אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,916 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, אני לא כל-כך סגור על אם הנושא יותר מתאים לפה כי מדובר על כוננים אבל מצד שני זו סוג של שאלה שקשורה לעיבוד וזיכרונות. קצת רקע, אני עובד היום על מחשב שמשמש לעיבוד גרפיקות (דו מימד) מאוד כבדות, קבצים גרפיים שבלא מעט מקרים עוברים את ה 10-20GB לקובץ. מה שקורה היום הוא שכאשר אני פותח קובץ כזה בפוטושופ, הוא אוטומטית גומע את ה32GB ראם שיש למחשב ועובר להשתמש בכונן קשיח משני (מכני) בתור scratch disk, ככה שהמהירות עבודה שלי בעצם מוגבלת ע"י מהירות הכתיבה והקריאה מהכונן הזה, מה שמוביל לעבודה מאוד איטית. שקלתי לרכוש כונן SSD משני שאני אגדיר לתוכנה שתנצל אותו כscratch disk שלה אבל אז שמעתי על אופציה אחרת, הטכנאי שלי סיפר לי שישנה אופציה לחבר כונני SSD כמעין cache מובנה של המח…
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכם וחג שמח ! לאחרונה חיברתי את הSSD שלי (EVO 500GB) במקום הCDROM. הכונן מזוהה ומפורמט וניתן להעביר אליו קבצים. אמהמאמאהממאמאממממהההה , ברגע שניסיתי להתקין עליו מערכת הפעלה ניתקלתי בסירוב ש"אי אפשר להתקין מערכת הפעלה" (כנראה) על הכונן. ניסיתי לברר בכמה מקומות והגעתי לסברה שכנראה בגללללללל שזה כונן קשיח שני על המחשב אז המחשב לא יודע להתעסק עם עוד דיסק קשיח שעליו מותקנת מערכת הפעלה. מה אתם חושבים ? האם כדאי שפשוט אני אוציא את הדיסק הישן , אתקין מערכת הפעלה ואז אחבר את הישן ואפרמט אותו ? האם יש סיכוי שהSSD לא תומך במערכות הפעלה בכלל ? מה לגבי מבנה הדיסק? GPT או MBR ?? אשמח לעזרה חג שמח אחים שלי!
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני חושב לקנות כונן ssd על מנת לשפר ביצועים בעבודה על הרבה קבצים קטנים, קובץ ממוצע הוא בין kb אחד ל5 והם ובדרך כלל יש לי מספר מאות, כונן ssd יוכל ליעל לי את העבודה, נכון? בנוסף יש לי כמה קבצים של גיגות שאני קורא וכותב אל נקודות בתוך הקובץ, גם לזה ssd יוכל לעזור? בנוסף יש לי הארד דיסק של tb שמכיל את מערכת ההפעלה, מספר תוכנות והקבצים הבעייתיים ואני לא רוצה לנהל בעצמי מספר כוננים, אם אני קונה כונן ssd אני רוצה שהוא ייעל לי את הכל בלי שאצטרך להתקין עליו תוכנות אז בתכלס לשאלה, יש תוכנה שתאפשר לי להגדיר את ה ssd כקאש להארדדיסק? אני צריך שהיא תחליט לבד אילו קבצים הssd צריך להכיל, אין צורך להשתמש בשטח אחסון של ה ssd כשטח אחסון יש צורך שהקאש ידע לנהל גם מחיקות, אם אני מוח…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני שוקל להחליף את הכונן הקשיח במחשב שלי לכונן SSD כי אני משתמש בו בעיקר לפיתוח והבנתי שזה אמור להוות שיפור משמעותי. עשיתי חיפושים וקראתי כל מיני מאמרים, אבל לא הצלחתי להבין איך אני קובע מה ה-SSD שמתאים למחשב. חקרתי קצת ומצאתי שהגודל הוא 2.5" שזה כנראה הגודל הסטנדרטי, זה אומר שכל כונן SSD בגודל הזה עם ממשק ל-SATA II יתאים? באתר הזה: http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/Dell/inspiron-15r-(5537) יש רשימה של כל מיני כוננים שמתאימים - האם אפשר לסמוך עליו? והאם יש ברשימה הזאת משהו ששווה? ושאלות אחרונות? האם זה באמת שווה את זה? והאם ההחלפה פשוטה כמו שזה נראה בסרטונים?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעבד i5 זיכרון 8 gb עבודה אינטנסיבית בקיובייס 5/7 אני קצת לא מעודכן בשנתיים האחרונות רציתי לשאול כמה שאלות... 1. הבנתי שמומלץ להתקין את מערכת ההפעלה על הSSD... אשמח להתייחסות 2. האם זה נכון, לפחות ככה אני זוכר שקראתי שאחרי כמה שנים שהביצועים מתחילים לרדת? 3. כונן מומלת לעבודה רבה עם אודיו? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם אני משחק משחקי רשת, האם כדי לי לשים כונן SSD בשביל לעלות את מהירות ה-LOADING שלי, כי שמעתי שזה משפר משמעותית את המהירות.
