אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, קודם כל רציתי לומר מילה טובה לכל החבר'ה שענו לי במלוא הרצינות בשרשור הקודם וממש עזרו לי, תודה! תוך הבנה שהמצב יהיה זמני עד שאקנה איזה לפטופ קטן כמחשב שני החלטתי בנתיים על ניתוק ידני, כך שכל פעם יהיה דיסק קשיח אחד מחובר. המצב הקיים כרגע הוא של דיסק של WD שעליו יש XP ודיסק של סמסונג עם וינדוס 7. באשר לניתוק הפיזי: 1. כאשר אני מנתק את הסמסונג מהלוח אם ומדליק את המחשב אני מקבל מסך בחירה בין וינ7 ל XP ואני יכול להעלות את הXP בהצלחה. אך כאשר אני מנתק את הWD (מנתק אותו מהדיסק הקשיח כי הכבל IDE שמחובר למחשב לא נראה לי מתנתק) אני מקבל הודעה שגיאה (משהו עם BOOT) ואני לא יכול לגשת לויינדוס 7. בביוס ד"א הסמסונג מוגדר כמאסטר והWD כסלייב. מה עליי לעשות כדי שאוכל כל פעם להע…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קיבלתי 25 דיסקים של 700 מגה ומחברה שקוראים לה CODEX משהו שמע?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זהו, אחרי תקופה יפה שבילינו ביחד, הלך לי הכונן. היו לי 3 כוננים שמחוברים עם Raid-0 ואחד מהם הלך. איכשהו הצלחתי לגבות את המידע לכונן גיבוי אחר (לפחות את הדברים החשובים לי באמת) ועכשיו צריך לעבור לשלב התיקונים, מה שאומר שצריך להחליף כונן. אגב, הבעיה היא שהוא התחיל לעשות לי קליקים עם הפעלת המחשב וגוגל אומר שיש איזה משהו שנשרף בתוכו ואפשר זמנית לתת לו כמה מכות כדי שזה יסתדר עד הפעם הבאה וככה למעשה הצלחתי לעשות את הגיבוי... עכשיו השאלה שלי היא אם 2 הכוננים האחרים עם WD 250GB, השאלה היא אם אני יכול לקנות אחד חדש של 250 של חברה אחרת כמו מקסטור או היטצ'י ולחבר או שאני חייב WD. שאלה נוספת היא אם יש אפשרות לחבר כונן יותר גדול של 2 טרה אל שני הכוננים של ה-250 ג'יגה ואם כן מה ההשלכות…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם, עברתי על כל הביקורות שמופיעות באתר מהשנים האחרונות בתחום ה-SSD, וגם על פוסט ההמלצות בראש הפורום. אשמח לקבל המלצה לכונן SSD בנפח 256 ג"ב בתקציב של עד 650 ש"ח. השימושים העיקריים הם כמובן עבודה במערכת ההפעלה, שימוש בסביבה וירטואלית למערכת הפעלה נוספת (על כונן SATA רגיל), ופה ושם גיימינג. המחשב עצמו בן 3 שנים בערך, אך תומך ב SATA 6Gb/s. יכול לבצע את הרכישה בארץ או באיביי. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות קונן קשיח חדש בסיביבות ה 200 GB באחד מאתרי המחשבים ראיתי את שני הכוננים הבאים : WD 200 gb 7200RPM 8mb SATA II מחיר 435 ש""ח WD 250 GB 7200RPM 16MB SATA II מחיר 410 ש"ח עכשיו האם הגיוני שה 250 GB יותר זול מה 200 GB???? זה שיש לו 16MB ולא 8MB זה יותר טוב או פחות טוב... תודה לעוזרים ..
