אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל התותחים! יש ברשותי דיסק dvd(לצפייה) של שמחה משפחתית אני מעוניין להעביר את הסאונד לדיסק cd כדי שאוכל לשמוע ברדיו דיסק באוטו מישהו יכול להסביר לי כיצד לעשות זאת ? תודה.
-
- 0 תגובות
- 649 צפיות
-
-
שלום ברשותי עשרות קלטות וידאו מטיולים שעשיתי בחול. כל קלטת 3 או 4 שעות. וברצוני להעביר כל קלטת לדיסק dvd . המחשב שלי פנטיום 4 במהירות 1.6GB זכרון 256MB ודיסק קשיח 40GB. מערכת הפעלה XP. יש לי מספר שאלות בנושא בהיותי טירון בתחום. א. פרט לצורב dvd ודיסק קשיח נוסף מה נחוץ עוד מבחינת חומרה. ב. האם יש כרטיס שממיר מאנלוגית לדיגיטלית ומאפשר צריבה בו זמנית לדיסק dvd ? או שחייבים לשמור קודם בדיסק הקשיח. ג. למיטב ידיעתי כל דקה של סרט תופסת בהמרה 1.3GB ולכן לסרט של שעה צריך דיסק קשיח של 80GB. האם נכון? ד. איך אחר כך מכניסים נפח כזה גדול לדיסק DVD של 4.7GB מבלי לאבד יותר מדי באיכות (שלפחות יהיה באיכות SVHS)? ה. איזה תוכנות צריך? תודה מראש על תשובה cago
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אוקיי יש לי 3 כוננים ובכולם ביחד יש 180GB אני רוצה להמיר את מערכת הקבצים באחד מהם בלבד לNTFS מFAT32. בגלל שמערכת FAT32 לא תומכת בקבצים הגדולים מ4GB. ויש לי כזה קובץ לפתוח בRAR. בקיצור איך אני עושה את זה? והאם צריך למחוק את כל מה שיש בכונן בשביל זה??? עריכה: אהה כן ואם אפשר תביאו הסבר על 2 מערכות הקבצים והיתרונות והחסרונות של כל אחת מהן...סתם שאני אדע =] תודה מראש לעוזרים. עוד עריכה: אני חושב שפתרתי כבר את הבעייה לבד מצאתי מדריך הנה: http://planet.nana.co.il/faq2004/guides/windows/xp/ntfs.html אני רק מבקש שתגידו לי אם המדריך הזה בסדר ואם הוא נכון. רק תגידו אם זה לא ימחוק לי כלום מהכונן שאני ממיר את מערכת הקבצים??? והאם המרה עם התוכנה Partition Magic יותר בטוחה מאשר שיטת הה…
-
- 6 תגובות
- 817 צפיות
-
-
שלום לכולם. השתמשתי בפקודה convert K:fs/ntfs כדי להמיר את הDOK החדש שקניתי (SanDisk Cruzer 16GB) מFAT32 ל-NTFS. עשיתי זאת כדי שאוכל לאחסן קבצים גדולים מ-4GB ובנוסף מכיוון שקראתי שבפורמט זה מהירות הקריאה וההעברה גדולה ב70% מהפורמט הקודם, ובנוסף קיימת אפשרות ה-compress שמאפשרת דחיסת מידע ובכך מפנה יותר מקום על הכונן. משום מה, כאשר חבר שלי בעל אותו DOK בדיוק העביר קובץ בגודל 65MB, לקח לו משהו בסביבות ה10 שניות או פחות כדי לעבור. ואצלי לעומת זאת, אותו קובץ בדיוק עובר במהירות איטית בצורה משמעותית מאוד... ההבדל היחידי בין הDOK שלנו הוא הפורמט. שלו ב-FAT32 ושלי ב-NTFS איך זה ייתכן אם שלי אמור להיות מהיר ב70% יותר? (דבר אחד שניסיתי הוא לבטל את אפשרות ה-compress שהייתה מופעלת אצלי…
-
- 34 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
שלום.. הרבה ענו לשאלה שלי.. אבל כנראה שלא הבנתם אותי נכון. חברים, האר דיסק שלי ההיטאצ'י מזוהה לי במערכת הפעלה, אני רואה אותו גם בביוס, וגם במאפיינים של המחשב שלי. הבעיה היא, שאת הכוננים שלו, פיזית C D E אני לא רואה... ושם יש לי חומר חשוב!! ההאר דדיסק הראשי שלי הוא של סמסונג והוא כמובן מזוהה בסדר גמור. שניהם בחיבור סאטא. אני יודע שאני יכול דרך ה MANAGE של ווינדוס לפרמט אותו, הוא מראה לי אותו באיקס אדום, אבל אז זה לא חוכמה אני יפרמט אותו, ומה עם החומר שיש בו???? חייב להיות תשובה טובה, במיוחד בגלל שהוא כן מזוהה במחשב, רק בלי הכוננים, מה עושים?? תודה..
