אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,915 דיונים בפורום זה
-
שלום אם אני בונה מחשב שיהיו הו שני כוננים: כונן SSD של 80GB ועוד כונן מגנטי רגיל של 1TB. הנטיה הראשונית שלי היא לשים את מערכת ההפעלה ואולי גם ה PAGEFILE על כונן ה SSD. אולי ניתן כם להתקין עליו מספר תוכנות שאני משתמש בהן הכי הרבה. האם יש עוד המלצות כדי להאיץ את פעולת המחשב בהקשר של דיסק SSD (בעיקר בעלייה ראשונית של תוכנות) ? תודה
-
- 1 תגובה
- 970 צפיות
-
-
אני רוצה לפצל אותו לאחד של 300 ועוד אחד של 300 , איך אני עושה זאת ?
-
- 1 תגובה
- 698 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני להחליף מחשב. המחשב החדש כמובן מגיע עם הארדיסק משלו. יש לי דברים על ההארדיסקים הקיימים שברצוני לשמור. אם אני יחבר אותם כמו שהם למחשב החדש (כמובן אחרי שהתקנתי על המחשב החדש ווינדוס והכל) האם זה יעבוד בלי שאצטרך לפרמט אותם? בתודה מראש, טל.
-
- 3 תגובות
- 742 צפיות
-
-
מתכנן לקנות בכל מקרה שני דיסקים, אחד לפעולה השוטפת ואחד לגיבוי. בדילמה אם ללכת על דיסק גיבוי חיצוני או פנימי. הבדלי המחירים ביניהם לנפח שאני מתכנן זניחים (אלא אם קונים e-sata). פעולות הגיבוי שלי אינן ברמה שוטפת, אלא אחת למספר ימים, למשל גיבוי תמונות שצולמו (יחסית בכמויות) או גיבוי מסמכים חשובים וכדו'. ממה שנאמר לי+ההגיון שלי, היתרונות/חסרונות הם. חסרונות החיצוני נחשב פחות אמין , העברת נתונים פחות מהירה (מוגבל ב-usb, אלא אם קונים חיצוני e-sata עם תמיכה תואמת מהלוח) ומצד שני הלוח שאני עומד לקנות יתמוך כנראה ב-usb 3.0. ומצד שלישי, קראתי שמפתחים/פיתחו כוננים מיוחדים התומכים ב-usb 3.0, אז לא יודע אם מה שכתבתי קודם רלבנטי בכלל לאלו שאקנה עכשיו. נראה לי שהעברת הנתונים מדיסק לדי…
-
- 32 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
טוב, היה לי פה נושא קודם אבל מסתבר שזה חייב להגיע לנושא אחר והרבה יותר קריטי. אני לא יודע למה אבל הארדיסקים נשרפים לי פה אחד אחד וזה כבר מלחיץ. העניין הוא שאלו לא ההארדיסקים הקבועים שמחוברים פה שאלה לא נשרפו בכלל. זה תמיד כשאני מחבר הארדיסק אחר ישן יותר. זה כבר השני. בסך הכל בשביל להעביר לפה קבצים ישנים. בכל פעם שאני מחבר הארדיסק בצורה הזו יש הבזק של קצר והוא נשרף. (ועולה ממנו ריח חזק של שרוף) החשד העיקרי היה הספק, אבל לאור העובדה שהחנות (IQPC) אמרה לי שהספק עבר בדיקות מתח 24 שעות ושגם אנחנו בדקנו את המתח שלו עם מולטימטר, קשה לי להאמין. אולי איזה פאק שלי שאני לא עושה בסדר? חשבתי על אחד מהכבלים שהם היו מחוברים דרכם, אבל קשה לי להאמין שכבל מסוגל לשרוף ככה הארדיסק. העלתי גם …
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
http://thcx.org/tech-news/intel-and-micron-are-set-to-announce-25nm-chips.html
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היה לי תקלה בוינדוס שלא היה עולה ( היה לי C ו D על המחשב ) הכנסתי את הדיסק SPOTMAU SUPER SUITE 2010 בנסיון לתקן את הוינדוס עשיתי שחזור קבציח מערכת ון תיקון MBR ו BOOT.INI פתאום אחרי זה כשאני מנסה לפרמט אחרי שלאעזר הכל ההארדיסקמופי כאילו אין בו אף מחיצה כאילו הוא חדש דנדש מה אני יכול לעשות בכדי להחזיר את ה D לפחות כל החומר שלי עליו ??
-
- 3 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אז ככה חיברתי למחשב של אחי הארד דיסק של סיגייט 500GB חדש שקניתי עם מתאם מתח מחיבור רגיל של הספק לחיבור חשמל של SATA והוא נשרף הלכתי לחנות והחלפתי אותו ושחיברתי שוב הוא שוב נשרף מה יכולה להיות הבעיה? המתאם הזה של המתח יכול להיות שהוא שרף אותו כי ניסיתי לחבר איתו צורב דיוידי פעם שגם נשרף לי ועוד הרד דיסק 160 של WD יכול להיות שהמתאם הזה דפוק? אני ישמח לעצות כי אני לא יודע מה לעשות!!
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך להשיג קשיח של MAXTOR, או לפחות את הפלטה שלו (לצורך שחזור מידע מאוד חשוב מכונן דומה שנשרף), מדגם ה DiamondMax 21 שהיה מוכר כל כך פעם. יש למישהו מושג איפה או איך אני יכול להשיג עדיין את הדיסק הזה חוץ מיד שניה (שאגב פרסמתי מודעה כזו בכל מקרה בלוח היד שניה באתר) או לפחות רק את הפלטה שלו?
-
- 5 תגובות
- 848 צפיות
-
-
שלום, יש לי נייד ונייח ובשניהם המורב מאותת לי שבקרוב אני יצטרך חדש... החלפת צורב בנייד זה עסק יקר למיטב זכרוני והם גם לא הכי אמינים ואילו בנייח זה זול ואין בעיה למצוא כונן טוב... חשבתי לקנות אחד חיצוני שיוכל גם להתחבר לנייח ומתי שצריך גם לנייד... (אני יודע שאפשר לעשות שיתוף קבצים אבל להעביר 4 GB זה הרבה זמן..) האם מישהו יכול להמליץ על צורב חיצוני טוב... (דרישותי שיהיה אפשר לצרוב DVD DL, אם אפשר שיהיה לו עוד חיבורים למעט USB אם קיים כזה דבר) תודה!
-
- 2 תגובות
- 947 צפיות
-
-
-
היי. יש לי כונן קשיח חיצוני. כרגע במחשב שלי הוא מסומן באות I אבל שאני מעביר אותו למחשב אחר הסימון שלו משתנה. יש אפשרות לשמור על הסימון של הונן שיישמר תמיד I במחשבים שונים? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני לא מצליח לשים עליו קבצים גדולים, בגלל שהוא FAT. יהיה בטוח להפוך אותו לNTFS או שזה יכול לדפוק משהו?
-
- 5 תגובות
- 955 צפיות
-
-
אהלן כולם. החלטתי שאני רוצה הארד דיסק חיצוני, נשבר לי לעשות רונדלים בין המחשב שלי לשל אמא שלי עם דיסק און קי של 4 ג'יגה.. או כל פעם שאני רוצה מחבר או להעביר למישו אחר לצרוב דיסקים, אני רוצה הארד דיסק. עכשיו העניין הוא שנשבר לי גם מusb2, כל סרט HD או משחק לוקח לו שעות להעביר וזה מחרפן אותי. ולכן החלטתי שכיום כשכבר כמעט בכל לוח אם (אני חושב) יש את החיבור eSata שהוא הרבה הרבה יותר מהיר (העברה 1.5gbps) אני רוצה כונן שתומך בזה. אני לא צריך כונן ענק, במסגרת התקציב שלי אין לי בעיה גם עם 160gb (כמובן עם העדפה ל320gb במידה וזה ייכנס במסגרת התקציב שלי) אבל חייב חייב eSata. התקציב שלי נע באיזור ה-300-400 ש"ח. מבקש לא לחרוג מה-400 אלא אם זה סכום מינימלי.. הדבר היחיד שמצאתי כרגע שעונה…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי התקנתי וינדוס 7 64 ביט אני רוצה לאחד כוננים ולפצל עם תוכנה כמו פרטישן מגיק אבל היא לא תומכת ב64 ביט יש תוכנה אחרת שתומכת?
-
- 2 תגובות
- 717 צפיות
-
-
שלום, נתקלתי בבעיה ולא מצאתי לה פיתרון באנטרנט, בתקוה שתוכלו לעזור לי. חיברתי כונן חיצוני למחשב שפועל עליו ubuntu בכדי להעביר מידע אל המחשב. התהליך כבר רגיל לי, זו לא הפעם הראשונה שאני מחברת את הכונן למחשב ומעבירה חומר. אולם, הכונן נפתח עם שמו, המחשב מזהה אותו, אך כל החומר שהיה בתוכו, קבצים ותיקיות, נעלם. ואז- התחלתי לשחק עם האפשרויות ולחצתי על unmount ואז בחזרה על mount. לא שאני יודעת במה מדובר. פשוט רציתי לנתק את הכונן- מחשבית, על -סייפלי רמוב הארדווייר... בכל אופן, כלום, מלבד לכך שהמחשב זיהה שגם נשאר 42 מגה בית בכונן כמו שהיה כשהעברתי אל הכונן את החומרים, ז"א, כתב שאין כלום על הכונן אבל זיהה כמה נשאר מבחינת מקום שם. חזרתי למחשב שממנו העברתי קבצים לכונן, וכשהכנסתי …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, היום התחדשתי ב USB Cruzer U3 16GB ויש לי מספר שאלות מאחר ולא מצאתי הסברים בנושא בFAQ שלכם: א. נתקלתי לאחרונה הרבה במושג Portable לצד תוכנות שונות. האם אלו תוכנות שניתן להריץ מהUSB ? אם לא אשמח להסבר. ב. אני מחפש כמה תוכנות שירוצו דרך ה U3 בלחיצה אחת על המחשב (שעליו הן לא מותקנות כמובן). דוגמא אחת טובה היא Everest שאני מניח שכולכם מכירים. לא מצאתי גרסה שלה באתר להורדות דרך הU3 עצמו. האם קיימת גרסה מתאימה שתעשה את העבודה? כנ"ל לגבי סריקת וירוסים מקומית על מחשב היעד. אשמח להכוונה והסבר. כל טיפ או טריק שימושי למשתמש חדש יתקבלו בברכה. תודה (= עריכה: ועוד 2 שאלות שעלו בדעתי, האם ניתן להתקין Skype/Mesenger באמצעות ה U3? אם אני מוחק את הU3 לצורך פרמוט למען שיטת ה NTFS…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב הכותרת די ברורה ... אני מחפש לקנות הארד דיסק חיצוני כזה בעיקר השימוש הוא לגיבוי חומרים ככה שחשוב לי שלא יהיה מצב שפתאום ההארד דיסק יעלים את הקבצים או משהו רוב השימוש שלי איתו יהיה בeSATA. אין כרגע תקציב ... כמה שיעלה זה מה יהיה (כמובן שעדיף כמה שיותר זול ;D) תודה מראש, איתמר
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://cgi.ebay.com/3-5-2-5-SATA-HDD-Dock-Docking-Station-SD-CF-HUB-eSATA_W0QQitemZ280448505739QQcmdZViewItemQQptZPCC_Drives_Storage_Internal?hash=item414c08978b כניסות ה USB והכרטיס SD מופעים בעת חיבור למחשב ומאפשרים לראות את תוכנם הכונן קשיח (תקין ומפורמט)אינו מאפשר כניסה אני חושב שהוא מקבל אות במחשב שלי אבל אינו מאפשר לראות אותו-המוכר טוען שאם הוא מופיע כאות היחידה תקינה אבל אני טוען שלא משום שהכונן לא מתחמם ולא מסתובב אגב ב COMPUTER MANAGMENT אני רואה התקן שנקרא SPIF301 USB2SATA BRIDGE האם זה ההתקן של הכונן הקשיח? שאלתי 1)מה ניתן לעשות 2) מי צודק תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 848 צפיות
-
-
מאז שעדכנתי לווינדוס 7 צץ לו במחשב שלי כונן Q ללא אמא וללא אבא. זאת לא מחיצה שבאמת קיימת על המחשב, גודלה 0 ביט, ולא ניתן להכנס או לשנות בה כלום. תחת ניהול דיסקים בכלי ניהול היא אפילו לא מופיעה, וכנ"ל מחוץ לווינדוס. איך נפטרים מהדבר הזה?!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי זונרים. יש לי מחשב חדש ואיתו בעיות חדשות. בכל פעם כשאני עובד עם המחשב, לפעמים יש תקיעות מוזרות (לגמרי) לאיזה 3 שניות, ואם יש מוסיקה דולקת היא נתקעת על אותו הקטע שהיא עליו למשך ה-3 שניות האלו. לאחר מכן אני שומע מתוך המחשב רעש של תקתוק ודיסק קשיח שנתקע ומיד ממשיך לעבוד, כנראה מאחד ההארדיסקים. זה קורה עם עבודה עם קבצים שעל 3 ההארדיסקים. הייתי אומר שזה הראשי, אבל הראשי הוא SSD וגם הרעש של ההארדיסק חושב די סותר. אותו הסיגייט 1.5 טרה שבתוך המחשב עשה בעיה דומה בעבר רק בצורה ממש קיצונית שהכל במחשב נתקע וניצלתי איתו אחריות בסקאי פיסי והוא הוחלף, וקשה לי להאמין שהוא הבעיה. פעם שניה זה כבר נדיר, שלא נדבר על פעם ראשונה. גם עבדתי איתו כמה ימים במחשב אחר והכל פעל פיקס. יש דרך מסויי…
-
- 23 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
ה GREEN עולה 430ש"ח ואילו הBLACK עולה 480 ש"ח.. אני מתלבט, אני פשוט לא יודע מי יותר "חזק". האם עדיף 64 MB כאשר ידוע ש הGREEN פחות "מהירים" על פני BLACK חייה עם 32 MB...?
-
- 3 תגובות
- 707 צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח של סיגייט מהסידרה ברקודה 11 ולאחרונה הכונן לא מזוהה לא בביוס ולא במערכת ההפעלה אני צריך עדכון קשוחה חפשתי באתר של סיגייט ולא מצאתי ואיך אי מתקין אותו?
-
- 5 תגובות
- 760 צפיות
-
-
אהלן חברה', היום בבוקר קמתי ושמעתי רעשים מוזרים בוקעים מהמחשב שלי, כשבאתי לראות מה קורה איתו, היה כתוב על המסך "Could not find bootable device". עשיתי ריסטרט למחשב ובעלייה שלו (במסך של ה BIOS) הוא עושה שני קליקים, הפסקה, שני קליקים, הפסקה, שני קליקים, הפסקה ואז דממה, ולאחר מספר שניות שוב מופיעה ההודעה הנ"ל על המסך. נכנסתי להגדרות ה BIOS שלי וראיתי שהוא לא מזהה את הכונן עליו יושב הוינדוס שלי. הכונן המדובר הוא מסוג WD-1600JS. ניסיתי להחליף כבל נתונים, כבל חשמל, החלפת מיקום של הכבל נתונים בלוח האם, אבל שום דבר לא עזר והמחשב עומד יתום וגלמוד בלי חיים. אני חייב לציין שיש לי עוד כונן שעד עכשיו השתמשתי בו לגיבוי בגודל 1TB, אבל אם אכן הכונן שלי מת אני אאלץ להתקין עליו את הוינ…
-
- 2 תגובות
- 666 צפיות
-
-
חשוב שיהיה מהיר ושקט ובעל נפח של 2gb ומעלה. כמה חשוב והכרחי סוג החיבור? ( FW / USB2 / USB 3 \ ethernet ) הייתם ממליצים לרכוש בחו"ל? תודה למשיבים
-
- 4 תגובות
- 758 צפיות
-