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב נייד מדגם toshiba satellite s50 אני מעוניין להחליף את הדיסק קשיח לכונן SSD אני לא מבין גדול לכן אני זקוק לעזרתכם איזה דגם לרכוש אשמח להמלצות מניסיונכם תודה .
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד HP Pavilion dv6. אין מקום במחשב שמאפשר לשים עוד כונן, אך ראיתי במקומות אחרים שממליצים לשים את הSSD במקום של הכונן דיסקים. זה אפשרי? ואם כן, אשמח למספר המלצות לכונן SSD אמין מאמזון/חנויות בארץ(אם משתלם). השימוש בכונן זה מערכת הפעלה ותוכנות(לא משהו רציני).
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד דל XPS13 עם אחסון SSD של 128. אני טס לארה"ב ורציתי לנצל את ההזדמנות לקנות כונן 256. אני מבין שזה לא פשוט לקנות כונן SSDמישהו יודע מה עלי לקנות ? ראיתי את העמוד הזה באתר של cruicial - האם זה יתאים ? האם מדובר בדגם מומלץ ? http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/Dell/xps-13-ultrabook תודה
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב, מתחיל לקרוא כאן על המחשב הבא שלי. שוקל לקנות כונן SSD להגברת מהירות המערכת. גודל הקבצים האישיים (אופיס) הוא כ 50MB. גודל קבצי המולטימדיה (תמונות, סרטים) הוא כ 500MB. מה שאני חשבתי הוא לקנות כונן SSD 256MB עליו להתקין את מערכת ההפעלה והתוכנות והקבצים (וורד וכדומה) וכל שאר הדברים (תמונות, סרטים) להתקין בכונן קשיח "רגיל". המחשבה הגיונית? אגב, אם הייתי בוחר SSD רק למערכת ההפעלה והתוכנות וכל הקבצים שלי בכונן רגיל. אזי, לא הייתי משיג מהירות רבה בעבודה היומית (חוץ מזה שמערכת ההפעלה היתה עולה מהר), כי היה נוצר צוואר בקבוק איטי בשאיבת הקובץ מהכונן רגיל ?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני בונה מערכת בשביל עיבוד נתונים במאטלאב בקבצים גדולים, ומחפש המלצות לכונן SSD בעל ביצועי כתיבה/קריאה מהירים תודה!
-
- 1 תגובה
- 543 צפיות
-
-
יש באתר פלונטר מבחר כונני SSD של 240-256GB רציתי לשאול מבחינת מחיר תועלת איזה מהדגמים שמופיעים שם עדיף? כרגע אני משתמש בדגם שהיה עובד מהר והתחיל להתעייף Crucial BX100 120GB שנימצא אצלי בערך 4-5 שנים בשימוש במחשב נייד, מבחינת חברות כמו סאנדיסק או קינגסטון אני לא מעוניין עם שניהם היה לי בעיות במוצרים שקניתי ותמיד על המזל שלי הגיעו חלקים פגומים ואני ממש לא מעוניין באף צורה לשמוע עליהם... ולכן השאלה היא בתקציב הכי נמוך שאפשר לדגם של 240-256GB איזה דגם כונן עדיף לי לקנות? תודה לעוזרים ולמגיבים...
-
- 32 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
http://www.amazon.com/gp/product/B00OTY083M/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER יוצא 65 דולר עם משלוח ומיסים (שאין) האם משתלם? מדובר בדגם חדש עם ביצועים טובים בקריאה (כתיבה פחותחשוב לי) עור מחשב נייד מזדקן (toshiba protege r705). האמת שאני מצטער שפיספסתי את הדיל מKSP בבלאק פריידי.
