עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by לוח שנה,

שלום לכם, אני מעוניין בכונן לגיבוי, של 500 ג"ב. חשבתי שבמקום לשלם יקר על כונן חצוני(אני מעונין דוקא בחבור esata בשביל המהירות), לקנות פנימי, להרכיב אותו, ולהשתמש בו רק לצורכי גיבוי, כך שאין סבה שהוא יפגע כיון שאני לא משתמש בו. מה דעתכם? תודה.

2. Started by vladk,

יש לי שני HD-ים בחיבור IDE ואני רוצה לחברם למחשב חדש שהחיבור על הלוח הוא SATA-II. חשבתי לחבר אותם ע"י כרטיס PCI IDE אבל השאלה היא איך לחבר להם חשמל? יש ספקים בעלי חיבור לדיסקים של SATA וגם מולקס? איזה? אשמח לשמוע גם רעיונות אחרים לחיבור דיסק IDE ללוח אם עם חיבורי SATA. תודה

• 3 תגובות
    • 793 צפיות
  3. Started by kletsman,

שלום. התחדשתי היום בכונן sata חדש. מכיוון שיש רק שתי יציאות מהלוח אם, ניתקתי את הכונן האופטי לטובת הדיסק הקשיח. האם ניתן לפצל איכשהו את יציאת הSATA מהלוח אם כדי לחבר שוב את הכונן האופטי? תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by snurf,

שלום לכולם, אשמח לעזרת מומחים: אני רוצה ליצור לעצמי "עוד מחשב" למטרות עבודה. העניין הוא שעל גבי המחשב החדש הזה אני הולך להתקין תוכנות כאלו ואחרות שאני לא רוצה שתיהיה להם שום אפשרות להחליף מידע או לגשת לכל רכיב מידע במחשב שנמצא אצלי בשימוש ביתי. עכשיו במקום לקנות מחשב חדש חשבתי שהאפשרות ההגיונית תהיה לקנות דיסק קשיח נוסף, עליו אתקין מע' הפרדה חדשה. השאלה שלי היא באיזה צורה עליי לגשת למהלך שכזה? האם לקנות עוד דיסק קשיח ולנתק את הדיסק השני של המערכת שאני לא עובד עליה? יש פתרון אלגנטי יותר אולי ? והאם מידע יוכל להשאר בזכרון הRAM כשאעבור ממערכת למערכת גם אם ניתקתי את הדיסקים הקשיחים? כדי להבהיר את עצמי: יש לי מחשב - אני מעוניין לקנות דיסק קשיח נפרד ולהתקין על מע' הפעלה נפרדת …

• 44 תגובות
    • 6k צפיות
  5. שלום, יש לי כרטיס mSD של סוני שהפך לcorrupted בטלפון. לאחר שנסיון תיקון באנדרואיד לא צלח ניסיתי לפרמט במחשב אבל אני מקבל הודעה: The disk is write protected. אפילו לא יכול למחוק קבצים ידנית למרות שיש גישה ואפשרות copy. מה אפשר לעשות?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום לכולם, השאלה שלי היא כזאת: לאחרונה גליתי שיש המון חומר על הארד דיסק 160 ג'יגה, הבעיה היא שהוא שיש לו רק כניסת IDE (כמו לצורב שלי) אז חיברתי את ה-IDE עליו, והוא עבד. (!) (מיותר לציין שגם הצורב עובד לבד על הכבל IDE?) הבעיה התחילה כשניסתי לחבר את שניהם במקביל - המחשב לא זיהה שום דבר. מישהו יודע איך פותרים את זה? כל פתרון יתקבל בברכה. תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Sifo Jen,

היי, יש לי צורב NEC 3500AG, כאשר אני צורב (בנירו) בX4, הצריבה מסתיימת כמו שצריך, ברבע שעה~, אבל כאשר אני צורב בX8 (עם מדיה שמיועדת לזה), הוא מסיים ב10 דקות לעומת מה שנירו אומר שזה אמור להיות ב7 דקות. חשוב לציין שהמדיה שאני צורב עליה בX4 היא מינוס והX8 היא + . מישהוא מכיר את הבעיה? יודע לפתור אותה? תודה רבה!!!

• 7 תגובות
    • 833 צפיות
  8. Started by PJ,

אהלן , כרגע חזרתי מהחנות עם NEC ND-3550A . חיברתי אותו למחשב ורצתי לנרו בשביל לראות אם הוא צורב. בהתחלה סתם הרצתי עליו דיסק מוזיקה בשביל לראות אם הוא בכלל מחובר נכון ללוח אם והכל בסדר. הבעיה מתחילה שאני רוצה לצרוב. יש לי נרו 5 וכשהפעלתי אותו הוא ישר זיהה את הצורב החדש אבל למעשה כשאני נותן הוראה לצרוב הנרו עושה כאילו הוא צורב למרות שהדיסק יוצא ריק. ובכלל , אני לא יכול לשנות את מהירות הצריבה ובכלל לא נראה לי שהנרו מזהה את הצורב החדש. האם אני צריך להתקין דרייברים? (לא קיבלתי עם הכונן) , האם אני צריך לשדרג את הנרו? (אולי נרו 5 לא תומך בצורבי DVD - למרות שניסיתי לצרוב על דיסק רגיל ולא על דיסק DVD). זהו ,אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. תודה.

