עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לכולם, אני מתכוון לרכוש כונן SSD מדגם Samsung 840 EVO Series 250GB SSD ולהרכיב על מחשב מזדקן עם מאדרבורד של MSI מדגם P45-8D. האם העסק יהיה כדאי במצבו הדפולטי דרך Sata2? האם מתאם מPCIE לsata3 יתרום?

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. שלום. אני מנסה לפענח את העניין הזה ולא מצליח. היה לי כונן קשיח רגיל. הכל עבד מצוין. רכשתי SSD. Patriot Pyro מאז, המחשב עובד כראוי, והביצועים לעניין. מצב AHCI פעיל, והכתיבה/קריאה = מטוס. א-ב-ל, כאשר אני מכבה את המחשב, ואז מדליק מחדש, לא קורה כלום! אפילו האור של העכבר ושל המקלדת, שבד"כ נדלקים מייד, לא פעילים. מצאתי רק דרך אחת לתקן את העניין, וזה על ידי העברת ספק הכוח למצב OFF, ואז ל ON מחדש, ופתאום המחשב מתעורר לחיים. לדעתי מדובר בבעיה של הכונן, כי המחשב לא הראה שום בעיה כזאת לפני החלפה לכונן החדש. אבל כדאי גם לשאול: האם יש סיכוי שקשור לכרטיס קול? גם הוא יחסית חדש. מה דעתכם?

• 4 תגובות
    • 764 צפיות
  3. https://www.amazon.com/-/he/dp/B0786QNS9B/ref=twister_B09RYPDGS3?_encoding=UTF8&th=1 crucial. https://www.amazon.com/PNY-CS900-Internal-Solid-State/dp/B07XZLN9KM?tag=hwzone0f-20&th=1 pny.

4. Started by avid,

שלום, הכונן Plextor SSD 512GB M6 Series MLC 2.5" 7mm מוצע במחיר זול מאוד ו-5 שנות אחריות. האם כדאי לקחת אותו בגלל המחיר או עדיף לקחת את הכונן המומלץ של אינטל 360 GB? תודה רבה על העזרה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. יש את הכונן הבא http://ksp.co.il/?uin=23483 במחיר זול במסגרת מבצעי black friday. האם כדאי ? דאגתי העיקרית - האם הוא לא יקרוס תוך 3 שנים , או יותר נכון האם הסיכוי שיקרה כזה דבר הוא פחות או יותר שווה לעומת כונני ssd של אינטל או sandisk או kingston ?

• 1 תגובה
    • 783 צפיות
  6. Started by card,

שלום יש לי כרגע HD רגיל מכני, והחלטתי שהגיע הזמן לעבור ל-SSD. המחיר נהיה סביר, והגדלים הגיעו לגודל שאני צריך. יש רק עניין אחד. אני עובד עם WindowsXP ו-Office2003. גם ב-HD החדש - ה-SSD, אני רוצה להתקין בדיוק את אותו דבר(התקנה מחדש) - WindowsXP ו-Office2003. האם זה יהיה בסדר? אני שואל את זה, כי אני זוכר שלפני כמה זמן, קראתי באיזה אתר, שלגרסאות אופיס קודמות(כגון 2003) יש בעיה עם אקטיבציה כשההארדדיסק הוא SSD.. משהו שקשור ל-Serial Number שלו, או משהו כזה. האם מישהו יכול להגיד לי אם זה יהיה בסדר? או שהגרסאות Windows ו-Office שאני אוהב, לא יעבדו טוב עם SSD, בגלל נושא האקטיבציה שלא תצליח כשיש SSD? תודה רבה card

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום, 3 שאלות לגבי כוננים קשיחים. א) רכשתי כונן Intel SSD 520 series 180Gb, יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת כדי להשתמש בו? להתקין תוכנות/דרייברים מיוחדים? אני הולך להתקין חלונות 7 64 ביט. ב) יש לי דיסק קשיח WD6400AAKS(של WD, 640 גיגה) שעושה בעיות. בהתחלה המחשב עבד איטי, אחר כך כבר לא עלה בכלל. ניסיתי לפרמט ולהתקין חלונות מחדש אך ההתקנה לא הצליחה לפרמט את המחיצה שעליה הייתה מותקנת המערכת הפעלה. אבל כן יש אפשרות לגשת לקבצים שהיו במחיצה אחרת דרך live cd ועושה רושם שהכל תקין שם. ניסיתי לעשות בדיקה ל bad sectors וויתרתי שזה לקח 12 שעות לסיים 15 אחוז(עד אז הוא מצא ותיקן 8 סקטורים פגומים). מה אני יכול לעשות עם הכונן הזה(לתקן אותו)? תכננתי להשתמש בו בתור אחסון לסרטים שירים(שיעבוד בי…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by needcomp,

