עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום חבר'ה, אני מחפש ארד-דיסק של 3TB (אפשר להתפשר על 2 אם יש הבדל מהותי במבנה) הדגש הכי חשוב לי הוא אמינות מאחר והוא הולך להכיל המון מידע חשוב (כמובן שיהיו גיבויים פה ושם). לפי ההמלצה בסטיקי ST3000DM001 נראה לא רע אך יש לי ניסיון רע בעבר איתם, חשבתי על WD מאחר ויש לי ניסיון טוב איתם, כבר כמה שנים שלא נדפק לי אף ארד-דיסק שלהם. בקיצור מה הכי מומלץ? ה ST3000DM001 עדיין בטופ? נ.ב מה ההבדלים בסוגים של ה WD, לפי מה שהבנתי האיכותיים יותר הם ה RED וה BLACK? מה ההבדלים בניהם? תודה

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by ProSoldier,

שלום חבר'ה אני מתלבט אם לקנות HD חדש. יש לי HD ישן מפני שנתיים של WD. עכשיו מפני חודש וחצי קניתי מחשב והשארתי תארד דיסק. עכשיו יש לי מלא בעיות ואני חושב שהבעיות האלה נוצרות ממנו(ואני חושב שהוא מתחמם מהר ותוקע לי לעפמיים משחקים). אז חשבתי לקנות HD חדש. זה המערכת שלי: AMD A 64 Bit 3500+ DFI lan party ulntra -d RX800XL 1024RAM וספק פגז מארצות הברית שאני לא זוכר את השם שלו. ויש לי 5 עד 8 מאוררים במארז ועוד מאוורר בספק ואחד 120 מ"מ על 120XP. אני רוצה HD חדש שיהיה 80G איזה הייתם ממליצים? הארד דיסק שיפעיל משחקים טוב ולאורך זמן , הישן מתחיל להיתקע אחרי שעתיים משחק. וגם אם כדי לקנות קירור לכונן קשיח שיהיה יציב לאורך כל המשחק. תודה על העזרה.

• 8 תגובות
    • 781 צפיות
  3. Started by crovei,

לאחר ששירת אותי באופן נאמן כ-4 שנים, קרס לי ההארדיסק שהיה מיועד לגיבויים (40 ג'יגה). כרגע אני עם הארדיסק של 80 ג'יגה ועוד אחד של 30, שגם הוא עם פז"מ רציני. קיצור החלטתי שאני לא הולך לחכות שעוד הארדיסק יקרוס לי. אז אני מחפש תחליף. אני רוצה לפחות 300 ג'יגה, שיהיה שקט עד כמה שאפשר וקריר. התקציב הוא בסביבות ה-400 עם אפשרות לחריגה במקרה הצורך. חשוב לציין שכנראה שבחצי שנה-שנה הבאה אני הולך להחליף אולי את המחשב, אז אני אשמח להארדיסק שיתמוך בטכנולוגיות עתידיות למחשב הבא (כמו SATA 2 ודברים כאלה. אך עם זאת חשוב שהוא יעבוד גם על המחשב הנוכחי שלי..). ראיתי בזאפ את הכונן WD3200KS של ווסטרן דיגיטל. 320 ג'יגה ב-400 שקל בערך. הוא נחשב לכונן טוב? אם יש לכם המלצות לכוננים אחרים אני מאוד א…

• 3 תגובות
    • 648 צפיות
  4. שלום, אז כמו בכותרת אני מעוניין לקנות HDD חדש. הדרישות שלי ממנו הוא הן שיהיה הכי אמין שאפשר, ושיהיה סוס עבודה - הוא יהיה צריך לעמוד בעומסים גבוהים ביותר (כתיבה אינטנסיבית למשל), 24/7, בלי שזה יפגע באמינותו, בביצועיו ומצבו הכללי... 250ג''ב מינימום. אני משתמש ביתי לחלוטין והוא יכנס למחשבי האישי. לא עסק, שרת או משרד. ועוד שתי שאלות חשובות: 1) נגיד ובחרתי חברה מסוימת, האם כדאי ללכת על HDD שמיועד לשרתים או כזה שמיועד למשתמש ביתי? (כל חברה מחלקת את המוצרים שלה לפי היעד. אני מניח שדיסקים לשרתים אמינים יותר, חיים יותר ומסוגלים לטפל בעומסים גבוהים, לא? השאלה אם הם מתאימים לסביבה ביתית שהיא לא RAID וכו'...) 2) נמאס לי לקנות בארץ HDD ולקבל אותו בשקית אנטי-סטטית קרועה שלא יודע מה עבר…

