עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by OutRaGe,

שלום רציתי לשאול לגבי מידת הרעש של הארד דיסקים...העניין שיש לי 2, אחד של 120 ג'יגה של WD אחד של 80 ג'יגה של WD שניהם עם חיבור IDE ושקלתי להחליף את שניהם באחד של 250 כך שאני מקבל גם קצת יותר נפח, פחות צריכת חשמל ואממ הארד דיסק חדש, שעם המחירים היום זה ממש אטרקטיבי השאלה אם זה יוריד את רמת הרעש ואם כן בכמה? תודה מראש, לירן.

• 1 תגובה
    • 595 צפיות
  2. Started by OutRaGe,

שלום אני מעוניין לקנות זכרון USB נייד בלי לצאת עם הרבה נזק, ויש את ה-Cruzer Micro של Sandisk ב-140 שקל ל-8 ג'יגה יש ב-DVD בסלון יציאת USB והשאלה שלי האם הקרוזר מיקרו מספיק מהיר בשביל לצפות בסרט ללא קרטועים ? בוא נחלק גם את השאלה לפי איכויות: -לגבי 720p -לגבי כל מה שמתחת ל-720p ובאיכות סבירה תודה מראש, לירן

• 9 תגובות
    • 858 צפיות
  3. Started by benyben,

בנייד של דל, הנתונים הבאים: האם הארדיסק מתפקד כרגיל? תודה

• 0 תגובות
    • 575 צפיות
  4. Started by thasson,

הי, יש לי מחשב ישן עם חיבור SATA 2 ולוח שאינו תומך ב TRIM. לוח Gigabyte P55-UD3, זיכרון 8 גיגה. אני מעוניין לרכוש כונן SSD על מנת לשפר את ביצועי המחשב. גודל רצוי: 120-250 גיגה. הבנתי שישנם כוננים עם יכולת לבצע TRIM מתוזמן למקרים בהם המערכת מסביב לא תומכת. כמובן שאני מעדיף כונן עם תמיכה ותוכנה רלוונטית. המחשב מותקן ולכן אני מעדיף כונן שניתן לבצע אליו מיגרציה לתוכן ללא התקנה מחדש. האם השיפור בביצועי המחשב יהיה דרמטי גם בחיבור SATA 2? אשמח להמלצות, המון תודה

• 2 תגובות
    • 3k צפיות
  5. Started by uokie,

אני רוצה לרכוש מארז חיצוני וכונן 1-2TB. כמובן שהכונן יהיה SATA. איזה מארז צריך? מזה ESATA? אשמח להמלצה על מארז ספציפי? והאם צריך ספק חשמלי בנוסף לחיבור USB? אני כמובן רוצה לחבר את הכונן הקשיח דרך USB למחשב. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by sgendelm,

שלום מכיוון שכל המחשבים שהיו לי סבלו מבעיית איחסון קשה ומכיוון שנמאס לי להתמודד עם כל כך הרבה כוננים חיצוניים (כרגע יש לי 2 של "3.5 שמחוברים באופן קבוע ועוד 5 של "2.5 אליהם אני מעביר את הקבצים שאני רוצה לשמור) ומכיוון שאני בשלבי קניית מחשב חדש הייתי רוצה להעמיס על החדש כמה שיותר הארד דיסקים פנימיים. מכיוון שעל מארז לא אחסוך ואלך על "פול טאוור" וגם בלוח אם לא אלך על הפשוטים ביותר אלא על די מתקדמים שיש עליהם כ 6 חיבורי SATA אני מתכנן לשים 4 הארד דיסקים. השאלות שלי הן: 1. האם ללכת על נפח של טרה או 2 טרה? מבחינת המחיר אני יכול לעשות את החשבון השאלה היא יותר מבחינת האמינות, העמידות והתפקוד. 2. האם 4 הארד דיסקים לא יהיו יותר מדי מבחינת חום,חשמל וכדומה? תודה שרון

• 0 תגובות
    • 826 צפיות
  7. Started by xgamer,

שלום לכם קניתי HD חדש 200 גיגה של WD שהוא SATA2. הלוח שלי תומך ב SATA1 בלבד, אז ג'ימפרתי אותו כדי שיעבוד כ SATA1. עכשיו יש לי HD ישן של 40 גיגה שכעת מותקן בו XP. ואני רוצה שהHD החדש יהיה כאחסון בלבד. אז שמתי את ה HD הישן (IDE) כמאסטר (ג'מפר) ואת ה SATA דרך הביוס על PRIMERY SLAVE. הכוננים לא עובדים ביחד, אין לי מושג למה, זה או שהישן עובד לבד או שהחדש, ניסיתי את כל האפש' הורדתי ג'מפרים ניסיתי עוד כמה אפשרויות לעשות את ה SATA דרך הביוס. אין לי מושג למה זה. מישהו יכול לעזור לי? תודה רבה. ההHD הישן הוא גם כן של WD. תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 600 צפיות
  8. WD 40GB 7200 RPM 2MB Buffer IDE מול WD 160GB 7200 RPM 8MB Buffer IDE בגלל שהבאפר יותר גדול?

• 3 תגובות
    • 608 צפיות
  9. Started by LinKinG,

יש לי את הצורב YAMAHA F1 שהוא צורב במהירות כפול 44 עכשיו הדבר היחידי שהבאסה אצלו זה שהמהירויות שהוא מסוגל לצרוב הם 8 16 וישר 44 יש איזו שהיא דרך לסדר את זה שיהיה אפשר לצרוב גם על 24 32 ו40? כי כמעט ואין דיסקים כפול 44.... ???

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. הי חברה, אני די מבולבל מרוב הכתבות והעצות שקיבלתי מחברים בנושא ולכן אני פונה אליכם לעשות לי סדר בנושא. אייך אפשר לעשות גיבוי ל-7 מחשבים שמחוברים לראוטר netgeer vvg2000 של בזק (החיבורים הם:4 קווי ו-3 אלחוטי). ואין לי בעייה של מקום ליד הראוטר. 1. יש אנשים שאומרים לי שה-USB של הראוטר איטי והמחשבים יהיו מאוד איטיים בגלל זה... 2. יש שאמרו לי שבכלל אני צריך דיסק עם חיבור רשת חיצוני. (נשמע לי מופרך....) 4. אם אני אסתכל 3-5 שנים קדימה, אז אני צריך משהו כמו 2T. 5. האם זה יאט את המחשבים? 6. ובכלל, אחרי שקונים את הדיסק - מה מגדירים (בחלונות 7) ואייך עושים כדי שהכל יעבוד אוטומאטית? תודה רבה לכל העוזרים הראל

11. Started by Bug2000,

אהלן חברים , לאחרונה מכרתי את המחשב שלי לטובת מחשב פשוט יותר . במחשב הקודם היה לי מערך RAID 0 של סיגייט 1TBX2 על לוח אם מסוג ASUS P8P67 PRO הוצאתי משם את ההרידיסיקים ושמתי על לוח GIGABYTE EP35 DS3 . עכשיו כאשר אני מחבר אותם ב RAID הלוח מזהה את הכוננים כ NON-RAID ומן הסתם מציע להפוך אותם שוב ל RAID . להבנתי הפעולה תמחק את כל המידע שעל הדיסקים ?! מישהו יכול לעזור בעיניין, איך אני מוציא משם את המידע ? לא חשבתי שתיהיה כל בעיה . תודה מראש .

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. http://ace.uci.edu/index.php/wiki/mediainfo/All_DVDs_are_not_created_equal/ אחלה כתבה.

• 2 תגובות
    • 882 צפיות
  13. יש לי אינטל 335, איך אני מעדכן את הקושחה שלו לגרסת קושחה הכי חדשה לפני התקנת מערכת ההפעלה עליו? תודה מראש זה קצת דחוף לי כי אני רוצה כבר להתקין את המערכת הפעלה עליו היום

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. בקרוב אני אמור לקבל הרד-דיסק נוסף למחשב שלי ויהיו שני הרד-דיסקים עם חיבור SATA, השאלה שלי היא איך אני מגדיר מי מהם יהיה הMASTER ומי ה SALVE? והשאלה השניה: ההרד הנוכחי שלי עושה קצת בעיות (לפעמים נתקע כשמעלה ווינדוס), האם המצב שבתמונה (SCREEN SHOT של HD-TUNE) הוא סביר או שההרד-דיסק מת? Uploaded with ImageShack.us תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  15. Started by User,

קראתי על RAID 0 ו- 1 ב WIKIPEDIA http://en.wikipedia.org/wiki/Redundant_array_of_independent_disks#RAID_1 ואם אני זוכר נכון אומרים שגיימר שרוצה להעלות את הביצועים יכול להשתמש ב RAID 0, גם שם זה כתוב, אבל RAID 1 מכפיל את מהירות הקראיה אם מדובר ב 2 הרדיסקים או משלש אם מדובר ב 3 וכו... RAID 1 גם מאיט את מהירות הכתיבה פי 2 עם 2 הרדיסקים וכו... אבל בגיימינג מה שהכי חשוב זה מהירות הקריאה ( תקנו אותי אם אני טועה ) אז למה לא להשתמש ב RAID 1 לבית ? עריכה : בהתחלה חשבתי ש RAID 0 הוא זה שמשתש ב 2 הרדיסקים בתור 1, אבל הוא בעצם משתמש בשניהם בתור 2 אבל כניהם חייבים ליהות שווים. ( לדוגמא 120 גיגה ו 100 גיגה יתפקדו כ 200 גיגה [ אותה הדוגמה מופיעה גם ב WIKIPEDIA ] ) ו RAID 1 משתמש ב 2 הרד…

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. Started by nitsanroz,

אני קונה מחשב רק תעזרו לי לבחור ASUS 1814BLT LH20A1S מה ההבדל? מה דעתכם? יש השוואות ביניהם? בבקשה דחוף

• 3 תגובות
    • 607 צפיות
  17. Started by westcast,

אני מתלבט בין הבלאק 1 טרה או הגרין 2 טרה עכשיו השאלות שלי הן איך אני יודע אם הם מתאימים ללוח אם שלי כמה איטי הגרין ששווה כל כך לקנות את הבלאק יש לי SATA במחשב אין לי מושג אם זה 2 או 1 איך אני בודק את זה ובלאק זה רק SATA 3? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  18. בכל פעם שאני מחבר הארדיסק נייד למחשב[לפטופ] ולדוגמא עושה ריסטארט או כול דבר אחר קורה מצב כזה,התקיות שבתוך ההארדיסק הופכות לקיצורי דרך וכול פעם אני צריך לפתוח אותם פעמיים. עכשיו שאני מנסה לעבוד עם תוכנות ולראות קבצים שבפנים זה בלתי אפשרי לפי דעתי זה כי יש משהו ען השפות כי זה רק לתקיות באנגלית

• 0 תגובות
    • 916 צפיות
  19. Started by baruch.k,

שלום רב, ברשותי מערכת להעברת נתונים ובו יש SSD עם קונטרולר של PHISON. במערכת מותקנת מערכת הפעלה מותקנת Windows XP ההתממשקות בין SSD למערכת הינה PATA ל SATA כיצד ניתן לעדכן firmware ללא מחיקת מערכת הפעלה של windows XP וללא חיבור ישיר לSATA (מעוניין לעדכן דרך המערכת ולא לפרק את ה-SSD)

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. הייתי מעונין לקבל חות דעת לגבי צורב LG GSA-H55N. שלום, הייתי מעונין לקבל את חות דעדכם לגבי צורב LG GSA-H55N, מכיון שלא ראיתי ביקורת עליו באתרים מישראל. ואיך הוא בהשואה לצורב LG GSA-H55NK LG GSA-H55NK יש צורבים יותר מומלצים של חברת LG? (הסתכלתי בסטיק של הצורבים ויש רק אחד וכתוב עליו שהוא לא קורא כל כך טוב מדיות DVD ) ומה זה SecurDisc זהי תכונה של הצורב שכתוב בכותרת. (קראתי דברים כשעשיתי חיפוש ולא הבנתי) תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 650 צפיות
  21. היי. אני צריך 1TB חיצוני בתצורת 2.5, ואני מוצא את עצמי, במקום להתרכז במה אני רוצה-אני מתרכז בחשש שלי ליפול על משהו שאני לא מעוניין בו. ןבמה אני לא מעוניין בדיוק? בכונן של SEAGATE. אין לי כוח. שומע רק תלונות ותקלות על הכוננים שלהם, ולהפתעתי הלא נתפשת, הבנתי שבהמון כוננים חיצוניים של כל מיני חברות-מותקן SEAGATE. כלומר, יש מצב שאתה קונה כונן חיצוני שבחוץ כתוב-WD, אבל בפנים מחכה לך כונן של SEAGATE מועד לפורענות. מה הקטע בדיוק עם זה ש-WD זו חברה של דיסקים קשיחים, ובעצם יש שם דיסק של חברה אחרת?- אני לא מבין מה ההיגיון פה......אבל כל מה שאני כן יודע, זה שאני רוצה להתחמק מזה. מה עומד על הפרק? ובכן, נראה לי שהכוננים של iOmega עשויים להוות אלטרנטיבה טובה. 3 שנים אחריות גם: …

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. שלום לכולם, לצערי, כמות ההארד דיסקים שאני מעוניין להתקין במחשב גדולה מכמות חיבורי הSATA בלוח האם שלי. הלוח הינו Gigabyte GA-P35-DS3L בעל ארבעה חיבורי SATA. אני מעוניין לקנות בקר SATA כלשהו בעל ממשק PCI שיכלול לפחות 2 חיבורי SATAII פנימיים. אני לא מחפש RAID, אני מחפש בקר אמין שיעשה את העבודה. רכשתי שלשום בקר ארור של VIA מדגם VT6421, והתוצאה היא מסכים כחולים (עדכון של הדרייבר לא פתר את הבעייה), החזרתי את המוצר מהר למדי. מערכת ההפעלה: Windows 7 Ultimate 64Bit תודה לכם ;D

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by talisman,

שלום יש לי דיסק DVD שהוא שרוט קצת והסרט קופץ האם יש דרך לתקן את זה? האם אפשר איכשהו להעביר אתה סרט למחשב ולצרוב מחדש ואז הוא יהיה בסדר? תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by galgalgal2001,

אני רוצה לקנות בקרוב הארד דיסק חיצוני לגיבויים ורציתי דעה שלכם הראשון: http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=23619 אני לא יודע אם אשר לחבר אותו למחשב ללא תחנת העגינה.. חוץ מזה הוא נראה ממש טוב. 250G השני: http://www.shirion-computers.com/Product.asp?Pid=HDDR160E03E&Cat2Cat1ID=53&Cat2ID=217&aff=Zap〈=HE קל קטן ללא הרבה בעיות רק הנפח שלו שונה מכולם. 160G השלישי: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3943 הבעייתי מכולם, לא מתחבר לDVD , עובד רק עם כאבל הUSB שמגיע איתו ועוד שטויות כאלו ואחרות. אני לא יודע לגבי המהירויות של כל אחד מהמוצרים הנ'ל וכמו שאתם רואים יש לי תקציב של 350 ש'ח ולא יותר... אשמח לדעת את דעתכם ב…

25. רציתי לדעת מה דעתכם עליו אם למשהו יש ניסיון איתו...? לפי מה ששמעתי הוא ממש טוב ודוד שלי המליץ לי עליו שהוא עורך סרטים של חתונות ובר-מצווה, אז הוא גם מכין סרטים לדיוידי והוא ממש טוב בכל הקטע הזה. אז הוא המליץ לי עליו חשבתי לשמוע אולי עוד צד ממכם מה אתם חושבים...? ----------- שאלה: מה ההבדל בין DVD-R לבין DVD+R אם אפשר להסביר בצורה נירחבת ככל שצריך... תודה.

• 3 תגובות
    • 667 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.