אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. לפני שבוע הזמנתי דרך האינטרנט צורב LG GSAH62N לאחר קריאת ההמלצה בסטיקי. את מול קיבלתי את הכונן והסתבר לי ששלחו לי את הדגם LG-GH22NS30 22x לא היתעצלתי וחיפשתי ביקורת ב cdrinfo הנה הלינק: http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=25053&PageId=0 לפי מה שראיתי שם, הצורב טוב בלקרוא דיסקים ודיסקים פגומים ולא ממש טוב בצריבה (אני צודק?) השאלה אם שווה לי להתחיל איתם מלחמה או שהצורב הזה גם בסדר. ועוד שאלה, את המבחנים ב cdr info עושים על דגמים מסויימים של מדיות. פה בארץ ניסיתי לחפש דיסקים לפי דגם המדיה אבל כנראה שהנושא מוזנח מחוסר עניין לציבור. הייתי רוצה לקנות מדיות שעברו את המבחן בצורה טובה, האם יש חניות שמוכרות מדיות לפי דגם ולא סתם "דיסקים …
-
- 1 תגובה
- 683 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי מחשב שיש בו הכל חוץ מכרטיס מסך וHDD, אז חיברתי אותם והכל עלה כמו שצריך וחיכה להתקנת WINDOWS ואז אמר לי שאני צריך לחבר HDD. אז בדקתי וראיתי שהכל מחובר כמו שצריך אבל הוא לא עובד, ואני לא יודע אם הוא פתאום תקול או שהוא לא מקבל חשמל, והוא מתחבר בעזרת מתאם כזה שמתחבר לחיבור מהספק כוח של ה 4 פינים הרגיל ומחברים עם כזה חיבור שחור דק לHDD. בדקתי עם עוד HDD עם חיבור רגיל והוא כן עבד עם חשמל ובדקתי עם ספק כוח אחר וגם שם לא עבד. ואני לא משתמש ב HDD האחר כי הוא IDE והכונן דיסקים הוא IDE ויש רק 2 חיבורים שלאחד מהם חסרים פינים. אז רציתי לשאול איך יכול להיות שהיום בבית שלי הוא עבד, ושבאתי לחבר אותו למחשב אחר הוא לא עובד? אז אם יש פתרון לבעיה זה מאוד יעזור כי זה יחסוך לי את …
-
- 8 תגובות
- 797 צפיות
-
-
-
שלום, אני צריך להריץ מערכת הפעלה WIN XP ושאר התוכנות שלה, באופן די שוטף בטווח הזמן הבינוני, כאשר החיבור חיצוני. זה כונן שיחסית יטייל, ככה שאני לא יודע עד כמה כונן חיצוני 3.5אינץ מתאים, למרות שהם הכי זולים וגם הכי מהירים... השאלה עד כמה כונן 2.5 יתאים כי הם יותר איטיים... אז בקיצור - מה הכי רצוי, ותתעלמו שנייה מדקויות של המחיר (למרות שצריך מחיר נורמלי יחסית) ומהנפח - דיסק קשיח חיצוני 2.5 אינץ שהוא אלגנטי וקטן אבל רק 5400RPM? דיסק קשיח חיצוני 3.5אינץ שמנמן ורגיל שמצריך ספק כח? מצד שני אפשר אולי להשקיע ולקחת אחד עם חיבור ESATA/FIREWIRE/USB למרות שלמחשב המדובר אין esata, אבל לשימוש עתידי זה יותר טוב, לא?? DOK 8/16GB סטנדרטי, למשל של sandisk או של kingstone?
-
- 1 תגובה
- 831 צפיות
-
-
ובכן בוקר טוב חברים קראתי מאמר בטומס ויש 3 תתי סוגים ל 1 טרה המהולל. 1 - גרסת רייד 2 - הרגיל המוכר 3 - גרסת אקו גרין - צריכת אנרגיה נמוכה עובד ב 5400 סל"ד. מי עדיף ???? מה כדאי לקחת אם אני רוצה לבנות מערך רייד מראש על בקר פרק 5 ??? אני מתכנן איחסון אמיול סרטים אבל שימוש מאד אינטנסיבי. בטומס אמרו ש ה 5400 יהווה צוואר בקבוק. דעות בבקשה.
