עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by danit84,

אהלן! בעיקרון מעוניינים לקנות 2 כוננים חיצוניים. 2 הקניות עקב חוסר מקום על הכוננים הקשיחים שבמחשב. אחד מהם למחשב נייד והשני למחשב נייח. לנייד: המהירות פחות חשובה. חשובה האמינות (שלא יעשה פאשלות כי אני שמה עליו דברים שחשובים לי). הוא לא הולך לצאת מהבית, אבל גם לא מובטחת פינה קבועה. עניין הרעש פחות קריטי כי לא יהיה מופעל כל הזמן. לגבי הנפח אני תוהה אם כדאי להסתפק בנתיים בטרה ולקנות בעתיד אחת נוספת. או ללכת כבר על ה1500GB (כפונקציה של מחיר). על 2000GB אני בטוח לא אלך מאחר ומעדיפה לחלק את השברון לב במידה ומשהו יקרה לכונן. יתכן והוא ישמש לגיבוי (מטרת הכונן אמורה בכלל להשפיע על הבחירה?). הכונן השני ישמש למחשב נייח ולא אמור לזוז ממנו יותר מדי. חשוב שיהיה שקט. עוד לא החלטתי אם ל…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by אישי555,

מותר להדביק מדבקה על דיסק? אם לא-איך אפשר לכתוב עליו רשימת שירים? (אין מקום לכתוב 20 שירים על דיסק אחד)

• 2 תגובות
    • 764 צפיות
  3. Started by DorM,

לא מבין בזה כלום. מעוניין לקנות בשביל לחבר לXBOX360. צריך שיתחבר דרך USB. לא מבין מה ההבדלים בין 2.5 ל3.5 חוץ מהגודל. נפח של לפחות 320G. מה ההמלצות שלכם? איך זה? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8758&perur=2&t=14&c=556

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. השאלה בכותרת, כמו כן הכונן יועד כתוספת מקום ולא לעבודה שותפת. הכונן הראשי כמובן בחיבור SATA.

• 2 תגובות
    • 709 צפיות
  5. שלום לכולם, הייתי שמח לשמוע המלצות לכונן קשיח. 1. הכונן מיועד בעיקר לעבודות גרפיקה (רוב העבודה ב-Flash), מסמכים ותכנות. כמו כן, מותקנות על המערכת מספר שרתים וירטואליים VMWARE 2. הפרמטרים החשובים ביותר (לפי סדר חשיבות): (1) אמינות; (2) מהירות. אם יש פרמטרים נוספים, אשמח לשמוע. 3. נפח הכונן צריך להיות 1TB ומעלה - כרגע אני בכלל לא מסתדר עם ה-500GB שיש לי. 4. אני לא רוצה להתקין יותר מכונן אחד במחשב מטעמי חום ושקט. תודה מראש לכל הממליצים.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אם אפשר לחבר בכבל אחד שיהיה מחובר לצורב ולדיסק קשיח??

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  7. שלום רב, אני מעוניין לרכוש כונן קשיח חיצוני. המטרה העיקרית והחשובה ביותר היא גיבוי, אך כנראה שגם אעבוד איתו (למרות זאת, אין דרישה מיוחדת לביצועים טובים, אלא רק ליכולת להחזיק הרבה שעות עבודה). ההתלבטות היא בין כונן חיצוני "שולחני" (3.5"), לבין כונן חיצוני נייד (2.5"). השאלה העיקרית שלי היא האם יש הבדל באמינות בין כונן חיצוני שולחני לבין כונן נייד?. מכיוון שהמטרה העיקרית היא גיבוי, אני אעדיף ללכת על האמין יותר. באותו נושא, האם כונן קשיח פנימי הוא אמין יותר מחיצוני? אשמח לקבל המלצה לגבי חברה / דגם ספציפי עבור כונן חיצוני שולחני ועבור נייד (אני מחפש שהו סטנדרטי יחסית, אמין, אבל לא צריך להיות משהו מיוחד). הכיוון הוא כונן של 500 ג'יגה, אבל אם אלו בעלי נפח קטן יותר הם משמעותית …

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. אני רוצה לחבר למחשב שלי דיסק קשיח בנפח 500g או 1000g. מערכת ההפעלה היא xp. האם קיימת מגבלה על נפח הקשיח שאפשר לחבר לxp? בנוסף, הממשק שבמחשב היא sata1. אני חושב לקנות sata2 כי הם זולים יותר מsata1. אין לי בעיה שיעבדו במהירות שלsata1. האם יש בעיה עם פיתרון כזה?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by v0cht,

