אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
אני מכניס דיסק DVD של חברת אופיס דיפו שצרבתי לפני כחצי שנה(DATA) ומנסה לבדוק בעזרת התוכנה אם הדיסק טוב או לא בעזרת כמות שגיאות C1 וC2. משום מה אני מקבל שגיאה. (תמונה מס' 1) על כל דיסק שאני מכניס, אולי ההגדרות שלי לא בסדר, לא יודע תעזרו לי! וההפתעה- ראו תמונה 2. הדיסקים של אופיס דיפו הם למעשה דיסקים של ורבטים, המיוצרים ע"י מיצובישי כימיקלים. אז למה להשקיע כסף מיותר בשביל לראות לוגו של ורבטים, כאשר אפשר לראות לוגו של אופיס דיפו בזול? עריכה: הכנסתי הרגע דיסק של חברת Nashua שפעם נחשבה לחברה טובה ואמינה והתפרקה. הדיסק נקנה בציפיה לדיסק מדבקה זול כי שנים לא שמעתי על החברה, אך בdisc info נכתב שהוא מיוצר ע"י ורבטים,במפעל מיצובישי כימיקלים. כמו הדיסק של אופיס דיפו. חומר למחשבה.. […
-
- 7 תגובות
- 727 צפיות
-
-
ההארדיסק הקיים שלי WD 250GB SATA II 16M כניראה עומד למות, המנורה של הדיסק לא מפסיקה לדלוק והמחשב זוחל בצורה איומה... חיברתי עכשיו הארדיסק 80GB SATA ישן שיש לי והכל זז הרבה יותר טוב... אז אני רוצה המצלמה לדיסק קשיח 500GB, ראיתי את ה WESTERN DIGITAL SATA II 16M השאלה אם דיסקים של חברות מתחרות יתנו ביצועים טובים יותר ? הרעש פחות מפריע לי, יותר אמינות וביצועים... תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום. קניתי את הצורב הזה : http://zap.co.il/model.aspx?modelid=695129# לוח האם שלי הוא זה : http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1245&maincat_no=1&cat2_no=171# (יש כאלו שיגידו שזה כבר הטעות הראשונה שלי בקניית לוח אם MSI) מערכת ההפעלה היא ויסטה. בכל אופן, הצורב עובד בווינדוס רק כאשר אני מגדיר בביוס באפשרות RAID MODE שהשיטה שהצורב יעבוד היא : AHCI באפשרות של RAID MODE יש לי רק את האופציות הבאות : SATA RAID RAID MODE AHCI אין לי שם את האפשרות DISABLE RAID!! אז הצורב עובד רק שאני בוחר באפשרות AHCI. אם אני בוחר ב-SATA RAID אז הצורב לא עובד בוווינדוס. האם זה נורמלי ותקין שהצורב יעבוד רק שאני מגדיר בביוס שיעבוד בשיטת AHCI ? האם זה תקין\נורמלי…
-
- 2 תגובות
- 667 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם יש דרך לנטר את הטמפרטורות של ההארדיסקים כשהם פועלים במערך RAID0 ואם כן, איך?
-
- 3 תגובות
- 587 צפיות
-
-
יש מחשב שלא רוצים שיעתיקו אותו לחומרה דומה. יש משהו שיעזור למנוע העתקה מלאה של הכונן לכונן זהה אחר ליצירת העתק מחשב ?(חוץ מנעילה פיזית). נעילה פר מספר סידורי של מעבד או של מספר סידורי של כונן קשיח\רעיון דומה ?