אני מחפש כונן SSD שיהיה איכותי, אמין, ביצועיסט ובלי בעיות מפגרות של דריברים. אני מבין שה X-25M עונה על דרישות אלה ? אבל הבנתי שבקרוב אמור לצאת ליין חדש של אינטל ? איך התחרות מולו ? אם הייתם צריכים לקנות השבוע בארה"ב הארד דיסק SSD, איזה הייתם קונים ולמה ?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by ariel007,

שלום, יש לי כבר כמה שנים טובות כונן גיבוי של IOMEGE ואני חושש שהוא לא יחזיק עוד הרבה זמן. חשבתי לקנות מאמזון את הכונן הזה ואשמח לשמוע דעות אם כדאי או לא. מבחינת הנפח 500 GB מספיק עבורי. מה דעתכם?

10. אורח אלי
    Started by אורח אלי,

שלום, מישהו מכיר את החברה? האם היא אמינה וטובה או לא? חשבתי לקנות את הדגם הבא: Transcend JetFlash 780 128GB TS128GJF780. האופציה השנייה שלי היא ללכת על sandisk extreme שעולה 100 ש"ח יותר, אבל ידוע לי מניסיון שהוא איכותי.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. נכון, כונני SSD חיצוניים עם נפחים של עד 2 טרה-בייט הם קומפקטיים מאוד - אך מסתבר שניתן למצוא תצורות זעירות אפילו יותר להעברת אינפורמציה ממקום למקום, ובנפחים מרשימים במיוחד לכתבה

12. קניתי אתמול מחשב חדש עם כונן WD של 640GB וכאשר התקנתי את הוינדווס וחילקתי את הכונן למחיצות הקיבולת הכללית של הכונן היא610GB למה זה קורה, והאם יש פתרון לדבר כדי שאוכל לנצל את ה-30GB הנוספים??? תודה מראש לכל העוזרים.

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  13. לקחנו את כונן ה-SSD המשתלם החדש של Western Digital לסיבוב היכרות - בכדי לגלות האם הוא יוכל לאתגר גם כוננים יקרים ממנולכתבה

14. Started by barrrrrrrrrr10,

יש לי כונן WD My Passport 070A של 500GB כבר כמה שנים,בשנה אחרונה הוא עושה לפעמים רעשים כמו קליקים כאלה בזמן שהוא מחובר אבל מזוהה כרגיל ועובד כרגיל... מה אפשר לעשות בשביל להציל אותו מהעתיד לבוא? כמה יעלה תיקון של הבעיה? אפשרי לסדר את זה בכלל?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by talje,

שלום רב, כונן שברשותי, מסוג WD5000AAKS נמצא תקול לאחר בדיקה ממושכת (Exntended Test) בתוכנת הבדיקה של WD. על הכונן אין חומר חשוב, הוא כמעט ריק למען האמת. האם יש דרך לתקן אותו או להמשיך לעשות בו שימוש מבלי לפחד שהוא יתפגר בזמן הקרוב? תודה מראש, טל

• 6 תגובות
    • 934 צפיות
  16. Started by Avihay_Arbib,

יש לזכור שהוא מתחבר ליציאה המקבילית (יציאת המדפסת) או בעזרת מתאם אל Slot ה PCI. האם מישהו ניסה לבצע דבר שכזה ?

• 0 תגובות
    • 833 צפיות
  17. יש כונן שמתקרב אליו http://global.ebay.com/SEAGATE-FREEAGENT-GOFLEX-SLIM-USB-30-HARD-DRIVE-320GB/230709804009/item ואם אפשר במחיר שפוי :]

• 0 תגובות
    • 766 צפיות
  18. Started by Dubek,

שלום. בזמן האחרון התעוררה בעייה בכונן הדיסקים שבמחשב נייד מסוג HP Compaq nx9030 (כונן קומבו צורב CD ונגן DVD). הבעיה היא שהכונן עצמו מזוהה, אולם כאשר מכניסים דיסק, המחשב לא קורא אותו. אודה לכם אם תוכלו לסייע לי בפתרון הבעיה. תודה, נמרוד.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by maor66,

