אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
אתמול נדפק לי ההרדיסק של SEAGATE 1TB . עושה קלאקים ולא נדלק . הכונן במסגרת אחריות, אבל מה שמתריד אותי זה המידע .... האם ניתן לשחזר מידע מההרדיסק השני במערך ? או שאין מה לעשות... [offtopic] שונא את SEAGATE !!!!! כבר כונן שני שהולך לי ב 3 חודשים לא יאמן .[\offtopic] תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
קניתי DOK של 64 ג"ב, אולם בפועל יש בו רק 54.8 ג"ב, האם זה הגיוני?? אמנם תמיד אני יודע שבפועל הנפח קטן מן הרשום בו, במקום 16 ג"ב מופיע 14.9 זה בערך הפסד של 7%, אך כאן זה הפסד של בערך 13% !! האם זה לגיטימי? האם יש איזשהו תקן מסוים בענין?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
ופה בפורום מוזכר גם 640,למה אני לא רואה אותו בKSP?מה מיוחד בו?
-
- 2 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב HP ProBook 450 G6 עם אחסון PCIE NVMe SAMSUNG MZVLB512 בנפח 512GB, ואני מעוניין בנפח באחסון נוסף. ממה שאני מבין מהתמונה המצורפת, האחסון המקסימלי שנתמך הוא: 512GB PCIE + 128GB SATA3: האם זה נכון? או שאני יכול להשתמש באחסון נוסף בנפח גדול יותר בממשק PCIE ו-SATA3? אשמח לעזרה, תודה!
-
- 5 תגובות
- 974 צפיות
- 2 followers
-
-
מוגדרים לי באייפון 2 חשבונות דוא"ל. בבדיקה של מקום האחסון בפלאפון ראיתי שהדוא"ל תופס כ- 9 GB. האם זה תקין ?
-
- 1 תגובה
- 755 צפיות
- 1 follower
-
-
במחשב מותקן לי דיסק של 320 ג'יגה אך בכונן C יש רק כ100 ג'יגה. בנוסף לכך אני לא רואה את כונן D. המערכת יושבת על כונן C
-
- 5 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום, החלפתי את הכונן הקשיח בלפטופ שלי , בSSD של סמסונג , evo850 250gb . ההגדרות בביוס נכונות והוא גם מזוהה עם הדגם והנפח המקורי, אבל בווינדוס כתוב לי שהנפח שלו הוא 217... אם היה כתוב 232 ( שזה 93% מהנפח המלא) הייתי מבין את הסיבה...אבל למה 217? **אחרי התקנת הכונן הקשיח התקנתי ווינדוס 7 , ומיד שידרגתי לווינדוס 10** תודה על העזרה
-
- 18 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
לאחר פירמוט כונן c והתקנת windows מחדש +כמה תוכנות כאשר אני בודק את הכונן הוא מראה ששטח הדיסק בשימוש הוא 5.5gb כאשר אני נכנס לכונן ומסמן את כל הקבצים זה בסך הכל 2.5gb לאן יכולים להעלם 3gb מנפח הדיסק
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי הארדיסק של Hitachi 160GB sataII לפי הנתונים הוא 160 גיגה. אבל כשהתקנתי את המחשב הוא אפשר לי רק 130 גיגה בערך. איפה נעלמו עוד שלושים? עזרו לי בבקשה
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
רכשתי הרדיסק מדגם WD2500KS שהוא בעצם 250גיגה א ב ל בלחיצה על קליק ימני הוא מראה לי שהוא 130 גיגה איך זה ??? ???
-
- 3 תגובות
- 699 צפיות
-
-
יש בידי דיסק שמכיל תוכנה בשם ERD COMMANDER . גירסא רוסית עם כל מיני פיצ'רים למיניהם. שאני מכניס את הדיסק, בחלון המידע הצידי של הווינדס: common tasks in folders רשום שנפח הקבצים בדיסק הוא: 697 אבל שאני עושה properties על כל הקבצים הנפח שמתקבל הוא 1400 מגה. ברור לי וידוע לי על תונות כגון: אלכוהול 120 אחוז שמקבצות קבצים וצורבות על גבי דיסקים של 700 מגה, ידוע לי על IMAGES שניתן לצרוב בצורות מסויימות, בקיצור, כל הטריקים למיניהן, מלבד הטריק היפה שנתקלתי בו (בעיה זאת). האם יש למישהו רעיון איך זה קרה? איך בוצעה הצריבה ובאיזה תוכנה? מיותר לציין - שבדקתי את כל הקבצים בדיסק וכולן פעלו כך שאלו לא סתם קבצים שתופסים נפח גדול, כל קובץ גדול נבדק ונמצא תקין ופעיל. אנא עיזרו לי למצ…
-
- 1 תגובה
- 647 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה התחדשתי לי באולטרה בוק של אסוס (UX31A) המחשב הגיע עם כונן SSD בנפח של 128GB. מרגע שהעלתי את המחשב שמתי לב שבמאפייני הכונן מופיע שהקיבולת המקסימלית שלו היא 101GB. בהתחלה חשבתי לתומי שאולי מדובר בסוג של מחיצה שקיימת בכונן עליו קיימים ההתקנות של מערכת ההפעלה והדרייברים, אבל לאחר ששאלתי נציג טכני בנדון הוא הסביר שמדובר בפערים בשיטת החישוב של נפח הכונן. גם לאחר שניסתי לחשב את הפערים הללו (כלומר, לחשב כל קילובייט כ-1024 בייט וכן כל מגה בייט כ-1024 קילובייט במקום לחשב כל יחידה כ-1000 עגול כמו שאנחנו רגילים לעשות) התברר לי שאני עדיין אמור לקבל נפח גדול יותר בהארד דיסק (איזור ה-120GB). השאלה שלי היא לאן באמת נעלם נפח הדיסק שלי, שכן מדובר בפער של 27GB בין המפרט…
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי לכולם.רכשתי כונן 160 SATA של HITACHI והמערכת מזהה אותו כ157 גיגה. מעניין איך מזוהים דיסקים של 160 של חברות אחרות?האם יש הבדל או ששלי מראה אופטימי מידיי?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שני כוננים זהים בנפח הנומינלי. האחד מהירות סיבוב 7200 מטמון 16MB השני מהירות סיבוב 5400 מטמון 32MB. השימושים לא לכונן שעליו מחיצת מערכת ההפעלה והתוכנות (SYSTEM, BOOT) אלא לכונן פיזי נפרד לקבצי המשתמש ומסמכיו. : א. כללי, משרדי, וכד'. ב. תוכנות תיב"מ, גרפיות. ג. איחסון קבצים לעת הצורך והשימוש - למשל צפיה בסרט , שמיעת מוזיקה, וכד'. מסמכים שנקראים בעת הצורך ולא כעבודה שוטפת. ד. איחסון וגיבוי קבצים, העברה שבועית של קבצים לגיבוי בעזרת תוכנה מתאימה - מחסן שיחובר בהתקן חיצוני בחיבור USB (מחשב קיים, USB3 לא רלוונטי) . המחיר אינו רלוונטי כרגע. השיקול הוא העדפת מהירות סיבוב לעומת גודל מטמון, או להעדיף להפך? איך הייתם בוחרים בהנחה שניתן לקנות כמה כוננים בהתאם לשימוש והיעוד? ומ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. לאחר התקנת המערכת הפעלה (WinXP Pro SP2) על ההארדיסק החדש שלי (WD3200KS 320GB), במאפייני הכוננים הקשיחים, רואים שהקיבולת היא 298 ג'יגה בלבד. ידועה לי העובדה שאין פעם שהנפח הוא עגול ומדויק, אבל, בכל זאת, 20 ג'יגה? (בהתחשב בשני הג'יגה שהמערכת הפעלה לוקחת) תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 623 צפיות
-
-
בע''ה, שלום חברים, יש לי DOK 8GB ונתקלתי בו בתופעה מוזרה: לפי ה"עוגה" הכחולה-ורודה של בדיקת הנפח במחשב מצוין שיש לי כ-4.5GB פנויים וכ-2.5GB בשימוש. אולם מבדיקת הנפח הכללי שביצעתי לכל הקבצים על הDOK נפחם לא עולה על כ-500 MB ז''א שהמחשב כותב שבדיסק יש לי 2.5 GB בשימוש ובפועל על הDOK יש רק 500 מגה בשימוש. למישהו יש מושג מה קרה ?
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום... קניתי מחשב נייד עם HD בנפח 160GB אבל בפועל הוא בא רק עם 143GB. היה ברור לי שג'יגה זה מיליארד על בסיס עשרוני ובייטים הם על בסיס בינארי. ולפי החישוב שלי, ה- HD היה צריך להיות באופן תאורטי עם 149GBככה שנוצר הפרש של 6GB שנעלמו לי. האם אני צודק או שפיספסתי משהו? תודה מראש וחג שמח
-
- 8 תגובות
- 649 צפיות
-
-
כונני SSD מבית סמסונג ומבית Western Digital זוכים להכפלה לכתבה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לחבר מערך RAID 0 לכונני הפעלה שלי כל הזמן מדברים על זה שאם כונן אחד נופל אז הלך כל המידע. במשך כל התקופה שיש לי מחשב שזה בערך מתקופת ה 286 בחיים לא נפל לי הHDD. למה בכלל שיקרה לו משהו ? בגלל בעיות מתח? קצרים? מה זה בכלל "כונן שנפל" ? האם הכונן נהרס לגמרי או שרק הקבצים שעליו? אפשר לפרמט ולהתחיל מחדש? או לזרוק לפח? יש לי עדיין כוננים עתיקים - אני מדבר על כונני 6gb שעדיין עובדים. מה הסיכוי שיפלו לי הכונני SSD?
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
האם יש דרך לאבטח יסק קשיח? דרכי מניעה כלשהם.? וואלה זה מפחיד לאללה שיפול פתאום מידע של שנים... מה עושים?
-
- 8 תגובות
- 772 צפיות
-
-
ברשותי צורב NEC 3520, והסיבה שקניתי אותו היא בעיקרה הכנת דיסקים בפורמט DVD עם הסדרות האהובות עליי. לאחר "השגת" הסדרות, קודדתי אותן לפורמט DVD בעזרת התוכנה TMPGEnc 3.0 XPress, ככה שבסך הכל קיבלתי 7 קבצים בגודל כולל של 4200 מגה. לאחר מכן הפעלתי את NeroVision במטרה לצרוב דיסק DVD עם תפריטים מותאמים, כדי שאני יוכל לראות גם במכשיר ה DVD הבייתי. מכיוון שזו הפעם הראשונה שאני מבצע זאת, ניסיתי קודם על דיסק רב פעמי DVD-RW X4. הצריבה הלכה חלק וללא בעיות, והדיסק נקרא היטב במכשיר הבייתי. שמח ומאושר דחפתי דיסק רגיל לצורב (RITEK DVD-R X4) וביצעתי את אותו תהליך שוב. לצערי הרב קיבלתי הודעת שגיאה באמצע הצריבה, והצריבה כמובן נכשלה. אמרתי לעצמי שאולי זו תקלה בדיסק...וניסיתי שוב, אך שוב אותה …
-
- 4 תגובות
- 794 צפיות
-
-
הרדיסק של היטאצ'י 147GB כאמור 15000 RPM ,איך הדיסקים האלו מבחינת ביצועים? האם שווה לשים עליו מערכת הפעלה? ואם כן...איך אני מעביר מערכת הפעלה קיימת כבר על HD SATA להרדיסק הזה? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז חיברתי היום את הסיגייט השני שהבאתי מהחנות, נחשו מה? כמו ה WD, לא מאפשר לפרמט NTFS, העתקה מהמכשיר לא עובדת, רק אל המכשיר. אבל הנה משהו יותר מוזר, עם הסיגייט הראשון הכל עובד חלק, NTFS ומעתיק לשני הכיוונים. רגע, הנה הקאטץ', הכוננים WD וסיגייט החדש (שדרך אגב הוא מסדרה שונה מהסיגייט הראשון שקיבלתי) עושים בעיות רק בחיבור USB3 הימני מקדימה, אם אני מחבר ל USB3 משמאל או ל USB2 באמצע או לכל חיבור אחר במחשב הם מעבירים לכל הכיוונים ומאפשרים פירמוט NTFS. אז יש לי סיגייט אחד שעובד בכל חיבור USB3 וגם 2, NTFS EXFAT והעתקה לשני הכיוונים. ויש לי WD וסיגייט נוסף שלא עובדים כמו שצריך עם ה USB3 הימני אבל כן עובדים חלק עם כל חיבור אחר במחשב כולל ה USB3 משמאל. נבדק 100 פעם כל פעם שאני מחבר ל…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי נק 3500 ושמעתי שיש כל מיניצריבות ביוס לצורב שעושות אותו יותר טוב שיצליח לקרוא יותר סוגים של דיסקים וכו אם תוכלו להפנות אותו לאחד טוב ככה כמו שצריך!תודה
-
- 5 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי היום צורב דיוידי של נק3500 ניסיתי לצרוב איתו דיסק מידע על מדיה של princo בעזרת נרו 6 הוא צרב לי את המידע על הדיסק והודיע שהכל בסדר אבל המחשב ממש ממש מתקשה לקרוא את הדיסק, הוא בקושי מזהה אותו בכונן ורק כעבור כמה דקות נותן גישה לספריה ואחרי זה שוב מתחיל לחשוב וחוזר חלילה מה נראה לכם הבעיה? הצורב , הדיסק או התוכנה? איך אפשר לדעת ומה נראה לכם שאפשר לעשות ?
-
- 11 תגובות
- 824 צפיות
-