עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by idan100,

שלום, יש לי מספר שאלות בנוגע לכוננים קשיחים: 1. האם יש הבדל גדול בין חיבור sata 2 לבין חיבור sata 3 כשמהירות הסיבוב שווה(7200rpm)? העניין הוא שנתקלתי במספר כוננים קשיחים וההבדלים במחירים בין חיבור sata 2 ל-sata 3 הם די גדולים, כ-40% למחיר. זה באמת הבדל ששווה את זה או שמה שמשפיע בעיקר על המהירות זה הסיבוב ולא החיבור? 2. מה ההבדלים בין סוגי הכוננים (Green, Blue, Black)? 3. האם ככל שמהירות הכונן גבוהה יותר, הדבר משפיע על אמינות הכונן לאורך זמן או הרעש שהוא מייצר? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 859 צפיות
  2. שלום, יש לי מספר שאלות שמפריעות את מנוחתי בימים סוערים אלו המצב שלי כרגע הוא כזה: 2 חיבורים של SATA במחשב. כונן קשיח של 500, וכונן של 80. הווינדוס מותקן על ה80 (וזו בעצם הבעיה הגדולה) מה שאני רוצה לעשות: לקנות כונן של 640 ולהחליף את ה80. השאלות: א. נניח שאני מחליף פיזית את ה80 ב640 החדש. אני אהיה במצב ראשוני, שידרוש boot ודיסק התקנה של ווינדוס? ואז אני פשוט אצטרך להתקין כרגיל? ב. אם אני עושה את הנ"ל, ואז מחליף חזרה את הכוננים - המחשב יקלוט את התקנת הווינדוס מהכונן הישן, כולל ההגדרות הישנות? אני קצת מבולבל ואשמח אם תאירו את עיניי בתשובות ואולי טיפים והצעות. אני פשוט משתגע מזה שיש לי מקום רק ל2 כוננים והווינדוס מותקן על ה80..

• 1 תגובה
    • 537 צפיות
  3. *פתחתי אשכול דומה בפורום סמארטפונים מכיוון שלא הייתי בטוח לאן הוא שייך. שלום לכולם, אני מתעניין ברכישת כרטיס זכרון לגלאקסי 4 דגם I-9515. קראתי קצת בגוגל וראיתי שלאנשים עם גלאקסי 4 היו בעיות לאורך זמן עם כרטיסי זכרון של sandisk או של חברות שהן לא סמסונג. האם יש אמת בדברים? השאלה העיקרית היא, קראתי שיש לוודא מה נפח האחסון המקסימלי שבו תומך המכשיר. בדקתי באתר של סמסונג וראיתי שהטלפון תומך בהרחבה של עד 64GB אבל גם הבנתי ש-64GB שייך לתקן SDXC לעומת 32GB, ששייך לתקן SDHC. ההנחה שלי היא שאם המכשיר תומך בהרחבה של 64GB הוא תומך בתקן SDXC, ואם אכן זה המצב אז למה לא ניתן להרחיב גם מעבר ל-64GB? שאלה אחרונה. קראתי…

• 0 תגובות
    • 656 צפיות
  4. Started by BeBest,

1. האם במערך RAID0 ככל שמוסיפים יותר דיסקים למערך כך הוא מהיר יותר? ואם כן מה השיפור באחוזים בתוספת כל דיסק? (נניח עליה מ-2 דיסקים ל-4 דיסקים) - האם השיפור הוא בעיקר במהירות הכתיבה / קריאה? 2. עד כמה בקר RAID חומרתי (HP P212 Smart Array) יעזור בשיפור מהירות קריאה של מאות קבצים שונים ממקומות שונים בדיסק ביחס לRAID תוכנתי? (הקבצים בגודל של 100-200 מגה). 3. איזה עוד פתרונות אפשר לשקול על מנת למקסם את מהירות הקריאה מהדיסקים? (מהירות כתיבה לא חשובה לי) תודה.

• 0 תגובות
    • 603 צפיות
  5. המפרט שלי: amd phenom 2 x4 965 mugen 3 cpu cooler gigabyte ga-m68mt s2p seasonic psu 430w active pfc 80 ddr3 8gb seagate 1tb 660 GTX thermaltake v3 black edition אני רוצה לקנות את זה: https://www.tms.co.il/product/14835 1. הספק יעמוד בזה אם אוסיף SSD? 2. הSSD מגיע עם כבלים או שצריך לקנות בנפרד? (אין לי כבלים בבית) 3. שאלה לא כל כך קשורה... ווינדוס 10 ירוץ טוב במפרט הזה? הכבלים האלו? https://www.tms.co.il/product/15107 https://www.tms.co.il/product/13593

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  6. Started by Mr.positive,

יש לי מספר שאלות: -אם אני קונה מחשב חדש מה עדיף לקנות HDD של 1TB או 2 של 512GB ולעבוד איתם על RAID? -האם RAID נותן תוספת לביצועים? -מה ההבדל בין יותר פלטות ופחות פלטות האם זה משפיע על הביצועים? -אם אני קונה SSD לWINDOWS ועוד HDD להורדות האם יהיה שיפור במשחקים ובמהירות של המערכת?