הכונן האופטי שלי - GH22NS50 של LG לא מצליח לקרוא דיסקים של DVD, אבל לעומת זאת קורא CD. הבעיה החלה כשניסיתי לצרוב DVD וזה לא הצליח כנראה מפני שהדיסק היה שרוט, מאז בכל פעם שאני מכניס DVD הכונן פשוט לא מזהה אותו, הדיסק עצמו בסדר כי הוא עובד במחשב אחר. מחיפוש באינטרנט הבעיה היא כנראה בעדשה של הכונן שנהרסה\התלכלכה אבל אולי זאת לא הבעיה אז אני שואל אתכם.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום לכולם... אני זוכר שפעם מזמן לפני בערך 4 שנים ראיתי אצל מישהו במחשב כונן סידי רגיל ללא מגש.. יעני כמו ברדיודיסק באוטו.. או אפילו כמו במחשבי אפל כמו המינימאק.. רציתי לדעת אם מישהו יודע היכן ניתן להשיג כונן כזה למחשב.. תודה...

21. Started by Tchr0,

לאחרונה פתאום יש לי בעיה בצורב DVD של NEC [דגם 3520A] שהוא החליט שהוא קורא רק CD, ו DVD לא [למרות שהדיסקים DVD בדוק עובדים במחשב אחר] הוא עושה לי את השגיאה הבאה: --------------------------- Disk is not formatted --------------------------- Windows cannot read from this disk. The disk might be corrupted, or it could be using a format that is not compatible with Windows. --------------------------- OK --------------------- עדכון קושחה גם לא עזר. איך הבעיה קרתה פתאום, למה היא קרתה ואיך אני מתקן אותה?

• 1 תגובה
    • 824 צפיות
  22. Started by iidoido,

אהלן, יצא לי לשאול את השאלה הזאת בפורום באיזשהו דיון אבל לא קיבלתי תשובה וודאית. גם חיפוש בפורום לא נתן לי מסקנה חד משמעית וסופית איך לעשות את מה שאני רוצה לעשות. העניין הוא מאוד פשוט ככה שאני יודע שהפיתרון ממש מולי אבל לא יודע איך לבצע אותו: כרגע אני משתמש בכונן HDD אחד בנפח 1TB לכל המחשב. החלטתי לא לחלק את המחשב לכונן C וכונן D ולהשאיר כונן אחד בלבד, שמן הסתם הוא C. עכשיו עם ההתארגנות לקנייה קבוצתית, אין סיכוי שאני מוותר על האופציה של ה-SSD, רק העניין הוא שאני עדיין רוצה שיהיה לי הרבה נפח לאיחסון של שירים, סרטים, סדרות וכו'. לכן השאלה שלי היא סך הכל איך אפשר לעשות כונן אחד שלם, כונן C, שיהיה רק SSD, וכונן אחד שלם, כונן D, שיהיה רק HDD? מתאר לעצמי שאני אחבר את ה-SSD ל-SA…

• 5 תגובות
    • 924 צפיות
  23. Started by ariel007,

שלום לכולם, קניתי מחשב חדש כאשר הכונן הראשי שלו הוא ה-Evo 840 של סמסונג. התקנתי עליו חלונות 8.1 לאחר שפרמטתי אותו כ-GPT. יש לי בנוסף כונן חדש של 1TB של סיגייט ST1000DM003 אשר ישמש לאחסון כל הקבצים שלי. השאלה שלי היא אם לפרמט אותו כ-GPT או MBR - כרגע הוא MBR אבל מה עדיף? תודה מראש לעונים

• 4 תגובות
    • 6.8k צפיות
  24. Started by Cynicoren,

שלום, הלך לי ההרד דיסק ואני בטראומה מאובדן המידע. הבנתי שעלי לרכוש כונן קטן (של 500MB) למערכת ההפעלה וההתקנות השונות, וכונן גדול (אני מעדיף 2TB) לשם גיבוי הנתונים ושמירת נתונים שאין בהם צורך מיידי. שאלתי לגבי כונן ה 2TB היא - האם לרכוש כונן פנימי או חיצוני ? מהם השיקולים החשובים ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Bentel,

רציתי לשאול האם המחיר לא נמוך מדי? מישהו יודע על בעיה בדגם כזה?

• 2 תגובות
    • 942 צפיות

דיונים חדשים בפורומים