עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אהלן אנשים! אני מתחיל פרויקט של בניית מחשב קטנטן מבוסס לוח mini itx , על הלוח כבר החלטתי, ומאז אבנה לבד מפרספקס,זיכרון לא בעיה. אבל לגבי אחסון - זה קצת מסובך: יש לי דיסק קשיח בגודל של 1.8 אינצ' (שנלקח מנגן X5 שהלך לעולמו בטרם עת זצ"ל) איך אני יכול לחבר אותו לממשק IDE או SATA ? אשמח לטיפים וכו' :-P עריכה: הדיסק הקשיח הוא Toshiba Mk2006GAL , http://img203.imageshack.us/img203/7471/p10100204wq.jpg האמת שאין לי מושג איך נקרא החיבור הזה...

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by RAN9500,

אני צריך המלצה של דיסקים של DVD-R 4.7 GB! מה הכי איכותי שיש? אני צורב את זה לWii!

• 4 תגובות
    • 786 צפיות
  3. שלום לכולם. יש לי קלטות וידאו (הישנות, של מכשיר וידאו), אני רוצה להעביר אותם למחשב ולאחר מכן להמירן לפורמט AVI. תודה מראש למי שיעזור לי אורי.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. הדיסק לא כל כך שרוט, אבל משום מה ההעתקה של הקובץ שאני צריך נתקעת אחר 640 מגה (הקובץ שוקל בערך 4 גיגה)

• 2 תגובות
    • 790 צפיות
  5. התקנתי הארדיסק WD5000AAKS. פירמטתי אותו בעזרת ישום ה"computer management" של ווינדוס. אציין שהתהליך לקח מעל שעה לפי דעתי- לא בדקתי את הזמנים במדויק, וזה נראה לי ארוך מהרגיל(אמנם עשיתי הרבה דברים תוך כדי הפירמוט ) אחרי שהדיסק פורמט אני רואה ש79 מגה תפוסים כביכול. אני זוכר שבכל הארדיסק יש unallocated space או משהו בסגנון, אבל האם 79 מגה זה נפח נורמלי?

• 8 תגובות
    • 974 צפיות
  6. Started by anevsky,

המאמר התפרסם ב18 למרץ. הוא מעניין מאוד ומכיל מידע שימושי רב לגבי היכולות הנוכחיות של כונני SSD לטוב ולרע. http://anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3531&p=2 באופן אישי נדהמתי לגלות שכותב המאמר מקיים קשר עם בכירים בOCZ ורמת הרצינות שבה הם לוקחים את דעותיו. בזמן האחרון ראיתי מספר רעיונות עיתונאיים עם בכירים בחברות הגדולות ביותר בשוק החומרה, ואני מתרשם שהם תופסים את אתרי הביקורות ברשת כגורם המכריע בעת הגעת הלקוח לבחור מוצר.

• 1 תגובה
    • 597 צפיות
  7. Started by גד :),

הם טובים או לא? דיסקים DVD+R 4.7GB X16

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  8. Started by ozba77,

אני רוצה לקנות צורב DVD חדש למחשב בגלל שהישן עושה קצת בעיות ראיתי בנעוץ המלצה ל- Pioneer DVR-215BK בחנות אמרו שיש להם רק דגם 216D מה ההבדל ביניהם ? ואיזה צורב מומלץ באופן כללי ? תודה

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  9. שלום. אני מחפש כונן שישמש בעיקר לגיבוי וניוד יזום (כלומר, לא צריך שיהיה הכי קטן, נראה לי שגם 3.5 יהיה טוב), אני מעדיף שלא יצטרך כניסת מתח חיצונית, וגם אשמח לחיבור מהיר כמו פיירוייר (אם יש כמה סוגי חיבור, עוד יותר טוב). כמו כן, אחריות, פריט חשוב. יש המלצות?

• 10 תגובות
    • 973 צפיות
  10. מדובר במערכת 64 ביט עם 16GB זכרון פנימי, איך ניתן ליצור כונן קשיח מדומה פנימי של נגיד כ-10GB ? האם הדבר אפשרי ? האם הכונן אכן יהיה מהיר בצורה משמעותית ?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by zaroor,

התייעצות לפני קנייה איך ההרדיסק הזה ,נישמע טוב ? ראיתי ב זאפ חצי מכמות האנשים שרשמו שהיה להם תקלה כבר בהתחלה ,נישמע לא טוב..........

• 8 תגובות
    • 984 צפיות
  12. יש לי מערכת שכוללת e8400+hd4850+4gb+hard disk samsung 640gb נגמר לי המקום בדיסק ואני מעוניין בדיסק יציב ומהיר וכמה שיותר גדול במחיר של עד 400 שקל

• 4 תגובות
    • 644 צפיות
  13. שלום, אני מעונין לקנות 1TB פנימי בסביבות ה500 שקל... מעונין לשמוע ממכם המלצות. שיהיה יותר בכיוון הזול יותר (כן אני קמצן). תודה מראש !

• 1 תגובה
    • 715 צפיות
  14. היי, היום לקראת חג פסח והסדר מצאתי בארון HDD ישן של כ 30GB, Seagate כנראה מהתקופה ללא הבאגים שהיו בה בכל מקרה, אני רציתי לדעת האם אני יוכל לחבר ולנתק אותו למחשב בצורה ישירה, כלומר INSTANT כמו הארד דיסק נייד כדי שאוכל להכניס אליו כמה דברים ולהעביר לחברים.. אפשרי? או שמא עלי להזהר עם הנושא.. מדובר על 5400rpm.

• 9 תגובות
    • 887 צפיות
  15. ^^^ כשאני מחבר 2 HD בתור מאסטר וסלייב, וניגש אל שניהם בו זמנית, נגיד עושה קופי- פאסט של שני קבצים (אחד על כל כונן). הכוננים יעבדו במקביל או בטור (דרך הבקר...) במילים אחרות- יש לי שתי תוכנות שצריכות לרוץ במקביל- יש טעם לשים כל אחת מהן על HD ניפרד או לא? (כדי לא לקבל האטה של המחשב וזמני עבודה קצרים יותר) תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 976 צפיות
  16. Started by eleshem,

צורב: IDE\CdRom_NEC_DVD_RW_ND-3550A Firmware version: 1.07 מדיה: Silver Line DVD+R DL x8 מנסה לצרוב DATA של כמה קבצי AVI גדולים (700MB) שזה יוצא ביחד: 7600MB כל ה-DVD שניסיתי עד עכשיו, נדפקו ב-55 עד 75 אחוז מהצריבה תוכנה: Nero 9.0.9.4 מערכת: Win XP Pro SP2 יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. כן, אני יודע שהכותרת מגוחכת, לא הצלחתי לחשוב על משוה יותר טוב קניתי כונן קשיח חדש (Samsung HD103UJ) והתקנתי אותו לפני כמה ימים. הפעלתי פרמוט מלא של הכונן, והייתי צריך ללכת. כשחזרתי הביתה גיליתי שהמחשב שלי כבוי (כבר קרה לי בעבר שהמחשב היה נכבה סתם ככה, וזו הייתה בעיה בחיבורים). בכל מקרה, אני חושש שהמחשב נכבה בזמן הפרמוט, ושזה אולי פגע בכונן באופן זה או אחר. כרגע הwindows מציג את הכונן באופן תקין, וגם הרצתי עליו check disk והוא לא החזיר שגיאות. האם החששות שלי מוצדקים? יש עוד דרך לבדוק שהכונן בסדר?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. מדובר בשני דגמים, אחד של WD ואחד של סמסונג בנפח של 80 GB כל אחד ובחיבור IDE. הכוונה היא שאוכל לחבר את ההארדיסקים לUSB כמו DOK, אז רק כדי לוודא, זה בעצם מה שהמארז החיצוני עושה? האם יש מארז חיצוני ספציפי עליו יש המלצה או שכולם נותנים פחות או יותר את אותו המענה?

