עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by lipa,

אני חושב לקנות צורב של אסוס 40-12-48 כדאי? תודה

• 32 תגובות
    • 5.4k צפיות
  2. שבוע טוב,אני עומד לפני רכישה של 2 דיסקים קשיחים פנמיים למחשב למטרת גיבוי,הייתי רוצה לשמוע המלצות וחוות דעת על איזה חברה או דגם כדאי לי ללכת. השאלה באה גם בגלל העובדה שדיסק קשיח שקניתי לפני חצי שנה הראה לי על שגיאות בסקטורים ועשה לי בעיה גדולה עם חומר שהיה לי שם,אציין רק שהדיסק הוא של מדגם:‎Caviar Black WD1002FAEX ‎ ‎ של חברת : WESTREN DIGITAL תודה רבה

• 0 תגובות
    • 701 צפיות
  3. לאלו אשר מבקשים להרכיב מחשבים בכסף זול, או צריכים עוד יחידת נפח אכסון להרחיב באחת המכונות הקיימות שלהם, מצאתי שכרגע יש דיסק מכאני 1TB במחיר מעולה ומסדרה איכותית של דיסקים קשיחים. בחנות tms משווקים כרגע (זה עניין זמני, כי זה מלאי מצומצם ומשתנה) של דיסקים sata מסדרת סטורג' של שרתים, המכונה WD re. זו למעשה המקבילה ל- WD Black. מה שיפה זה שהדיסק נשלף ממכונה עובדת, משרת, הדיסק כבר עבר בדיקת תקינות מלאה, והוא מסופק עם 6 חודשי אחריות. המחיר הוא מה שעושה את כל העסק לכדאי במיוחד = רק 118 ש"ח לצרכן כולל מע"מ: https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&path=100014_10024_10026&product_id=18339 מי שמרכיב איפה מחשב בכס…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. מבקש המלצות בעלי נסיון לקופסאות לדיסק קשיח, עם התאמה לדיסק 3.5 SATA II שיוכנס בפנים, ויתחבר למחשב גם USB וגם אפשרות של E-SATA. עבודה גם בXP וגם VISTA. מבקש המלצתכם גם בהיבט התיפקוד, גם בשאלת העמידות וחוזק הקופסה וגם מהיבט האוורור כלומר מניעת התחממות יתר של הדיסק. אם יש יתרון בקלות החלפת דיסקים זה יהיה יתרון אבל לא חשוב. עדיפה קופסה שמקבלת DC מספק נפרד לעומת קופסה שמקבלת ישירות מהחשמל והספק שלה בפנים. לינקים למוצרים יעזרו. תקציב די גמיש, אין לי מושג מה הגיוני וסביר.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by שמנואל,

שלום. אני זקוק לאמצעי גיבוי פשוט ואמין למחשב. מכיוון שמדובר בחומר חשוב מאוד יש צורך בהתקן חיצוני שניתן לשליפה מיידית לאחר הגיבוי ע"מ שלא יימצא ביחד עם המחשב. עוד פרט חשוב - יש צורך בגיבוי אוטומטי אחת ליום להתקן הזה, כך שבסוף יום נתון ניתן לקחת את ההתקן כאשר כבר ברור שכל החומר גובה מבלי התערבות בעלי המחשב. גודל החומר המגובה כ-חצי ג'יגה. אני אשמח מאוד לשמוע את דעתכם, ובנוסף אם אפשר- הערכת מחיר לגבי התקן כזה. תודה רבה.