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by shaithebest,

שלום לכולם מחפש HDD של seagate או western digital 500 גיגה חיצוני אך ורק בחיבור firewire זתומרת מחפש המלצות מה יותר טוב מקסימום להשקעה 600-650 שקל (לWD יש דברים יקרים) אשמח להמלצות

• 2 תגובות
    • 679 צפיות
  6. Started by J0n1,

אחותי סטודנטית ומחפשת HDD חיצוני לגיבוי. חשבתי להתאים לה אחד מסדרת הBOOK של WD שישב על השולחן, והיא תוכל לגבות עליו את העבודות. הנפח לא צריך להיות גדול, 120GB יספיק אני משער. הוא גם לא צריך להיות נייד, הוא ישמש רק לגיבוי. בנוסף, חשבתי לרכוש אחד עם יציאת SATA או FIREWIRE ואז לרכוש כרטיס PCI למחשב, כדי שהעברה תהיה מהירה במיוחד. יהיה נחמד אם תהיה אפשרות לחבר שני מחשבים במקביל. אשמח להצעות...

• 5 תגובות
    • 675 צפיות
  7. Started by Char,

אמינים, עם אחריות ובמחיר הכי טוב. שניהם מיועדים לאחסון וצפייה בסרטים 720P. אפשר 2X3TB במקום ה6TB אם המחיר כדאי. מכל מקום ששולח עד לבית או לסניף הדואר. יש המלצות לדיסק/ים האלה במחיר משתלם? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 657 צפיות
  8. Started by BloodyW,

500 או 640 ג'יגה, תלוי מה מהיר יותר או נותן תועלת לעלות. אגב, זה נכון שלפני שמעמיסים קבצים על כונן חדש ("חונקים"אותו), צריך לתת לו לפעול כמה זמן כשהוא ריק?

• 3 תגובות
    • 650 צפיות
  9. יש לי 3 מודולים של M.2 NVMe SSD של חצי טרה ללא שימוש, חשבתי להשתמש בהם לגיבוי/העברת נתונים. ראיתי בעלי מתאמים (https://www.aliexpress.com/item/1005005926007358.html?spm=a2g0o.productlist.main.7.7ed01790RJZVR8&algo_pvid=d92e2d76-519a-4455-86f3-356d7c416dc4&pdp_ext_f=%7B%22order%22%3A%221492%22%2C%22eval%22%3A%221%22%7D&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A) והייתי שמח לדעת אם יש מתאם כזה שיתאים לשניים (או יותר...) מודולים.

10. Started by Ashand,

מישהו יודע איפה מוכרים בארץ nas 8 bay שתומך ב-2tb ל bay אחד? בלי הרדיסקים...ושיתמוך במערכת הפעלה / קבצים של mac os x מישהו יכול לתת לי המלצות אולי? תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by ophiry,

אני מחפש SAN ביתי פשוט (וזול יחסית). יש לי דיסקים פנויים, כך שמספיק ה NAS עצמו ללא הדיסקים הפנימיים. מה שיצא לי לראות זה מוצרים החל מסביבות ה 1000 ש"ח - אני מחפש משהו יותר פשוט. הצורך העיקרי הוא גיבוי נתונים, כך שהיבט הביצועים הוא לא קריטי. יש המלצות?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. היי אני רוצה לחפש NAS שעליו ישמרו הנתונים רצוי שהיה מהיר . אני רוצה 4 תאים ושכרגע היו אני רוצה למלא שני תאים עם 8GB כל אחד. חשוב לי שלא יכיל WIFI או פרוטוקולים שאני בחיים לא מתשמש לווידאו מוזיקה ...או תוכנות גיבוי. משהו עובד עם משהו מומלץ ..... ואין הגבלת מחיר ...

13. שלום לכולם, אני רוצה לנתק את אכסון והורדה של המולטימדיה בבית שלי מהמחשב, לשם כך על ה-NAS לעשות את שלושת הדברים הבאים: 1. צריך שיהיה לו FTP קליינט כדי שאוכל להוריד אליו מדיה מהשרת שלי. 2. אפשרות להריץ סקוויז בוקס סרוור. 3. לספק מספיק רוחב פס כדי שמינימום 2 מחשבים יוכלו להריץ ממנו סרטי HD (נגביל את זה ל-MKV) אני נוטה לכיוון ה-QNAP האם יש למישהו רעיונות נוספים? או הרהורים בנושא. בבקשה ללא הצעות לבנייה לבד אין לי לא כוח ולא רצון להתעסק אם זה, תודה מראש לעונים.

14. השאלה בכותרת.. האם יש NAS במחיר סביר לדיסקים 3.5" שיש לו חיבור GIGA LAN ובאמת מאפשר העברת נתונים במהירות הזו או לפחות קרוב אליה ? כי עד היום נתקלתי רק בכאלה שהממשק שלהם GIGA LAN אבל בפועל נותנים מהירות שאפילו לא מגיעה לזו של רשת 100mbps.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by CyberBot,

עד 300-350 גג כמה שיותר נפח שאפשר להכניס בתקציב הזה אמזון/ניו egg גם אפשרי

16. שלום לכולם, יש לי כונן Seagate בנפח של 500GB שהקושחה שלו היא CC34. הכונן נדפק כנראה ממכת חשמל (אני יכול לראות סימני שריפה על הלוח האלקטרוני של הכונן). על הכונן נמצא חומר מאוד חשוב לי. חברים הציעו שאמצא כונן עם אותה קושחה ולחליף את הלוחות שלהם. אני לא כל כך בטוח לכן אני מבקש את עזרתכם או בעצות או בלעזור לי למצוא אחד כזה אפילו אם הוא משומש כי אני לא מוצא בחנויות המחשבים בשום מקום.

• 0 תגובות
    • 737 צפיות
  17. היה לי כונן WD 320G AAKS והוא התחיל להראות שגיאות בדיוק אחרי גמר 3 שנים אחריות קניתי SAMSUNS 1TB F3 1003HJ שהוא גם לפני שבוע מת לי בדיוק חצי שנה לאחר גמר 3 שנים אחריות החלטתי שזהו נמאס לי ואני לא קונה יותר כונן עם פחות מ4-5 שנים אחריות ולא משנה מה. אני גר בקריות ואני מחפש רק בחנויות פיזיות כמו KSP או IVORY שאני אוכל לגשת ולקנות על המקום. יש לי לוח אם P35 שיש לו רק ממשק SATA 2, + מעבד 4 ליבות Q6600 + זכרון 4 גיגה ראם DDR2-800. 1) אני צריך המלצה להארד דיסק פשוט של 1T/או 500 GB שיש לו לפחות 5 שנים אחריות - ראיתי בKSP ובIVORY ב375 ש"ח - Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB 2) אני צריך כונן SSD שיהיה לפחות עם 5 שנים אחריות, מה שמוזר שהדגם של סמסונג פרו 840 או 8…

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  18. אני כמה שנים משתמש בCrucial M4 128GB ואני די מאוכזב ממנו.. המהירויות שלו נמוכות בהרבה ממה שהם אמורות להיות (גם אחרי פרמוט) וכל פעם שיש הפסקת חשמל או אפילו ניתוק רגיל שלו מהספק כוח כדי לפתוח אתת המארז ולעשות שינויים בחלקים בו, הוא נכנס למצב שהBIOS לא קורא אותו, או שהוא כן קורא אותו אבל לא מוצא את המערכת הפעלה (והדרך היחידה לסדר את זה היא רק אם משאירים את המחשב דלוק למשך יותר מחצי שעה על מצב שכתוב בו שמערכת הפעלה נמצאה) בקיצור, לא אמין. אני מחפש כונן SSD בנפח 250GB עם מהירויות טובות, מחיר משתלם ובעיקר אמינות! בינתיים ראיתי המלצות עליו:Samsung MZ75E250 250GB מישהו יכול לתת עוד הצעות ? תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום, ערכתי את הדיון כי הבנתי שמה שאני מחפש זה SSD ולא גיבוי המידע שלי. אני לא יודע איזה SSD לקחת, אני מתלבט בין: Kingston SSD 120GB Sata3 SandForce 2281 V300+7MM לבין Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch אני לא ממש מבין בזה, אני הולך לכיוון החיסכון, הסמסונג זה הגבול של התקציב שלי ושמעתי שהוא מאוד מומלץ אבל אולי אני לא צריך יותר מהkingston. מה עדיף? הוא מיועד למערכת ההפעלה ועוד כמה תוכנות