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
זקוקים לטרה-בייט של נפח אחסון מהיר למערכות שלכם בדחיפות? זו הצעה שכדאי לשם לבדוק בהקדם לכתבה
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
- 3 followers
-
-
חברי הפורום שלום מצאתי לאחרונה חנות באינטרנט שמוכרת כונן SSD בנפח 128GB של חברת Colorful ב-29.99 דולר במסגרת מבצע (קישור לעמוד המוצר בחנות Zapals). מדובר כאמור בכונן SSD מדגם SL300 בנפח 128GB של חברת Colorful, אך מלבד פרטים מעטים לא ממש מצאתי מידע מסודר לגבי כונן זה. אפשר לראות מהנתונים שהבקר בו נעשה שימוש הוא של Silicon Motion, אך הדגם המדוייק לא מפורט וכן נעשה שימוש בשבבי 3D NAND. הכונן הזה מתיימר להגיע למהירות קריאה (רציפה) של 500MB/s ומהירות כתיבה של 400MB/s. השאלה היא על מה בדיוק מדובר פה? לא נראה לי הגיוני שיהיה אפשר לקנות כונן SSD איכותי או אפילו סביר בנפח של 128GB בכ-100 ש"ח (כן, שקלים - לא דולרים). כל הביקורות שמצאתי, כמו גם כל הסירטונים ב YouTube, הם…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
רכשתי כונן מסוג EVO לפני שבועיים ואחרי עיון באתר הנתי שיש בא לדגם הזה אז אני קצת מודאג . 1. אך אני בודק שהכל כשורה עם הכונן ? 2. לכל אלו שכבר רכשו כונן EVO איך מאבחנים את הבאג ? איך אני אמור לזהות את הבאג ? מה הסממנים ואך ניתן לטפל ?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בלוח אם שלי יש רק חיבורי SATA 2. הSSD מחובר כרגע לSATA 2 שבלוח. הביצועים כמובן טובים הרבה יותר משל דיסק קשיח, השאלה אם הם יכולים להשתפר. בלוח יש חריצי PCI-E X1. אם אחבר את כונן הSSD לכרטיס הרחבה של SATA 3 עם צ'יפסט איכותי של marvell למשל, ארגיש שינוי משמעותי בביצועים? ידוע שמהירות sata 2 היא 300MB/s. מהירות sata 3 היא 600MB/s. מהירות מקסימלית של PCI-E X1 היא 500MB/s כך שהSATA 3 של הכרטיס יפעל במהירות כזו. עדיין יש הבדל בין 300 ל500 השאלה אם זה שווה את ההשקעה, למרות שהיא מזערית יחסית. נתוני מהירות כתיבה / קריאה של הSSD: INTEL 330 6Gb/s 450 MB/s / 210 MB/s 3Gb/s 265 MB/s / 200 MB/s תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי. בחודש מרץ קניתי ssd corsair force le 240. הכונן נהרס ולא זוהה על ידי המערכת. על הכונן היתה מותקנת רק מערכת ההפעלה והוא היה ריק חוץ מזה. האם זה הגיוני שהרשת שקניתי ממנה את הכונן נותנת לי במקומו כונן מחודש? זה לא נשמע לי הגיוני שמתקנים כוננים ומחזירים מחודשים ללקוח, ציפיתי לקבל כונן חדש. אשמח להתיחסות. תודה.
-
- 13 תגובות
- 4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, מעולם לא היה לי כונן מסוג זה, למרות שהרבה מאוד זמן כבר רציתי לרכוש אחד אחרי שקראתי פה באתר על ההבדלים שכונן שכזה מספק. כעת שיש הרבה מבצעים על כונני ה 128GB הייתי מעוניין לדעת איזה כונן הכי משתלם לרכוש מבחינת תמורה/אמינות/מחיר (מוכן לשלם מעט יותר אם זה הבדל משמעותי). ראיתי בעיקרון ארבעה דגמים שנמכרים במחירים סבירים לחלוטין מבחינתי והם: 1. kingston v300 ב 200 ש"ח. 2. Transcend SSD370 גם כן ב 200 ש"ח. 3. Corsair Force LS ב 280 ש"ח. 4. Sandisk SDSSDP ב 295 ש"ח כל הכוננים הם בגודל 128GB. אשמח לדעת איזה כונן מבין אלו הכי מומלץ? האם יש כוננים אחרים בתג מחיר דומה שעדיפים בהרבה על אחד מכוננים אלו? במידה וכבר ענו על תשובה זו בדיון אחר אני מתנצל מראש, אך עברתי על …
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
ה-MX500 הופך לאחת הבחירות הפופולאריות בעולם האחסון - בואו להכיר את הרכיבים שמאחורי סיפור ההצלחה לכתבה
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש את הכונן Samsung 850 Pro בנפח 512GB. האם מישהו מכיר חנות אמינה ם מחירים טובים שמוכרת את הכונן הזה ומקבלת תשלום דרך PayPal? תודה.
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח של קרוסל דגם M4-CT128M4SSD2 שנקנה לפני שנה ו3 חודשים בערך, בחודש אפריל שנה שעברה הSSD החליט למות אז שלחתי אותו לאחריות שלו בKSP ואחרי שבוע החזירו לי את אותו הדיסק קשיח פועל עם כל המידע, היום בצהריים (בבוקר הוא עבד יפה) בפעם השניה הוא החליט למות שוב אבל בעזרת כמה מדריכים בפורום של קרוסל הצלחתי לחיות אותו בעזרת קופסה של דיסק קשיח חיצוני, מה נסגר עם הדיסק קשיח הזה?? יש מצב שנפלתי על סידרה פגומה? החלפתי כבלים של SATA וחיבור חשמל SATA אחרים הקושחה של הSSD הכי אחרונה שיש (070H) אני עובד עם לוח (G41) יחסית ישן אבל זה לא נראה לי הבעיה המחשב עובד עם ספק של סיסוניק 520W S2 ברונזה בשימוש פחות משנה אני מצרף דו"ח של SMART לפוסט הזה אחרי המוות הראשון שלו שורה C7 הראתה מ…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי חבר'ה, אישתי לוחצת לקנות לי מתנה ליום הולדת, אז אני אבקש כונן SSD . התקציב שלי נמוך ואני לא צריך יותר מ 240GB להתקנת מערכת ההפעלה. מי מהשלושה הראשונים שווים את הכסף ץ, אם בכלל, והאם יש לכם המלצות אחרות? היא מתכוונת להביא לי את זה מחר אז החנות צריכה להיות באיזור אשדוד https://www.ivory.co.il/catalog.php?orderBy=priceLow&act=cat&id=2672&filters[4395][]=4396&filters[2526][]=2530 תודה
-
- 22 תגובות
- 9.4k צפיות
- 2 followers
-
-
אחרי הבעיות שהכונן העכשווי שלי עושה לי (BSOD רנדומלים ,תקיעות ,זמני קריאה וחיפוש מאוד איטיים ועוד המון שטיקים קטנים) נכנסתי לשוק בשביל לכונן כונן קשיח חדש אבל אחרי השטפונות בתאילנד וקפיצת המחירים של הדיסקים הקשיחים, קנייה של דיסק קשיח עכשיו כבר לא נראית כדאית בכלל אז אמרתי לעצמי שאני ישים את הכונן 320 GB שעושה לי בעיות עכשיו בתור כונן STORAGE לכל הסרטים והקבצים שלא בשימוש יומיומי(או חודשי במקרה שלי) ויקנה לעצמי איזה SSD קטן למערכת ההפעלה ולBF3 . אך עקב תקציבי הנמוך נורא ראיתי שבאפשרותי לקנות רק את הדגם [table][tr][td]Intel 40GB SSD 320 Series Sata II 2.5'' SSDSA2CT040G3K5 (Retail) שהוא דגם מעולה אבל לא נראה לי שיש בו מספיק מקום בשביל שתי הדברים האלה אז ברצוני לשאול ה…
-
- 22 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לרכוש כונן SSD מדגם Samsung 840 EVO Series 250GB SSD ולהרכיב על מחשב מזדקן עם מאדרבורד של MSI מדגם P45-8D. האם העסק יהיה כדאי במצבו הדפולטי דרך Sata2? האם מתאם מPCIE לsata3 יתרום?
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-