6. שלום לכולם, אני משתמש חדש יחסית במערכת ההפעלה הזו ואני לא כל כך מבין במערכות הפעלה של סרברים :-(. אני משתמש ב-Windows Home Server Vail. לפי מה שהבנתי זה קרנל זהה ל R2 Windows Server 2008 . לפני כמה חודשים התקנתי את מערכת והכל היה בסדר. חוץ מהתיקיות הקיימות, על המערכת, הוספתי כמה תיקיות - דיסק נוספות. השרת מורכב מ 8 דיסקים של TB 1,5 ו דיסק נוסף עבור טיוטה. לאחרונה המחשב התחיל להראות המסכים הכחולים. כתוצאה מי שאחד הדיסקים לא עולה לי וככה נשאר לי 7 מתוך 8. OK אז החומר שישב בו לא היה נגיש כי הוא מנותק אבל את כל שאר המידע הייתי רואה והיה נגיש!! אבל פתאום אני לא יכול לראות אותם על המחשב שלי, אבל אני לא יכול לבחור אותם או לסמן אותם או לגשת אליהם (ראה תמונה המצורפת). לקחתי את כל …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  7. שלום לכולם! יש לי מחשב חדש יחסית: דיסק קשיח - 500GB של WD חדש נקנה לפני כמה ימים. לוח אם P6TD Deluxe של Asus. עכשיו בגלל שקניתי דיסק קשיח חדש פירמטתי את המחשב והתקנתי ווינדוס 7 והכל עבד מעולה. אחרי כמה זמן החלפתי את האנטי וירוס מ- Avast ל- NOD32 ומאז אחרי הריסטרט של המחשב, המערכת הפעלה לא עולה. מה שכתוב לי זה: reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key עכשיו ניסיתי להיכנס לביוס ולהגדיר שהדיסק קשיח יעלה ראשון אבל הוא לא הופיע שם בכלל. אז נכנסתי לדף הראשי של הביוס בשביל לראות אם הדיסק בכלל מחובר, אבל הביוס לא מזהה את הדיסק. אז ניסיתי לחבר את הדיסק למחשב אחר וגם שם הביוס לא מצליח לזהות את הדיסק. מה אפשר לע…

• 3 תגובות
    • 889 צפיות
  8. שלום לכולם בעיה שנתקלתי בה בזמן האחרון בעקבות התחלת צריבת דיסקים צרובים של די וי די כל דיסק של די וי די צרוב ששמתי עליו סרטים או כל מידע אחר (צרבתי עם נרו ובסוף הצריבה סגרתי את הדיסק) פשוט המערכת הפעלה שלי שהיא XP PRO עם שפה מותקנת עליו עברית... פשוט המערכת הפעלה לא מצליחה לראות את הדיסק כאילו הוא ריק. יש לציין שהדיסק תקין ו ה די וי די בסלון קורא אותו ללא כל בעיות וכן אצל הלפטופ של חברה שלי ששם יש לה גם מערכת הפעלה XP היא רואה את תכולת הדיסק כרגיל מה אני עושה?? למה אצלי המערכת לא מזהה את הדיסק ומה שיש בו ואיך אני מתקן זאת בתודה אסף

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. היי פרמטתי את המחשב היום ופיצלתי את ההארד דיסק לשניים. כשההתקנה הסתיימה ונכנסתי למערכת ההפעלה ראיתי שיש רק כונן c עם החלק היחסי של הכונן הקשיח ואילו המחיצה השניה לא היתה שם בכלל, כלומר לא זוהתה על ידי המערכת. יצויין שהסידי רום שלי הוא כונן d. כיצד אפשר לסדר את העניין שהמחיצה השניה תופיעה? בתודה מראש

• 8 תגובות
    • 956 צפיות
  10. העתקתי את המחיצה :C מהדיסק הישן אל כונן ה-SSD החדש באמצעות קלונזילה, מחקתי את המחיצה שאחריה עם אקרוניס ואז הוספתי את המערכת החדשה עם EasyBCD לתפריט האתחול. המערכת החדשה עולה בלי בעיות, אבל כונן המערכת מקבל אות כונן E. כונן המערכת הקודם עדיין מקבל את האות C. הבעיה היא שכל הקיצורים לתוכנות נשארו ל-C:\Program Files. יש דרך לשנות את זה ל-E:\Program Files או לגרום למערכת החדשה לעלות עם אות כונן C? ניסיתי להחביא את מחיצת המערכת הישנה דרך אקרוניס (כדי להכריח את המערכת על ה-SSD לקבל אות כונן C) אבל זה רק גרם לווינדוז לסמן את ההתקנה כלא חוקית. רעיונות?

• 5 תגובות
    • 887 צפיות
  11. Started by danik,

אני צריך המלצה על DVDROM טוב אבל לא הכי יקר

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by RonCohen,

אני מחפש בקר RAID במחיר של 200-300 דולר יותר לכיוון ה200 אני צריך בבקר יהיה 2 חיבורי SAS או 8 SATA ואני צריך שיתמוך בRAID 0/1/5/6/01/10

• 4 תגובות
    • 819 צפיות
  13. Started by idofr,

הייי שבת שלום, אני צקיך צורב DVD חדש ומכיוון שזה לא משהו שקניתי כבר הרבה שנים אין לי מושג אם באמת יש הבדלים בניהם, אני צריך משהו שלא יעלה הרבה יותר מ100 ש"ח ושיהיה SATA באתי לקנות את הדגם הראשון שראיתי בZAP אבל אז חשבתי אולי בכל זאת יש סיבה לשאול פה לדעות של אנשים

• 2 תגובות
    • 792 צפיות
  14. Started by HilaX3,

שלום, אני מעוניינת לרכוש הארד דיסק חיצוני למחשב שלי ולצורכי עבודה כמו העברת דרייברים וכול'. אני קצרה בכסף ולכן חיפשתי משהו זול, אבל לפעמים יש סיבה למה דברים זולים. רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון עם ההארד דיסק הזה - http://ksp.co.il/?enter_zap=1&uin=13197&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap ואם כן, האם הוא טוב? אני צריכה להיזהר ממנו? וחשוב, מה המהירות העברה שלו? (שלא יהיה כמו דיסק און קי) תודה רבה לממליצים.

• 2 תגובות
    • 931 צפיות
  15. Started by co11,

שלום לכולם , מחפש המלצה לצורב dvd טוב לקנייה ב300 שקל... ויש לי שאלה האם הצורב הוא גם מנגן סרטים של dvd בתוך המחשב וגם צורב רגיל..? תנו המלצות

• 5 תגובות
    • 605 צפיות
  16. הזמנתי מחשב HTPC, והיום נודע לי שה HD שרציתי: SAMSUNG 640GB 7200RPM, 16MB, Sata II לא במלאי. המחשב יהיה מוכן בלי HD מחר. השאלה היא כזו: האם בכל זאת לקנות את ה 640GB 7200RPM, 16MB, Sata II או שעדיף דגם אחר (יכול להיות בגודל 750GB) כיוון שזה מיועד למחשב HTPC, השקט מאוד חשוב. תודה לעוזרים.

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by dan_dekel,

שלום לכולם, הרבה זמן לא כתבתי כאן פוסט... שנים... בכל מקרה, אשמח לעצתכם בנוגע לרכישת כונן קשיח חיצוני 2TB. נתקלתי בכונן הבא של SEAGATE: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=829399 האם הוא מומלץ ? האם יש כוננים טובים ומהירים יותר באותו הנפח ומה ההבדל במחירים והתכונות... בתודה מראש, דן

• 1 תגובה
    • 824 צפיות
  18. במקביל להכרזה הרשמית אודות דגם ה-SM2268XT המבטיח, בחברה מספקים טיזר לצמד שבבים עם תמיכה ב-PCI-Express 5.0 שאמורים להגיע בהמשך 2023 וב-2024 עבור השוק הגבוה ושוק הבינייםלכתבה

19. Started by domuzy,

לאחרונה התחילה לי מצוקת מקום אקוטית בהארד דיסק. בדיקה שערכתי העלתה שתיקיית WINDOWS בכונן C: שוקלת... 27 ג'יגה!!! לא ברור לי איך ולמה, ואני בטוח שיש איזה באג/רוגלה או משהו אחר, אבל בטוח זה לא היה ככה. ניסיתי להריץ שתי אנטי ספייוור שלא ממש מצאו משהו מיוחד. מה לעשות (חוץ מלפרמט)?

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. עשיתי אתמול איחוי לכל המחיצות שלי ולפני כן היה בC 9.5 ג'יגה בערך פנוי ועכשיו אני משתגכל אני רואה 10 ג'יגה נקודה 8 פנוי, האיחוי גרם לזה? אגב, נכנסתי דקה לפני כן והיה שם איזה 11 ג'יגה פנוי? איך המקום משתנה ככה?! תודה למגיבים מראש!

• 4 תגובות
    • 783 צפיות
  21. Started by iSolt,

זה תמיד מופיע בכלי ניהול> מחיצות האפשרות להמיר דיסק ל'דינאמי' בנוסף לGPT/MBR. אז מזה דיסק דינאמי? על מה זה משפיע? אגב איך זה יכול להיות שיש לי כונן 4TB חיצוני שהוא MBR? בנוסף יש לי כונן 160GB עם וינדוס 7 וביצעתי לו 'מראה' לכונן 500GB אבל אני לא מצליח לעשות בוט מה500. בכונן 160 אין מחיצת 100MB כמו המחיצת בוט של 8/10 וביצעתי את המראה עם acronis, המערכת עולה מה160 בלי בעיה אבל מה500 לא עולה. מה פספסתי?

22. Started by SLI/CF,

מהי הדרך\התוכנה הטובה ביותר להמרה מדיסק דינאמי לבסיסי? ישנה עדיפות כמובן לביצוע הפעולה ללא איבוד מידע. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 4.4k צפיות
  23. Started by Chiba,

שלום יש ברשותי את ההרדרייב החיצוני הנ"ל: http://www.amazon.com/Seagate-FreeAgent-3-5-Inch-Drive-ST305004FDA1E1-RK/dp/B000ND75C0 יש סיכוי שהוא מת ואני רוצה לעשות וידוא סופי בכך שאחבר אותו ללוח-אם, אבל היציאות שלו לא מתאימות. ישנה דרך להמיר אותו? תודה רבה מראש!

• 4 תגובות
    • 766 צפיות
  24. Started by Ramboli,

שלום, התקנתי לינוקס (סתם כדי לראות איך זה) הפצת אובנטו. הכל טוב ויפה, יש לי אפשרות בחירה בין הלינוקס לWINDOWS. הדיסק שלי מחולק ל4 מחיצות ראשיות, 3 NTFS, הרביעית EXT3. הבעיה שגרם הלינוקס היא שיש כונן אחד מהNTFS שלא ניתן לקרוא עם הWINDOWS. כשאני מנסה להכנס לכונן מתקבל שגיאה: ‏‏המיקום אינו זמין ‏‏אין גישה אל ‎E:\‏. ‏‏הפרמטר שגוי. [אישור] (ראו גם קובץ מצורף) הWINDOWS מזהה את E כRAW בניהול הדיסקים. דרך הלינוקס אני כן יכול לגשת לכונן כרגיל,הלינוקס מזהה את הכונן כNTFS. עוד דבר מוזר, בCMD של הWINDOWS, נסיתי לכתוב את הפקודה הידועה לפירמוט: format e: (אני לא מעוניין לפרמט, סתם רציתי לראות מה הוא ירשום) זה מה שהוא כותב: C:\Windows\system32>format e: The type of the file system i…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by shahar9261,

אני מנסה להמיר dvd לקובץ באמצעות hund brake אבל כל פעם זה יוצא מטושטש. ניסיתי גם באמצעות פורמט פקטורי אבל זה דורש כתוביות וערוץ ברירת מחדל. מישהו יכול לתת עצה לאיך זה יכול לעבוד?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים