אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,917 דיונים בפורום זה
-
יש לי הרדיסק maxtor 40gg והוא לא הכי חדש ... מהסידרה אחת מתחת לחדשות על עכשיו... הוא הוא עושה טונות רעשששששששששששששש.!!!! (כדי להמחיש קחו SF ותשימו אותו על המהירות הכי גבוה) מה יכולה להיות הבעיה?? האם אפשר לסדר אותו , או שזהו? הוא הולך...?
-
- 6 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב פנטיום 3 מעבד 1000 מגה הרץ לוח של PC PARTNER ויש לי הרדיסק של חברת seagate בנפח של 120 גי'גה שמחובר על ערוץ פריימרי מאסטר ועוד הרדיסק של seagate שעובד על פריימרי סלייב וצורב שעובד על ערוץ סקנדרי וסי די רום שעובד על סקנדרי עכשיו הבעיה היא ככה הארדיסק של ה40 גיג'ה הצורב והסידירום עובדים על DMA והארדיסק של 120 גי'גה עובד על PIO ניסיתי להסיר ממנהל ההתקנים את הערוצים ולהתקין מחדש ולא עזר חיברתי את הארדיסק עם כבל של 80 וגם לא עזר זה עדיין נשאר על PIO מישהו יודע איך אני יוכל לגרום להארדיסק לעבוד בDMA תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 593 צפיות
-
-
לפני כחודש נשרף לי המחשב(ספק,לוח,זכרונות,ה.דיסק,CD,CDRW..) הכל הלך... אבל הכי חשוב לי ההרדיסק המידע נחוץ לשחזור מה לעשות וכמה זה יעלה לי?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שני הרדדיסקים של טרה במערך RAID0. משום מה הם עושים SPIN-DOWN אחרי כמה דקותIDLE וזה מאוד מציק. שינוי הגדרות צריכת חשמל לא משפיע. הגעתי למצב שכשאני מפעיל משחק שמותקן על הכוננים הנ"ל אני מריץ איחוי דיסק או אימות מערך רייד רק כדי להשאיר אותם ערים. הכוננים תקינים והבעיה התחילה רק אחרי שיצרתי מערך RAID.
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
-
אחרי כונני ה-SU800 המגוונים, מגיע תורם של כונני ה-SSD החיצוניים לטעום מה פוטנציאל של ה-3D NAND לכתבה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתכנן בקרוב מאוד לרכוש 2 דיסקים SSD קטנים על מנת לקבל ביצועים ויחסית גם נפח משהו כמו M4 64GB ברייד כמובן, המחשב שלי קצת ישן ולא תומך בSATA 3 בשביל כל התעבורה ששני הכוננים יבצעו לכן מצאתי בקר שמתחבר לPCI-E ונותן 2 חיבורי SATA 3 השאלה היא האם הם מתפקידים כמו חיבורים רגילים? או שיש להם בעיות כלשהם כי לא שמעתי על הרבה אנשים שביצעו את הפתרון הזה. http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=PE-116&cart=131261418291826167〈=heb
-
- 8 תגובות
- 905 צפיות
-
-
יש לי DVD מתוצרת טושיבה במחשב נייד והוא הוגבל לאזור 2, אבקש המלצה על תוכנה שתשחרר את ההגבלה.
-
- 2 תגובות
- 837 צפיות
-
-
היי, יש לי בבית מערך אחסון שמשמש בעיקר למדיה, תמונות ומסמכים. זהו מחשב מבוסס i5 עם 12GB זכרון. ללוח הזה יש שני חיבורי IDE ושש חיבורי SATA, כולם בשימוש. על ה- IDE מותקנת מערכת הפעלה Solaris ב- Mirror ZFS. 6 דיסקים ה- SATA נמצאים ב- RaidZ (דיסקים של 2TB), נגמר המקום ולכן אני מעוניין להרחיב. הכוונה שלי היא לרכוש דיסקים נוספים (3TB) ולהוסיף אותם ל- pool הקיים, לצורך כך אני צריך בקר SATA נוסף. אשמח להמלצה על בקר SATA בעל 4 עד 6 (רצוי) פורטים פנימיים. אין צורך ביכולות RAID מכיוון שמערכת ההפעלה עושה את זה מצויין. תודה ! מני.
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
מחשב נייד HP probook 430 g3 עם SSD 240GB. יש חריץ SD אני צריך יותר מקום ואני חושב שהאופציה הפשוטה ביותר היא לשים SD שישב קבוע, אז הנפח הרצוי הוא 256 אבל לא בדיוק ברור האם כל כרטיס SD יתאים לתפקיד? או שיש עוד פתרון? תודה!
-
- 6 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
נגמר לי הזיכרון בכונן D ואני רוצה להרחיב אותו בעוד 40 גי'גה, אז אפשר בבקשה להגיד לי מה מומלץ וכמה זה עולה? ועוד משו, יש לי פנטיום 4 עם 256 RAM, ורציתי להגדיל גם את הRAM, כמה זה עולה? תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 884 צפיות
-
-
שלום כולם אני מנסה להגדיל את PARTITION C שלי ללא הצלחה יצרתי כונן ריק של 40 GB לתוספת הותקן אצלי EASAUES אך אני לא מצליח לא לעשות MERGE ולר RESIZE עשיתי את הנל כבר כמה פעמיםעל מערכות אחרות אצלי זה לא נותן [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי, שידרגתי לווינדוס 7 לפני שבוע וכעת צריכה לתת יותר מקום לטובת כונן C. איך אוכל להקצות ל-C יותר מקום על חשבון כונן D בלי להעתיק את כל הקבצים מ-D לכונן חדש ולפרמט הכל? האם ישנה דרך פשוט להזיז הכל ולהגדיר את המחיצה מחדש? תודה, יפעת
-
- 9 תגובות
- 14.2k צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף מקום למחיצת מערכת ההפעלה והיות שהיא יושבת על RAID אף תוכנה לא מצליחה לזהות את המערך ע"מ להרחיב את מחיצת מערכת ההפעלה. האם יש תוכנה המאפשרת הרחבת מחיצה שעליה יושבת מערכת ההפעלה בזמן עבודה (ולא בזמן בוט) לחילופין תוכנה שנטענת בזמן הבוט ומאפשרת לקרוא דרייברים (כמו נורטון GHOST לדוגמא), או כל פתרון אחר?
-
- 1 תגובה
- 880 צפיות
-
-
שלום, קניתי כרטיס הרחבה לנייד ssd m.2 500gb . עכשיו לפני שאני מתקין אותו הבנתי שכדאי לעשות לו התקנה מחדש של המערכת הפעלה בשביל לא ליצור באגים בהעתקה מהכוננן הישן. השאלה שלי אילו אפשרויות יש לי להעתיק או למחוק, את המערכת הפעלה שכיום יש לי בהארד דיסק, בלי לפרמט את כל החומר שעל הארד דיסק, יש מלא תוכנות ומשחקים שמותקנים, ואני רוצה להימנע מפירמוט של כל הארד דיסק. רוצה למחוק רק את המערכת הפעלה. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, חבר שלי עם מחשב נייד צריך להוסיף קצת מקום אכסון כי כרגע מה שיש זה רק SSD 128GB. אין צורך בהמון מקום נוסף אלא משהו כמו 128-256 נוספים (אם המחירים לא גבוהים מאוד אז אולי יותר). הדגם של המחשב הנייד שלו זה: http://www.apple.com/macbook-pro/specs-retina/ עכשיו אין צורך או שאיפה לביצועים של SSD, אלא שיתפקד כמו במערכת טיפוסית רגילה להיום שמכילה SSD למ"ה וקשיח לאכסון. מה שאני צריך זה כרטיס מתאים שיספק ביצועים כמו של קשיח נורמאלי ולא איזה קשיח חסכוני בחשמל ואיטי. אין לי בעיה לקנות מחו"ל אם משתלם יותר (עם משלוח כמובן). ואם למישהו יש כוח להסביר בקצרה על הנתונים שחברות הכרטיסים מפרסמות כדי שאוכל להבין קצת יותר טוב על מה מסתכלים כשבוחרים כרטיס זה יתקבל בברכה. תודה מראש. …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! חיפשתי מארזים לכוננים חיצוניים שתומכים ב-USB 3.0 במחיר סביר ומצאתי שתי אופציות: 1. Thermaltake Max 5G קישור (סקירה - ללא חסרונות, נראה לכם אמין?) 2. HornetTek Viper-U3 3. Vantec NST-310S3 הנטייה שלי ללכת על הטרמלטייק בגלל השם, המאווררים והחו"ד החיוביות (גם באמזון). על מה כדאי ללכת? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום, רכשתי SSD ואז גיליתי שבמארז (TT) יש מקום רק לכוננים של 3.5. איך אפשר לחבר את ה-SSD? תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לנסות להשתמש בכרטיס CF במהירות X150 יחד עם מתאם SATA כגון זה http://cgi.ebay.com/CF-to-SATA-HD-Hard-Disk-Drive-SSD-adapter-mini-iTX-4N_W0QQitemZ350182152180QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item51887b97f4 על מנת לקבל כונן SSD. שאלה של מהירות - אני יודע שבקורא כרטיסים מהירות קריאה\כתיבה של CF שכזה היא סביב 30 מגה לשניה, כאשר זו פחות או יותר מהירות קריאה\כתיבה של דיסק קשיח. האם צוואר הבקבוק של ה CF הוא בקורא USB, והמתאם ל SATA יפעל מהר יותר ? במבחני ביצועים של כונני SSD יעודיים ניתן לראות מהירויות של כ- 100 מגה לשניה. האם יש לי סיכוי להגיע לזה ? אם לא, מה שונה בעצם בין כרטיס CF לכונן SSD מסחרי ? תודה !
