עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. קניתי SSD 850 EVO 500GB ללפטופ ואני רוצה לפצל את המחיצה אבל לא יודע אם זה יפגע בביצועים. אני רוצה לפצל את הכונן מטעמי נוחות בלבד, לזרוק חלק מההורדות וקבצים אחרים לכונן D ושאר קבצי התוכנות והוינודס יהיו בכונן C

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  2. Started by alfus73,

שלום. 1. אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח פנימי. האם יש הבדל בין חיבור SATA ל- SATA2 2. יש לי לוח אם P5s800-VM. האם אפשר לחבר אליו דיסק קשיח עם SATA2 3.האם עדיף דיסק קשיח עם חיבור USB2? 4.מתלבט בין הדגמים הבאים: א. Western Digital WD5000KS ב.כונן קשיח ST3500320AS Seagate

• 1 תגובה
    • 712 צפיות
  3. Started by VGFreak,

http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7740467 איזה כונן יושב בפנים? של WD או חברה אחרת? מישהו יכול להעיד על ביצועי המהירות שלו? שנתיים אחריות זה מעט מדי, לא? לפני שלוש שנים רכשתי דיסק חיצוני של MAXTOR טרה אחד שהיה הכי זול שמצאתי והוא הגיע עם 3 שנים אחריות. דרך אגב, הוא עובד פרפקט בשימוש מאסיבי עד היום (טפו טפו!)

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  4. Started by avishaul10,

יש לי הרדיסק 82 גיגה שהיה מותקן בו WINDOWS 2000 NT אחרי פרמוט יש בו רק 76 גיגה מזוהים ואי אפשר להשתמש בדיסק מה עושים ?

• 1 תגובה
    • 575 צפיות
  5. http://www2.zap.co.il/models.asp?Sog=C-Harddrive&DB141821=141822&DB187326=187333&DB141818=141819 ברצוני לרכוש אחד מהמוצרים הנ"ל אולם יש לי התלבטות לגבי הדגם וההבדלים בינהם

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  6. Started by ofir_16,

היי, רציתי לדעת מה ההבדל בין שני הדגמים הבאים של WD: 1. WD20EARS שעולה כ- 400 ש"ח 2. WD20EADS שעולה כ- 500 ש"ח למה הדגם השני עולה יותר והאם שווה לשלם עליו את ההפרש של המאה שקל. תודה.

• 1 תגובה
    • 920 צפיות
  7. לגבי המחשב שהביאו כאן באתר מאמזון: https://www.amazon.com/Laptop-1920x1200-Display-i7-1355U-SFG14-71T-72QV/dp/B0BTQWR77M?tag=hwzone0f-20 ראיתי בתגובה הזאת : https://www.amazon.com/Laptop-1920x1200-Display-i7-1355U-SFG14-71T-72QV/product-reviews/B0BTQWR77M/ref=cm_cr_dp_d_show_all_btm?ie=UTF8&reviewerType=all_reviews#:~:text=Anyways%2C you've probably,in the comments. שיש בו חריץ נסתר נוסף של m2. זה קורץ לי כי אני רוצה מחשב עם המון מקום שיכיל באופן קבוע תמונות, מוזיקה וכדו'. אני רוצה להשקיע ולקנות כונן של 2-4 טרה (עוד לא החלטתי) כדי להגדיל את האחסון של המחשב.. השאלה שלי- איזה כונן יתאים לזה (מבחינת חיבורים, חימום וכדו')? …

8. Started by ravid,

תרשמו בבקשה תגובות על כמות הזכרון הפנויה שיש לכם במחשב מעשית(ההפך מהסקר)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. Started by moshegamliel,

שלום לכולם. ב- 2000 windows ישנם 2 מודי עבודה עם הדיסקים basic ו-dynamic. רציתי לדעת: 1) מה ההבדל ביניהם? 2) אם המחשב שלי מחובר ל-storage שיש בו raid, האם יש היגיון להשתמש ב-dynamic? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. שלום, יש לי כונן קשיח חיצוני של WD דגם mybook בנפח 4 טרה (עם חיבור חשמל חיצוני) עד לפני כמה ימים עבד מצויין לפני כמה ימים התחילה בעיה שכאשר אני מחבר את הכונן למחשב (דרך USB כמובן) המחשב מזהה אותו אבל לא מופיע אות כונן כשאני נכנס ל"מנהל הדיסקים" אני רואה אותו אבל מופיע לי לא מוכר וקופצת לי הודעה שמבקשת לאתחל אותו (כמו בצילום 1) לא משנה איזו סוג מחיצה אני בוחר כאני מנסה לפרמט אותו קופצת לי הודעה (כמו צילום 2) וכמובן שלא קורה שום דבר * ניסיתי במספר מחשבים ואותה התופעה מישהו מכיר פתרון?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  11. Started by lipa,

ללוח אם ASUS P4PE אני רוצה להתקין מערכת הפעלה על HD S-ATA תודה

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  12. עשיתי מערך RAID0 עם שני כוננים של SAMSUNG שאגב בHDTUNE מגיעים ל130 מגה לשנייה קיבלתי מהירות של 200 ומשהו מגה בשנייה :-) אמרתי עשר - בוא נשים עוד הארד דיסק - לצערי היה לי זמין רק של WD BLUE CAVIER - שלצערי הרב מסתבר שבבדיקה נותן רק 95 מגה לשנייה !!!!!!!! בכל אופן בRAID 0 עם שלושתם אני מקבל 200 מגה - ככה שאין שיפור בRAID 5 - אני מקבל כולה 100 מגה לשנייה ככה שיש ירידה מה שמראה שהטענה הרווחת שRAID 5 עושים רק עם בקר ייעודי - נכון לחלוטין ! השאלה - למה אין שיפור ביצועים עם 3 כוננים ?

• 1 תגובה
    • 983 צפיות
  13. אני מחבר את הדיסק הקשיח למחשב או דרך קופסה חיצונית שמחוברת ל USB. בשני המקרים פתחתי את הדיסק ואני רואה שהראש מסתובב והמחט הזו זזה פנימה אבל היא כל הזמן חוזרת ושוב מנסה לקרוא וככה כל הזמן. זאת אומרת יש חשמל והדיסקים בפנים מסתובבים והמחט נכנסת פנימה מנסה לקרוא. אז חשבתי אולי משהו נהרס בלוח של הדיסק ? ואז חשבתי לקנות כזה דיסק קשיח ולנסות להחליף בין הלוחות. הבעיה שאני לא מוצא כזה דיסק קשיח בשום מקום בארץ. WD - 1001FALS 00E3A0 לתקן במעבדה לא יודע התקשרתי לשתיים. באחת אמרו לי שרק הבדיקה זה מעל 100 שקל ואז תלוי מה התקלה יכול לנוע בין 200-500 שקל ועד 5000. מעבדה שניה רק הבדיקה זה מעל 300 שקל. השאלה מה אפשר עוד לע…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  14. שלום אנשים, הרצתי היום בדיקת chkdsk שיגרתית דרך התוכנה המובנית של windows 7 ולהפתעתי היה רשום 8kb in bad sectors. המחשב שלי עדיין לא בן שנה... צריך לממש אחריות? זה בכלל מכוסה באחריות? לרוץ לעשות גיבויים או שאפשר לישון בשקט? תודה אנשים. (אגב הדיסק הוא samsung spinpoint F3 500gb)

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  15. Started by אנדי,

שלום לכולכם, יצא לי לשוחח עם אדם העוסק בשיווק חלקי מחשב ולפי טענתו חלק גדול מהדיסקים הקשיחים שנמכרים בחנויות הם דיסקים שעברו שיפוץ כלשהו והוחזרו לשוק כדיסקים קשיחים חדשים בלי ליידע את ציבור הצרכנים על כך. האם יש אמת בסיפורו של האיש? ואם נכון הסיפור, כיצד יש באפשרותי לזהות דיסק שעבר כזה שיפוץ? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. Started by amni,

אתמול הוצאתי מהמחשב DOK באופן חפוז בלי שהקדמתי להוצאה מעבר להוצאה "במצב בטוח". כתוצאה מכך ניפגעה במקצת מערכת הקבצים ב- DOK . מכיוון שה DOK הזה משמש לי בעיקר לגיבוי של קבצים חשובים, החלטתי לגבות אל תוך הדיסק הקשיח כל מה שהיה על ה DOK , אחר כך לפרמט את ה DOK , לבסוף להחזיר ל DOK את כל מה שגיביתי אל תוך הדיסק הקשיח. סיימתי היום את הגיבוי של הקבצים מ ה DOK אל תוך הדיסק הקשיח (לקח לי כשעה וחצי כי בדקתי טוב כל קובץ וקובץ לאחר הגיבוי). עכשיו אני בשלב של לפני פירמוט ה- DOK . מכיוון שמעולם לא פירמטתי DOK אני רוצה לשאול לפני הביצוע של הפירמוט אם צפויות אילו שהן "הפתעות" בזמן הפירמוט של ה DOK . נידמה לי שאין בעיה מיוחדת בפירמוט מהסוג שניקרא FAT32 האם אני צודק ? הערה: כאשר קניתי…

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  17. לMAXTOR יש 2 סדרות : MAXLINE, ן- DIAMONDMAX. אילו מהסדרות תומכות NCQ ?? האם כל הדיסקים שייכים לאחת מהסדרות הנ"ל ??

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  18. Started by m4a1,

שלום, אני רוצה לפתוח את הHDD המיותר שיש לי (WD1200) שאני מתכוון ליפתוח אני מתכוון את הברגים(כדי לחשוף את פנים הכונן), עכשיו יש שם ברגים מוזרים כאלה, יש לי ערכת כלים קטנה כזו ושום דבר משם לא הצליח להכנס כמו שצריך, עכשיו יש שיטה או משהו?, יש שם מיוחד למברג שפותח את זה?, בבקשה תעזרו לי. תודה מראש לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 565 צפיות
  19. האמת שאני לא בטוח שיש דבר כזה, אבל בן דוד שלי מחפש כונן קשיח חיצוני (עם חיבור USB מינימום) שיכול לנגן מוזיקה ישר (בעזרת חיבור של רמקולים כמובן) ללא צורך במכשיר נוסף. הוא אמר לי שהוא ראה משהו כזה אבל לצערי לא הצלחתי למצוא. אז מה שאני צריך זה כונן קשיח של TB1 שיכול לנגן מוזיקה בעזרת רמקולים. אם יש דבר כזה אשמח לשמוע המלצות לגבי מוצרים. תודה.

• 1 תגובה
    • 808 צפיות
  20. Started by smoke_man,

מתלבט בין 64 ג'יגה לבין 128 ג'יגה שנמצאים במכירה הקבוצתית בפורום צרכנות האם יש שוני בהם חוץ מהנפח? (מהירות קריאה וכתיבה) אודה לכם על העזרה

• 1 תגובה
    • 865 צפיות
  21. Started by yaniv55,

שלום , כיום יש לי כונן קשיח אחד בנפח 250גיגה ( WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500YS ) , המחולק : C:\ 49גיגה , ו הStorage שכולל בתוכו את תיקיית ה TEMP, ה INCOMING ושאר האיכסון של אימיול /טורנט ב 185 גיגה הנותרים . אני מקווה שמחר תסתדר לי הבעיה ב כונן טרה החדש שקניתי Samsung Hd103UJ ואז יתווסף לי עוד קצת נפח :-) ולשאלות : 1. אני מתכוון שכל ה טרה יהיה כונן אחד , ולבצע את החלוקה הפנימית ע"י תיקיות . ( כלומר לא לחלק ל 2 או יותר כוננים לוגיים ) . האם יש בעיה או הסתייגות לגבי זה ? למדתי בעבר על בשרי : שכדאי להפריד את הכונן הלוגי של מערכת ההפעלה מזה של שאר ה STORGE , כאן אני מתכוון להקצות כונן שיהיה בעיקר ל STORAGE . 2.אני מתכוון להעביר את כל האיכסון לכונן החד…

• 1 תגובה
    • 798 צפיות
  22. Started by Yuron,

שלום לכל העוזרים אני מעוניין לקנות כוננן קשייח נייד, קיבולת של 250 ג'יגה ושלא יהיה יקר מדי מחכה להמלצותיכם. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 643 צפיות
  23. Started by Booooome,

שלום, יש לי לוח אם: יש לי לוח ASUS P4S533-VM ודיסק קשיח: Maxtor 6Y060L0. שאני מסתכל ב- bios אני רואה: [ultra DMA mode [Disabled האם לשנות את זה, ואם כן יש לי בחירה בין 6 אפשרויות שונות. להלן מידע מ- everest שאולי יכול לסייע: Maxtor 6Y060L0 (Y27M6Q6E) ] ATA Device Properties: Model ID Maxtor 6Y060L0 Serial Number Y27M6Q6E Revision YAR41BW0 Parameters 119150 cylinders, 16 heads, 63 sectors per track, 512 bytes per sector LBA Sectors 120103200 Buffer 2 MB (Dual Ported, Read Ahead) Multiple Sectors 16 ECC Bytes 57 Max. PIO Transfer Mode PIO 4 Max. UDMA Transfer Mode UDMA 6 (ATA-133) Active UDMA Transfer Mode UDMA 6 (ATA-133) (הא…

• 1 תגובה
    • 917 צפיות
  24. Started by daniel8298,

יש בכוננים קשיחים תכונה שנקראת TLER, מישהו יכול לפרט ולהרחיב על התכונה הזאת, מהי? מתי היא בדיוק באה לידי ביטוי, ואיך? תודה.

• 1 תגובה
    • 859 צפיות
  25. בקרים חדשים יאפשרו להעביר מידע קצת יותר מהר בין המחשבים ואמצעי האחסון שלנו, גם ללא צורך בהתבססות על ה-Thunderbolt 3 לכתבה

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.