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by asaf999,

רציתי לדעת כמה דברים בקשר למערך RAID0 אני מקווה שתוכלו לעזור לי! 1) האם צריך שהדיסקים הקשיחים יהיו מתאימים לרייד או שכל דיסק קישח מתאים לרייד, או שזה בכלל כמו במערך CF לדוגמא שאחד צריך להיות CF והשני רגיל(כרטיסי מסך, למי שלא קישר...)?? 2) עוד דבר חשוב, האם צריך ששני הכוננים יהיו זהים במהירותם? לדוגמא Raptor 10,000 RPM יכול להיות במערך רייד 0 עם 7200 RPM???? 3) האם מערך רייד 0 עוזר להריץ משחקים יותר טוב...? 4) נגיד יש מערך רייד0 של כונן 1 75GB וכונן שני גם 75GB הם יהיו יותר מהירים מכונן 150GB אחד...?? תודה לכולם...

• 5 תגובות
    • 685 צפיות
  8. Started by Moshe36,

שלום לכם! לאחרונה שדרגתי את מהירות האינרנט ואיתה התחלתי להוריד יותר ויותר סרטים בHD,במחשב שלי יש 200GB ואת האמת, מילאתי אותם מהר מדיי. יש לי מחשב ישן, 80 GB זיכרון פנימי שסידרתי ושמתי מתחת לטלויזיה (LCD 37), אני אקנה כבל השבוע ואחבר אותו ואעביר לשם סרטים. בגלל ש80 ג'יגה זה כלום אני רוצה לקנות כונן חיצוני של 1TB שישמש אותי לראות סרטים בטלויזיה. השימוש בכונן הולך להיות ככה, אני אחבר את הכונן אל המחשב ואוריד מהטורנט ישירות אל הכונן, אז רציתי לשאול אם זה מעשה טיפשי או לא. אני אעביר את כל הסרטים אל הכונן ושם יהיו כל הסרטים שלי. אז השאלה כרגע אם הרעיון של הורדת הסרטים ישירות אל הכונן הוא רעיון טוב, ואיזה כונן בגודל 1TB יהיה אמין ויעיל. תודה רבה

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by Sango,

שלום לכולם, קניתי את הSandisk Contour ויש לי מספר שאלות: 1.למה המערכת הקבצים שבאה היא FAT32 והאם אני לא יאבד פונקציונליות אם אני יפרמט לNTFS? 2. יש צורך כלשהו לעדכן את הקשחה(שיפור ביצועים או משהו) ? 3. איך אני בודק שהDOK שלי מספק את מהירות היצרן, יש תוכנה? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 625 צפיות
  10. Started by yaron86,

יש לי מספר מחשבים בבית וחשבתי לשים NAS ביתי כזה ולחבר אותו לרשת הביתית בבית שיהיה אפשר לגשת למידע מכל מחשב אשמח להמלצה על NAS ביתי, (יש גם קטנים עם nvme m.2? מאשר דיסקים 2.5/3.5 אינץ'?) ולשאלה הכי קריטית, יהיה אפשר לגשת אליו גם עם מק וגם עם פיסי? כי בכל זאת זאת תצורת מבנה שונה, יש פתרונות משהו?

• 0 תגובות
    • 664 צפיות
  11. Started by yaloner,

שלום לכולם, במחשב חדש עם לוח אם ASUS P5LD2 Deluxe (חדש ונוצץ) אני מתכנן להתקין שני דיסקים WD SATA-II 160GB (גם חדשים ונוצצים) במערך RAID1. המטרה היא כמובן יצירת mirror שימנע אסון ואובדן מידע במקרה של קריסת דיסק מאחר ואני עובד עם חומר מאוד רגיש. רציתי לדעת כמה מסובך להגדיר זאת לבד (ביצעתי הרבה התקנות והגדרות בעבר אבל מעולם לא התעסקתי עם RAID). המערכת תעבוד על לוח האם הנ"ל שיש עליו שני בקרי RAID לפי מה שקראתי - לא כל-כך הבנתי מה ההבדל ביניהם... יש למישהו קישור לאיזה מדריך ברור על הגדרת, הרצת ותחזוקת RAID (כולל איך בדיוק מתקינים WIN XP על דבר כזה) ? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 862 צפיות
  12. 1. איזה דיסקים שלהם יותר איכותיים - אלה שיוצרו בהודו או אלה שיוצרו בטייוואן? 2. האם יש דרך לדעת איפה יוצר הדיסק שברשותי במידה ואין לי את העטיפה של הדיסק? 3. נגיד ודיסק שיוצר במקום אחד עושה לי בעיות קריאה או צריבה בצורב האם זה אומר שדיסק שיוצר במקום אחר תחת אותו שם (ורבטים) יעשה לי את אותם הבעיות? 4. מה זה אומר ה- +Advanced AZO שמוזכר על העטיפה? תודה רבה לעוזרים...

• 7 תגובות
    • 826 צפיות
  13. מה הענינים? אני מעונין לרכוש הארד דיסק מסוג ‎,"WD5000AAKS"‎ במטרה להמיר אותו להארד דיסק חיצוני. האם תוכלו להגיד לי מה הסיכונים בכך? בהנחה שאני מכניס אותו לקופסה, הארד דיסק לא יכול בטעות לקבל חום ולחלות? (לסים את חיו - מכיון שאין אורור, בדרך כלל). מה קורה במקרה שיש הפסקת חשמל. הארד דיסק לא יוכל להשרף? יש מיצב מתח? לאחר כל השאלות הללו. תוכלו בבקשה להמליץ לי על קופסה אכותית שתספק לי חיבור USB2(אם יש גם אפשרות ל eSATA, למה לא) ומיצב מתח(אם קים דבר כזה) ? וכמובן שתתאים להארד דיסק שצינתי לעיל. (הייתי שמח שתגידו לי מה הגודל באינצ'ים שאני אמור לחפש). כמו כן, לאחר עיון קצר ברשת, שמתי לב שיש המלצה על קופסה שעשויה מאלומיניום. מה ההיתרון בכך? דרך אגב, יש אפשרות להצפין את כל החומר ששו…

• 1 תגובה
    • 602 צפיות
  14. יש לי מחשב נייד Asus N56VB שקניתי בעקבות המלצה כאן בפורום, וחשבתי שיהיה טוב לשדרג את הכונן שלו ל-SSD (ואת הכונן הקיים לשים בתוך Enclosure ולהשתמש בו ככונן חיצוני) מכיוון שאני לא הכי מבין בזה חשבתי לשאול כאן לפני שאני מבזבז כסף טוב על כונן: 1. יש סיבה כלשהי שלא אוכל להתקין כונן SSD במחשב? לפי המפרט של ה-N56VB החיבור הוא SATA 3 בגודל 2.5'' (https://www.asus.com/Notebooks/N56VB/specifications). 2. איזה כונן מומלץ? אני מניח שזה שוק רחב ושיש הרבה מוצרים. ראיתי כאן באתר שהיה מבצע על Transcend 370S (אומנם נגמר אבל אני מניח שהוא די טוב), וגם כאן בפורום ראיתי המלצה על ה-Samsung 840 EVO. יש כוננים אחרים מומלצים? 3. פרמטרים שצריך להסתכל עליהם חוץ ממהירות קריאה וכ…

• 7 תגובות
    • 3.5k צפיות
  15. Started by poop,

שלום לכולם! רציתי לשאול לגבי כונן SSD מספר שאלות. אני חדש בזה ועדיין לא השתמשתי אף פעם, אבל ראיתי ביוטויוב שזה מאוד מהיר. רציתי לשאול: 1. האם בהפסקת חשמל שפתאום קורה, יכול להיות שיפגם הדיסק והמידע ימחק או לא? 2. האם הכוננים מתחממים, או לא, או קצת? 3. האם הנורה במארז דולקת כשהדיסק עובד כמו בדיסק רגיל, או שזה לא כמו דיסק רגיל? 4. איך הכוננים של אינטל, מומלצים? תודה רבה רבה.

• 6 תגובות
    • 936 צפיות
  16. Started by yotam.m,

אהלן, התחדשתי בכונן Intel 330 180GB. השאלה המרכזית היא איך אני יודע האם תוצאת ה-AS-SSD תקינה\מספקת או לא? אין לי מדד להשוואה. (תוצאה סופית 661 ??? ) דבר שני, מלבד העברה ל-AHCI וביטול ה-Page file יש עוד מה לעשות על מנת לשפר ביצועים? תודה

• 3 תגובות
    • 957 צפיות
  17. Started by gal,

היי לכם ובכן יש לי את הצורב הזה אבל אני רוצה לשאול כמה שאלות למומחים קצת יותר ממני: 1)לא ניסיתי להעיז לצרוב יותר מX20 פשוט מפחד כי פעם צרבתי דיסק ב32 והיה חסר בו קבצים מה הסיבה? האם זה קשור במדיה (זה היה דיסקים של DCD ועד כמה שאני יודע הם מעולים)או שבצורב כנראה שמאז נרתעתי. 2)האם הוא מסוגל לצרוב דיסקים עם הגנות והאם הוא עובד עם CLONE CD? 3)האם מישהו צרב איתו גם בX40 ונתקל בבעיות באיכות הצריבה? 4)האם הצריבות שלו איכותיות והאם רמת השגיאות שלו סבירה? 5)ולבסוף...... אם איזה מדיה הוא מסתדר הכי טוב למהירויות גבוהות טוב אני יודע ששאלתי הרבה שאלות זה פשוט כדי להסיר את החששות שלי כי יש לי אותו די הרבה זמן אבל פשוט לא העזתי דברים ולא יודע למה מה עבר לי בראש אני מודה לכולם אם אפשר ל…

• 5 תגובות
    • 933 צפיות
  18. דגם הדיסק: WD2500KS מספר שאלות ברשותכם: 1. האם לדעתכם הקניה כדאית או שיש אלטרנטיבות טובות יותר? (מחיר 139 דולר) 2. ברשותי לוח אם של אינטל d865gbv. האם אזדקק לדיסקט כדי להתקין xp על ה- sata? עשיתי חיפוש בפורום וקראתי שבלוחות אינטל לא צריך דיסקט. אם כך אני אצטרך ללחוץ על F6 בהתקנה או לא??? 3. בגדול הייתי מעוניינת להתחמק מביצוע התקנה של חלונות מחדש. הייתי מעדיפה לבצע ghost מהדיסק הישן ide 40gb . ברשותי ghost 2005. האם אוכל לבצע ghost כרגיל או שאהיה חייבת להתקין הכל מחדש? אם אין תמיכה של ghost מה דעתכם על acrosid true image 9 - האם הוא ידע לבצע את העבודה? תודה רבה :-*

• 8 תגובות
    • 793 צפיות
  19. שלום! אני מתכנן לרכוש את הכונן הבא: http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=17456&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap מספר שאלות: 1) האם מישהו התנסה בכונן הנ"ל או בכונן אחר מסדרת Elements? 2) האם בתוך מעטפת הכונן הנ"ל מסתתר כונן 3.5 המוכר שניתן לחברו באמצעות SATA? 3) הבנתי שסדרה אחרת של WD הנה מוצפנת חומרתית, כך שאם ממשק הUSB מתקלקל, לא ניתן לגשת לכונן ישירות ע"י פתיחת המארז. האם כך גם לגבי הסדרה הזו? תודה רבה!!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by TNT,

היה לי ארד דיסק של IBM - 45GB, הוא התקלקל לי מרוב בתים פגומים-המחשב כבר לא זיהה אותו יותר. סידרה של דיסקים אלה הפסיקו ליצר עוד ממש כשהיו חדשים, והיו שמועות או שאלה אפילו לא שמועות שפס היצור היה פגום. שלחתי את דיסק זה ל- IBM בחו"ל, אתמול קיבלית אחר-חדש, אבל אותה סידרה ואותו גודל. אז יש לי מספר שאלות- איך אני יכול לדעת מתי יוצר? מה אומר התאריך שמופיע על המדבקה של IBM שעל הארד דסיק - OCT -02? יש לי אחריות על הארד דיסק הזה,החדש,שלוש שנים מהתאריך שקניתי את זה שיתקלקל או מהתאריך שקיבלתי את החדש? כי אם OCT-02 זה תאריך ההחריות אז זה כאילו שזה מתחיל מהתאריך הזה לא? אם אני יחבר את הארד דיסק שקיבלתי כמשני יש פחות סיכוי שהוא יתקלקל ויפתח בתים פגומים? ומה בקשר לאיוורור הוא גם נ…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by composite,

שלום לכולם לא מזמן רכשתי את ה- SSD הנ"ל, בנפח של 256 ג'יגה. 1) תוך כדי תהליך ההתקנה, כשניסיתי להבריג את הכונן למגירה שלו כדי שיכנס לכלוב רגיל, שברתי חלקית את בית ההברגה של אחד הברגים. חצי מבית ההברגה הכסוף נפל, כך שה- PCB חשוף מעט. אם תדמיינו את בית ההברגה כגליל חלול, אז בעצם "חצי" ממעטפת מהגליל נפל, והחצי השני נשאר כמו שהוא. רציתי לשאול - עד כמה זה קריטי? האם כדאי לשלם עבור תיקון הכונן בשל כך או לממש אחריות, אם אפשר? ראו תמונה מס' 1. החלק הירקרק זה ה- PCB. 2) למרות שהשיפור בתגובתיות המערכת בהחלט מורגש, זו לא ה- "מהפכה" שציפיתי לה בעקבות הררי המילים שנשפכו על כונני SSD כאן בפורום. זה מעורר את חשדי, ולכן צירפתי תמונה של AS SSD כדי שתוכלו לומר לי אם אני אכן מקבל את מה…

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by vladk,

יש לי לוח epox 8k5a2 (פלוס), שלושה דיסקים (שניים 7200 והשלישי 5400), ו DVD. בביוס ההגדרות הם ATA100 לשני דיסקים של 7200 (על כבל 80 גידים), ו ATA33 לדיסק השלישי ול DVD (הם על אותו הכבל). יש לי שני חיבורים פנויים על הלוח (של ה RAID אבל הם יכולים לעשות IDE רגיל) - האם כדאי לחבר את הדיסק השלישי לכאן ולא יחד עם ה DVD? איך אני יכול לדעת בוודאות שהדיסקים פועלים ב ATA100? (ה IDETOOL של EPOX בחלונות מראה UDMA Mode 4 ATA66...) ועוד עניין: הדיסקים וה DVD רשומים ב windows xp כ SCSI למרות שהם לא (לדעתי כך הגדירו אותם הדרייברים של הלוח) - האם ככה זה אמור להיות או שצריך לשנות משהו?

• 5 תגובות
    • 872 צפיות
  23. קודם כל מצטער על הבורות, מעולם לא השתמשתי בדיסק בחיצוני. 1) יש לי מחשב ישן עם חיבור USB2.0. האם הארדיסק בחיבור שכזה יאפשר לי להריץ ממנו קבצי סרטים ללא שום דיליי ובעיות? זאת אומרת, האם מהירות העברת הנתונים(בפועל) מספיק מהירה כדי לאפשר למחשב לנגן את הסרט באופן חלק? אני לא מדבר על סרטים באיכות מפלצתית, אלא איכות סטנדרטית פחות או יותר, של 8 מגה לכל דקה.(סרט של שעה וחצי יהיה 720 מגה, לשם המחשה). 2) האם ניתן להניח את הדיסקים על הרצפה, או שהם אמורים לשבת על משטח "רך" יותר, כמו שולחן מחשב? אני רוצה להניח אותו על הרצפה, כדי להימנע מהוויברציות. 3) אשמח לקבל המלצה להארדיסק חיצוני 500 ג'יגה USB2.0. לא אכפת לי אם הוא מצריך חיבור נוסף לחשמל או לא, העיקר שהמנוע שלו יהיה שקט כמה שיותר וש…

• 9 תגובות
    • 837 צפיות
  24. Started by et_gershon,

אוקיי עכשיו התסכלתי על כונן התקליטורים שלי ושמתי לב לכמה דברים שאני לא יודע מה הם אוקיי: 1.יש לי בכונן מין חיבור לאוזניות. למה הוא?? 2.יש לי קרוב לחיבור אוזניות מין כזה דבר שמזיזם לצדדים כזה נראה כמו גלגל כזה ששכוב לרוחב ממש קטן שמעליו יש מין משהו כמו גרף כזה ויש קוביי קטנה וליידה יותר גדולה וליידה יותר (יש את זה לכל הכוננים שראיתי,טוב כמעט) 3.יש שתי כפתורים שם אחד לפתיחת הכונן והשני?? חח מצטער על הבורות פשוט התעניינתי מקווה לתשובה בהקדם!.!

• 5 תגובות
    • 603 צפיות
  25. Started by yakir8,

שלום 1.רציתי לדעת מה היא המהירות הגבה ביות של צורב DVD היום? 2.כמה זמן לקח לו במהירות הזות ליצרוב דיסק של 700MB? 3.האם אני יכול לצרוב גם בדיסקים רגילים או חיבים עם דיסק למיוחד לצורב DVD 4.כמה זמן לוקח לצרוב דסק של DVD\ תודה לכול העונים

• 1 תגובה
    • 665 צפיות

דיונים חדשים בפורומים