עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. המקום פשוט הולך ואוזל מתוך 833 GB זה הולך ומתרוקן כאילו המקום נתפס על ידי משהו ואני לא מוריד כלום !!! לאט לאט נעלמים כמה MB ואז גי'גות זה כבר כמה זמן והתחלתי למחוק טורנטים כי חשבתי שזה קשור אבל לא גם שהיוטורנט פועל כל שעה הולך לי איזה GB בערך זה הגיוני? בדקתי את התיקייה של ההורדות והיא אותו דבר !!! נשאר לי 4 GB בלחץ זה ממש לא הגיוני ! מה אפשר לעשות ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by ccc,

המצב כרגע: 2 כוננים של 500 ג"ב האחד - מחולק ל2 מחיצות, אחת ווינדוס, אחת מידע. השני - כונן גיבוי לכונן הראשון. המקום בכונן הראשון נגמר לי, וכונן הגיבוי הוא למטרות גיבוי של הכונן הראשון בלבד. מה שחשבתי: לקנות דיסק קשיח של 1TB כדיסק גיבוי, ולאחד את הכוננים הנוכחיים ככונים עיקריים. השאלה היא: האם ניתן לעשות MERGE ל2 כוננים שונים ? איך זה משפיע על המהירות וכו' ? יש לציין שאני מנסה לאחד מחיצה אחת מההארד דיסק הראשון ואת כל ההארד דיסק השני. תודה !

• 6 תגובות
    • 950 צפיות
  3. Started by THELAD,

ככה, התקנתי לפני שבועיים בערך צורב חדש, הצורב עובד טוב. אתמול במהלך "זיפזופ" בתוכנה AIDA32 נדהמתי לגלות שהמהירות של הצורב לא מזוהה... -האם זה יכול לפגוע במהירות הצריבה ?! -מה עליי לעשות כדי לסדר את הבעיה ?! נ.ב מה אתם אומרים על הצורב ?! תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 713 צפיות
  4. שלום, אני מעוניין לרכוש מה שנקרה ענן לשימוש ביתי/ או HARD DISK עם גישה דרך הראוטר. המטרה היא סך הכל ביתית - אחסון סרטים, סדרות מוזיקה וכו' על כונן. נראה לי פשוט נח שזה מתבצע אלחוטי. ראיתי בבאג את MY DITTO. מצורף קישור http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10336 מישהו מכיר ? אפשר לקבל חוות דעת. ראיתי גם עוד אופציה שיש ל- WD. מצורף קישור http://support.wdc.com/product/download.asp?wdc_lang=en&fid=wdsfMyBook_Live מישהו מכיר את המכשיר? באופן כללי, אפשר לקבל חוות דעת על המכשירים האלו? האם משתמשים בהם ? תודה, אמיר.

• 0 תגובות
    • 881 צפיות
  5. התלבטות בין SSD זולים 120GB ה Kingston SSDNow V300 Corsair Force LS CSSD-F120GBLS-BK אני מחפש SSD זול (270 זה מחיר טוב) 120GB ומתלבט בין שני אלו http://ksp.co.il/?list_compare=.20316..21931. האם יש חנויות בארץ (אין לי בעיה להזמין מהאינטרנט) שיצא מחיר דומה לזה? דגם יותר טוב? ואם אין מה מהדגמים הבאים עדיף?

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by 00Amir,

הגיעו 2 חמודים כאלה אלי... השאלה כמובן (שוב) - Raid0 או TRIM ? אני רוצה להתקין היום או מחר... תודה [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. חייב עזרה בהתקנה למה אני לא מסתדר ולא מצליח עם הביוס וכל הדברים האלה שרשומים במדריך. מהרכישה הקבוצתית הוא עדיין בשקית. דבר שלא אמור לקרות אצלי אבל לא הבנתי כימעט כלום לעדכן קשוחה כל הדברים האלה חיייב עזרה אז מי שמוכן לעזור לי דרך הסקייפ או משהוא כזה בבקשה למה כבר אני לא יודע מה לעשות זה מסובך לי מידי. אבל כמו שכן עם אני יעשה פעם אני ידע לתמיד. -------------------- הודעות מיותרות.... כנס לביוס מיותר, מה הבעייה תוצאי ככה תעשה ככה חברה לא עובד צריך עזרה יותר ספציפית ! תודה רבה לעוזרים שרוצים לעזור אבל אני חושב שהדרך היא רק דרך סקייפ. יש לי מסך גדול שמחובר למחשב אז לא תהיה בעייה.

• 66 תגובות
    • 5.6k צפיות
  8. [iurl]http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=16;action=display;threadid=43661[/iurl]

• 0 תגובות
    • 709 צפיות
  9. Started by tal_be,

שלום לכולם, עכשיו ראיתי באינטרנט את הכונן החיצוני IOMEGA EGO 500GB 2.5". המחיר שלו הוא 100 ש"ח יותר מ LACIE או מ WD מסוימים. רציתי לשאול מה הייחוד בו לעומת האחרים? (משהו עם זעזועים?). ויש עוד דגם Iomega eGo BlackBelt 34902 500GB 2.5 שהוא יקר ב 80 ש"ח מהנזכר למעלה. רציתי לשאול מה הייחוד של כוננים אלה ואיך הם מבחינת איכות ואמינות מול השאר. תודה רבה!

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  10. שלום רציתי להתקין מערכת הפעלה על SSD .. קראתי בהמון פורומים שלא כדי להתקין על VISTA בגלל שהוא לא תומך ב TRIM ולא להתקין SWAP על SSD בכל מערכת הפעלה .... זה משאיר אותי אם מה בדיוק ???..? ואיזה ניצול היה אם אני ישלב בין HD קלסי ל SSD הספורטיבי ..?

• 2 תגובות
    • 789 צפיות
  11. Started by Chura,

שלום אני רוכש מחשב חדש וראיתי מלא לוחות שרשום עליהם SATA 3.0GB/s... לא הבנתי עדיין אם זה SATA2 או משו חדש ? אני מאוד מעוניין לרכוש HD זה Maxtor 7V250F0 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=7V250F0〈=heb&cart=11508780853234215 מכיוון שיש לו NCQ (שאין לי מושג מה זה אבל זה בטוח לא רע, מה זה ?) והוא מסידרה MaxLine III והבנתי שהיא יותר טובה מהDiamondMax 10 ? זה נכון ? עכשיו רשום שהוא גם SATA 3.0 GB וגם SATA 1.5 GB וגם PATA, איך זה יכול להיות???? http://www.maxtor.com/_files/maxtor/en_us/documentation/data_sheets/maxline_iii_data_sheet.pdf חן

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום, אני מקליט סרטים דרך כרטיס טלויזיה, וכרגע אני צורב את הסרטים על DVDים. נמאס לי קצת מזה, בעיקר בגלל שהדיסקים האלו לא מחזיקים הרבה (כבר עכשיו נדפקים לי דיסקים מלפני 3 שנים, והכל שמור בקייסים ייעודיים לזה). חשבתי להעביר את כל הסרטים לדיסקשיח 500GB פנימי (לא חיצוני משיקולי עלות), להשאיר אותו במארז המחשב, אך לנתק אותו מהחיבור שלו, וכך לחסוך באורך חייו. וכך, מתי שארצה לראות סרט, פשוט אחבר את הכבל SATA והחשמל. כמובן שאפשרות הגיבוי הזו לא חפה מסיכונים, אך מבלי לפרט יותר מידי, יוצא שבמסגרת העבודה שלי אני יכול לקבל כל שנתיים דיסקשיח של 500GB, וכך כל פעם להעביר את תוכן הגיבוי לדיסק חדש. אני חושב שזה מצמצם את הסיכון. אם הפתרון נראה לכם, ואם אין לכם רעיון טוב יותר לגיבוי בסדר גוד…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by TheEmbryo,

יש לי דיוידי רום של TOSHIBA (SD-R1612, לוח אם של אסוס (P34VX) ווינידוס XP. אני מנסה נואשות להפעיל את הכונן בDMA MODE אבל משום מה הוא מתעקש לעבוד ב PIO ONLY. מה כבר עשיתי? : 1. העברתי ל "dma if available" 2. נסיתי להוריד והלתקין מחדש את הסידירום / Secondary Ide. 3. לעדכן את הדרייברים האחרונים של via. 4. הביוס מזהה אותו כ DMA. 5. נסיתי דרייבר אחר של VIA שלא עזר. 6. החלפתי כבל ל80 פין 7. החלפתי את מיקום החיבור, לPrimary Slave עכשיו הוא (Secondary Master). 8. התקנתי מחדש את הוינדוס. כלום לא עוזר, הכונן תומך בDMA ועובד יופי על מחשב אחר עם לוח של Gigabyte. למישהו יש פתרון?

• 6 תגובות
    • 861 צפיות
  14. Started by yogevmalachy,

יש לי דיסק און קי של 16 GB אני מנסה להכניס משחק ששוקל 4.8 GB ויש לי הודעה שאין מקום פנוי. אמרו לי לשנות את הformat FAT32 ל NTFS ולא הצלחתי לשנות... תודה לעוזרים....

• 2 תגובות
    • 644 צפיות
  15. Started by ציפורים בניוטרל,

שלום, אשמח להתייעץ אתכם על SSD אני רוצה לדעת איזה חברה מומלצת ל SSD. אני מעוניין בסביבות ה 120GB. מחפש את הכונן עם הביצועים הטובים והמהירים ביותר לאותו שטח אחסון וחברה אמינה כמובן (לא חשוב מחיר). אם אפשר גם הסבר כללי על SSD ואיזה מהיריות יש לו לעומת כונני HDD ועד כמה אני ארגיש בהבדלים? בהתחשב שאני מתקין עליו את הווינדוס כמובןהמפרט בחתימה תודה!

• 1 תגובה
    • 648 צפיות
  16. Started by LifeOverIP,

במקום דיסקים/DVD עם התקנות של Windows, Office ושאר תוכנות, האם אפשר להעביר הכל ל DOK ולהתקין הכל משם? 1. מה בנוגע להתקנות הדורשות Bootable CD (כגון התקנת Windows)? כיצד ההתקנה תתבצע ובמה זה תלוי? א. האם המחשב חייב לאפשר אתחול מ DOK, והאם גם מחשבים ישנים מאפשרים זאת? ב. כיצד על קבצי ההתקנה להשמר על ה DOK? האם כ ISO (אני מניח שלא)? האם תחת אפשר תחת תקייה או שחובה פריסה ב Root? 2. בנוגע לכל שאר ההתקנות, אני מניח פשוט כדאי לשמור אותן כ ISO או כתיקייה עם קבצים פרוסים? האם עדיף ISO מכיוון שיש תוכנות המחייבות התקנה מדיסק (ואז להשתמש ב Daemon Tools)? תודה.

• 0 תגובות
    • 792 צפיות
  17. Started by danielM,

הי, היום יש לי מחשב די ישן עם הארד-דיסק Maxtor DiamondMax 80GB 7200RPM ATA133. אני מתכוון לשדרג מחשב, שיכלול בין השאר את הכונן Western Digital WD5000KS עם ממשק SATA2. אני ישמח להיות מסוגל לנצל את ה 80GB שכבר יש לי בנוסף ל 500GB החדשים- זה אפשרי לחבר את הכונן הישן (ATA) ואת הכונן החדש (SATA2) בו"ז ? איזה חומרה נוספת צריך כדי שזה יפעל? האם הכנסה של הכונן הישן תפגע בביצועים של הכונן החדש או של רכיבים אחר במחשב?

• 2 תגובות
    • 554 צפיות
  18. Started by targil13,

קניתי מתאם לחיבור הכרטיס זיכורן למחשב, אני פירמטתי אותו כמה פעמים ויש בו צילום (וידאו) של איזה ארוחה משפחתית שאני צריך להשיג. ניסיתי עם כמה תוכנות ואני מקבל הרבה קבצי ERORR

• 3 תגובות
    • 826 צפיות
  19. שלום, חבר שלי צרב עבורי שני סרטים על DVD. רואים שהדיסק צרוב מזה שיש שינוי בגוון מהאחורה של הדיסק. הוא צרב בעזרת NERO. כשהכנסתי את המדיסק למחשב שלי הוא לא הצליח לקרוא אותו, כלומר מראה דיסק ריק. מה עושים? הסרטים עבור חברה שלי ואנחנו מתכננים לראות אותם במוצאי שבת, אם לא נצליח לקרוא את הקבצים עד אז אני בצרות... בברכה SPC

• 3 תגובות
    • 758 צפיות
  20. שלום לכולם אני מחפש Disc On Key בנפח של 4 GB , אני צריך אחד שיתן ביצועים מקסימלים עם אחריות ארוכה . התקציב הוא 450 שח מקסימום ! אשמח להעצות

• 5 תגובות
    • 733 צפיות
  21. Started by נדב15,

שלום לאחי יש מחשב ישן ויצא לי לקבל הארד דיסק וצורב דיוידי ממחשב ישן אחר וניסיתי להתקין לו אותם במחשב שלו אבל נתקלתי בבעיה. ההארד דיסק הקיים במחשב מחובר בכבל SATA אבל אין עוד כבל כזה במחשב אז חיברתי את ההארד דיסק הנוסף בחיבור IDE המקביל לזה שמחובר לצורב (הצורב הישן הוחלף בחדש). הבעיה היא כזו - כששני הכוננים מחוברים ביחד (הכונן הקשיח והצורב על אותו כבל) המחשב לא מזהה אף אחד מהם, כשאחד מהם מחובר והשני מנותק (לא משנה איזה) הוא מזהה את הכונן. מישהו יכול להציע מה מקור התקלה, או במילים אחרות, מה לא עשיתי בסדר? תודה מראש נדב

• 5 תגובות
    • 945 צפיות
  22. Started by ranyr,

יש אפשרות לעשות מערך רייד משני קשיחים כשאחד ata (120gb) והשני sata (מחולק ל120gb ו 40 gb) בין שני החלקים של ה120 ???

• 1 תגובה
    • 647 צפיות
  23. לפי זה:http://hwzone.co.il/news/1183405844/41821/ הפלטות הן באותו ייצור. אם כך אז ההבדלים בין החברות די קטנים, נכון?

• 1 תגובה
    • 649 צפיות
  24. אני מתכנן לקנות כונן קשיח. חשבתי על WD CAVIAR BLUE WD10EALS, או SAMSUNG HD103SJ. מה עדיף, מבחינת ביצועים, וצריכת חשמל? יש המלצות למשהו מעבר להם? (בסביבות אותו המחיר... 300-400 שקל)

• 1 תגובה
    • 958 צפיות
  25. שלום לכולם, מכיוון שדיסק חיצוני, יכול להיגנב או להידפק, אני חושב להשתמש בשירותים של אחד אתרי האחסון. יש למישהו המלצות מה הכי נוח ומשתלם? יש לי כרגע DropBox חינמי (2G) ואפשר להגדיל אותו בתשלום, אבל רציתי לשמוע אם יש דברים יותר טובים. (הוא גם קצת יקר - 10$ חודשי ל-50G) תודה, ערן

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.