• 9 תגובות
    • 959 צפיות
  9. אורח rotem956
    Started by אורח rotem956,

הי, בדקתי כמה מהדגמים הנפוצים והתחלתי להתבלבל. ההתלבטות כרגע בין שני דגמים של Seagate, ה-Backup Plus, שקראתי עליו ביקורת מצוינת ומופיע פה - https://www.tms.co.il/product/11962 והשני מדגם STAY2000202, שאם אני לא טועה מופיע גם תחת השם Seagate Expansion. לא מצאתי עליו ביקורת ממש טובה כמו זו שמצאתי על ה-Backup Plus, אבל הוא נמצא כרגע במבצע די אטרקטיבי לפי מה שאני מבין, רק ב-400 שקל, פה - http://bigdeal.co.il/default.aspx?CampaignId=9286 רציתי להתייעץ לפני הרכישה. כמובן שאשמח לשמוע המלצה על כוננים אחרים בנפח 2TB. אין דרישות מיוחדות, רק שיהיה אמין (בעיקר) ונוח לשימוש. תודה. גל

• 0 תגובות
    • 897 צפיות
  10. Started by Maor_T,

היי אנשים אני חייב את העזרה שלכם בבקשה!!!! יש לי האדיסק שמחולק ל-2 מחיצות עכשיו באתי להתקין עליו מערכת XP ובתפריט התקנה בחרתי למחוק בטעות את המחיצה הגדולה עם כל החומר החשוב על המחשב. עכשיו איך שעשיתי DELETE ואישרתי עשיתי ישר ריסט בלי לפרמט.... אז עכשיו יש לי רק מחיצה אחת ....זאת שאני רוצה לשחזר איננה כבר.... איך אני יכול לשחזר אותה ואת החומר שהיה עליה ? (אני מדגיש - לא פירמטטתי אותה רק עשיתי מחיקה לפרטישן) תודה מראש לעוזרים ...תהיו בריאים !!!! ובבקשה תצילו אותי

• 3 תגובות
    • 863 צפיות
  11. <מסחר הינו בגדר *אסור* בפורום, בכל צורה שהיא!> למי שעוד לא הבין חבר'ה, הפורומים שלנו הם אינם לוח מכירות. ואין כאן פורום קנייה ומכירה! להבא קראו ביתר צומת לב את ההסכם עליו תאם חותמים.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום לכם... קיבלתי מחשב מחבר לתיקון וברגע שאני מפעיל אותו רושם לי בביוס S.M.A.R.T status BAD backup and replace הוינדוס לא עולה ואומר שחסרים לי קבצים ב SYSTEM32 ניסיתי לתקן דרך RECOVERY CONSOLE וזה לא עזר...החלטתי לפרמט אבל לפני זה כמובן לגבות הכל מ C: ל D: ...הרצתי LIVE CD וניסיתי לגבות אבל כל פעם שאני מנסה זה תוקע את הוינדוס לייב או את המחשב אפילו...ורושם מלא בעיות כמו שהקובץ מתעקב ולא ניתן להעביר אותו ויכול להיות שהDATA נמחקה וכו... ככה זה ב C: וב D: אין לי שום יכולת לגבות כלום מהמחשב...אני מצליח לגבות כמה קבצים אבל בסוף תמיד נתקע המחשב או הוינדוס ורושם מלא שגאיות. ניסיתי לחבר את ההארדיסק למחשב שלי וזה אותו דבר גם במחשב (התקין) שלי. קראתי קצת על S.M.A.R.T והבנתי …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. בעזרת Download Station אפשר להוריד סרטונים ישירות מיוטיוב. פשוט מעתיקים את הנתיב מהדפדפן ומדביקים כאן:

• 0 תגובות
    • 809 צפיות
  14. Started by Boomer,

יש לי ACTIMA 52X והיום הייתה הפעם הראשונה שניסיתי להקשיב לדיסק במחשב. בכל דיסק יש הפרעות כאלו כל שניה. זה הפרעות של תקיעות קלות כאילו... אני כל הזמן רואה את ה-Maxtor ATA 100 שלי טוען כשהדיסק מנגן מה שנראה לי קצת מוזר... אין שום בעיה אחרת עם ה-CD-ROM...