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
למישהו יש ניסיון עם SSD סיניים? https://www.aliexpress.com/category/200216567/internal-solid-state-drives.html?spm=2114.search0103.0.0.5df42e63wgIwMi&site=glo&g=y&SortType=total_tranpro_desc&tag= היום הכל מיוצר בסין בגדול... רציתי לשמוע חווד
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, פרקתי ממארז חיצוני של Western Digital דיסק פנימי מסוג WD Caviar Green בנפח של 1.0TB עם 8MB Cashe חשבתי לשדרג את המחשב שלי עם מערכת הפעלה חדש של WIN7 עם הדיסק הזה. מה דעתכם ואיפה אני בדיוק ירגיש את ההבדלים עם הייתי שם דיסק עם 16 או 32 mb Cashe ? המחשב שלי הוא מסוג intel core 2 מסוג 6400 עם 2.13GHZ עם 3GB זכרון פנימי.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים!!! אבקש את עזרתכם בבעיה הבאה. קניתי דיסק חדש 7200 WD 80JBהגדרתי אותו כMaster . עם 2 מחיצות של C,Dוהתקנתי את מערכת ההפעלה Win XP PRO/ הדיסק המקורי הישו בן 20GB WD 7200 הגדרתי כ slave כאשר הוא היה בעל 3 מחיצות C,D,E. על הדיסק המקורי (20)ביצעתי פירמוט על מנת לקבל כונן אחד E בלי מחיצות. בפועל קיבלתי כונן של E עם 6.8Gפעילים (מוקצים)ו12GB הוגדרו כלא מוקצים כך שאינם פעילים , מה צריך לעשות על מנת לאחד את כונן ה E ל20GBמלא. כך שהאזור הלא מוקצה יהפוך למוקצה ופעיל. אני כמעט בטוח שזהו משהו שטותי של הגדרות. תודה צביקה :kopfpatsch:
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
האם יש איזו שהיא דרך להפוך את ה-SanDisk Ultra 8GB שלי לקריאה בלבד, על מנת שאוכל להכניס אותו למחשבים ציבוריים שעלולים להכיל וירוס, מבלי שהוא ידביק אותו? תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, חיברתי למחשב שלי כונן קשיח נוסף,המחשב זיהה אותו אך אין לי גישה אליו במחשב שלי. כיצד אני יוצר גישה אל הכונן?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מצאתי את זה בזאפ: http://king-pc.co.il/product/hgst-3tb-h3u30006472s לא מצאתי עוד אף דיסק קשיח בגודל הזה שמתקרב למחיר הנמוך הזה. אבל, לצערי, אני לא מכיר את החנות ולא הצלחתי למצוא ביקורות על הדגם. מתלבט אם לרכוש או לא, אשמח לעזרתכם, תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד, לפני מספר ימים נדפק לי ההארדיסק - כאשר המחשב עולה הוא מציג הודעה שחסר קובץ hal.dll , ניסיתי עם מספר מדריכים לתקן את הבעיה אבל התברר ששום דבר לא עוזר וההארדיסק פגום. כמו כן, ניסיתי לחבר את ההארדסיק כ-slave במחשב אחר, והוא לא העלה אותו. על ההארדיסקים קבצים חשובים מאוד (לא מגובים לצערי), מה הסיכוי שניתן לשחזר את הקבצים במעבדה או אופציה אחרת?? תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שמעתי שהיצרן של המדיות DVDR של פוג'י הוא TY... וכמובן יש את הזיופים שמיוצרים בהונג קונג וטיוואן... עכשיו מצאתי מדיות של פוג'י באיזה אתר אינטרנט ( אסור לפרסם שמות עד כמה שאני יודע ) במחיר בסדר וזה היה לי מוזר אז שלחתי להם אימייל לשאול אותם מי היצרן שלהם ובאיזו מדינה הם יוצרו... הם ענו לי דיי מהר ואמרו לי שהם לא יודעים מי היצרן והם אמרו שיש חלק שמיוצרים ביפן ויש חלק שלא.. ואמרו לי שאם אני רוצה את אלו שמיוצרים ביפן יש לציין את זה בהזמנה שאני אעשה... אז לפני שאני אזמין רציתי לשאול אתכם מה אתם חושבים על המדיות DVDR של פוג'י?... תודה נ.