-
- 2 תגובות
- 895 צפיות
-
-
במחשב שלי דיסק 40 ג'יגה מחולק ל - 2 מחיצות. לאחרונה רכשתי דיסק נוסף, חדש, של 80 ג'יגה על מנת שישמש ככונן C והישן ישמש ככונן המשני - שניהם בשלמותם (ללא מחיצות). עכשיו, כשפתחתי המחשב וחיווטתי הדיסק החדש במקום החדש והישן חיברתי גם, להפתעתי הרבה כשהדלקתי את המחשב מערכת החלונות עלתה שוב כרגיל ואני לא יודע איך להמשיך. בעיקרון, חשבתי שהמחשב יעלה מהדיסק החדש ואותו אפרמט, ולישן אני אעשה איתחול. מה עשיתי לא בסדר? דרך אגב, ב"מחשב שלי" רואים רק את שתי המחיצות של הדיסק הישן. אבל במנהל המשימות (בלוח הבקרה) רואים שיש שני דיסקים קשיחים. מה עושים?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם רכשתי דיסק קשיח חדש 500 GB של WD במחשב שלי כרגע מחובר ב SATA 250 WD כניסיתי לחבר את החדש שמתי לב שאין לו כניסה לקבל מתח כמו לישן IDE השאלה שלי היא מאיפה הוא מקבל מתח(חשמל) האם אני צריך לקנות מתאם ממתח של IDE למתח של SATA? ובכלל מה עם הג'מפרים הם לא קיימים אצלי בכלל תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 777 צפיות
-
-
רציתי לשאול אם אפשר לשים בכונן קשיח נייד איזשוהי תוכנה הגנה/אנטיוירוס????
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-
-
מה דעתכם על דיסק חיצוני 250GB של WD גודל 2.5?
-
- 5 תגובות
- 759 צפיות
-
-
היי, יש לי בעייה גדולה עם צריבת מדיה מזה כמה שבועות: רכשתי צורב חדש ASUS DRW2014L1T אחרי שהצורב LG הישן שלי התפגר (נקרעה הגומיה). התקנתי אותו, חיברתי אותו ליציאת הSATA (הצורב הישן היה ב-IDE). אחרי מספר צריבות, התחילו להדפק צריבות, פעם אחר פעם (DVD+R ודואל), רוב השגיאות התייחסו לסיבה כ-Cycling Redundancy Check. הסרתי את נרו 7 שהייתה מותקנת והתקנתי נרו 8 שקיבלתי יחד עם הצורב, עם הלייטסקרייב אבל לא היה שינוי. ניסיתי גם מדיה שונה אחרי שאמרו לי שזו בטוח הסיבה (גם ורבטים), אבל ראיתי שזו לא הבעיה. בסופו של דבר פניתי אל החנות שהחליפה לי את הצורב בצורב חדש (זהה). הרכבתי אותו ושוב, צריבות נדפקו. בסופו של דבר, החלטתי לצרוב את אותו תוכן על דיסק הדואל במחשב השני שלי, לראות אם מדובר בב…
-
- 0 תגובות
- 663 צפיות
-
-
יש איזה 20 סוגים שונים של WD 500GB חיצוני ממה שאני ראיתי זה מתבטא רק בכניסות שונות... מה אני מפספס?
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
-
איך שניים כאלה יעבדו בraid http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3073 האם המהירות שווה תכסף או שעדיף לקנות אחד
-
- 4 תגובות
- 614 צפיות
-
-
לפני מספר ימים הפ.יסי לא הראה כלום על המסך כשהופעל (פיזית הכל עבד והמסך נבדק כתקין ) הציעו לי להוציא את סוללת הלוח ולהחזירה כאשר עשיתי זאת זה החל לעלות אך לא הצליח להעלות את החלונות, כנראה שהביוסהתאפס , מכיוון שזה עבד ברייד 1 ( שני כוננים של 160) לא רציתי להסתכן יותר ומסרתי לטכנאי, הוא הצליח להביא את המחשב לפעולה תקינה אך לא ידע לבדוק את נושא הרייד 1 אשר חשוב לי ביותר,טען כי לא ראה אף פעם רייד כזה (הייתי מצפה ליותר מטכנאי ) מבדיקות שעשיתי עולה החשד שכעת זה לא עובד ברייד 1 מהסיבה כי נוספו לי פתאום שתי מחיצות בדיסק השני(, e ' f' (בנוסף ל c ' d שהיו קודם )וכמו כן החלוקה בתוך כל מחיצה (שטח תפוס ופנוי ) אינה זהה לחלוטין בשני הדיסקים כפי שהיה כנראה קודם, לבדיקה וודאית וגם כאפשר…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לאור הגי'גהבייטים הולכים וגדלים על המחשב שלי, החלטתי לשים לזה סוף ולקנות כונן חיצוני. ראיתי את הדגם הזה: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=705478 השאלה היא האם הוא שווה? אני לא כ"כ אצטרך לנייד אותו, בשביל זה יש לי DOK, ז"א שאני אוכל לקנות אחד גדול (3.5"). איזה דגמים של 3.5" מומלצים? נניח של 500GB, כי ה1000GB כבר יקר מדי.