השנאי נשרף לפני שנה כבר, זה השנאי 5 פינים המקולל הזה שכבר הפסיקו לייצר. באותה תקופה כבר הפסיקו למכור את הכוננים האלה ואחד יבואנים הפסיק לעבוד עם WD נשאר רק את טק דטה ובנדא מגנטיק ולא היה להם את השנאי וגם עכשיו אין להם ולא יהיה. שלחתי מייל לWD אבל הם רק הציעו לשלוח להם את הכונן לחו"ל. לפני שבוע בדקתי בגוגל לגבי שנאי שרוף של WD ומצאתי מישהו בארץ עם אותו כונן שהחליפו לו את השנאי כמה חודשים אחרי המייל שאני שלחתי אז ניסיתי לשלוח מייל לWD שוב אולי הם שינו את המדיניות שלהם אבל שוב אותה תשובה מעצבנת קיבלתי. אני כבר נואש ורוצה לפתוח את הכונן ופשוט לחבר למחשב. אבל הוא עדיין באחריות שלא עוזרת כל כך כי פשוט יחליפו לי אותו בחדש כי אין לאף אחד שנאי. אבל המידע שעל הכונן חשוב לי. עבר מאז…

• 8 תגובות
    • 3k צפיות
  10. אהלן, קודם כל עשיתי חיפוש בנעוצים ולא מצאתי תשובה. יש לי לוח אם אינטל Q965 קניתי הארד דיסק Samsung Spinpoint F3 500GB וחיברתי אותו בכבל SATA לאחת היציאות בלוח אם, והווינדוס 7 לא מזהה את ההארד דיסק. ניסיתי להחליף כבלי SATA עם ההארד דיסק הנוכחי שיש לי במחשב וזה לא עוזר - עדיין אין זיהוי. ניסיתי גם להחליף בין 2 ההארד דיסקים את הכבלי MOLEX, שמתחברים לספק כוח - עדיין הוינדוס 7 לא מזהה. מישהו יודע מה הבעייה? אשמח לעזרה. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 691 צפיות
  11. המלצה לארד דיסק שקט למחשב נייד עד 400 שקל חיבור SATA

• 1 תגובה
    • 983 צפיות
  12. Started by MoAv,

כמו שקיצרתי בכותרת, יש לי הארד דיסק SCSI 74Gb 15K rpm כאשר אחרי שהתקנתי WIN7 חדש חציצה נעלמה כלא הייתה, אני לא מצליח לראות אותה בManage ושום תוכנה לא עוזרת לי, יכול להיות שבגלל שהוא SCSI הוא פחות גלוי מאשר SATA ? איך אני מאחזר את המידע לפחות ?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by MoAv,

אני מחפש לקנות הארד דיסק פנימי SATA 3GB למערכת הפעלה, שיהיה מהיר ככל האפשר ואיכותי אבל נפח פחות משנה, בין 250 ל640. איזה הייתם ממליצים או איזו חברה נותנת ביצועים יותר טובים ? את הדיסקים שבסטיקי לא מצאתי לקניה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by BuildHome,

שלום, לא ידעתי אם לכתוב הודעה זו כאן או בפורום תקלות חומרה אבל החומרה עובדת אז החלטתי לכתוב כאן. יש לי RAID 1 של דיסקים קשיחים של סיגייט דגם ST31000528AS (גודל 1TB). אינני יודע אצל מי הבעיה מאחר והם RAID1 אבל אתאר את הבעיה כמה שניתן. יש לי 3 מחיצות על הדיסק קשיח. אחת מהן, נקרא לה D, יש תקלה מוזרה מאוד. לעיתים משחקים לא עובדים ונותנים שגיאה מוזרה. חיפשתי בזמנו את השגיאה וזה מאוד מוזר. הפתרון היה להריץ CHKDSK על אותה מחיצה, D, עם F, כלומר תיקון. זה תמיד מצא בעיה בתמונת המחיצה (משהו בסגנון), תיקן ורק אז יכולתי לשחק במשחקים או לעשות פעולות שונות במחיצה. כל שאר המחיצות תקינות לחלוטין - אין להן את הבעיה הזו, רק למחיצה D יש. זה קורה לעיתים רחוקות אך עדיין קורה :s05: אז…