• 4 תגובות
    • 958 צפיות
  15. Started by splspl,

שלום לכולם לאחר מעבר על ההודעות בפורום יש לי מספר שאלות בקשר לכוננים: 1. אני מתכנן לקנות כונן שישמש אחסון של מוסיקה וסרטים בלבד (לא יריץ תוכנות...) 2. יש לי במחשב כבר 4 כוננים של WD ואני מאוד מרוצה מהם, וכנראה גם הכונן הבא יהיה של WD 3. אני מתבלט בין שני דגמים: סדרת AAKS וסדרת YS AAKS ידועה כשקטה אמינה ופופלרית מאוד ונותנת 3 שנות אחריות YS מיועדת לעבור כ RAID (אצלי לא תעבוד ב RAID) אבל מברור באתר של WD - נותנת 1,000,000 שעות MTBF וכן 5 שנות אחריות 4. בנוסף יש שני גדלים מסדרת AAKS : 320GB ו 500GB - מברור בפורום - האם ה 500GB לא אמין? האם הוא נוטה לקרוס? מפחיד לאבד מידע של 500GB 5. האם כדאי להשקיע עוד כמה שקלים ולקנות את דגם ה YS? 6. ומשהו אחרון - IVORY מציעים לי…

• 36 תגובות
    • 3.1k צפיות
  16. Started by Gico,

אני רוצה לקנות דיסק חדש, וכרגע המחשבים שברשותי הם רק IDE. חבל לי לקנות דיסק IDE ולכן אני זקוק לבקר SATA-2 זול לתקופת ביניים עד שאקנה מחשב עם SATA. מצאתי רק בקר SATA-1 ב-150 ש"ח. מישהו מכיר בקר SATA-2 זול? אני רוצה לעשות השקעה מינימלית, לכן פתרון של בקר ב-400 ש"ח הכולל RAID לא בא בחשבון.

• 3 תגובות
    • 718 צפיות
  17. היי, השאלה בכותרת. התקציב הוא בין 300 ל 500 שקל תודה!

• 1 תגובה
    • 919 צפיות
  18. טוב אז קיבלתי סוף סוף את הצורב ובגדול אני מרוצה... הצריבה מצויינת, צרבתי כרגע על דיסק של סאסונג שאמור להיות למהירות 16 במהירות 32 ואין שום שגיאות... אבל עשיתי בדיקה בNero CD Speed למהירות הקריאה ומשום מה המהירות לא מגיעה למקסימום (48), הגרף מתחיל מ24 עולה ל28-29 ואחרי זה נע בין המהירויות האלו... למישהו יש מושג למה? אני חושב שזה משהו במערכת שלי ולא בצורב כי גם בדיוידי (של פיוניר) זה ככה... הממ... DMA אני חושב מופעל (ראיתי בלוג של נרו) אבל איפה אפשר לבדוק את זה באקספי? AMD Tbirb 900 / AOpen AK33 MB הצורב והדיוידי מחוברים על אותו הכבל, הצורב הוא מאסטר ושני הארדיסקים מחוברים על כבל שונה... אם זה משנה משהו...

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Classify,

1. Transcend StoreJet 25M3 2. My Passport Essential SE 500GB 2.5'' External Portable HDD USB 2.0 / 3.0 BLACK‎ המטרה שלי היא בעיקר להעביר מידע בין 2 מחשבים. הגודל שאני רוצה הוא 500GB למרות שראיתי שבדגם הראשון המחירים בין 500, 640, 750 הם לא כאלה גדולים. יש המלצות איזה עדיף ?

20. Started by miim17,

זה תוכנה? או ג'אמפר? או משהוא אחר?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. ראיתי בחוברת של אופיס דיפו תכונן נייד הזה 500GB USB2 ב 600 שקל זה שווה?! 7200RPM USB2 שנתיים אחריות 3.5"

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם! ברשותי שני הארד דיסקים,120GB מאסטר ו-250GB סלייב(שהוספתי לא מזמן). איני מצליח לחלק את ה-250 לפרטישיינים או להתקין עליו מערכת הפעלה(ויסטה או XP),בניגוד להארד דיסק הישן שלי,שבו אני יכול לבצע את הפעולות הללו. מה הבעיה לדעתכם? תודה מראש http://img107.imageshack.us/my.php?image=84465657iv9.jpg

• 5 תגובות
    • 812 צפיות
  23. Started by DeeKay,

יש לי קובץ ISO בגודל 4.7GB שתוכנו לא צריך לעניין אף אחד. כאשני מנסה לצרוב אותו דרך Nero Express (אין לי Burning ROM) ע"י לחיצה על "Disc Image or Saved Project", התוכן מסתכם בכ-4.8GB - ולא משנה מה אני בוחר (Overburn למשל), התוכנה לא צורבת. רעיונות?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by jj516,

יש לחבר שלי צורב Lite on הוא צורב מדיסק לדיסק X40 (משוגע מה אני יעשה) והוא אומר שהצריבה לוקחת 10-12 דקות איך זה יכול להיות? ולמה? אגב הסידי שלו זה X50 והוא קורא MAX

• 25 תגובות
    • 3.1k צפיות
  25. Started by SHOOTER8,

האם תוכנות כמו DVD INFO יזהו דיסק שנעשה עליו ביטסטינג כ- DVD-ROM ? תודה

• 3 תגובות
    • 723 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.