-
- 1 תגובה
- 555 צפיות
-
-
כהמשך ישיר לדיון לבניית מארז חיצוני שהיה פה לא מזמן אני מעלה רעיון שלי כרגע עוד אין תמונות אבל אפשר להבין מהפירוט הבא. 2 - כונני CD תקולים - בתוכם ישבו הכוננים הקשיחים 2 בתי מאווררים פירוט במשך 2 מאווררים 8 סמ מתאם של גיגבייט מ SATA ל ESATA הרעיון אומר לפרק את הכונני CD ולהוציא את המכניקה התקולה החוצה.לבנות "אוזנים" לכוננים הקשיחים על מנת שיתאימו למארזי ה CD. לחורר חור עם מסורית שופינים או כל אביזר אחר על מנת לחבר את בתי המאוורר מתחת למיקום הדיסק על מנת לספק קירור טוב לכונן הקשיח. לחבר את שני מארזי ה CD באביזר כלשהו....אני חשבתי על מוטות אלומיניום שיהיה יפה ומעוצב. מומלץ לשים גריל בתוך בתי המאוורר על מנת לתת חזות מקצועית ויפה. תמונות יבואו בהמשך.עד כאן הרעיון…
-
- 0 תגובות
- 569 צפיות
-
-
טוב אז ככה אני בהתלבטות קשה TEAC VS LITEON לקוח מאתרי היצרן LTR - 52327S 52x 32x 52x Half-Height CD-RW Innovated SMART-BURN technology to automatically check media quality and set limit to burning speed to ensure successful writing sessions & data retainability Buffer Underrun Error Free & automatically adjust writing strategy plus running OPC to meet various burning condition SMART-X supporting high-speed DAE & VCD extraction for copying and automatically decreasing speed to provide smooth & noise-free playback for CD Audio / VCD titles VAS® ( Vibration Absorber System ) to reduce vibration & noise during recording & reading Support Fixe…
-
- 0 תגובות
- 651 צפיות
-
-
יש לי שאלה, לפי המדריך בנעוץ הבנתי שלא נותן להוסיף את הזיכרון שבדיסק קשיח הפנוי בגלל שצריך להיות שם איזה רצף פיזי או משהו... עם כך אז אין דרך להגדיל את C? כי עברתי על המדריך ולא מצאתי פיתרון אגב _Nike_ רשום אצלך בפרופיל שאתה מ2002 פה ואתה בן 22 אז אתה פה מגיל 14 אשכרה 8 שנים ? =D
-
- 3 תגובות
- 782 צפיות
-
-
WD או Seagate? זה לא משנה מה ההעדפה שלכם - ההצעה העדכנית של אמאזון לקניות עם משלוח ללא תוספת תשלום לישראל יוצרת הזדמנויות משתלמות באופן בלתי רגיל עבור חובבי החומרהלכתבה
-
- 0 תגובות
- 555 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מבין את המונחים שמתייחסים לכוננים, כמו rpm, ata וכו', אבל מה המשמעות המעשית שלהם? האם ההבדל בין 7200 סיבובים לדקה ל5400 הוא משמעותי?
-
- 1 תגובה
- 797 צפיות
-
-
שלום יש לי הארד דיסק חיצוני שיש לו רק יציאת USB (יש כאילו כבל שממיר מאיזה חיבור מוזר לUSB) ואני רוצה להמיר את זה ליציאת eSata כדי שהעברת קבצים תהיה יותר מהירה אני לא מצאתי בארץ מתאם שאני צריך מצאתי רק esata to usb male ואני צריך usb female to esata מצאתי את זה באיביי: http://cgi.ebay.com/USB-Cable-eSATA-2-5-3-5-IDE-Hard-Drive-Disk-Adapter-/260686965845?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb2276c55 אני לא מבין אם זה ספק כוח להארד דיסק או מתאם זה מה שאני צריך? תודה
-
- 4 תגובות
- 723 צפיות
-
-
היי, התחדשתי בכונן SSD חדש (יחד עם הSSD הגיע במשלוח גם מתאם מ3.5 ל2.5).כשבאתי להרכיבו אצל טכנאי המחשבים של אייבורי,הוא ניסה ככל יכולתו להתקין את הSSD,התקנה פשוטה עם ברגים וכו,...,אבל התברר כי המתאם,אשר נשלח לי יחד עם כונן הSSD,לא התאים למארז שלי (ANTEC P183 V3). השארתי את המחשב במעבדה,ולאחר מ"ס ימים,נאמר לי כי המחשב שלי מוכן בסניף.כשבאתי לקחתו הייתי בטוח כי נשלח מתאם אחר מתאים כדי לסדר/לתקן את הדרוש סידור/תיקון - להפתעתי,אמר לי הטכנאי,כי פתר את הבעיה בעזרת שימוש באזיקונים במקום ברגים.יש לציין כי העיגון הוא רק מחלקו התחתון של כונן הSSD. שאלתי היא:האם זה תקין,אפשרי,ו/או נפוץ פחות או יותר (כשאין ברירה)? אשמח לשמוע חוות דעת... תודה רבה מאוד מראש .
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כיצד לחלק את הדיסק הקשיח למחיצות ולאתחל אותו באמצעות תוכנית ההתקנה של Windows XP חשוב אם תבצע צעדים אלה בדיסק קשיח המכיל נתונים, יימחקו הנתונים לצמיתות. מומלץ לגבות את הדיסק הקשיח לפני ביצוע צעדים אלה. כדי לחלק את הדיסק הקשיח למחיצות ולאתחל אותו באמצעות תוכנית ההתקנה של Windows XP: 1. הכנס את תקליטור ההתקנה של Windows XP לכונן התקליטורים או לכונן ה-DVD, או הכנס את תקליטון ההתקנה הראשון של Windows XP לכונן התקליטונים ולאחר מכן הפעל את המחשב מחדש. הערה כדי להפעיל את המחשב מהתקליטור של Windows XP (או מתקליטון ההפעלה), המחשב חייב להיות מוגדר לאתחול מכונן התקליטורים או מכונן ה-DVD או מכונן התקליטונים. במקרים מסוימים ייתכן שיהיה עליך לשנות את הגדרות ה-BIOS במחשב כדי לקבוע תצורה…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה המדיה היא FUJIFILM DVD-R X8 בספינדלים של 25דיסקים וכתובת שזה תוצרת יפן. צרבתי סרט והנה סריקה שעשיתי. עוד דבר, מישהו יכול להגיד לי מה זה סריקה מעולה ומה זה טובה איזה ציון אמורה לקבל סריקה וכמה PI ERRORSו PO FAILURES זה סביר וכמה זה מעולה? כי בסטיקי שאלו את השאלה ואף אחד לא ענה. [attachment deleted by admin]
-
- 69 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, בפוסט הזה אפרט את הניסיון שלי עם ה-RAID0 החדש שעשיתי, וקצת תובנות על SATA ו eSATA. יהיה פוסט קצת ארוך אז מי שלא מעניין לו שימשיך הלאה קראתי די הרבה פוסטים בפורום וברשת בכלל והחלטתי לנסות מערך RAID0. לפי העצות פה החלטתי לקנות AAKS 320 נוסף על זה שיש לי ולשים את שניהם ב RAID0, ולקחת עוד AAKS 500 לגיבוי (וגם כי הייתי צריך לגבות איכשהו את מה שהיה על ההארד דיסק שהיה לי...) לפני השינוי היו לי במחשב את ה AAKS 320 הראשון, עוד 250KS ועוד 200JD (כזכור לי סאטה1). את הישן יותר אני אעביר למחשב אחר ואת ה250 כנראה אשים במגירה, מה שיצר את הצורך או לפחות את הרצון שלי לחבר אותו דרך ה-eSATA. זה זמן טוב לציין את המפרט שלי (שנבנה כמובן בעזרתם האדיבה והמקצועית של חברי פור…
-
- 1 תגובה
- 678 צפיות
-
-
הי לכולם השאלה שלי היא לגבי כונני SSD, בחיבור SATA. יש לי בבית 3 כונני SSD: הראשון הוא של Samsung, מסדרת 860 EVO, והשניים האחרים הם של Sandisk, מסדרת SSD Plus. מכירים את המשפט אין חכם כבעל נסיון? אז אחרי שקונים את שני סוגי הכוננים האלה (של Samsung ושל Sandisk), אני יכול לסכם את הכל במשפט אחד: הכוננים של Sandisk מתחממים מאד, ולכן אני מאד לא ממליץ לאף אחד לקנות אותם, ולעומת זאת הכוננים של Samsung מייצרים הרבה פחות חום. ולא רק זה, המעטפת של ה-Samsung עשויה מתכת (אלומיניום) מה שעוזר עוד יותר לפזר את החום המועט שהם מייצרים, בניגוד ל-Sandisk שעשויים מפלסטיק ופחות מפזרים את הח…
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
יש לי LG 4165B והנרו לא צורב מעל X4, גם תוכנות אחרות. לאחי יש LG 4163B וגם הוא לא יכול לצרוב מעל 4. מה אפשר לעשות? תודה.
-
- 8 תגובות
- 951 צפיות
-
-
שלום. אני מנסה לצרוב אימג' והנרו רוצה ממני פתאום DVD-R, מה פתאום הוא רוצה את זה? עד עכשיו צרבתי אימג'ים בלי בעיה על DVD+R יש אפשרות לעשות משהו בנוגע לזה? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברת הגיבוי ברשת Backblaze חקרה נתוני ניטור SMART של 40,000 כוננים קשיחים ומציגה חמישה נתונים שעשויים לסייע לכם לגלות, בטרם עת, מתי הכונן שלכם יכשל לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%94%d7%a0%d7%aa%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%a2%d7%a9%d7%95%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%97%d7%96%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%aa-%d7%9e%d7%95%d7%aa%d7%95-%d7%a9%d7%9c-%d7%94%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%9f/
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
טוב בזמן האחרון אני רואה באתר המון שאלות על RAID, הסוגים שלו ומה הביצועים.. אז לאחר התקנה טריה של מערך RAID 0 החלטתי לכתוב מדריך קטן ולתת מנסיון אישי שלי חוות דעת וביצועים לפני ואחרי. Raid 0 רמה זו מספקת ביצועים גבוהים לפעולות הקריאה והכתיבה אך היא אינה מספקת הגנה על המידע. כדי ליצור מערך Raid ברמה 0 יש להשתמש לפחות בשני דיסקים קשיחים. המערכת מאחדת את נפח הדיסקים ומתייחסת לדיסקים שבמערך כדיסק אחד גדול. המידע מחולק בצורה שווה בין הדיסקים כך שפעולות הכתיבה והקריאה מתבצעות במקביל בכל הדיסקים, כתוצאה מכך פעולות הכתיבה והקריאה מואצות מאוד. מכיוון שמערכת זו אינה מספקת הגנה על המידע, במקרה של קריסת אחד הדיסקים כל המידע אובד (גם מהדיסקים התקינים המהווים חלק מהמערך). Raid 1 …
-
- 22 תגובות
- 45k צפיות
-
-
-
שלום יש ברשותי 2 מחשבים נייח - בן 2.5 שנים AMD athlon64 DUAL CORE +3800 2GB זכרון כונן 8mb sata WD1600JS 7200rpm 160GB WD נייד - בין 1 שנה DELL 1545 INTEL DUAL CORE T3400 3GB זכרון כונן 250GB HITACHI Travelstar SATA 5400rpm 8mb לשניהם מערכת הפעלה ווינדוס 7 שהותקנה לפני כחודש בנייד היא מותקנת על כל נפח הכונן בנייח היא מותקנת על 60 גיגה, והשאר מוקצה לכונן עם XP שאני מתכנן להסיר בקרוב. לסיכום: בנייד כונן אחד, בנייח הפרדה ל-2 מחיצות. על הנייח מותקנות הרבה יותר תוכנות ויש בו הרבה קבצים, נעשית בו דיפרגמנטציה+CCLEANER אחת לשבוע. הנייד יחסית ריק התופעה: בהעברת קבצים גדולים בתוך הכונן עצמו (COPY של קובץ של 350מגה לדוג') הנייח מעביר בקצב ממוצע של 25 מגה לשניה (מתחיל ב-50 ויורד ככל…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
האם אפשר לקבל הסבר מקיף ומפורט על RAID מה זה, למה זה טוב,ואיך בדיוק עושים זאת (לי יש ויסטה64). תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 643 צפיות
-
-
שלום רשתותי W.D 200GB 8MB Buffer SATA עקב מחזור במקום (כן 200 גי'גה לא מספיק יש לי רק 20 פנוי ) אני רוצה לרכוש הרדיסק זהה ולעשות רייד. פעם אני קראתי על סוגי הרייד השונים, רייד אחד ששני הרדיסקים מתפקדים כמירור אם אני לא טועה וזה רק נותן לך 200GB ולא 400GB אבל זה עובד יותר מהר... עכשיו תהיתי לדעת מה זה RAID 0, האם הוא משפר ביצועים ? מה בידיוק זה עושה, ומה השוני מסתם שאני יחבר אותם שניהם בSATA בלי להגדיר RAID אשמח לטיפים והסברים על ה RAID לפני שאני מתכוון לרכוש הרדיסק נוסף תודה מראש לעוזרים.. עריכה: קראתי פה דיון שנאמר כי יש "סיכון" שאם הרדיסק אחד הולך ובגלל שהמידע נחלק בין שני ההרדיסקים אז כל המידע הולך.. אבל באותו מידה אם יש לי רק הרדיסק 1 , והוא נדפק ! בכל מקרה כל…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני חיפשתי הרבה בפורום ולא מצאתי הסבר על RAID ואיך מחברים את זה, בקיצור הסבר מופרט???? אם אפשר בעברית
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-