עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by iMeash,

אני מעוניין לקנות כונן חיצוני שישמש אותי לגיבוי של תמונות ועוד כל מיני דברים שיהיה באסה לאבד אם הכונן במחשב יקרוס ביום בהיר. אין לי הרבה חומר ככה ש 1-2 TB אמורים לעשות את העבודה. ההתלבטות שלי היא האם לקנות SSD או HDD. אני הולך להעביר לכונן קבצים פעם באף פעם ורוב הזמן הוא ישב במגירה. מהירות העברה היא לא פקטור בעיני אז זה מחוץ למשוואה. אילו עוד יתרונות יש ל SSD על HDD? כמובן שאני פוזל לכיוון ה- HDD, מבחינת מחיר, בכ-200 שקל אפשר לסגור סיפור ראיתי את זה: https://ksp.co.il/web/item/13206 יש לי בדיוק כזה שקניתי לפני עשור בערך והוא עובד עד היום, מה שכן הנפח אחסון שלו קטן ולא הייתי רוצה להסתמך על משהו שכבר בן 10. אם יש המלצ…

2. אני מעוניין לקנות הארדיסק חיצוני בנפח 3TB, כאשר האמינות היא הפאקטור המרכזי. המהירות לא מעניינת אותי, מבחינתי שיהיה usb2. מה שנפוץ בחנויות היום זה WD MY BOOK ו MY CLOUD, אבל ראיתי הרבה מאד ביקורות גרועות עליהם: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136749 גם הביקורות על seagate expansion מאד לא מחמיאות: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822178117 כמובן שאני לא יודע עד כמה הביקורות האלו "אמינות", אבל זה לא נראה טוב. מה שכן, עושה רושם שהביקורות על דמי הDESKTOP ELEMENTS הרבה יותר טובות, אבל זה בקושי נמצא בחנויות בארץ משום מה. מה עמדתכם? שוב פעם, מה שחשוב לי זה האמינות. עוד עניין: ראיתי שלWD יש דיסקים שמיוצרים בתאילנד, ודגמים זהים שמיוצר…

• 24 תגובות
    • 3.7k צפיות
  3. Started by R3gM4n,

שלום, ברצוני לקנות כונן SSD פנימי. ברשותי 650 ש"ח, עם חריגה אפשרית ל-670 ש"ח. אשמח לקבל המלצות מכם בנוגע לכונן המומלץ לקנות בתקציב זה. תודה.

• 13 תגובות
    • 3.3k צפיות
  4. Started by zaroor,

באיזה דרך כדאי לחלק את ההרדיסק למחיצה נוספת , זה חדש של מחשב נייד שהותקן בו כבר וינדוס 7 פרמיום ,האם יש אפשרות כזאת דרך הוינדוס באיתחול או צריך להעזר בתוכנה חיצונית והאם היא תתמוך ב וינדוס 7

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  5. מה דעתכם על הכונן הבא?? ?200GB (8MB) SATA DiamondMax 10? MAXTOR ומי מהחברות הבאות הכי מומלצת בנפחים של 200 GB . MAXTOR\WESTERN DIGITAL\Samsung הפרמטר הכי חשוב לי הוא אמינות.

• 8 תגובות
    • 877 צפיות
  6. ראיתי את ה128GB M4 SATA3 ב890 שקל, וזה עשה לי חשק להשלים את המפרט ולהרוג את צוואר הבקבוק של האיחסון השאלה שלי כזאת: הלוח שיש לי כרגע הוא מבוסס P67 B3, ואני מתכוון לשים את כל מע' הפעלה בSSD. יהיה איזשהו יתרון למערכת עם לוח Z68 כשהWIN מותקן כולו על הSSD? אחרי עידכוני ביוס לSSD הנ"ל, ושימוש שוטף ממושך(חודש, חודשיים) מישהו בעלי הSSD פה יכול להעיד על האטה כלשהי באופן כזה שהיה שוקל לקנות את הSSD פעמיים? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 934 צפיות
  7. Started by shapiro.guy,

