אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,915 דיונים בפורום זה
-
צורב ה DVD במחשב הנייח שלנו לא נפתח לאחר שלוחצים על כפתור הפתיחה. נדלקת הנורה בצורב ויש קולות של פתיחה אבל המגש לא יוצא. חייב לציין שהצורב היה משמיע קולות סיבוב חזקים בהדלקת המחשב ולאורך זמן, זה לא היה כך פעם. ניסיתי גם עם אטב לבצע ריסט דרך חור הסיכה הקטן בצורב וזה לא עזר כלל. האם הצורב "הלך"? ??? יש דרך לפתוח את המגש איכשהוא? :-\
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי 2 מחשבים נייח - בן 2.5 שנים AMD athlon64 DUAL CORE +3800 2GB זכרון כונן 8mb sata WD1600JS 7200rpm 160GB WD נייד - בין 1 שנה DELL 1545 INTEL DUAL CORE T3400 3GB זכרון כונן 250GB HITACHI Travelstar SATA 5400rpm 8mb לשניהם מערכת הפעלה ווינדוס 7 שהותקנה לפני כחודש בנייד היא מותקנת על כל נפח הכונן בנייח היא מותקנת על 60 גיגה, והשאר מוקצה לכונן עם XP שאני מתכנן להסיר בקרוב. לסיכום: בנייד כונן אחד, בנייח הפרדה ל-2 מחיצות. על הנייח מותקנות הרבה יותר תוכנות ויש בו הרבה קבצים, נעשית בו דיפרגמנטציה+CCLEANER אחת לשבוע. הנייד יחסית ריק התופעה: בהעברת קבצים גדולים בתוך הכונן עצמו (COPY של קובץ של 350מגה לדוג') הנייח מעביר בקצב ממוצע של 25 מגה לשניה (מתחיל ב-50 ויורד ככל…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחפשת כונן של 1T עם חיבור eSATA. מצאתי 2 דגמים אחד של WD ואחד של seagate מה עדיף? אולי יש כונן אחר מומלץ? WD http://www.pandas.co.il/datasheets/products/21184.pdf?NONSSL seagate http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/blackarmor/blackarmor_ws_110/
-
- 2 תגובות
- 806 צפיות
-
-
-
מדובר במחשב נייד dell studio 1555 p87 ATI הדיסק הקשיח בתצורה המקורית הוא: 320GB hard drive serial ATA 5400RPM h השימוש המרכזי שלי במחשב יהיה שרטוט דו ותלת מימדי .המליצו לי להרחיב ל 250GB 7200RPM ב159 ש"ח. הייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת, מה היתרון בשדרוג כזה?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי כרגע במחשב 2 הארד דיסקים שמוגדרים על MASTER וגם כונן DVD שמוגדר על מאסטר. השאלה שלי היא אם זה משנה אם הם על מאסטר או סלייב? והאם להעביר אחד מהארד דיסקים או את הכונן לסלייב?
-
צריך שתמליצו לי על צורב טוב עד 120 ש"ח. אני צריך שהצורב יהיה איכותי ולא יהרוס דיסקים כי אני הולך לצרוב הרבה משחקים לXBOX. אשמח להמלצות מIQPC וskypc בלבד.
-
- 1 תגובה
- 683 צפיות
-
-
האם הוספת כונן בלוריי למחשב מצריך רכיב כלשהו או חיבור כלשהו במחשב? כמו למשל לוח אם עם חיבור מסויים? אני משדרג את המחשב שלי כעת שרובו יהיה בתור HTPC ואני מאמין שעוד כמה זמן אני אוסיף לו כונן בלוריי. המפרט שלו יהיה: Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz BOX 1,047.00 Gigabyte GA-P55-US3L P55 CHIPSET 621.00 G.SKILL DDR3 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 1333MHZ CL8 465.00 SeaSonic SS-500ET 500Watt 332.00 כרטיס מסך בהתלבטות עדיין אבל זה או 5770 או 4870
-
- 3 תגובות
- 879 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי את המחשב הנייד שלי עם 500GB (הגיע ללא מע' הפעלה). אני רוצה ליצור שתי מחיצות, ביחס של 1:3, כלומר 115GB לC והשאר לD. ניסיתי לעשות את זה עם FDISK והוא רושם לי שהוא לא מזהה מחיצות דוס. בנתיים על המחשב מותקנת WIN7, ככה שזה מוזר. FDISK מצליח לעבוד עם 500GB? ישנה תוכנה אחרת שיכולה לעשות את העבודה? תודה.
-
- 0 תגובות
- 811 צפיות
-
-
הכוונה: האם כונן קשיח א' חייב להיות מאותה החברה ואותו הדגם של כונן קשיח ב'? יש לי Samsung F1 1TB 103UJ ואני מעוניין לקנות קשיח נוסף של טרה, וההתלבטות היא האם לקנות עוד אחד מאותו הדגם או ללכת על F3 החדש, או אפילו על המודל "הירוק", 5200 RPM. תודה
-
- 4 תגובות
- 747 צפיות
-
-
יש לי DISC ON KEY של KINGSTONE בהתחלה הוא היה FAT32 והכל היה בסדר היה מעביר סרטים מהמחשב וצופה בהם ב-DVD אבל הבנתי שעדיף להשתמש ב-NTFS אבל עכשיו ה-DVD לא קורא את DISC ON KEY אפשר להחזיר אותו בחזרה ל-FAT32?
-
- 1 תגובה
- 921 צפיות
-
-
בכל חנות אומרים שאין במלאי וגם ליבואן אין דיסקים. אפילו נתקלתי בחנויות שאמרו שאין כרגע ליבואן שום דיסק... קצת תמוה, אבל זאת התשובה. מישהו יודע משהו ?
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
יש לי ניסיון מר עם דיסקים קשיחים חיצוניים ובמיוחד כאלו שמיוצרים על-ידי חברות צד שלישי ואין לך שום דרך לדעת איזה דיסק דחפו לך עד שאתה קונה אותו (כמו הדיסקים החיצוניים שנמכרים במבצע באופיס דיפו ובבאג שמכילים את הדיסקים מהסדרה הדפוקה של seagate ) יש אומנם בשוק "קופסא" חיצונית של WD אבל היא יקרה למדי ותומכת בתכונות שאין לי צורך בהם כמו LAN , FIREWIRE וכיוצא בזאת. בכול מקרה אני מעדיף להרכיב לבד את מערכת הגיבוי באמצעות בחירה אישית של 2 הדיסקים הקשיחים. ידוע לי שמערך רייד 1 לא ניחשב כמערכת גיבוי פרופר ,אולם בהתחשב במחירים של פיתרונות מקצועיים יותר, נראה לי שזה פיתרון מספק עבור צרכיי שהרי הסיכוי ששני דיסקים קשיחים יתקלקלו בו זמנית קטן למדי. הדרישה העיקרית מה "קופסא" היא חיבור …
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני קונה היום דיס חיצוני מהדגם הזה ויש לי כמה שאלות , אבל קודם אני יסביר למה בחרתי בדגם הזה .. בגלל שזה ההרד דיסק החיצוני הכי זול במחיר הזה , וארים בנפח הזה יעלו לפלות 900 שקל , וגם העדפתי בסכום הזה להרוויח עןד 500 GB מאשר לקחת אחר באותו מחיר אבל רק עם 1000GB השאלה האם זה לא יעשה לי בעיות , ? המטרה העיקרית היא לאחסון סרטים ולא משהו כל כך חשוב וכתוב שהמהירות היא 480MB ..האם זה מהיר וסאטא בכמה אחוזים יותר מהיר ? זה לוקח חשמל ממקור חיצוני , והשאלה אם זה יעבוד על מוליקס ? ותודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי כולם נגמר לי המקום בדיסקים והיות ונראה שמחירי המדיות האיכותיות דיי דומות לאלו של הקשיחים, בעוד שהקשיחים נוחים בהרבה, כנראה הגיע הזמן לקשיחים חדשים. כעת יש לי שניים של 0.5 (נתונים במפרט) ועוד שניים קטנים ובהנחה שהמערכת שלי תומכת בכך (ואם מישהו חושב שלא אשמח אם יגיד לי) אני רוצה להוסיף לפחות עוד קשיח אחד של 1-1.5 טרה, ואם לא ניתן להוסיף, אז להחליף את אחד מהקטנים שלי בו. ראיתי בזאפ שמוצאים מספר קשיחים של טרה http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=C-HardDrive&DB141821=141823&DB141804=148099&orderby=price וגם הקשיח הזה שאליו הופנה שואל בפורום http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1037 באופן מעניין דווקא השניים המומלצים בסטיקי (HD103SJ או WD1001FALS - ) -…
-
- 34 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום. היה לי Raid0 בלוח הקודם (2 דיסקים של 500GB) קניתי לוח חדש, ga-x58-ud3r ואני לא יכול להיכנס לביום של ה-Raid. כשהוא מגיע לשם הוא כותב לי באדום: be careful, it is not raid mode now, but there is still raid structure in the hard disk מה זאת אומרת? יש לציין שמערכת ההפעלה מזהה את 2 הדיסקים בתור דיסק אחד של טרה.
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום, קניתי הארד דיסק של 500 GB מחברת סמסונג. חיברתי את ההארד דיסק כמו שצריך, הוא מזוהה בביוס וכמו כן מזוהה בdevice manager של הוינדוס אבל כאשר אני פותח את המחשב שלי אין שום כונן קשיח חדש שהתווסף. מה יכולה להיות הבעיה ? איך ניתן לפתור את זה תודה.
-
- 1 תגובה
- 599 צפיות
-
-
ה-SMART בכונן המערכת במחשב הישן שלי (MAXTOR SATA 120GB) מתריע על כשל קרב ומציע להחליף את הכונן. חשבתי במקביל להרחיב את נפח האחסון, אז אני מחפש כונן SATA בנפח 320GB-500GB ככה. אין עדיפות לחברה מסוימת. יכול להיות SATA או SATA2, כי גם ככה מדובר במערכת ישנה שתומכת SATA1 בלבד. הנה ההעדפות לפי סדר חשיבות: 1) משתלם (מחיר פר גיגה) 2) אמין (ללא בעיות ידועות) 3) שקט (או לפחות לא ידוע כמרעיש) 4) אם אפשר - שיהיה לו חיבור MOLEX לחשמל כי זה יחסוך לי עוד כבל/מתאם במארז (לא יודע אם עדיין מייצרים כונני SATA עם חיבורי MOLEX)
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חיצוני נייד (שמקבל מתחת מה-USB או מה-FIREWIRE ) שיהיה כמה שיותר מהיר, מאחר וישמש לניגון תכני HD כבדים. נפח: 500G ומעלה. למרות ש500 יספק אותי. חיבור: מה יותר מהיר USB2 או FIREWIRE. תקציב: 1000 ש"ח תודה!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
ערב טוב, האם כדאי לקנות כונן קשיח של 1TB מבית SEAGATE קישור : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=730223 יותר נכון לקנות 2 כוננים קשיחים כאלו ולעשות מהן RAID 1 תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שניהם תואמים פחות אן יותר את צרכי הנפח שלי. מיועד למחשב חדש, בבניה, מבוסס מעבד i5 ולוח תומך 3.0 . מתכנן לעבוד רק עם דיסק פנימי אחד. גיבויים ייעשו באמצעות דיסק חיצוני. אציין שקראתי את הסטיקי בנוגע לכוננים, כאן אני מנסה לחדד יותר. נניח כרגע לנושא המחיר (או קי, ה-640 קצת יקר יותר אך נותן גם יותר נפח). חשובים לי (מניח כמו לכולם) ביצועי מהירות, שקט עבודה, אמינות, ואם זה מגיע גם עם חום עבודה נמוך, יהיה נחמד. קראתי קצת פורומים, ביקורות ובנצ'מרקס מחו"ל, אך משהו שם לא חד משמעי לי. בהתאם לנ"ל כנראה הסמסונג צורך פחות וואט וקר יותר. הסמסונג בעל פלטה אחת, 16 מגה קאש, 3 שנים אחראיות. לעומת זאת, היו לגביו קצת תלונות על אמינות/יציבות (אני מניח שנפילות יכולות להגיע גם בווסטרן), וכן, כי המ…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לאחרונה נהרס לי הדיסק הקשיח, היו בו תמונות יקרות מפז מהחצי שנה האחרונה ואני חייב לשחזר את המידע שעליו. אני אשמח להמלצות לחברות אמינות, טובות וזולות שיוכלו לשחזר לי את המידע, עדיפות לאיזור ירושלים או תל אביב. לפי זיגזג 2000 הכונן כן "עובד" אך הוא אינו מזוהה ע"י המחשב, אמרו לי שהבעיה היא כנראה בקונטרולר, ושהחלפת קונטרולר עשויה להחזיר את הכונן לתפקוד מלא, ואפילו אוכל לקבל עליו זיכוי כשאחזיר אותו אליהם, חוץ מזה, הם אמרו שהבעיה היא חשמלית ולא מכנית, ושהמנגנון המכני כן עובד. תודה מראש על העזרה, אני די בור בנושא, אנסה לענות לכל שאלה שלכם.
-
- 1 תגובה
- 991 צפיות
-
-
שלום , אני מחפש כונן קשיח חיצוני בנפח שבין 500 ג'יגהבייט - 1 טרהבייט. אשר יחובר לכניסת USB2 של ראוטר DLINK 2760u וישמש ככונן "רשת" למחשבים בבית . הדרישה היא לכונן שעובד ללא צורך בחיבור חשמל חיצוני (למעט הUSB) , שקט ואמין. בנוסף בעל אפשרות לגיבוי המחשבים בבית . לגודל אין חשיבות. ומשום שהכונן ישמש בעיקר לגישה לסרטים \ מוזיקה \ תמונות יש חשיבות יותר למהירות קריאה מאשר כתיבה. מחפש המלצה לכונן שתואם את כל הדרישות השפורטו .
-
- 1 תגובה
- 884 צפיות
-
-
זו תופעה מוכרת- אחרי שימושים כבדים וכל מה שקשור בזה, בלי שבהכרח אתה באמת מכניס קבצים חדשים לדיסק- המערכת צורכת כמויות גדולות של נפח וזה מסוגל להגיע למצב ש-10 ג'יגה תמימים נשרפים בשעה אחת ורק ניקוי דיסק דרך הווינדוס יכול להחזיר אותם. אני יודע, מדובר בעיקרון בקבצים זמניים אבל זה נורא בעייתי, וגם לא נראה לי נורמלי שזה לוקח כל כך הרבה. למישהו יש מושג איך מתמודדים עם זה או איך אפשר להמנע? הגדרה, משהו? אני שואל כי בקרוב אני אעבוד עם מחשב שבו המערכת תותקן על SSD בעל נפח של 80 ג'יגה בלבד, ואם בכך מדובר הרי שתוך זמן קצר אני עלול למצוא את עצמי עם מליון בועות low disk space (שכבר הורידו משפיותי כמויות נכבדות. )
-
- 0 תגובות
- 598 צפיות
-
-