• 7 תגובות
    • 693 צפיות
  19. Started by צפיד,

שלום לכולם, כרגע במערכת שלי יש לי שני דיסקים של WD 80 GB ב RAID 0 רק ל OS, עוד 3 דיסקים של 500 GB בRAID 5. אני מעוניין לשפר את הביצועים של ה OS ובנוסף להגדיל את האכסנה. חבר המליץ לי על סדרת WD הירוקה בגודל של 1 TB לכל דיסק עם 32 MB באפר. אין לי בעיה ללכת על דיסק קטן יותר אך משתלם יותר(ז"א שני דיסקים של 750,640,50 וכ') בתנאי שאקבל שיפור בביצועים. 1.האם אתה חושבים שזה יהווה שיפור משמעותי בביצועים לעומת המערך של הדיסקים של ה80 הקיים (בהקשר ה OS)? 2.האם אכן הסדרה הירוקה של WD היא עדיפה בהקשר RAID (ביצועים ואמינות)? תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 808 צפיות
  20. אהלן! אוקי אז ככה: יש לי דיסק 500GB, כש96GB בכונן :C והשאר ב. כרגע, ברירת המחדל שלו הוא כונן :C. כבר נגמר לי נפח האחסון בו, אבל כל הזמן הוא מתעקש לנסות להתקין ב:C ולא ב שריק לגמרי.כמובן הוא לא מצליח, ואז הוא צועק לי שאין לי נפח (ברוב המקרים הוא לא נותן לי אפשרות לבחור כונן אחר). איך אני משנה את ברירת המחדל מכונן :C לכונן? תודה מראש

• 16 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. אני מחפש כונן חיצוני לגיבוי הכוננים שלי.. איזה כונן חיצוני עדיף? ואם יש יציאה אחרת חוץ מ USB שאפשר לעתיק נתונים מהר יותר?

• 1 תגובה
    • 657 צפיות
  22. שלום, יש לי נייד של MSI, פתאום היום בבוקר לא קורא שום דיסק. מה ניתן לעשות? תודה.

• 4 תגובות
    • 930 צפיות
  23. Started by OverclockedMyToaster,

האם אני יכול להפעיל משחק (במקרה שלי - WOW) מDOK? כלומר להעביר אותו כתקייה (הוא הגיע אלי כתיקייה, כלומר לא קובץ התקנה) שפועלת משולחן העבודה, לDOK, ולשחק ממנו בכל מחשב שאני מגיע אליו? זה הDOK שלי: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5863&perur=2&t=14&c=212 ואם לא, האם יש DOKים שיאפשרו את זה? או שזה לא קשור?

• 6 תגובות
    • 799 צפיות
  24. Started by cobmetal,

שלום אנשים ! היה לי מחשב שכתוצאה מקפיצות מתח נשרף הלוח ואיתו גם הדיסק הקשיח , כאשר הגעתי לחנות אמרו לי שהדרך היחידה לשחזר את המידע של ההארד הוא להשיג את החלק האחורי של הדיסק (מין כרטיס כזה שמתחבר להארד דיסק) , זהה אחד לאחד כמו שיש אצלי ורק ככה אני אוכל לשחזר את המידע , הדגם של ההארד דיסק שלי הוא WD 1600AAJS , והמספר הסידורי של הפלטה הוא מבקש עזרה במציאת פלטה תואמת כזו או דיסק קשיח זהה חדש או ישן , או שהאם קיים פתרון אחר . תודה רבה .

• 4 תגובות
    • 557 צפיות
  25. ברשותי קשיח של WD 250GB אם חשוב אני אוסיף את הדגם המלא מפרט בצד אם זה משנה .. לאחרונה שמתי לב שהוא מרעיש, בעיקר כשהמחשב מתאמץ. האם יש דרך לפתור את הבעיה ? או שההרד דיסק בסכנת הכחדה ועליי לגבה כל מה שחשוב לי במהירות האפשרית ?

• 12 תגובות
    • 920 צפיות

דיונים חדשים בפורומים