• 2 תגובות
    • 866 צפיות
  15. Started by katan123,

היי, אני פשוט לא יודע כמה באמת חדש הנושא שיש בנעוץ - כי לפי מה שמופיע זה בערך שנה אחורה בכל מקרה, אחרי לא מעט בעיות עם צורב יחסית ישן NEC 3520AW - ואחרי שעברתי לwindows 7 ואחרי המון זמן בלנסות לתקן שגיאת power calibration error החלטתי להחליף צורב... בקיצור - אני צריך צורב DVD, אני יודע שזה ילדותי אבל חשוב לי כמעט יותר מהכל שהוא יהיה חדש, כזה שלא הפסיקו לתמוך בו כבר לפני שנתיים או שלוש משהו חדש שיצא לפני כמה שפחות זמן אחורה אני צריך חברה אמינה, וצורב שיצרוב על dual layer הכי הרבה HD וכד' לא באמת משנה לי כי סרטי HD אני רואה מהמחשב ישירות לטלוויזיה אז אין לי באמת צורך בזה. לגבי מחיר אני לא ממש נעול על מחיר, אבל אני לא הולך לבזבז 300 ש"ח על צורב שאני אשתמש בו פעם בחודש בערך.…

• 2 תגובות
    • 616 צפיות
  16. שלום, אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח חיצוני נייד (2.5"). נפח של 500GB אמור להספיק לי. האם יש דגם מומלץ? או שכולם אותו הדבר? (אשמח להמלצה לדגמים ספציפיים). ביררתי לגבי מחירים, וראיתי את הדגם Western Digital Passport 500GB בכ-400 ש"ח בחנות אייבורי. בגלל המוניטין של החנות, אני מעדיף לקנות בחנות אחרת (האם באמת החשש מוצדק? קיבלתי את הרושם שהשירות שלהם לא משהו, אבל מצד שני לא מדובר במערכת מחשב שלמה שצריך להרכיב וכו' אלא רק במוצר אחד שמגיע ארוז מ-WD). להפתעתי נראה שבחנויות אחרות המחירים גבוהים בהרבה, בין היתר גם בחנויות שנחשבות זולות יחסית ומככבות בפורום מפרטים. אשמח לקבל המלצה לחנות אמינה בעלת מחירים סבירים.

• 3 תגובות
    • 987 צפיות
  17. Started by .Joseph M,

היי, ברצוני לקנות צורב DVD למחשבי. עכשיו;מהו ההבדל בין חיבורו למחשב ע"י כבל IDE או ע"י כבל SATA - ואיך אדע,איזה סוג חיבור מצוי במחשבי ומתאים אליו,ואיזה סוג חיבור מבין השניים;יותר איכותי? תודה רבה מאוד מראש... יוסי.

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by moshon,

מקבל מחר את ההארד דיסק והולך להתקין עליו windows 7 השאלה היא לכמה אם בכלל לפצל אותו, כרגע יש ברשותי כונן 250 גיגה ישן- האם כדאי לשקול להתקין עליו את מערכת ההפעלה (הוא כבר בו 3-4 ומתחיל לעשות רעשים של גסיסה- כל מיני תקלות כאלה של אי זיהוי ולפעמים מחייב לעשות scandisk- למרות ששום בדיקה שעשיתי לא העלתה שיש בו משהו תקול כולל בדיקות S.M.A.R.T והבדיקות של כל התוכנות של WD). המחשב הינו רב תכליתי (אינטרנטף משחקים, צפייה בסרטי hd- הכל חוץ ממדיה סנטר). מודה מראש משה

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  19. Started by MadGhost,

מישהו יודע איפה אפשר לקנות את הגומי הזה שמבודד רעשים וויברציות מהדיסק קשיח ? כל הגומיות שהגיעו עם המארז שלי(6A19) התקשו, ומתפוררות במגע עם הבורג... ובלי גומיות כאלה אני לא יכול לחבר את הכונן...

• 1 תגובה
    • 738 צפיות
  20. Started by xytkhi,

המחירים זהים סה"כ 155 ש"ח מה שמעניין אותי איזה דוק נותן ביצועים טובים יותר מבין ה 2 הללו : 1. Kingston DTIG2/16GB 2. SanDisk Cruzer Micro U3 16GB יש לכם להמליץ על DOK בנפח 16 גיגה טוב יותר במחיר דומה ? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  21. אהלן חברים א-לא ידעתי לאן להפנות את הנושא לכן העדפתי לשאול כאן = בפורום הכללי. ב-איחוי דיסק.הרבה נאמר נכתב או סופר על הפעולה הזו.ישנם הטוענים שמדובר בפעולה חיונית שיש לבצעה כדי לשמור על ביצועי המערכת וההארד דיסק. ישנם הטוענים שמידי פעם איחוי עלול לגרום לבעיות של אי יציבות במערכת כמו מסכים כחולים לפתע תקלות שקורות פתאום וכו'. רוצה לשמוע את דעתכם ואני מניח שהיא מבוססת בידע מצטבר או ניסיון. מה היתרונות ? מה החסרונות ? מה עדיף,הכלי המובנה של חלונות לאיחוי הדיסק או להשתמש בתוכנה שכולם ממליצים עליה = smart defrag מודה לכם מראש ואשמח לשמוע את דעתכם.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. הראשון של ST315005FDD2E1-RK - Seagate http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspjerusalems&uin=7695 והשני של Samsung - HX-DU015EC http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7733485&came=572&utm_medium=knyotvenofesh&utm_source=knyotvenofesh&utm_content=SAMSUNG הדיסק ישמש בעיקר כגיבוי, כמו גם לראות סרטי HD מדי פעם. עד כמה שאני מבין, USB2 מספיק גם ל 1080P. תקנו אותי אם אני טועה... אמינות, שזה הדבר הכי חשוב לי, זהה פחות או יותר בדגמים המובילים - ככה לפחות הבנתי מכל החומר הנפלא שיש פה בפורום - כך שלפי זה אני לא יכול להכריע. המחיר של שניהם דומה (אני מניח שבמכרז אפשר לזכות ב 500 ש"ח), והאחריות נוטה לכיוון ה סיגייט - 5 שנים לעומת 3 . אז מה דעתכם ? י…

• 6 תגובות
    • 948 צפיות
  23. שלום לכולם, אני מחפש דיסק קשיח עם כבל מובנה של אחת מהחברות המוכרות. פשוט זה נראה קצת אבסורד כל פעם לחפש את הכבל והכל... ושיהיה קומפקטי ככל האפשר ובמחיר סביר. נפח 320 יהיה די מספיק. אם יהיה לו ESATA זה יהיה מעולה. וגם ליופי יש לייחס חשיבות תודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by מר מקלדת,

התקני WIN7 וההגדרתי שתי מחיצות של 180GB ו-750GB, ובטעות התקנתי את ה-WIN על ה-750. נכנסתי לניהול דיסק: ניסיתי לשנות אותם אבל זה לא הולך, הצלחתי להקטין את ה-750 ל-370 אבל זה לא מספיק ואי אפשר יותר. ואת ה-180 אי אפשר להגדיל. איך אני יכול לחלק ל-180 ו-750 ושהחלונות יהיו על ה-750? זה הפיך? בבקשה זה דחוף. GParted יצליח? אם לא יש דרך למחוק את כל המחיצות?

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by Cereal Killer,

שאלה... אני חושב על לפנק את הנייד שלי ב SSD למערכת ההפעלה + תוכנות (נראה לי ש 40GB יספיקו שכן נכון להיום זה גודל מחיצת C אצלי ויש לי עוד 7.5 פנוי) אבל מצד שני, אני לא רוצה לוותר על נפח האכסון של הדיסק המכני. יש לי 2 אפשרויות: 1. לנתק את הכונן האופטי, להכניס את הדיסק המכני לתוך מנשא שיכנס במקום האופטי ולקנות SSD 2.5 רגיל שיכנס במקום הדיסק המכני (אופציה פחות רצויה מבחינתי היות ואני כן משתמש בכונן האופטי אחת לכמה ימים) 2. להכניס SSD לסלוט MINI PCIE פנוי שיש לי (בעקרון יש שם מודם סלולרי, אני לא משתמש בו, הוא מנותק בביוס כדי לחסוך בחשמל ואין לי שום בעיה להעיף אותו החוצה - הכונן האופטי יותר שימושי לי פי כמה וכמה), השאלה שלי, האם יש SSDים בממשק זה ובנפח הרצוי במחירים משתלמי…

• 2 תגובות
    • 888 צפיות

דיונים חדשים בפורומים