עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by nirnir93,

יש לי כונן 1TB במחשב בבית והוא התמלא לגמרי(נשארו 70GB פנויים ואני צריך להעביר אליו משהו של 110), אז החלטתי לקנות כונן של 2 או 3 טרה ולקחת אותו איתי עם הלפטופ(כי המחשב בבית לא בדיוק נשמר וכל מה שישאר עליו כנראה ייהרס בשנה הקרובה), ולהעביר אליו את כל המידע של הכונן טרה ולשמור אותו למאוחר יותר. אבל נתקלתי בכמה הגבלות: 1. אני בד"כ בטכניון, ואי אפשר לסמוך על החשמל שם שישאר דולק 2. אני צריך לפחות 2TB וכנראה שאני אמלא גם את זה תוך זמן קצר 3. עדיפות לUSB 3.0 מצד שני, אין לי הגבלת ניידות והכונן ישמש בעיקר לאחסון בטווח הארוך ושליפה מדי פעם(נגיד פעם ביום הורדה של בערך ג'יגה מהכונן ופעם בכמה חודשים העלאה של בערך רבע טרה) מה דעתכם? יש לכם המלצה לכונן(בטווח מחיר בריא לדברים האלה כמובן)…

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  2. שלום לכולם אני עומד לקנות מחשב חדש, בשעה טובה. באופן כללי מתוכנן מעבד Q9300 על לוח אם EP35C-DS3R (אם צריך עוד פרטים רק תגידו). השימושים הם צפייה בסרטי HD (בקבצים כרגע בבלו ריי אח"כ), גרפיקה 2D ברזולוציה גבוהה ועריכת וידאו. לקחתי בכוונה לוח שמתאים לRAID אבל כרגע אני לא צריך, רק כשHD יכנס כסטנדרט. המחשב מתוכנן להיות שקט מאוד, בצורה מאוזנת עם ביצועים, כולל מארז P182 ועוד. אני רוצה באופן כללי 2 הארד דיסקים: אחד גדול של 500, בשביל קבצי וידאו (DV לעריכה וHD דחוס לצפייה) גרפיקה וכו'; שני קטן יותר למערכות הפעלה ואיחסון דברים שלא בשימוש תדיר. באופן כללי באתר SPCR ממליצים על WD AAKS/CS כשקטים מאוד וזה הכיוון שלי. יש לי כמה שאלות: מאחר והתקציב שלי די גמור, חשבתי להכניס ככונן מערכת…

• 0 תגובות
    • 571 צפיות
  3. היי, הייתי לא מזמן אצל חבר משפחה בשביל לסדר לו תקלה במחשב. אחרי שסיימתי לטפל בתקלה עשיתי הפעלה מחדש בשביל שהכל יושלם/יסתדר. בעת ההפעלה המחשב הכונן הקשיח עשה כמה רעשים קטנים הדומים לצפצופים או נקישות של מספר פעמים ואז הפסיק. ברור לי שכאשר הכונן הקשיח משמיע רעשים זה אומר שמשהו לא בסדר ואמור להדליק נורת אזהרה. המחשב ישן, לא חדש, יש לו ותק של הרבה שנים, לא ידוע כמה אבל אני חושב 8. (לא לחפור על להחליף רכיבים או לקנות חדש) אני מעוניין לדעת מה זה אומר, ומה אתה חושבים.

4. Started by hakoki,

צריך כונן קשיח למחשב שישמש רק לאינטרנט וזהו לא יותר מזה,אפילו 5 ג'יגה יספיק חיבור ide שיהיה כמה שיותר זול ופשוט יש איזה אתר שמישהו מכיר? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 647 צפיות
  5. Started by SciFi7,

שלום, קניתי לאחרונה כרטיס SD למטרות מסויימות , ושחיברתי את הכרטיס SD יחד עם המתאם למחשב היה כתוב שלא ניתן לכתוב על הדיסק, כי הוא מוגן, גם לא ניתן לפרמט את הכרטיס, ניסתי עם 2 קוראי כרטיסים שונים, ובשניהם אותה תוצאה. האם יש צורך בלקנות חדש או שניתן לתקן את זה איכשהו? תודה רבה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by LinKinG,

יש לי את ההארדיסק WD 120GB 8MB S-ATA כגשיו צריך לחסבר את החשמל של הSATA וגם את הרגיל? כי אין לי כבל כזה.... למישהו יש מדריך ? כאילו נכון להארדיסק יש שלושה כניסות אחד של חשמל רגיל אחד של הSATA המידע ואחד של SATA חשמל צריך לחבר את החשמל כי לא רבילתי כבל כזה ועם הלוח אם שלי קיבלתי רק את הכבלים של המידע (ASUS P4P800 Delux)

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  7. יש לי בעיה מאוד מוזרה, אני עובד עם לוח של אסוס, מעבד אטום (MINI ITX), הקשיח הוא אינטל 40 GB. המטרה היא להתקין XP, בכל פעם אני נתקל בBSD, עם השגיאה שמציינת שהמחשב לא מזהה התקן שניתן להתקין עליו מערכת הפעלה. הפיתרון הידוע הוא מעבר מACHI / RAID בביוס - לIDE MODE. אצלי הבעיה קצת שונה, וזה פשוט לא עובד. שיטת ההצלבה? WD 2.5" - אכן עובד - בכך אני שולל את הלוח SSD - עובד על מחשב אחר - כלומר, ההתקנה מזהה אותו ונותנת לי להתקין עליו - שולל את הSSD. אשמח לשמוע הצעות מעניינות נוספות. אלי

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. ואין חיבורי SATA רק IDE רגילים.. מה ניתן לעשות עכשיו? ראיתי שיש כזה מתאם : http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSPGahash&uin=5269 זה דבר שיעבוד? אם לא מה כן? תודה רבה..

• 0 תגובות
    • 604 צפיות
  9. Started by moshech,

שלום, אני עובד מהבית, ואני מחפש אמצעי אחסון שיתן מענה גם לצרכי העבודה (קוד, מסמכים) וגם לצרכי הבית (תמונות, סרטים וכו'). חשוב לי שהכוננים יהיו ניתנים להחלפה, ושיהיו לפחות 2 מגירות (עדיף 4) מאחר ואני רוצה RAID בשביל יתירות. אני חייב להגיד שגם אחרי קריאה של כמה אשכולות, לא הצלחתי לגמרי להבין את ההבדל בין NAS מוכן לבין מארז דומה שניתן לבנות במחיר יותר נמוך. האם יש הבדל גדול בצריכת החשמל? באמינות? בכל אופן, אני אשמח להמלצות ספציפיות (NAS / מפרט מוגדר). תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 884 צפיות
  10. Started by Evergreen,

שלום לכולם, יש לי שלושה הארדיסקים במערכת, שניים של WD ואחד מקסטור. על ערוץ IDE אחד יושבים WD800JB ו-WD400BB ועל השני Maxtor SATA 120GB. כמה שאלות: 1. ייתכן שהעובדה שה-BB וה-JB חולקים ערוץ מאיטה את ה-JB? (שניהם ATA100). 2. ה-JB מהיר יותר מה-SATA. זה הגיוני (בגלל שהוא של ווסטרן דיגיטל) או שצריך להניח שמשהו בחיבור שלו או בקונפיגורציה של ה-BIOS או של Windows XP לא אופטימלי? אם כן, מה למשל זה יכול להיות? 3. אני רוצה סט כבלים עגולים ובכל מקום אני מוצא רק ATA133. אפשר להשתמש בכבל ATA133 עם דיסקים שמחוברים על ATA100? תודה מראש לכולם.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. שאני מתחיל להעביר המהירות תעבורה היא 32 מגה לשניה ולאט לאט זה יורד ויורד ויורד עד ל8 לפעמים פחות, למה זה קורה ? והאם אפשר להשאר על מהירות גבוהה איכשהו ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. (נראה לי שצריך כבר להעביר את הת'רד הזה ל"תמיכה טכנית", תגידו אתם) (כמו שאפשר לראות, הת'רד הזה עבר הרבה עריכות, מסודר כרונולוגית מהסוף להתחלה, לנוחות הקריאה) (אבל אין צורך לקרוא את העריכות הקודמות בשביל להבין את הבעיה המתוארת כאן) עריכה #4 - בעצבים... אז אני אפרט בתמצות מה הבעיה כרגע : תצורת המערכת שלי היא כזו : primary ide master - WD250GB - with currant xp operating system secondary ide master - nec 2500 dvdrw secondary ide slave - WD200GB sata-maxtor250 sata-maxtor250 both setup in a healthy raid0 array raid is enabled in bios for these 2 hard-drives and i've setup them both on nf4 raid utility to be raid0 array כאמור, מערכת ההפעלה מותקנת עכשיו על ה …

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. מה ההבדל בין שני הזכרונות הללו: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=1239_305_614&products_id=19231 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=1239_305_614&products_id=21289

• 4 תגובות
    • 778 צפיות
  14. Started by ran07,

שלום יש לי DOK 16G ואני ל יכול להעיבר קובץ יחיד ששוקל מעל 4G , הוא רושם לי שהדיסק מלא הבנתי שצריך לפרמט את ה DOK כ NTFS מה שאין תודה

• 8 תגובות
    • 944 צפיות
  15. שלום לכולם , אני רוצה לקנות מחשב חדש ומתלבט בין 2 hd הבאים : western digital WD1600JS לבין Seagate ST3160812AS (שניהם 160 ג'יגה , 8mb ו sata 2) קראתי כמה ביקורות אבל עדיין קשה לי להחליט ולכן אני אשמח לשמוע את חוות דעות המלומדות שלכם (אם זה עוזר אז שאר המפרט הוא : core 2 duo e6300 לוח אם asus p5b-vm זיכרון - kingstong 1 gb 533 mhz) תודה

• 2 תגובות
    • 611 צפיות
  16. Started by itayze,

אבי שוקל לשקול dvd , הוא הבחין בנגנים שקוראים divx ( ככה העבודה שלי קלה יותר , לא צריך להמיר ) אך רוב הסרטים שאני מוריד מקודדים בxvid . בנתונים הטכנים של הdvd רשום שהוא תומך בMpeg4 , זה כולל גם את הxvid ? בנוסף , האם גם הוא תומך בסרטים המקודדים בac3 ? dvd הוא DI510 metz .

• 6 תגובות
    • 858 צפיות
  17. ראיתי שהרבה אנשים מציעים כאן את samsung 840 (הזול מביניהם) כSSD טוב. אבל חלק אחר אומר שמהירות הכתיבה שלו נמוכה והוא לא יראה איזשהם שינויים. אז בשביל משחקים, ו- Visual Studio 2010\2012 (קומפילציה של פרויקטים רציניים), איזה SSD כדאי לקחת? תודה.

• 24 תגובות
    • 3.1k צפיות
  18. אוקיי, המחשב שלי מת מוות קליני, דוד שלי הביא לי מחשב חלופי. אני רוצה לקחת את הHD שלי ולשים אותו בתור HD ראשי במקום מה שיש במחשב החלופי. אפשרי? אני יצטרף לעשות משהו מסוים כדי שיעבוד(דרייברים, התקנה)? ד.א המחשב החלופי יחסית ישן (לפי המשקל העצום שלו והמראה שלו )

• 3 תגובות
    • 950 צפיות
  19. Started by Guy950,

אחרי ששדרגתי לווינדוס 8 שמתי לב שמנהל המשימות עכשיו נותן נתוני ביצועים על כל דבר לחוד. החלטתי לבדוק לגבי הSSD והHDD ומצאתי שאני לא מקבל בכלל נתונים מהHDD וזה למרות שאני משתמש בו עכשיו ומוריד לתוכו בלי בעיה. צירפתי תמונות להמחשב. זה אמור להיות מדאיג?

• 1 תגובה
    • 636 צפיות
  20. Started by yonir,

אני מתכוון לקנות DOK 1GB של Sandisk, וראיתי שבאופן תמוה בחלק מהחנויות גרסת ה-U3 יותר יקרה ובחלק יותר זולה מזאת בלי ה-U3. מה בדיוק ההבדל חוץ מזה שבאחד אני רואה שיש פקק ובאחר (ה-U3) החיבור נשלף פנימה/ החוצה ?

• 5 תגובות
    • 828 צפיות
  21. Started by shahar07,

כנראה שהלך לי הכונן (1 משניים) ורציתי המלצה על תוכנה שיכולה לעזור לי לתקן אותו הכונן ב רייד 0 והאם יש דרך לחבר אותו למחשב נייד (כונן פנימי סטנדרטי)

• 0 תגובות
    • 683 צפיות
  22. שלום, אני רוצה לקנות מכשיר שמסוגל לאחסן בתוכו סרטים (גודל 2T) ושאני יוכל לחבר אותו לרשת הביתית (בצורה קווית או אלחוטית זה לא משנה) ואז אני יוכל להזרים מידע מה- XTREAMR ישירות מהמכשיר אחסון ע"ג הרשת הביתית (אני לא רוצה להשתמש במילה שרת כי אני לא בטוח שזה הכוונה). איזה מכשיר יש ? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 662 צפיות
  23. אני רוצה לקנות צורב DVD אבל ההבנה שלי בנושא כמעט ולא קיימת שמעתי שה NEC הוא דיי טוב התפקיד העיקרי 99% של הצורב יהיה לצרוב סרטיי DVD יש לכם אוליי המלצות בשבילי ומדריכים בעברית להכרת כול המושגים והתאמה ושמעתי שצריך לפרוץ אותו שיהיה MULTI ZONE ואיך בכלל צורבים DVD זה כמו צריבה רגילה? (כן עד כדיי כך אין לי מושג) נ.ב: אח שלי בניו-יורק אז אני אקבל המלצות לקנייה בחול

• 5 תגובות
    • 744 צפיות
  24. חשוב לי שיהיה בגודל 2.5" כי אני מתכוון לנייד אותו. התקציב נכון לעכשיו הוא 500 ש"ח פלוס מינוס. מצאתי את זה בזאפ (זה הדיסק הכי זול). איך זה? http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=767649 תודה רבה, ערן.

• 1 תגובה
    • 783 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.