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי צורב חיברתי לו את ה IDE והחיבור של הספק אבל הוא לא קולט דיסקים אלא רק נפתח..לא משנה איזה דיסק אני מכניס הוא לא קורא.. הצורב הוא LG GH22NP20 עכשיו ראיתי את הכבל שנראה כזה כמו סרט ארוך ומחובר ל 2 התקנים וללוח אם אז ידעתי שיש לי כניסת IDE .. אבל עכשיו אני רואה שכניסת ה scsi היא דומה במראה... אז אולי יש לי את הכניסה הזאת? שאלתי תשאלה הזאת בפורום ואמרו לי IDE
-
- 3 תגובות
- 806 צפיות
-
-
שלום יש לי DOK 16G ואני ל יכול להעיבר קובץ יחיד ששוקל מעל 4G , הוא רושם לי שהדיסק מלא הבנתי שצריך לפרמט את ה DOK כ NTFS מה שאין תודה
-
- 8 תגובות
- 928 צפיות
-
-
ST315005FDD2E1-RK http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=STFED1500&Cat2Cat1ID=45&Cat2ID=69&aff=Zap〈=HE ST310005EXD101RK http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=ST310005EXD101&Cat2Cat1ID=45&Cat2ID=69&aff=Zap〈=HE ST310005FDD2E1 http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=STFED1000&Cat2Cat1ID=45&Cat2ID=69&aff=Zap〈=HE 1- מה עדיף ביחס ל מחיר לעומת נפח 2- האם מכל הסוגים האלו יש אחד עם חומרה דפוקה? 3- שימוש לגבות את כל הדיסקים והמחשב (כ 700-800GB) 4- צריך שיהיה אמין כמו טנק. תקציב בערך במחיר של הקשיחים האלו 700+-
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
אני מעוניין בדיסק של 500GB וראיתי שאתם ממליצים על ST3500418AS. מצאתי אותו בKSP במחיר של 280 ש"ח ויש לי שתי שאלות: 1 האם יש דגם ספציפי של הHD הזה שאני צריך לבקש- הכוונה היא היא האם יש פה משהו בסגנון של הכונן של WD3200AAKS -WD שיש בו דגם חדש עם פלטה ודגם ישן עם שתי פלטות ורק לפי הסיומת אפשר לדעת את זה 2 האם ישנה דרך לזהות שזה דגם חדש ולא מחודש/מתוקן מלבד ההבטחות של אנשי החנות שאני לא ממש סומך עליהן (לא משהו נגד KSP ספציפית אלא ניסיון אישי עם חנויות מחשבים)
-
- 6 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אין לי יותר מדי צורך באחסון אבל בגלל ההפרשים (67 שקל) אני שוקל ללכת על 500GB במקום 320GB. יש הבדל בין הכוננים? (חוץ מהנפח מן הסתם...) האם אחד מהם יהיה יותר מהיר? יותר שקט? לפי מה שהבנתי כאן בפורום ה-3200 עם פלטה אחת וה-5000 עם שתי פלטות. זה אומר שה-5000 יותר מהיר? (כי הוא מחפש במקביל על שתיהן...) או להיפך? ראיתי עכשיו בסטיקי שהכונן המומלץ ל-500GB הוא בכלל של סיגייט, אז אולי אני צריך בכלל לשנות את ההתלבטות שלי... תודה לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סליחה על הבורות,אני אפרט את זה הכי פשוט. קניתי לוח אם חדש וחיברתי אליו את 2 הכוננים הקשיחים שלי-אחד 60 גיגה והשני 40.הWINDOWS מותקן על ה40. עכשיו,בלוח אם יש רק חיבור אחד של IDE אז זה אומר שכדי להכניס את הסידירום אני צריך להוציא את אחד מהם.לא קריטי בשבילי,אני לא צורב כלום בעיקרון אבל צריך להתקין דרייברים. חיברתי את הצורב בכל אופציה אפשרת ביחיד עם אחד ההארדיסקים וזה לא עובד. כשחיברתי ל40 הוא הביוס שם את ה40 כסלייב ולא הראה שהוא מזהה את הצורב,והמחשב לא טען את המערכת הפעלה. כשחיברתיל60 הוא הפעיל את ה60 כסלייב ואת הצורב במסטר ודרש לעשות פורמט-לא בא בחשבון(צריך קבצים). אני פשוט רוצה לחבר את הכונן להארד דיסק של ה40 גיגה,להתקין דרייברים וזהו.למה זה לא עובד?
-
- 2 תגובות
- 688 צפיות
-
-
אהלן, ברשותי לפטופ ישן (בן כ-3 שנים), lenovo C100. לאחרונה הצורב הפסיק לצרוב דיסקים של דיוידי וקורא רק חלק מהדיסקים. חיפשתי באינטרנט צורב חלופי שמתאים ללפטופ, המחירים נעו בין 500 ל-800 ש"ח. השאלה היא האם חייבים לקנות צורב מסוג מסויים (שמתאים ללפטופ ומשווק כצורב עבור lenovo) או שיש סוגים נוספים וזולים יותר שאני יכול לקנות?
-
- 3 תגובות
- 595 צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח 160 GB ובC יש לי 40 GB סך הכל ובD יש לי 114 GB סך הכל. הבעיה היא שעכשיו בC יש לי רק 4 GB פנויים. 4GB התוכנות תופסות בProgram Files. את התיקייה USERES תופסת 3GB והתיקייה WINDOWS תופסת 20GB. מה כדאי לעשות כדי שיהיה יותר מקום? אני לא רוצה למחוק את התיקייה WINDOWS.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך צורב DVD שצורב דיסקים עם שיכבה כפול באיכות טובה IDE, ראיתי את 2 בצורבים המומלצים ה 116D וה LG GH22NP20 והמחיר של ה 116D שם אפילו לא קרוב.. הכי קרוב זה ב KSP ב 135 שגם שם אין להם באף חנות את המוצר במלאי וגם לא יהיה, כך שהמחיר הכי זול שיש זה 160-170 קיצר מה עדיף לקנות את ה 116D ב 160-170 או להסתפק ב LG GH22NP20 שעולה איזה 120 שקל? שוב השימוש העיקרי הוא צריבת דיסקים עם שיכבה כפולה
-
- 3 תגובות
- 757 צפיות
-
-
הבעיה היא כזאת, יש לי דיסק של WD שמזוהה בביוס אבל הוא מזוהה שנפח הקיבולת הוא 0 וכל השאר כמו SMART הוא בUNKONWN וכן הלאה. כלומר המחשב מזהה שיש דיסק קשיח אבל לא מזהה שום פרט עליו! דיברתי עם אנשים שמבינים ואמרו שיש מצב שעדכון firmware יציל את המצב אבל לא בטוח. א) למישהו יש הצעות לסדר את המצב בצורה אחרת? ב) איך עושים את העדכון הזה? תודה רבה אנשים!!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
היי לכולם, קניתי לפני זמן מה פלאפון חדש ואיתו כרטיס MSSD של 8 ג'יגה עכשיו במחשב מראה לי שיש לי בסך על הכרטיס כ3.8 ג'יגה אך כאשר אני מעביר את הכרטיס למתאם USB רגיל ומחבר למחשב, המחשב מראה שיש לי 8 ג'יגה על הכרטיס עכשיו רציתי לדעת אם אפשר לפתור את הבעיה הזו ? או לפחות לקבל הסבר למה זה קורה תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
שלום לכולם, ידועים להסביר איך בשתי מילים? יכולים להפנות אותי למאמר בנושא? עדיף בעברית. בברכה, SPC [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב אני צריך כונן קשיח חיצוני, שאחרי פירמוט אני יוכל להעביר חזרה כמה משחקים וזה.. יספיק לי אפילו 320GB אבל שלא יהיה יקר מידי אין מצב שאני משלם 500 שקל. עוד משהו, אני טס עוד שבוע ויכול להיות שבדיוטי יהיה זול יותר? אם כן תגידו... ושיהיה חברה טובה, ואיכותי כמובן. תודה =]
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
טוב. אז התקנתי רייד 1 בעזרת הפורום. אז קודם כל תודה רבה על העזרה. קינפגתי את הלוח אם. התקנתי באמצעות NLITE אחרי שהטמעתי את הדרייברים של RAID ICH10R ו AHCI הרלוונטים (אני מקווה...!) אם אני מבין נכון לא צריך ללחוץ F6 בהתקנה של וינדוס במקרה כזה, נכון? יופי. חילקתי את הכוננים הקשיחים לשני חלקים. 1. אחרי שהתקנתי, איך אני יודע שבאמת מתבצע רייד1? 2. איך אני מפרמט את מה שנשאר מהכוננים? בברכה, SPC
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי קניתי hd של wd 500g עם חיבור sata. אני מנסה לחבר , אני רואה את הhd בניהול כוננים (קליק ימני על מחשב שלי, manage, devise manager,disk drives) הבעיה היא, שאני רוצה להכנס לתוכן של הhd אני לא מצליח, , הכונן לא מופיע לי בmy computer ליד כונן c. ניסיתי לחבר את הhd לחיבור sata שונה בלוח אם. ניסיתי לעדכן את הגרסה של הhd, אך לשווא. ביצעתי uninstall ואז install -גם לא עזר. מה אתם ממליצים לי לעשות? יש למישהו רעיונות?? שבוע טוב
-
- 2 תגובות
- 607 צפיות
-
-
שלום.. ברשותי 2 כוננים קשיחים פנימיים, אחד יחסית חדש, ואחד ישן. הבעיה שלפעמים קורה שלאחר איתחול המחשב הכונן הישן פשוט לא מופיע בוינדווס. כאשר אני מרסט את הWIN הכוננים חוזרים... האם זהו סימן שהכונן עומד ללכת לעולמו עוד מאט?
-
- 2 תגובות
- 609 צפיות
-
-
יש לי win vista ושני כוננים: C ו-D. על כונן C מותקן מערכת ההפעלה והוא מלאה כמעט עד אפס מקום וכונן D הוא כונן שונות שבו יש הרבה מקום פנוי (הוא לא ריק!). אני רוצה להעביר זיכרון (משהו כמו 10GB) מכונן D לכונן C (ויש בכונן D 10G פנויים ויותר). ביאזה תוכנה אני צריך להתשתמש? ניסתי כבר את Partition Magic ומשום מה אני חושב שזה לא עוד על win vista. ניסיתי את Paragon Drive Backup והוא מחייב שכונן אחד יהיה ריק לגמריי. מישהו מכיר עוד דרך, שעובדת?
-
- 2 תגובות
- 761 צפיות
-
-
שלום רב, מבקש את המלצתכם לקניית דיסק קשיח חיצוני, לגיבוי התמונות במחשב. ה-HD בבית הוא 320GB, וכרגע יש עליו בסביבות 60-70GB תמונות. במחשב שלי אין לדעתי חיבוריים מיוחדים פרט ל-USB. איזה גודל דיסק מומלץ(320/500) ושל איזה חברה/דגם? המחיר עד 400 ש"ח. תודה ושבת שלום.
-
- 8 תגובות
- 811 צפיות
-
-
יש לי במחשב 4 הארד-דיסקים בנפחים: 1 - 80 2 - 250 3 - 250 4 - 500 אם אני אנתק את הארד-דיסק מספר 1 ואחבר במקומו הארד-דיסק חדש של טרה בייט זה יעבוד? או שיש מגבלה מסויימת על נפח ההארד-דיסקים הכולל?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-