-
- 2 תגובות
- 590 צפיות
-
-
שלום לכולם, מדובר בבעיה די חמורה בדיסק DVD רגיל (לא רב פעמי) שנצרב multi-session. עשו עליו כבר שני סשנים, והמידע נקרא ללא בעיה. לאחר צריבת הסשן השלישי הפסיקו לראות את המידע שנצרב בשני הסשנים הראשונים, ורואים רק את המידע מהסשן השלישי. האם יכול להיות שאיכשהו הצריבה השלישית דפקה את הטבלה שאומרת מה צרוב איפה? זה קצת מוזר כי זה דיסק רגיל אז אי אפשר למחוק בו מידע... איך משחזרים את המידע הזה? יש איזו תוכנה (רצוי חינמית) שיכולה להציל את המידע הזה? או שיש מצב שהוא אבוד? תודה מראש לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום אני מחפש כונן חיצוני 500G עם חיבור ESATA מה הדבר הכי מהיר ואמין שאני יכול למצוא (שמעתי שMYBOOK לא הכי יציב בעולם) אני כבר ממש רוצה לקנות ורק מחכה לחוות דעת שלכם
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי הארד דיסק של 500GB, מתוכם הקציתי 25GB לכונן C, למערכת הפעלה (ויסטה) והתקנות של תוכניות, ואת השאר לכונן D, שבו מאוחסנים מוסיקה, סרטים וכו'. שמתי לב ש-25GB מספיק לויסטה בקושי (הייתי רגיל ל-XP שמספיק לו מעט מקום), ושכונן C דחוק ביותר. האם אני יכול להגדיל את כונן C על חשבון D, מבלי שהמידע על כונן D ייפגע? (יש ב-D הרבה מקום פנוי, לפחות 200GB). לעשות את זה באמצעות PARTITION MAGIC? וכמה מקום לדעתכם צריך להקצות עכשיו לכונן C?
-
- 2 תגובות
- 724 צפיות
-
-
אני צריך עזרה ביצירת דיסק בוט. יש ברשותי קובץ IMG של ווינדוס ואני רוצה לצרוב אותו ככה שהוא יהיה BOOTABLE. העניין הוא שדווקא הדיסק הוא כן BOOT ( יש בפנים תיקיה של BOOT) ואם אני בודק אותו עם magic iso אני כן רואה שהוא בר אתחול (bootable). לכן חשבתי אני פשוט אצרוב וזה יעבוד. אבל זה לא... . האם יש משהו שאני לא עושה נכון? האם למרות שהוא bootable כבר אני עדיין אמור לבחור באופציית (make dvdrom (boot בנרו? תודה לעוזרים...