שלום, פירמטתי את המחשב לפני כמה זמן וחילקתי את שני ההארד דיסקים (שני הארד דיסקים של 500 גיגה של סיגייט) למחיצות. כל פעם שרציתי להעתיק קבצים אל אחת מהמחיצות הופיעה הודעה שצריך לעשות פירמוט, ולכן עשיתי פירמוט רק לשתי מחיצות בהארד דיסק אחד. בשני לא היה לי צורך בינתיים. הכונן השני נשאר לא מפורמט במשך כמה זמן, עד שפתאום הוא נעלם. הוא לא מופיע ב"מחשב שלי" או בניהול מחיצות. בנוסף, הורדתי תוכנה לניהול מחיצות וגם היא לא זיהתה אותו. גם בביוס מופיע רק אחד, ושיחקתי קצת עם הכבלים של ההארד דיסקים במארז והכל בסדר. מה לעשות? ??? תודה, גיא

• 2 תגובות
    • 898 צפיות
  8. היי, סוף סוף המחשב בסדר עכשיו .. חיברתי הכל והכל עובד... יש לי שתי שאלות: 1. מקודם, ה-Samsung HD103SJ שלי היה מחובר לSATA 3 (ככה זה צריך להיות) , העברתי אותו לחיבור SATA 2 ... כי מישהו אמר לי פה שאני בקושי יראה הבדל בביצועים, אם בכלל. זה בסדר ? 2. כמו שידוע לכם (למי שקורא את הבעיות שלי בפורום חח) אין לי כרגע מחיצה ב"מחשב שלי" ל-Samsung EVO 840 .. אני רוצה לפרמט את ה-Crucial M4 ולהתקין את הוינדוס על הסמסונג .. שנכנסתי להתקנה של הוינדוס כן ראיתי את הסמסונג שם, זאת אומרת שאני יכול שם לעשות לו מחיצה חדשה, ולהתקין עליו את הוינדוס והכל יהיה בסדר.. השאלה היא כזאת, האם להתקין עליו את הוינדוס ואז לעשות את עדכון הקושחה שכולם מדברים עליו שפותר את בעיית האיטיות הידועה שלו, או…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. שלום לכולם. ברשותי צורב הDVD הבא: NEC ND-3550, שאיתו אני נתקל בבעייה חמורה. כאשר אני מכניס מדית DVD שיש עליה מידע, צורב הDVD מזהה אותה כמדית DVD ריקה. בעייה זו קורה גם כאשר אני מכניס מדית DVD שהחומר נצרב עליה באותו צורב. חשבתי על אפשרות לבצע עדכון קושחה, אך אין לי מושג איזה עדכון קושחה להוריד.. עזרה? אגב- עד היום לא ניסינו להכניס מדית DVD , ככה שאינני יודע אם זה פעל לפני או לא. בתודה, אודי.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by yotamavi,

היי, לא ידעתי באיזה פורום לפרסם אז פרסמתי כאן. רציתי לשאול מה אני צריך כדי לנגן דיסק בלו-ריי על המחשב כדי שייתנגן באיכות הכי טובה? המחשב שלי מחובר בHDMI לLCD 32' .. האם יש צורך בכונן דיסקים שתומך בבלו-ריי /תוכנה מסויימת/מקודדים מיוחדים? או שבכלל חייב DVD תומך בלו ריי תודה רבה

• 14 תגובות
    • 3.1k צפיות
  11. שלום לכולם, לפני כשלוש שנים בדיוק קניתי מחשב שלם בחנות. לפני כחודשיים כאשר נשארו חודשיים רק לאחריות על המחשב נדפק לי הדיסק הקשיח. כאשר ניגשתי לחנות גיליתי שהיא פשטה את הרגל לכן פניתי אל היבואן CRG שהחליף לי את הדיסק הקשיח בדיסק חדש. השאלה שלי היא האם יש לי אחריות של 3 שנים על הדיסק הקשיח החדש מהיבואן? או שברגע שעברו 3 שנים מקניית המחשב (ועברו היום) אז נגמרה כל האחריות על המחשב? תודה לעונים!

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by EGarchmorph,

שלום לכולם! לאחרונה נתקלתי בכמה בעיות של מקום איחסון מוגבל על המחשב שלי, אז החלטתי להתפנק בטרה בייט... בשביל זה אני מחפש שני הארדיסקים של 500GB כל אחד כדי לחבר אותם יחד ב RAID 0... מה שאני צריך ממכם, אם תעשו מצווה ותקדישו לי דקה מזמנכם, זו המלצה על ההארד דיסק הכי טוב שאני אוכל לשים את הידיים שלי עליו במחיר סביר (עד 700 שקל ליחידה) בעיקרון התלבטתי בין http://tms.co.il/product/3843 לבין http://tms.co.il/product/4982 מה יתן לי ביצועים יותר טובים בעיקרון? זה שמיועד לרייד, או זה עם ה 32MB? ומה ההבדל בעצם בין ההוא שמיועד לרייד לבין http://tms.co.il/product/3400 שב 150 שקל יותר זול ממנו? זה באמת משמעותי? אלה כוננים שבחרתי ממש בשניה משליפה מהשרוול בלי הרבה מחשבה, אני לא מקובע עלי…

• 1 תגובה
    • 736 צפיות
  13. Started by SLI/CF,

מהי הדרך\התוכנה הטובה ביותר להמרה מדיסק דינאמי לבסיסי? ישנה עדיפות כמובן לביצוע הפעולה ללא איבוד מידע. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 4.5k צפיות
  14. Started by iyehuda,

עד היום סילבר ליין היו RITEK ואלה הם של חברת INFOMEDIA מישהו שמע עליהם האם הם טובים יש לי NEC 3500 ולא הצלחתי לצרוב עליהם ב X8 רק בX4 הצריבה נראת בסדר אבל זה נראה לי זיוף

• 4 תגובות
    • 804 צפיות
  15. Started by vourt,

היי, אחרי שימוש של שנים בראיד 0 עם 2 קשיחים ולא מעט נפילות חושב לעבור לכוננים מהירים יותר כמו מהירות 10,000 או כונני SSD. אשמח לכל המלצה או טיפ בנושא זה. תודה!

• 8 תגובות
    • 947 צפיות
  16. Started by zoman,

בדיסקים הקשיחים של SATA יש שני אפשרויות לחיבור חשמל ,החיבור הרגיל (לבן עם ארבעה פינים בתוכו) וכן חיבור SATA שנמצא ליד כבל חיבור הנתונים של הדיסק הקשיח ,השאלה על איזו אפשרות עדיף ללכת ומה ההבדלים בין שני האפשריות :s05:

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. שלום אחרי חיפושים כל יום העצמאות , וקריאה על הדיסקים מסוג SSD מצאתי משהו במחיר מעולה ובגודל נורמלי בחיבור SATA3 (המהיר) את ה SSD מהסוג הזה A-DATA SSD S510 120GB Sata3 510/550 85000 IOPS במחיר 635 ש"ח. היום קפצתי ל RSM בתל אביב , ישב שם בחור נחמד מאוד בשם "ליאור" הסברתי לו מה אני צריך , והוא אמר שהבחירה היא בחירה טובה ביחס למחיר הם התקינו לי את הכונן "(אני אקרא לו טיל בליסטי) , ניקו לי את המחשב שצבר אבק במשך החודשים שלא ניקיתי אותו. סידרו לי את הכבלים באזיקונים (בחינם). הגעתי הבית התקנתי ונדוס 7 והמחשב התחיל לטוס , ממש לטוס , אני שואל את עצמי , איך עבדתי עם המחשב ללא כונן מסוג SSD אני ממש מרוצה . רציתי לשאול איזה המלצות יש לכם , על מנת שהוא לא התמלא לי במהירות , זה בסך…

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. יש לי את הצורב הנ"ל, כאשר אני מנסה לצרוב דיסק DVD-R או כל פורמט DVD אחר, הוא נותן לי לצרוב את הדיסק במהירות של X2 בלבד (אין לי יותר). ניסיתי לצורב עם NERO 6 וגם עם ROXIO CREATOR אך בשניהם המהירות המקס' היא X 2. ניסיתי לעדכן קשוחה, אך אין קשוחה חדשה יותר מהנוכחית . יש פתרון ? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 791 צפיות
  19. לא מצליחה למחוק את תיקיית הגיבוי של הכונן ע"י DELETE , היא בעלת נפח גדול מדי.. האם ישנה עוד דרך?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Samsung Spinpoint T HD400LJ Western Digital SE16 WD5000KS כשהשני עדיף ב-SEEK והראשון עדיף מעט ב-IDLE http://www.silentpcreview.com/article29-page2.html

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  21. נדמה לי שהכונן שלי מתחיל להראות סימנים של הגיל שלו, מתקין משחקים לאט, מעתיק לאט ולא בעקביות... (לדוגמא מעתיק מהכונן לדיסק הקשיח ב 5-7MB בלבד) אגב יש תוכנה לבדיקת התקינות של המהירויות? זה LG דגם GSA-H62N. אני לא מכיר את הצורבים החדשים ולא יודע מהן מהירויות כתיבה וצריבה סבירות לצורבים של כיום, אבל צורב עם מהירויות כמו של הצורב הישן שלי בהחלט יספיקו. הוא מלפני 4 שנים כמעט. אני מחפש צורב DVD ו DVD DL מחברה אמינה עם מהירויות קריאה וכתיבה סבירות לצורבים כיום, ב כ 200 שח. תודה

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. יש לי שני דיסקים קשיחים שאני מעוניין לדעת האם יש להם Buffer של 2MB או 8MB. 1. Maxtor DiamondMax Plus 8 40GB ATA/133 2. Western Digital WD Caviar WD800JB 80GB

• 4 תגובות
    • 794 צפיות
  23. Started by tigery,

אוקי כמה אנשים אמרו לי שלפקסטור יש אחלה צורבים אז חשבתי באמת אולי לקנות המחרים שלהם בשמשים של זה 480 מהדעתכם. צורב PLEXTOR DVD WRITER DUAL LAYER PX-750A BLACK+WHITE BEZEL 1Y Write & Read speed : Write : DVD+R : 16x DVD+R DL : 8x DVD-R : 16x DVD-R DL : 4x (6 & 8x -R by Firmware Upgrade) DVD+RW : 8x DVD-RW : 6x DVD-RAM : 5x CD-R : 48x CD-RW : 24x Read : DVD-ROM : 16x CD-ROM : 48x Technical Specifications : Interface : IDE/ATAPI Data buffer : 2 MB Access Time : <130ms (CD); <140ms (DVD) MTBF : 60 000h Disc Loading Tray (50.000 times) Bezel replaceable : Yes, black bezel included in retail version Digital Audio : Yes, S/P DIF output Dimensions : 146 x 42,5 x 170…

• 0 תגובות
    • 606 צפיות
  24. Started by bigdady,

מה עדיף צורב של teac או של liteon ? אקבל בחום המלצות על צורבים אחרים במחרים זולים. אשמח גם אם תוסיפו ביקורת על החברה aopen והצורב שלה. והאם כדאי לקנות צורב וdvd ביחד כלומר combo . אם כן אז איזו חברה?

• 3 תגובות
    • 666 צפיות
  25. Started by card,

שלום יש לי כרגע HD רגיל מכני, והחלטתי שהגיע הזמן לעבור ל-SSD. המחיר נהיה סביר, והגדלים הגיעו לגודל שאני צריך. יש רק עניין אחד. אני עובד עם WindowsXP ו-Office2003. גם ב-HD החדש - ה-SSD, אני רוצה להתקין בדיוק את אותו דבר(התקנה מחדש) - WindowsXP ו-Office2003. האם זה יהיה בסדר? אני שואל את זה, כי אני זוכר שלפני כמה זמן, קראתי באיזה אתר, שלגרסאות אופיס קודמות(כגון 2003) יש בעיה עם אקטיבציה כשההארדדיסק הוא SSD.. משהו שקשור ל-Serial Number שלו, או משהו כזה. האם מישהו יכול להגיד לי אם זה יהיה בסדר? או שהגרסאות Windows ו-Office שאני אוהב, לא יעבדו טוב עם SSD, בגלל נושא האקטיבציה שלא תצליח כשיש SSD? תודה רבה card

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.