ב. המחיר הוא 57 ש"ח ל25 דיסקים של X8 אני אגיד לכם דוגרי לא היה איכפת לי לקנות של X4 אם הם יהיו יותר זולים רק אני לא מוצא הרבה חנויות שמוכרות DVD…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח חיצוני נייד (2.5"). נפח של 500GB אמור להספיק לי. האם יש דגם מומלץ? או שכולם אותו הדבר? (אשמח להמלצה לדגמים ספציפיים). ביררתי לגבי מחירים, וראיתי את הדגם Western Digital Passport 500GB בכ-400 ש"ח בחנות אייבורי. בגלל המוניטין של החנות, אני מעדיף לקנות בחנות אחרת (האם באמת החשש מוצדק? קיבלתי את הרושם שהשירות שלהם לא משהו, אבל מצד שני לא מדובר במערכת מחשב שלמה שצריך להרכיב וכו' אלא רק במוצר אחד שמגיע ארוז מ-WD). להפתעתי נראה שבחנויות אחרות המחירים גבוהים בהרבה, בין היתר גם בחנויות שנחשבות זולות יחסית ומככבות בפורום מפרטים. אשמח לקבל המלצה לחנות אמינה בעלת מחירים סבירים.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לגרום למחשב לחלץ יותר מהר מספר רב של קבצי RAR במקביל ופעולות של המרת סרטים. המפרט שלי הוא: 2 ג'יגה ראמ. דיסק קשיח עם 8 מגה ביט באפר. מעבד amd 6400 black edition אני לא משתמש באובר קלוק ולא מתכנן. כדי לקבל יותר מהמחשב מה כדי לי לעשות: להוסיף כונן זהה לכונן שיש לי ולהפעיל מערך רייד 0 דרך תמיכה בלוח אם או לקנות עוד 2 ג'יגה ראמ ולהתקין 64 ביט(2 סלוטים כל אחד של 2 ג'יגה, 4 ג'יגה סה"כ). מה ישפיע יותר? תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי צורב של סוני 24\10\40 הבעייה היא שאטני לא מצליח לצרוב מעל מהירות X8 אני משתמש ב -NERO , ויש לי את האופציה לצרוב X24. אבל שמתחיחלים לצרוב המהירות יורדת ל-X8. אם אתם יכולים לעזור........... תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בקשר לפנימי,חשבתי על ה Spinpoint F3 HD103SJ של סמסונג אבל חלק רשמו שהוא רועש וחלק רשמו שהוא שקט ואני צריך גם המלצה לכונן גיבוי חיצוני עדיפות ל WD תקציב של עד 450 ש"ח לכונן. עדיף מהחנויות http://www.ksp.co.il http://www.officedepot.co.il http://www.bug.co.il
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה כונן קשיח חיצוני שיהיה מחברה טובה ואמינה ושלא ייהרס. אני רוצה גם שיהיה מהיר, לפחות 7200RPM. חשבתי על החברות WESTERN DIGITAL או SEAGATE או MAXTOR. איזה מהם הכי טובה והכי אמינה??? אשמח לשמוע הצעות על כוננים קשיחים חיצוניים מהחברות האלה. תודה רבה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! יש לי בעיה בכונן במחשב הישן שלי, הוא פשוט הפסיק לקרוא דיסקים שהם DVD אבל דיסקים CD רגילים הם קורא בלי בעיה פשוט אני ממש חייב להתקין WIN 7 ויש בעיה עם DOK ואני רוצה על דיסק, הכונן הוא GH22NP20 של LG יש לי 2 כאלה בחיבור IDE ואחד SATA במחשב החדש שעובד מעולה. ניסיתי את 2 הכוננים והם פשוט לא מזהים DVD וניסיתי לעדכן קושחה וזה לא עזר וגם החלפתי כבלים וזה לא עזר. מה לעשות?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה ליצור פיתרון לאיחסון מידה פרטי בבית. רוב המידה הוא סרטים, תמונות ומוזיקה אך לא רק - יש מסמכים וקבצים אחרים. הנפח של נתונים שיש לי כרגע הוא כ-500GB. אני מחזיק אותו בדיסק חיצוני ומפחד שיום אחד הכל ילך לי. אני משאר שכרגע 2TB יספיקו לי לשנים הקרובות. אופציה ראשונה שלי - ליצור שרת NAS עם RAID ובדרך זו להבטיח שהדאטא לא ילך. האם זאת הנחה נכונה או שאני עדיין צריך גיבוי? האם זה אומר שלמעשה אני צריך עוד דיסקים באותו נפח? אופציה שניה - לבנות מחשב HTPC (אני צריך כזה ממילא ) עם נפח דיסקים גדול. אני מבין שבמקרה כזה רמת הרעש של המחשב עולה משמאותית. וגם אני צריך גיבוי. יש המלצות? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דיסק קשיח 500G USB3 חיברתי למחשב תואם בכניסה המתאימה עם כבל מתאים בד"כ הוא מתחבר כ USB 2 ואז המהירות היא נמוכה, אני מפסיק את הכתיבה מנסה כמה פעמים מכבה את המחשב ומדליק כשהכונן מחובר ועוד כל מני דברים כאלו (לא בטוח שזה עוזר) ולפעמים הוא מתחבר בצורה של USB 3 מערכת הפעלה windows 8 לוח אם USB 3 וכבל USB 3
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1.יש לי כשנה 40GB maxtor עד שהוא התחיל לעשות דפיקה כל כמה שניות ופחדתי שבכל רגע הוא ימות לתמיד! אז אבא שלי קנה WD 80 GB 8M cache ועשיתי( בGHOST (DOSבהצלחה בלי אף דפיקה! אח"כ הוא שלח אותו שיחלופו לו באחר(אחריות) אז ככה-רציתי לשאול אם אפשר לעשות את הGHOST בלי לעשות fdisk ו format להארדיקדיסק החדש? זה פשוט יחסוך לי זמן יקר!(לא ניסיתי,הלכתי על בטוח..עשיתי fdisk ואז פורמט..) 2.שמעתי שלכל גודל GB יש את ההארדיסק שהוא הכי טוב לגודל הזה..אז מה הכי טוב ל80GB? ול40GB? האם ההארדיסקים שיש לי טובים לגודלם? 3.האם כשמדליקים את המחשב זה דופק את כל הרכיבים?(בגלל מכת המטח)? עדיף אז להשאיר אותו דולק כל הזמן? הוא צריך לנוח כל כמה זמן..(לתת לרכיבים להתקרר).מתם אומרים? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי את דגם ה40 ג'יגה ככה שמדובר בדגם ה'שמן' המבריק, ולא בגרסאות הסלים והסופר-סלים שיצאו אח"כ. בכל מקרה ה40 חראג'יגה האלה לא מספיקים לשום דבר, יש המלצה לאיזה הארדיסק אני צריך (הבנתי ש5400RPM עדיף על 7200 בגלל התחממות ו\או דברים אחרים)? ראיתי סרטון של איך להוציא את ההארדיסק, פשוט לגמרי - השאלה היא מה קורה כשאני מכניס את ההארדיסק החדש? בטח צריך להוריד עדכונים למערכת מפה ועד-אלא-ידע ? את השמירות אני מניח שלא בעיה להעביר לדיסקאונקי ואחרי ששמים את ההארדיסק החדש אז מעבירים חזרה....מה לגבי משחקים שיש לי על ההארדיסק הנוכחי? יש אפשרות להעביר אותם? ואת קבצי הDATA שהמשחקים שהתקנתי השאירו על ההארדיסק - ? איך ההארדיסק הזה: http://www.ebay.com/itm/250-GB-Replacement-Hard-Drive-for-Son…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת, אני מתעניין ברכישת כונן 3tb ורציתי לדעת מה דעת אנשים על סיגייט ST3000DM001 מבחינת נתונים ומבחינת רעש? הכונן הוא כונן שקט? הוא יחסית מהיר? הכונן הנ"ל אמור להחליף לי כונן בן 7 של 1טרה... בנוסף: מישו יודע להגיד כמה פלטות הכונן והאם יש גירסא עדיפה גם של חברה אחרת באותו טווח מחיר? תודה מראש לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-