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Seagate 500GB Sata II 32MB האם הדיסק קשיח הזה ישמש אותי טוב למשחקים ?? תודה
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן. אחרי 4 וחצי שנים עם צורב של LG ששירת אותי יפה מאוד (לפחות 2000 צריבות), קניתי צורב לייטסקרייב של ASUS, דגם DRW2014L1T. לא מעט צריבות נדפקות לי איתו, בהתחלה הייתי צורב על 8, ועכשיו על 4, העיקר שהדיסק יצא כמו שצריך (קורה גם עם 4.7 וגם עם הדואל). הצורב הוא צורב SATA וכבל הספק שלו מבודד (לא מחובר לכבל שום דבר אחר חוץ ממנו, קראתי שזו יכולה להיות הבעיה). במנהל ההתקנים, בדקתי שהוא מופיע תחת DMA ולא PIO. נקודה אחרונה ואולי פה הבעיה: אני צורב על סילברליין. עם הצורב הקודם אני יכול לספור על יד אחת את המקרים שנדפק דיסק. למשתמשי ASUS, עם אילו מדיות אתם צורבים בד"כ? מנסיונכם, קרה לכם הרבה שהייתה תקלה פיזית בכונן שדרשה החלפה? אשמח לשמוע רעיונות למה יכולה להיות הבעיה.
-
- 53 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב ישן שנשרף לו הלוח אם ואני רוצה להעביר את כל החומר מהדיסק קשיח למחשב השני אבל רציתי לדעת האם זה אפשרי שאני יחבר את אותו כונן שמותקן עליו כבר ווינדוס למחשב החדש שיש לו דיסק אחר שמחובר ב-SATA ואני יחבר את הדיסק הישן בחיבור IDE (אין לו SATA... קשיח ישן מאוד..) האם זה אפשרי? האם הווינדוס יעלה בלי שום בעיה והוא יזהה לי את הכונן ואני יוכל להעביר בלי שום בעיה או שאפשר להגיד ביי ביי לכל הקבצים שהיו בו? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקי, אז לפני כמה זמן הייתה לי בעיה במחשב, בה הייתי צריך לפרמט כונן שלם, אך בסופו של דבר הבעיה הסתדרה... אז החלטתי לגבות את המחשב.. בתחילה חשבתי שדיסק קשיח נוסף יפתור את הבעיה, וקניתי אחד כזה (HITACHI 250GB)... בסופו של דבר הבעיה נפתרה ללא הדיסק הקשיח... כרגע יש לי WD 160GB בשימוש, ואת הדיסק הנ"ל בנוסף... חשבתי להשתמש באחד מהם כגיבוי... יש לכם עצות? בעיקרון מערכת ההפעלה מותקנת על הדיסק שנמצא בשימוש כרגע (160GB) ואני מעדיף שלא להסיר את מערכת ההפעלה ולהתקין מחדש... נ.ב השגתי את הHITACHI בזול ולכן אני מעדיף שלא להחזיר אותו, אבל אופצית ההחזרה קיימת. תודה רבה וסליחה על החפירה
-
- 3 תגובות
- 608 צפיות
-
-
בדיונים בפורומים השונים באתר קראתי שבעת התקנה או חילוץ של קבצים על הדיסק הקשיח הוא יכול להוות צוואר בקבוק קשה. הפיתרונות שנכתבו הם או לקנות דיסק קשיח נוסף ולחלץ מדיסק אחד לדיסק שני, או ליצור PARTITION ולחלץ מPARTITION אחד לשני. נכתב גם שPARTITION ומחיצה זה לא אותו דבר. השאלות שלי: מה זה PARTITION ומה ההבדל בינו לבין מחיצה? האם יצירת שני PARTITIONS וחילוץ של קבצים מאחד לשני או התקנה של קובץ באחד בזמן פעילות שוטפת עם השני תמנע צוואר בקבוק ותאפשר לדיסק להתנהג רגיל? (במילים אחרות האם זה יתן אותה תוצאה כמו דיסק קשיח נוסף) תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אם אני רוכש דיסק כשיח חיצוני ויש לו חיבור ל-usb וגם לדיוידי יש חיבור לusb האם אם יש לי סרטים בכונן הקשיח אני יוכל לצפות בהם בחיבור נכונן אל הדיוידי באמצעות ה-usb ? אם לא הבנתם כלכך תשאלה תגידו ואני יסביר מפורט יותר. תודה ויום טוב. בן.
-
- 2 תגובות
- 975 צפיות
-