עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, ברשותי 2 הארד דיסקים, ישן, MAXTOR 40GB ATA, מחובר דרך IDE וחדש, WD 500GB SATA. מה שאני רוצה לעשות זה ככה. לגבות קבצים מההארד דיסק החדש להארד דיסק הישן. קבצים כמו מוזיקה, תמונות, סרטים, הורדות וקבצי ISO לאחר הגיבוי אני רוצה לפרמט את ההארד דיסק החדש, לשנות מערכת הפעלה (windows 7). ואז אני רוצה להעביר את כל מה שגיבתי על ההארד דיסק הישן לחדש. האם זה אפשרי ? עוד כמה שאלות. מחר אני מקבל HD חדש של 1TB WD. האם אני יכול לעשות RAID בין ה1TB ל500GB? ואם כן איך אני עושה את זה? במידה ואפשר, האם אני יכול פשוט לשמור את כל הקבצים מהארד דיסק של ה500GB (לא לפרמט). וכשאני אתקין את מערכת ההפעלה החדשה על ההארד דיסק של ה1TB, להעביר את מה שהיה לי על ה500GB ואז לפרמט גם אותו? (אם בילבתי פ…

• 9 תגובות
    • 4.8k צפיות
  2. Started by DrStyle,

יש לי דיסק אונקי 8GB, לא יודע איזה חברה לא השתמשתי בו כמה זמן עכשיו רציתי להעביר משהו הכנסתי אותו וכתוב כאילו שהוא לא מפורמט או לא יודע מה בקיצור פרמטתי וזה מה שיצא ואי אפשר להיכנס אליו.. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום, קניתי לפני כמה ימים כונן קשיח חדש - Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB ותכננתי להשתמש בו כונן קשיח חיצוני בתוך מארז שקניתי בנפרד, בחיבור למחשב בממשק esata. השימוש העיקרי שלי בו מיועד לגיבוי, ואיחסון (סרטים, מוסיקה וכו'). הכונן הפנימי שיש לי כרגע במחשב הוא Seagate Barracuda 7200.10 250GB - ST3250410AS (מפרט מלא בצד) והוא מוגדר ככונן הראשי שלי, עליו יושבת מערכת ההפעלה, התוכנות והמשחקים שלי. עכשיו אני בהתלבטות אם כדאי לי להחליף בתפקיד בין השניים. האם אני אבחין בהבדל משמעותי לטובה בביצועים בעת שימוש במשחקים או ביישומים אחרים עם ה-Spinpoint F3? אם כן, מהו בדיוק התהליך המומלץ? זה אומר שאני אצטרך לעשות clone מהכונן הראשי ל-Spinpoint? או Full image backup ואז Restore?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. המחשב כותב לי : WINDOWS - DELAYED WRITE FAILED WINDOWS WAS UNABLE TO SAVE ALL THE DATA FOR THE FILE E:\$MFT. THE DATA HAS BEEN LOST. THIS ERROR MAY BE CAUSED BY A FAILURE OF YOURS COMPUTER HARDWARE OR NETWORK CONNECTION. PLEASE TRY TO SAVE THIS FILE ELSEWHERE כמו כן זה כותב לי (במקביל לטקסט שלמעלה) THE REQUEST COULD NOT BE PERFORMED BECAUSE OF AN I/O DEVICE ERROR יש להדגיש, שהדבר קורה אחרי שהמחשב עובד כמה וכמה שעות ברצף ומוריד דברים מהאינטרנט... שני הארדים מחוברים בחיבור SATA ללוח האם... וכמובן, אשמח על המלצה של תוכנה טובה לניתוח הארד דיסק מעבר לתוכנות של החברות שיש בסטיקי, אני רוצה תוכנה שאוכל לראות בה את התוצאות של הסריקה ולא רק "עבר" או "לא עבר" שהרי הסריקה של…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Alexkmr,

אני רוצה לקנות הרדיסק חדש, אך אני עובד כל הזמן ואין לי בכלל זמן לנסוע ולקנות. חשבתי על האפשרות להזמין באינטרנט, ורציתי לדעת אם המשלוח לא מסכן את ההרדיסק?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by falcofalco,

שלום. יש לי מחשב נייד של לנובו (T60) עם כונן קשיח sata ואני רוצה לשדרג אותו. האם אוכל להשתמש ב sata2? אני לא יודע האם המחשב שלי תומך בזה (אני חושב שלא) אבל אני גם לא בטוח שהוא צריך לתמוך... יש לכם מושג? אה, עוד משהו, אין הגבלה לנפח שאני יכול להכניס נכון? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 712 צפיות
  7. Started by DIPSET,

אני מתכוון שהוא ישמש בעיקר לגיבוי, להעביר חומר מ 3 הארד דיסקים ישנים שלי, ואולי גם שימוש שוטף לאחסון של סרטים... והוא יתחבר בעיקר ללפטופ כנראה.. יש לי חיבור פיירוויר... לפי מה שאני מבין החברות היחידות שנחשבות בשוק הזה הן WD ו SEAGATE לא? יש דגמים ספציפים שמומלצים? וכמובן שבעיקר חשוב לי אמינות.. שלא חס וחלילה יקרוס יום אחד... אבל גם מחיר פרופורציונלאי בין העלות לתועלת שאני מחפש... אני מניח שתקציב סביר למה שאני מחפש הוא בין 500 ל 900 שקל, לא?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by plinks,

שלום, אני מעוניין לנסות להשתמש בכרטיס CF במהירות X150 יחד עם מתאם SATA כגון זה http://cgi.ebay.com/CF-to-SATA-HD-Hard-Disk-Drive-SSD-adapter-mini-iTX-4N_W0QQitemZ350182152180QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item51887b97f4 על מנת לקבל כונן SSD. שאלה של מהירות - אני יודע שבקורא כרטיסים מהירות קריאה\כתיבה של CF שכזה היא סביב 30 מגה לשניה, כאשר זו פחות או יותר מהירות קריאה\כתיבה של דיסק קשיח. האם צוואר הבקבוק של ה CF הוא בקורא USB, והמתאם ל SATA יפעל מהר יותר ? במבחני ביצועים של כונני SSD יעודיים ניתן לראות מהירויות של כ- 100 מגה לשניה. האם יש לי סיכוי להגיע לזה ? אם לא, מה שונה בעצם בין כרטיס CF לכונן SSD מסחרי ? תודה !

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by elior021,

היי יש לי מחשב עם הרדיסק IDE ואני רוצה לקנות עוד הרדיסק SATA יש חיבור של SATA בלוח השאלה אם זה אפשרי ששניהם יעבדו ביחד או שתיהיה בעיה???

• 5 תגובות
    • 888 צפיות
  10. Started by plinks,

רציתי להתייעץ בנוגע לפתרון גיבוי. העניין מבוסס על המוצר הזה יש לי צורך בכל תקופה מסויימת לגבות נתונים חדשים ויחודיים. נאמר אני מגבה 60GB פעם בחודש. את הגיבוי אני עושה מלפטופ לשני כונני 3.5" דרך המכשיר הנ"ל, בתצורת RAID 1, כלומר יש לי גיבוי כפול על שני כוננים. פעם בכמה חודשים כשהדיסקים מתמלאים, אני מוציא אותם מהמכשיר והם עוברים לארכיון, אני קונה כוננים קשיחים חדשים ומתקין אותם בתורם לתוך המכשיר עד שיתמלאו מגיבויים. כיום אני עובד עם שני כוננים לגיבוי, שניהם חיצוניים דרך USB או פנימיים מחוברים ב SATA, ומעיק קצת להעתיק את הגיבוי כל פעם לכל אחד מהם בנפרד. מה שיותר מעיק זה החשש שהגיבוי עבר רק לאחד מהם וששכחתי לגבות גם לתאום שלו. האם זה יכול לעבוד ? האם אתם חושבים על חסרונות או …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by aka_katz,

LaCie Hard Disk, Design by Neil Poulton 1TB האם למישהו יש את הדגם הזה וחווה איתו בעיות ?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by simonldj,

שלום, אני רוצה להוסיף כונן קשיח למחשב שלי, אז דבר ראשון איזה (קראתי את הדיון של המומלצים אבל בכל זאת אני לא יודע איזה..) של 500G לא אכפת לי מרעש וכאלו דברים, אני רוצה לשים עלו וינדוס 7 והעיקר שיעבוד מהר... זה מה שיש לי עכשו לוח אם Nforce 430 K9N6PGM2V2 G6100 AND MSI דיסק כשיח פנימי 500GB SATA2 7200 16MB WD (הדיסק שיש לי עכשו טוב בערך?) כמו שאמרתי לא אכפת לי מרעש וכאלו דברים, מעדיף לחסוך כסף, זה משהו כמו 200+ יוצא לא? אם אפשר גם המלצה איפה לקנות בחיפה ותגידו זה בעיה להוסיף אותו לבד או שעדיף שהחנות תעשה את זה? אין לי בעיה לחבר את ה SATA וכזה, אבל צריך להתקין את הכונן או משהו? או שהמערכת קולטת הכל ישר? תודה!

• 4 תגובות
    • 935 צפיות
  13. Started by lubian,

[table][tr][td] [/td][td]שלום. יש לי במחשב מין מתאם כזה שהוא מתחבר ל 2 חיבורים SATA וחשמל ויש לו ביציאה חשמל ו 2 חיבורי ESATA (תמונה) עכשיו אני צריך לחבר לזה דיסק קשיח ואין לי כבל ESATA וגם נראה לי שהוא לא יתאים לחיבור בדיסק. השאלה שלי כזאת: אם אני אקנה כבל ESATA לSATA ויחבר דיסק למחשב דרך מתאם הנ"ל האם תהיה לי מהירות העברת נתונים ירודה כמו SATA1? או שעדיף יותר לקנות כבל SATA לSATA ארוך ולחבר דיסק ישירות ללוח אם ולא להשתמש במתאם הנ"ל? [/td][/tr][/table]

• 4 תגובות
    • 809 צפיות
  14. Started by crik,

אהלן, ברשותי הרדיסק 500GB של WD. ההרדיסק איטי בצורה מחרידה.. עושה רעשים מוזרים אך בסריקה לא נמצא BAD SECTOR. החברה שממנה קניתי את ההרדיסק לא רוצה לעשות לי החלפה בגלל שאין BAD SECTOR הייתי רוצה לדעת כיצד אוכל ליצור BAD SECTOR? תודה, משה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. הסתבכתי ... ברשותי לוח אם של אינטל מדגם - d915pgn , התקנתי היום HD חדש שעליו אני אתקין את WIN7 אך יש הודעה "Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the Setup log files for more information" - יש לציין שלמרות ההודעה ניתן לראות בהתקנה את 2 המחיצות!, חיפשתי באתר של אינטל דרייברים של הלוח אם שלי (חשבתי כנראה צריך דריברים לSATA) ומשום מה ראיתי הודעה שבזמן הקרוב הם לא מתכוונים להוציא (או גם לא יוציאו) דרייבר ללוח אם שיתאים ל WIN 7 , מה זה אומר ? נדפקתי ? זה ההארדיסק : WD3200AAKS אשמח לעיצות אגב ניסיתי לשנות בלוח אם ב ata/ide configuration והאפשרויות שיש לי הן : disabled , legacy , enhanced ברגיל זה היה על enhanced וש…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by LRa,

שלום, אני מחפש המלצה לצורב חיצוני. השימוש בו יהיה מינימלי, כך שמחיר נמוך היא הדרישה הכי חשובה. תודה

• 1 תגובה
    • 691 צפיות
  17. Started by gif,

היי שלום לכולם. לאחרונה קיבלתי שני מחשבים פרקתי מהם את החלקים ואני מעוניין למכור אותם "כחלקים מיד שניה". 1. דיסק קשיח פנימי של Maxtor Model: 6L160P0 קיבולת: 160 GB חיבור IDE לעוד פרטים טכנים על הכונן: http://www.superwarehouse.com/Maxtor_DiamondMax_10_160GB_Hard_Drive/6L160P0/p/622143 הוא בן שנתיים. כמה אתם אומרים הוא שווה יד ראשונה ויד שניה? 2. דיסק קשיח פנימי של Hitachi Deskstar Model: HDT722516DLAT80 קיבולת : 164 GB חיבור IDE גם הוא בן שנתיים,משהו כזה... כמה אתם אומרים הוא שווה יד ראשונה ויד שניה? ------------------------------------------- צורבים: 1. צורב פנימי של LG Model: GCR-8525B חיבור IDE לעוד מידע טכני: http://msc1.co.il/product.aspx?a=068230a3ad544febb23cda7fc…

• 3 תגובות
    • 837 צפיות
  18. שלום כל הסיפור שלי התחיל מרכישה של wd6401aals (caviar black) , ההארד דיסק הזה עשה לי רעש מעיק , בזמן שאחרים טענו שיש להם אותו הוא שקט ובלתי ניתן לשמיעה. אני שמעתי על אנשים שהחליפו את ה caviar black שלהם בגלל הרעש וקיבלו caviar black אחר עם בדיוק אותו רעש (נלקח מביקורת באתרי קניות בארץ ובחול). אין שום סיבה שהארד דיסק יעשה רעש יותר חזק מהמאוורים ,במיוחד אם הוא מיועד למחשב ביתי. מה דעתכם על הנושא? לא לקנות WD? יש למישהו caviar black והוא חושב שהוא בלתי ניתן לשמיעה?

• 34 תגובות
    • 3.3k צפיות
  19. Started by amisu,

לאחר פירמוט המחשב והתקנת xp, התחלתי להתקין את ה chipset, usb 2 ואת כרטיס הרשת.. כשלפתע אין יותר זיהוי של הצורב אין זיהוי שלו במערכת, גם לא ב my computer->manage->storage. אפילו פתחתי את המחשב וחיברתי את ה IDE והכבל חשמל מחדש.. גם בביוס הוא נעלם 0.0 תודה מראש!!

• 3 תגובות
    • 709 צפיות
  20. Started by ytoledano,

היי יש לי כ30 DVDים עם סרטים משפחתיים שהומרו מקלטות וסרטים. לדעתי מי שהמיר אותם חסך כמה אגורות על הדיסקים ועכשיו, כשנתיים אחרי ההמרה, כבר יש בעיות לקרוא אותם. הסתכלתי טוב ולא מצאתי שריטות בתחתית הדיסקים, אבל עם רובם יש בעיות קריאה (שגיאות CRC, ואפילו עם תוכנת שחזור לא הצלחתי להעתיק אותם למחשב). הכונן שלי הוא צורב NEC ישן, בן איזה 4 שנים בקלות. אני מחפש לקנות כונן DVD שיוכל להתמודד עם לקרוא את הדיסקים הבעייתיים + עוד טיפים מה לעשות במקרים כאלה. אני מעדיף לקנות מKSP כי הם קרובים אלי הבייתה. הנה הכונים שיש להם: DVD±RW GH22NP20 x22 Beige IDE‎ 135 ₪ DVD±RW GH22NP20 x22 Black IDE‎ 135 ₪ DVD±RW GH22NS x22 Beige SATA ‎ 130 ₪ DVD±RW GH22NS x22 Black SATA‎ 133 ₪ DVD±RW …

• 1 תגובה
    • 818 צפיות
  21. שלום לכולם, לאחרונה רכשתי כונן חיצוני מתוצרת iOmega בגודל 1 טרה המתחבר למחשב באמצעות כבל רשת. לכונן מצורפת תוכנה חיצונית המאפשרת לבצע גיבוי יומי בשעה ייעודית של תיקיות וקבצים שאבחר באופן אישי. ביצעתי את התהליך פעם אחת, וראיתי שבעצם התוכנה יוצרת מעין מספר-קבצים גדולים המכילים, כנראה, את הגיבוי שלי. שאלתי היא, האם שווה להשאר במתכונת הזאת, או לגבות באופן ידני? כלומר, במצב הנוכחי, אני 'תקוע' עם קובץ בסיומת לא מוכרת, שרק התוכנה הספציפית הזאת כנראה יודעת לטפל, מי יודע, עוד כמה שנים, אם חס וחלילה אזדקק לגיבוי, ולא אדע כיצד לחלץ אותו. עצות?

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by eyma,

שלום יש לי HARD DISK חיצוני 500GB שנפל לריצפה.דגם MAXTOR שלחתי אותו לחברת טיק טק בר"ג הם אומרים שהמנוע התקלקל,אבל הם רוצים הרבה מאוד כסף על שיחזור המידע כ -8000 ש"ח שאלתי היא האם יש מישהו שמתמחה בהחלפת מנועים כאלה,אין לי בעיה לקנות דגם זהה חדש ולהוציא ממנו את המנוע וזאת על מנת לשמור את המידע. אשמח לקבל עזרה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. היי קניתי ‏1.5TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD15EARS‎ אחרי שראתי כמה המלצות על זה ויש לי כמה שאלות .. 1 . קודם עשיתי אותו המאסטר ונכנסתי כאילו מתקין וינדוס כדי לחלק אותו , במסך הכחול זה הראה לי שהוא 1430797 מב , אבל עכשיו יש לי 50 ג'יגה (משום מה בוינדוס רואה 48.7 ), עוד מחיצה 683 ג'יגה (את זה הגדרתי במסך הכחול 700 ג'יגה ), והשלישית 664 שכולן ביחד 1396 שזה בדיוק 1500 - 1.073 = 1396 איך זה הראה לי במסך הכחול 1430797 ובוינדוס 1396 מגה ? , ואני בטחתי בכם שאמרת בסדרה EARS את מקבל יותר 7-12 % שזה לפחות 76 ג'יגה ......... שאני לא רואה ......?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by baabaa4,

שלום, אני מעוניין לרכוש הארד דיסק חיצוני בנפח 1TB, ולאחר התלבטות החלטתי שאני מעדיף לקנות שילוב של כונן ומארז חיצוני נפרד לכונן. לאחר עיון בפורום הגעתי למסקנה שאני אקנה את ה Samsung Spinpoint F3 - HD103SJ בעקבות המלצות רבות שהוא קיבל כאן. לגבי מארז לכונן אני פחות בטוח. מצאתי את המארז הבא: Thermaltake Vi-On http://tms.co.il/product/7494 וגם את המארז הזה: Thermaltake MAX4 http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=1125 שניהם נראים לי טובים ואיכותיים, ובמחירים סבירים יחסית, אך הייתי שמח לדעת אם למשהו יש ניסיון אישי איתם? כמו כן, אם למשהו יש המלצה על מארז אחר (עם יציאות usb ו- esata) אשמח לשמוע. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. אני צריך המלצה לדיסק קשיח פנימי של 1 TB (טרה בייט) רציתי לקבל את ההמלצה מאחד החנויות הבאות כי הם קרובות לביתי (חיפה) נועה מחשבים פנדה KSP הנה לינקים ישירים לדיסקים קשיחים מכל אתר: ksp http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSP03&cat=208 פנדה http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=609_272_3151 נועה מחשבים http://www.noacomp.co.il/Category.aspx?CatCode=12 המחיר שאני מוכן לשלם הוא עד סביבות 350-400 שקל מקסימום

• 8 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים