש בו או שהוא מדרך להתפגרות סופית? אין לי בעיה שיהיו סקטורים פגומים שיקטינו קצת את גודל הדיסק.
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-