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by nahem,

שלום,קניתי לפטופ עם חיבור mSATA ואני מעוניין להכניס כונן SSD 128GB. מכיוון שאקנה בארה"ב, חיפשתי באמזון ויש המון סוגים וחברות שונות, לכן אשמח להמלצה.מחיר: 120$ פלוס-מינוס.לפני זמן מה המליצו לי בפורום על:http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA24G1E36419תודה על העזרה.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Charybdis,

אז אחרי יותר מדי שנים עם 0.5T בודד למערכת ולאחסון, נמאס לי. אני מחפש פתרון כולל שיחייה לי את המחשב קצת. המפרט על רגל אחת: amd athlon x4 640 Gigabyte GA-770T-UD3 rev 1.1 4GB ram אלו לדעתי הרכיבים הרלוונטיים. אני מחפש כמו שאמרתי, פתרון אחסון וגם "האצת" המחשב. זו חומרה שתעבור איתי גם למחשב הבא, לכן עדיף שתהיה עדכנית ככל הניתן. חשבתי על Seagate Barracuda 7200.14 3TB כקשיח לאחסון ועל Samsung 840 120Gb כ SSD. האם 120GB יספיק לי למערכת ההפעלה Win 8 על שלל עדכוניה ומס' תוכנות? יש למישהו הצעות אחרות? התקציב הוא בערך עלות שני המוצרים הנ"ל.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Rockstatement10,

כרגע יש לי 840 EVO בנפח 120GB ומחפש להחליף אותו בגלל נפח מועט וגם כי הסדרה הזו של הכונן ידועה כבעייתית. חשבתי על 850 EVO האם זה שווה? האם זה שווה לקנות 250GB או שאם כבר עדיף 500GB? אני מחפש כונן משתלם, וגם שמעתי שבשנה הבאה יצאו כוננים חדשים של סמסונג, שווה לחכות? לא מתכוון להשקיע הרבה, אולי עד 350-400 ש"ח.

23. Started by bomba90,

אני מחפש SSD בנפח חצי טרה שיחליף את ה-240 שיש לי כרגע בלפטופ. דרישות: 1. לא יותר מ-200$ (ייקנה בארה"ב) אפשר לחרוג קצת נניח 20$. 2. כמה שפחות מתחמם, קרי צריכת חשמל נמוכה. 3. לא אכפת לי אם זה יהיה SATA או MSATA. 4. לא EVO840. תודה מראש.

24. Started by romansah9,

שלום לכולם. חשבתי לשדרג את הלפטופ שלי ולהוסיף לו דיסק קשיח. יש לי DELL XPS L702X עם דיסק קשיח של 500 Gb. הבנתי שיש לי עוד מקום במחשב לעוד דיסק קשיח אחד, אז החלטתי להוסיף ssd למהירות. השאלה שלי היא׃ איזה דגמים מתאימים למחשב שלי, או שיש רק מספר קריטריונים שהכונן צריך לעמוד בהם? אני יודע שהכוננים יקרים בימינו אבל בכל זאת היתי רוצה לשמוע המלצות והכוונות לכונני ssd ולא hdd. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by vmaddog,

היי, כיום יש לי כבר SSD שקניתי לפני 3 שנים crucial m4, אבל הוא בנפח קטן(128) ולא מספיק לכל התוכנות עם מערכת הפעלה. לכן אני רוצה לקנות אחד חדש בגודל של GB250 לפחות אפשרות להעלות את המחיר ל1000 שקל עם זה יהיה לכוון ה 500 GB, יש אפשרות לקנות באילת או אפילו מחול (אבל צריך לקחת בחשבון משלוח ומיסים) אשמח להמלצה

• 20 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים