אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
על איזה דיסקים לצריגה אתם ממליצים בשביל סרטי DVD? אני מתכוון גם לדיסקים DVD וגם רגילים.
-
- 1 תגובה
- 534 צפיות
-
-
חשבתי על הכונן הזה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=29&products_id=2771 איך הוא? צורב DVD יעבוד מהר גם בתור כונן רגיל (יאני להתקנת משחקים וכו)? ואיזה צורבים זולים טובים יש?
-
- 1 תגובה
- 577 צפיות
-
-
ישנן שני דגמים של WD שאני ממש לא מבין את ההבדל ביניהם: 1) WD2500KS Western Digital 2) WD2500YD Western Digital במפרט לא ראיתי שום שוני (אותם הרד דיסקים) אבל השוני הוא במחירים מי מהם יותר עדיף, לשניהם יש sata2 16mb 250GB 7200RPM מה עוד יכול להיות שונה?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
ניסיתי להתקין לינוקס... אבל זה לא כל כך הצליח משום מה.... אבל הבעיה שנהייתה לי קצת בעיה עם המחיצות של כונן D במקום המחיצה של כונן D בקיבולת של 54GB קיבלתי את כונן D כ 48GB ועוד שתי מחיצות... אחת של 480 מגה ועוד אחת של 6GB אני רוצה להחזיר את סדר המחיצות למצב הקודם כך שמחיצת D תחזור להיות 54GB בלי המחיצות הקטנות האלה... איך אני עושה את זה? **מצורפת תמונה להמחשה** תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 474 צפיות
-
-
האם אפשר ליצור RAID 0+1, כלומר stripping+mirroring בעזרת תוכנה ב - XP SP2? ראיתי מאמר על RAID5 אבל שם נחוצים לדעתי יותר משני כוננים. ברצוני ליצור את ה - RAID על 2 כוננים (IDE) שאהפוך אותם לדינמיים. מערכת ההפעלה תשב על כונן בייסיק (SATA) מחוץ ל - RAID. ושאלה אחרונה - האם לשים את הדיסקים על אותו channel ב - IDE?
-
- 9 תגובות
- 742 צפיות
-
-
זה המחשב: Core2 Duo E6400 Asus P5B G.SKill 1GB x 2 800Mhz (ZX series) ATI X1800XT 512Mb WD 160GB SATA-II Sunbeam Transformer Black ENERMAX Liberty 400W אני צריך איזה דיסקט כדי שאפשר יהיה להתקין וינדוס? הבנתי שצריך איזה דיסקט.. בשביל שהדיסק קשיח יזוהה...
-
- 6 תגובות
- 866 צפיות
-
-
האפשרויות: hitachi samsung WD seagate maxtor רעש לא ממש מטריד אותי (אבל שלא יהיה כמו משאית) חשוב לי ביצועים נטו. הלוח שלי לא תומך בסאטא2. (אבל נראה לי שאפשר לחבר כונן סאטא2) כל הכוננים אני קונה במחירים דומים- המחיר לא פקטור (האם שווה להוסיף 100 ש"ח בערך בשביל כונן 250 גיג עם 16 מ"ב זיכרון?! מבחינת הנפח זה חסר משמעות בשבילי)
-
- 5 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לעשות את הרכישה הזאת. הבעיה שלי היא שאני לא כל כך מבין בצורבים. אז השאלה שלי היא לפי אילו פרמטרים בוחרים צורב טוב. התקציב שלי הוא 300 שקל, ואני אםילו לא יודע על מה הכסף שלי הולך. אז אם מישהוא יוכל להמליץ לי על צורב משתלם מבחינה כלכלית, ויסביר לי גם למה הוא כזה טוב ועל מה אני מוציא את הכסף שלי אני אודה לו מאד!.
-
- 2 תגובות
- 620 צפיות
-
-
יש לי בעיה בסידירום.. לא הייתי בבית יומיים וחזרתי והוא משתגע הוא ניפתח וניסגר כמו משוגע.. אני עוד שנייה קופץ מהחלון.. זה לא וירוס וכלום... מה אתם מציעים לעשות?? לנתק אותו לחבר מחדש? משו?
-
- 1 תגובה
- 564 צפיות
-
-
שלום לכולם. קניתי היום צורב LG H10 לפי המלצות וחבילת דיסקים של VERBATIM DVD+R מהירות X16. אני התחלתי בצריבה של סידרת טלוזיה מסויימת במהירות מסויימת ונתן לי שגיאה שהצריבה נכשלה בגלל שהוא לא הצליח לקרוא אז נדפק דיסק אחד (לא?) פעם שנייה צרבתי כמה סרטים אחרים במהירות 12 וסבבה עובד הכל טוב פעם שלישית צרבתי את אותו מידע כמו בהתחלה על 12 וסימנתי ב V שיעשה סימולציה והוא לא עשה את הסימולציה וגם נדפק. חשבתי על אפשרות במקום לנסות הכל ב LIVE שיצור לעצמו מין קובץ IMAGE ואז יצרוב אותו כשהוא טוב. איך עושים את זה? יש אפשרות כזו בנרו? כי אני יודע שאם רוצים להעתיק דיסק כשיש לך כונן אחד, אז הוא יוצר IMAGE לעצמו ואז צורבים. טוב חברים מקווה שתעזרו לי לא בא לי להרוס עוד דיסקים, הם יקרים
-
- 5 תגובות
- 575 צפיות
-
-
ההפרש ביניהם הוא בערך 100 שקל ברוב החנויות... (אם תוכלו להמליץ לי על דגמים טובים אני אשמח) אמרו לי שאם אני אוסיף 160 ג'יגה (כבר יש לי 160 ג'יגה במחשב כרגע) אני אוכל ליצור מערך RAID, האם אפשר לקבל הסבר מה זה ובמה זה תורם לביצועים? תודה לעוזרים מראש
-
- 1 תגובה
- 697 צפיות
-
-
משום מה שכחתי ואני לא זוכר איך עושים את זה??? אני זוכר שזה נמצא בניהול מחשב> ניהול דיסקים>? ושמה שחכתי מה עושים!?
-
- 4 תגובות
- 721 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה הבעיה היא כפולה ומתייחסת לשני HD אחרים. קודם כל נתחיל בראשון בזמן האחרון אני לא מבין למה שמוכרים מחשב חדש עם HD SATA לא מספקים דיסקט או משהו דומה להתקנה שלו? הבנאדם צריך להיתקע ולחפש מחשב תקין כדי להוציא דרייבר בשביל שהוא יוכל להתקין מערכת הפעלה? נשמע לי הזוי. בכל מקרה הלוח המדובר הוא P5RD1-VM של ASUS כמובן. באתר של החברה תחת הנתונים של הלוח עליו לא מצאתי דרייבר להתקנה של ה-HD בכל מקרה מאותו מקום שקנו את המחשב אמרו שיש בדיסק ההתקנה של הלוח קובץ שקוראים לו MAKEDISK הוא אמור להיפתח לתוך דיסקט וליצור קובץ התקנה שיפתור את הבעיה עכשיו השאלה שלי היא האם יש דרך להשיג את הדרייבר הזה ללא הדיסק שמסופק עם הלוח כי כרגע הדיסק לא אצלי. ולבעיה השניה היא נוגעת למחשב שלי …
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום לכם קניתי HD חדש 200 גיגה של WD שהוא SATA2. הלוח שלי תומך ב SATA1 בלבד, אז ג'ימפרתי אותו כדי שיעבוד כ SATA1. עכשיו יש לי HD ישן של 40 גיגה שכעת מותקן בו XP. ואני רוצה שהHD החדש יהיה כאחסון בלבד. אז שמתי את ה HD הישן (IDE) כמאסטר (ג'מפר) ואת ה SATA דרך הביוס על PRIMERY SLAVE. הכוננים לא עובדים ביחד, אין לי מושג למה, זה או שהישן עובד לבד או שהחדש, ניסיתי את כל האפש' הורדתי ג'מפרים ניסיתי עוד כמה אפשרויות לעשות את ה SATA דרך הביוס. אין לי מושג למה זה. מישהו יכול לעזור לי? תודה רבה. ההHD הישן הוא גם כן של WD. תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 589 צפיות
-
-
שלום אחרי שיטוט בפורום קיבלתי תשובות חלקיות אז בכל זאת אני שואל יש לי שני דיסקים קשיחים במחשב אחד -רפטור של WD 36 גיגה שני 200 גיגה של WD - SATA I 8MB על הרפטור יושבת מערכת ההפעלה והשני משמש לאחסון שאלתי היא כזו אני רוצה להחליף את ה -200 ב320 של סיגייט עם 16 מגה זיכרון וחיבור SATAII. האם זה כדאי וכמה זה ישפר את הביצועים של המחשב. חשוב לציין שאני עובד בעריכת וידאו.לכן הדילמה. הבנתי שלסיגייט יש 5 שנים אחריות ואת ה NCQ מה שאין ל WD. תודה רבה על העצות\תשובות. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=193879.0 אשמח לקבל הבהרה למה SATA II אינו 3GB לפי מה שאני יודע ככה זה הולך UDMA 66 UDMA II 100 UDMA MAXTOR 133 SATA I 150 SATA II 300 אז אם אני רוצה את התקן האחרון הכי מה…
-
- 4 תגובות
- 721 צפיות
-
-
ל-LG יש ביטסטינג ל + וגם LIGHTSCRIBE ה-PIONEER צורב באיכויות גבוהות מאוד ועושה RIPים מעולים (יש לו LABELFLASH? לא הצלחתי להבין מהאתר שלהם אם כן או לא) האם ישנם עוד הבדלים בין שני הכוננים?
-
- 5 תגובות
- 812 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן, איך אני יודע שהוא תומך בדיסק קשיח חדש SATA2? (אני לא יכול לדעת מה הלוח אם שלי...המחשב מת)
-
- 3 תגובות
- 551 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם. בפורום אמצעי אחסון די מת ומהבוקר לא קיבלתי לא רק תשובה, אלא אף לא צפייה אחת . . . מדהים יחסית למה שקורה כאן :-) נקווה לטוב ============================ יש לי כמה שאלות מהותיות בהיררכיה של חשיבות: 1) האם את הדיסקים הקשיחים החיצוניים (סדרת ה WD MY BOOK לא משנה איזו ESSENTIAL PREMIUM אן PRO) או בכלל כל כונן שכזה מחברה אחרת - מגבילה בעצם כבר מלתחילה המהירות העברת נתונים של הדיסק הקשיח עצמו, עוד לפני שאנחנו מדברים על סוג החיבור למחשב(USB2 או FIREWIRE או FIREWIRE 800 או חיבור רשת RJ 45)? זאת אומרת שאין לי טעם להשקיע בחיבור מסוג מהיר מהארבעה הנ"ל, כי גם ככה ה HD לא מעביר בערך מעל 90 מגה לשנייה. מה אם כן המהירות של כוננים אלה? אני מדבר לדוגמה על הכונן שאמור להי…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי הרד דיסק של מקסטור 5400RPM 40 ג'יגה ATA אין לי כסף להרד דיסק חדש ואני קונה מחשב עם מעבד E6300 זכרונות 2 ג'יגה 800MHZ משחק משחקים וכל מיני דברים בלה בלה בלה בלה השאלה אם חוץ ממקום, הוא יאט את המערכת בדברים מסויימים שזה יהיה משהו משמעותי?
-
- 13 תגובות
- 921 צפיות
-
-
כרגע ערכתי מספר שינויים בדיסק הקשיח החדש שלי - היו לי 2 מחיצות, אחת בשם G של 26GB ואחת בשם D של 50GB, החלטתי לקחת 18GB מ-G ולהעביר אותם ל-D, כך שב-G יהיה 8GB וב-D יהיה 68GB. עם זאת, קבעתי ש-G יהיה Primary ו-D יהיה Logical (זה היה הפוך) והגדרתי את G כ-Active. כל זה עם התוכנה PartiotinMagic 8. נראה כי כל התהליך עבר בהצחלה (העברה של 18GB ל-D), אבל אחרי שהגדרתי Primary, Logical, Active - אני לא רואה את מחיצה D ב-Windows. האם ישנה דרך לתקן זאת? חשוב לציין שאני מעדיף לא לפרמט מחיצה זו, נמצאים בה קבצים חשובים. :'(
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
ב ksp הם עולים פרוטות. http://ksp.co.il/rmain.php?uin=3005 גם אלו היקרים יותר שמה http://ksp.co.il/rmain.php?uin=865 Fortis DVD-R 4.7Gb x8 עולים מעט יחסית מישהו השתמש בהם?
-
- 3 תגובות
- 598 צפיות
-
-
אני אקצר, יש לי הרבה בעיות עם התקנת מערכת הפעלה על כונן קשיח בחיבור SATA - אני יודע איך מתקינים על כונן מסוג זה, אבל זאת לא הבעיה ולכן לא נכנס לזה עכשיו. קצת חיטטתי בתוכנה PartitionMagic וכשרציתי לשנות את גודל המחיצה שעליה תכננתי להתקין את מערכת ההפעלה, ראיתי שכתוב "This partition crosses the 1024 cylinder boundary and may not be bootable", כרגע המחיצה בגודל של כ-26GB וה-"1024 cylinder boundary" מסומן ב-8GB בערך. האם כדי להתקין את מערכת ההפעלה על המחיצה הנ"ל, עלי לשנות את גודלה ל-8GB ומטה?
-
- 0 תגובות
- 560 צפיות
-
-
מאמר מתורגם שנלקח מ - Chief Magazine לאחרונה ה - Perpendicular recording הוא הכוכב העולה בעולם הדיסקים. קצת הסברים, מתוך מאמר של יאן מטיס בקומפיוטר-וורלד, להלן. הצריבה הניצבת מסוגלת להגדיל את קיבולתם של מצעים מגנטיים עד פי 10. כלומר, מיקרו-דיסקים בהם השתמשו לאחסון 3,000 שירים יכולים לספק מקום לכ-30,000. במונחים טכניים יותר, יהיה אפשר לאחסן כ-230GB לאינץ' מרובע, או עד 20GB במיקרו-דיסק של 1 אינץ'. זהו סוג ההתקדמות על פי חוק מור שיצרני דיסקים פחדו שלא יהיה בר ביצוע. מאז הופעת הדיסקים הקשיחים ב-1956 (עם ה-RAMAC של IBM) ועד היום, קיבולת הדיסקים גדלה בחזקות. הקיבולות כמעט הוכפלו מדי שנה למשך העשור הראשון אחרי RAMAC, והאיטו את קצב הגדילה למשך כ-20 שנה. הקצב הואץ חזרה בשנות …
-
- 3 תגובות
- 967 צפיות
-
-
ביישום מסחרי הצפוי לצאת לשוק לקראת סוף שנה זו, מדברים על קיבולת אחסון של 515 גיגה בייט לאינץ' מרובע. להזכירכם ב כתיבה אנכית מדברים על הגעה בעתיד ל 300 גיגה בייט לאינץ' http://www.chief.co.il/magazine/2006/32/index.htm#%D7%94%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99 אבל, לא לרוץ לחנויות זה פתרון יקר מידי (בינתיים) לשוק הביתי
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-