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך חברה. הגיע אלי המחשב החדש. אודה לעזרה במספר שאלות בנוגע ללוח אם - מדובר באורוס b460m של ג'יגה בייט. איך אני משחרר את הבורג (מסומן באדום בתמונה)? ניסיתי באמצעות מברג, וזה לא נפתח ואני לא רוצה להפעיל סתם כוח. צריך פלייר? והאם יש שם שתי יציאות nvme? לי זה נראה שתיים אבל בהזמנה הנציג אמר שיש אחת בלבד. http://www.up2me.co.il/imgs/46959879.jpg מה זאת הרשת הזאת? זה מסנן אבק. http://www.up2me.co.il/imgs/84774498.jpg אמור להיות משהו מתחת למארז שלא מחובר 100%? קצת קשה לראות בתמונה, אבל אולי זאת עוד רשת? אם כן, למה יש לה מן "בטנה" באמצע? http://www.up2me.co.il/imgs/12183706.jpg
-
- 68 תגובות
- 10.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, היום רכשתי צורב DVD ואני מתקשה להתקין אותו. כרגע יש במחשבי כונן DVD וצורב רגיל, אני מעוניין להשאיר את שניהם. בכל מקרה הברגתי את הצורב DVD למקום ואיך בדיוק אני מחבר אותו? יש לי כבל בצבעים שחור,צהוב ואדום והבנתי שהוא הכבל של החשמל וחיברתי למקום בצורב. בשקית שקיבלתי עם הצורב יש עוד שני כבלים : 1) כבל רחב ודק עם צבע סגול\ורוד בקצוות. 2) כבל דק עם ארבעה חורים (שאמור להיכנס לארבעה פינים) בצבעים שחור ולבן. בכל מקרה לאן אני מחבר את שניהם? כרגע יש כבל כמו הראשון שמחובר לכונן DVD והוא מתחבר משם לצורב וללוח אם. איך הצורב DVD מתחבר לכל העסק? אני רוצה שתהיה אפשרות לעשות Copy לדיסק DVD... אז אני מניח שצריך איכשהו לחבר גם את הצורב DVD לכונן DVD. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות אחד הצורבים שיש ברשימה של המומלצים פה של הפורום, תודה זה עוזר נורא. האם אני אוכל להרכיב את הצורב לבד? זה מסובך? אשמח למדריך או להפנייה טובה. בתודה, חיים.
-
- 0 תגובות
- 491 צפיות
-
-
היי יש לי שני כונני SATA שאני רוצה לחבר ללוח אחד מהם כבר מורכב והוא מחובר ללוח לSATA1 שזה האדום (מאסטר) רציתי לדעת אם את השני אני מחבר לSATA2 השחור? הבנתי שיש קטע שנקרא RAIDE0 והוא הכי מומלץ מבחינת ביצועים, אם מישהו יכול להגיד לי איך אני בונה מערך זה אני אודה מאוד תודה אופס עכשיו שמתי לב שטעיתי בפורום,מנהלים, בבקשה להעביר לפורום המתאים, אני מצטער לא שמתי לב : :-[
-
- 6 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום, כל חיי השתמשתי בכונני WD על מחשבים שלי ושל אחרים ותמיד הייתי מרוצה. עד לפני 3 שנים. בהתחלה נהרס לי כונן 40GB, במקומו הותקן כונן 80GB שנהרס אחרי שנתיים, במקומו הותקן כונן 200GB שנהרס שלשום. בפעם הראשונה אמרתי לעצמי שכוננים נהרסים לפעמים וכנראה שהגיע תורי. בפעם השנייה חשבתי שזה צירוף מקרים מוזר שנהרסו לי שניים ברצף - אבל יכול להיות. עכשיו, משהו כבר נראה לי מסריח... חשוב לציין שהשינויים היחידים שנעשו בחמש השנים האחרונות במחשב (P3 ישן) הם הוספת זיכרון והחלפת כוננים אופטיים (וקשיחים כמובן...). מה במחשב שלי הורס את הכוננים ? אולי זה פשוט צירוף מקרים מדהים ? אולי צריך להחליף את המזוזה במארז ?
-
- 10 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום! לפני כמה זמן היה לי דיסק קשיח אחד במחשב והמחשב היה שקט ! אחר כך הוספתי עוד 2 דיסקים קשיחים והתחיל לצאת רעש חזק מהמחשב אחרי שהוספתי את הדיסקים הקשיחים!. ניתקתי את כל המאוררים ועדיין היה רעש מהדיסקים ,רעש כאילו ציפצוף ארוך שלא נגמר וזה גם כאשר הדיסקים לא פעילים! מישהוא יודע מה זה לכול הרוחות?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-