עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אורח
    Started by אורח,

יש לי HD חיצוני של מקסטור 1T, אתמול קרה משהו והמחשב אמר שהוא התנתק פתאום ושחלק מהמידע שהיה עליו נעלם למרות שהנורה שאומרת שהוא עובד דלקה. עשיתי ריסט וראיתי שכל המידע עדיין נשמר על ההארד דיסק, השאלה שלי היא אם יש אישזהי דרך לדעת אם יש קבצים פגומים על ההארד דיסק הנייד? תוכנה או משהו? איך אני יודע אם כל הקבצים טובים ולא פגומים?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by waizman,

הצורב שלי (זכרונו לשמצה) מת וכבר לא מוכן לקרוא כלום... ציפיתי לזה, הוא הוחלף כבר פעמיים מאותה סיבה... בקיצור, אני צריך תחליף זול ויעיל. חשבתי כמובן על ליטאון אבל ראיתי שהם יותר יקרים מסוני וידוע שהם מייצרים להם ת'צורבים. 1. האם הצורבים באמת אותו הדבר? 2. האם יש צורב של סוני במהירות 52*32*52? 3. האם הבאנדל זהה? 4. לשניהם שנה אחריות? 5. אפשר לצרוב Firmware של סוני על ליטאון ולהיפך? 6. הם שקטים בכלל? 7. יש משהו שיותר מומלץ בתחום המחירים של עד 300 שקל? תודה :-*

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום לכם. קניתי מגירה נישלפת לדיסק קשיח SATA.חברתי למחשב פנימי מחובר על הלוח אם SATA 2.ואח"כ חיברתי למגירה נישלפת דיסק קשיח W.D. 320GB 16MB SATA 2 והידלקתי מחשב עלה חלונות XP פרו אנגלית. החומר שלו קבצים בגודל 260GB. חיברתי קופסא חיצוני דיסק קשיח 2TB W.D. 64MB SATA 3 הכל עובד.עכשיו אני מנסה בדיסק קשיח פנימי 320GB לעתיק חומר לקופסא חיצוני דיסק קשיח 2TB גיבויים. בזמן העתקה בערך 20 דקות פתאום ניפתח חלון הודעה שכתוב שלא מוצא קובץ העתקה.ניעלם אות כונן. ניכנסתי למחשב שלי אני לא רואה אות כונן 320GB הוא ניעלם. ורק אני רואה דיסק קשיח 2TB יש אות כונן ולא ניעלם.הכל בסדר. אבל למה מגירה נישלפת דיסק קשיח פנימי 320GB ניעלם אות כונן זה אומר מנתק אות כונן? מה הסיבה? יש לי מחשב בן 6 שנים פנ…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. שלום חברים! מס שאלות למבינים: רציתי לדעת האם אני עלול להתקל בבעיות בהעברה של ההארד דיסק הנ"ל לPC (גירסת ה 4 TB ) האם הוא מפורמט בצורה מיוחדת? תודה! טוב אז לעדכן : דבר ראשון יש על שני הכוננים JUMPER שכופה עליו לעבוד במצב לגאסי 1.5 אז צריך להוציא אותו. ושנית למארז הקטן יש הצפנה על הכוננים אז אם רוצים להעביר את ההארד דיסקים למחשב צריך לפרמט אותם אז באמצעות הDisk Management מחקתי כלמני מחיצות הזויות שהיו עליהם ופירמטתי אותם . (כמובן שיש לחלץ מידע חשוב לפני) וזהו =)

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. Started by AboveBeyond,

שלום , יש לי הארדדיסק של WD wd3200aaks יחסית ישן . הווינדוס מותקן על כונן אחר , לפעמים שאני פותח את המחשב או שהמחשב חוזר ממצב שינה הכונן נעלם לי ואני חייב לעשות ריסטרט מה יכולה להיות הבעיה? להחליף HD? אני מפחד על המידע שם למרות שהוא מגובה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  6. Started by stojakovic,

אני מחפש דיסק קשיח של 200-250 גיגה.. יש לי תקציב של 550 שקל, אם ממש צריך אפשר להשלים ל 600... חשוב שיהיה SATA2 . לפי הביקורת שראיתי באתר ( מה 19.3.06) ה Samsung SpinPoint SP2504C הכי נראה לי, גם בגלל השקט (חשוב לי)... העניין הוא שעבר הרבה זמן ואני כבר לא מעודכן ורציתי לדעת אם הסמסונג הזה עדיין אטרקטיבי ואם לא, אז על מה אתם ממליצים? תודה!!!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. אני משדרג טיפה את הדסקטופ העתיק שלי ב SSD ועל הדרך מחליף דיסק נתונים (מעדיף להזמין את הכל מפלונטר). אני לא מוצא דיסק 3TB 7200 RPM סטנדרטי במחיר סביר, שהוא לא של סיגייט או טושיבה - סיגייט מסדרת ST3000DM לא אמינים באופן יחסי לאורך שנים עפ"י נתונים של BACKBLAZE, ועם דיסקים של טושיבה אין לי נסיון כלל. מי יודע אם ניתן להשתמש ב HITACHI DESKSTAR NAS כדיסק "רגיל" ולא כ NAS? אני חושש מהאפשרות שהוא מגיע עם הגדרת AAM גבוהה ונעולה, שמתאימה לדיסק יעודי ל NAS

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by izikd,

סתם היה לי משעמם ;D

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. אני כרגע מתלבט בין סיגייט 1.5טרה שעולה בKSP כיום 620ש"ח כולל מע"מ. בסופ"ש במדור 7ימים צדה את עיניי הודעה של אופיס דיפו,ושם הם מפרסמים כונן חיצוני של VERBATIM,באותו נפח,במחיר של 500ש"ח (!). איך ייתכן כזה הפרש משמעותי? למישהו יש ניסיון עם החיצוני? בעיות או משהו? לי זה נראה זול מדי ולטענת חבר,חשוד משהו. אודה להבהרות לפני הרכישה נ.ב - במקרה של 2הכוננים,מטרתם הינה אכסון בלבד. אני נוטה לכיוון הפנימי מפני שהוא SATA2 7200RPM,ואילו החיצוני "איטי" USB2 מצ"ב תמונת מחיר ע"מ לחסוך לינקים

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by assaf990,

הוא רושם לי writre protected אבל מדובר בדיסק ג'נרי ואין לו שום מתג פיזי כדי לכוון אותו ממוגן ללא מוגן כיצד ניתן לפרמט בכל זאת?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by ea666,

שלום, אני רוצה לקנות צורב DVD ואני לא יודע איזה... איזה צורב אתם ממליצים לקנות ומה מחירו?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  12. השאלה בכתורת, אבל תכלס, אם אני כונה כונן SSD, בגלל זמני התגובה המהירים שלהם, כמה מהר יותר תעלה מערכת ההפעלה שלי. והאם העובדה שיש לי כונן רגיל יפריע לזה?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by Satlan,

חייבים להתקין אותם כל פעם שמפרמטים ?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  14. שלום לכם. אני מחפש צורב DVD חיצוני לנייד של HP . משהו נורמלי שישמש לגיבוי קבצים ,תמונות וסרטים בייתים. תקציב עד 400 ש"ח מבקש עזרה כי אין לי שום ידע בנושא הנ"ל. או שיש הצעות למשהו טוב יותר מהנתון מעלה. תודה מראש

15. אני מחפש כונן לסטרימר שלי . לדעתי יש עדיפות גדולה יותר לשקט וצריכת חשמל נמוכה ולכן גם פחות חום מהביצועים ,כי בסך הכל יריץ סרטי hd . מצאתי את הכונן הזה בזאפ Western Digital WD10EARS מהסדרה הירוקה שלהם . 355שקל יש יותר טוב מבחינת הדרישות ובסביבות אותו המחיר?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  16. יש לי קצת הרבה שאלות מקווה שמי שידע אחת מהתשובות יענה עליה אפילו על אחת מהם מקווה שבסוף יענו לי על הכל=] 1.אני קונה מחשב חדש 250GB אבל אני לא יודע איזה חברה של הכונן קשיח לקנות יש חברה מומלצת שמוכח שהיא יותר טובה מהשאר..? 2.אם אני אומר בחנות שישימו לי 16MB במקום 8 הם יכולים או שזה תמיד בא כ8..? 3.יש משחקים שאני נגיד מנסה להתקין מהכונן קשיח וזה לא מתקין לי ומהצורב זה כע מתקין לי למה זה ככה..? והאם צריך לקנות משהו יותר מהיר מ7200rpm..? כדי שזה יקרא כל דיסק או שזה מספיק..? 4. אם הייתי צורב סרטים והייתי רואה אותם מהדיסק זה היה עובד מוזר כזה ויותר לאט לפעמים ונקטע כזה לשניה שתיים ואם העתקתי את זה למשחב ואז ראיתי מהדיסק אז ראו טוב למה זה..? משהו בכונן האם בכונן שאני קונה עכשי…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  17. שלום לכל החברים, רכשתי אתמול כונן SSD של crucial m4 128gb. אני עומד להתחיל את כל תהליך ההתקנה במחשב, והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה. עברתי על המדריך שקיים באתר, שהוא מעולה אגב, ובאמת עזר לי קצת לעשות סדר בנושא. עכשיו, למיטב הבנתי, הכונן עובד בצורה הטובה ביותר כשהוא לא מלא לגמרי, וגם כשמבצעים בו מינימום של מחיקות וניקיונות, לכן חפשתי עזרה בנושא תיקיית המשתמש שנוצרת בכונן של מערכת ההפעלה, וכל המידע שנשמר עלייה, בעיקר דברים שהם לא בשליטתנו (כמו הורדות) אלא דברים שאוטומטית נשמרים שם. מצאתי את המדריך הבא: http://www.newsgeek.co.il/windows-user-folder-ssd/ אשמח לשמוע את התייחסותכם, האם זה מדריך ששווה לעקוב אחריו ולבצע אותו. במידה ולא אשמח למדריך אחר, או להתייחסותכם לכל הנושא של ת…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Ramboli,

הדיסק קשיח שלי התחיל להשמיע רעשים. אולי הוא בשבלי קריסה, ואני לא רוצה לקחת סיכון. השאלה שלי, אם אני אנתק אותו ואשים אותו בצד למשך זמן מה עד שאקבל את הדיסק הקשיח החדש, יש סיכוי שהוא יושבת? ובניסוח שונה, האם תקלה יכולה להחמיר גם כשהדיסק מנותק ולא פועל?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  19. אהלן, אני נמצא כרגע בארה"ב ושוקל לנצל את המחירים המעט נמוכים על מנת לקחת איתי כונן SSD אחד הביתה. חשבתי על כיוון ה-100$-120$ וראיתי את זה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820148529 עם משלוח חינם. האם יש דגם משתלם\טוב יותר? אולי כזה שלא נמכר בארץ? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by שםמשתמש,

שלום לכל שוכני הפורום באשר הם. ה- HD במחשב הישן שלי, נדפק כתוצאה מקפיצת מתח. אחרי ה"טראומה", המחשב סירב להידלק, כל עוד ה- HD, היה מחובר לרשת המתח שלו. רציתי לדעת האם יש דרך לפתור את המצב, ואם לא, האם יש דרך להציל את הנתונים (שאמורים להיות שלמים), ואם כן, איך כמה למה איפה, ובעיקר מה המחיר? תודה מראש על העזרה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by gil_8e,

האם לקנות רק צורב מהיר? או גם צורב וגם סי די רום בכוננים ניפרדים..? ??? מה החסרונות בכונן צורב בלבד??

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by Tzach_n,

אהלן חברים. ה-M4 שלי עדיין חי וקיים ועושה את שלו, אבל אני מעוניין בשדרוג, הוא כבר אצלי שנתיים ובא לי להתקדם לדור החדש יותר. אין סיבה מיוחדת, פשוט בא לי. התקציב גמיש אבל מומלץ לא לחרוג מ-700, אני בעיקרון מעוניין בכונן הכי טוב שהכסף הזה יכול לקנות היום, מכיוון שלא התעדכנתי כמה חודשים אני לא ממש יודע מה השתנה בשוק אז אני אשמח להמלצה. בגדול מה שחשבתי עליו זה 840 Pro של סמסונג או M5 של פלקסטור. תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by Tomerb1,

יש לי כרגע את הארדיסק Seagate 1TB 32Mb ST31000340AS, עליו מאוכסן המון מידע, (כ22 ג'יגה פנוי בכל הארדיסק). בימים האחרונים הוא התחיל להשמיע רעשים של תיקתוקים, ולפעמים כאילו פתאום הוא מפסיק לעבוד, שיר ששמור עליו ומושמע ממנו פתאום קופץ לשניה ודברים בסגנון. מה לדעתכם הבעיה? אשמח לעזרה תודה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by zam,

יש לי דיסק 40GB פגום והוא לא עולה בכלל. יש לי המון מידע בו ואני רוצה להציל אותו. מישהו מכיר מעבדה טובה?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by Jinjis Han,

הלוח שלי תואם SATA אבל אני ב ATA רגיל 60 ג'יגה המקום כבר מתחיל להגמר מהורדות ואני מתחיל להתעצבן מלמחוק כל שניה משהו אני מתלבט בין שני הארדיסקים אחד http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=2623 ו http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6964 מה יותר משתלם והwestern הוא SATA 2?! כל כך זול (יחסית?) והוא לא יתמוך בלוח שלי? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים