עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Dimka,

ברשותי קשיח של Samsung עם סקטורים פגומים, הייתי רוצה להשתמש בו בכל זאת. בעבר הצלחתי להשתמש בו ע"י כך שבכל מקום שהיה סקטור פגום, תפס קובץ את המקום שלו... כך שהמידע לא נכתב לאזורים האלה (שימש אותי שנתיים שלוש במצב הזה). עכשיו העברתי אותו למחשב אחר ועשיתי טעות - פירמטתי אותו.... כעת אם מתקינים עליו מערכת הפעלה, העסק נדפק די מהר ולא שמיש. כמובן סריקת scandisk ארוכה לא עוזרת, הוא אומר שהקשיח דפוק ובזה נגמר הסיפור. גם הורדתי כלי של Samsung והוא אומר "הקשיח עם סקטורים פגומים, תחליף אותו... יש איזה פתרון אחר? או לפחות להצליח להעתיק על האזורים הפגומים קבצים "תופסי מקום" כמו שהיה לי בעבר...?

• 28 תגובות
    • 3.4k צפיות
  2. Started by The_Wolf,

Western Digital Caviar Black 1000GB WD1002FAEX לבין Western Digital Caviar Green 1000GB WD10EARS והאם ההבדל שווה הפרש של 100 ש"ח במחיר? האם ההארדיסקים הנ"ל נחשבים לאמינים ושקטים? תודה

• 3 תגובות
    • 764 צפיות
  3. cannot copy file The volume for a file has been externally altered so that the opened file is no longer valid איך פותרים את זה?

• 1 תגובה
    • 856 צפיות
  4. שלום יש לי התלבטות לגבי אמינות של מערך raid 1 עם שני דיסקים על בקר בובנה בלוח אם ich9 האם הייתם מבצעים מערך דיסקים כזה כאשר האמינות שלו היא ממש גרועה מערך הדיסקים אמור להכיל מידע חשוב של ארגון שאם ימחק או יאבד תיגרם בעיה רצינית מאוד, כמו כן המחשב פועל כשרת הדיסקים שבשימוש הם דיסקים רגילים בגדלי של 50 גיגה עד 2 טרה כמו כן המערכת הפעלה גם כן רצה על הרייד הזה והמחשב עצמו כותב מידע קבוע על הדיסקים! האם לעבוד עם raid מובנה או לחלופין לרכוש בקר ב 300$ אשמח לקבל תגובות

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by Dimka,

יצרתי מערך RAID - 0 משני קשיחים WD 500GB. השתמשתי בבקר שנמצא על הלוח שלי, Jmicron 36X בגלל המגבלות של הבקר הזה, נאלצתי להשתמש ב-SATA וב-eSATA כדי ליצור מערך. נראה שמהירות הכתיבה ירדה ואילו מהירות הקריאה עלתה מאוד, זה נורמלי? כי תיארתי לעצמי שלא יהיו הפסדים פה. (תוצאות למטה) קשיח יחיד: מערך 0:

• 0 תגובות
    • 881 צפיות
  6. לקחתי סיכון ענק והזמנתי מאיביי oczssd2-2vtxe60g 60 gb vertex 2 הוא הגיע היום מארה"ב , מה שהכי הפליא אותי , שלא לקחו לי בכלל מכס או מע"מ , אמרתי למוכר לרשום את כל מלוא המחיר (כדי להימנע מקנסות - הבנתי שהמוכסים כבר מכירים את ה SSD) שהוא 175$ ואין מס ... בכל מקרה אשמח לדעת איך לוודא שהמוצר מקורי ... + חוות דעת על התוצאה הבאה (בקרוב יותקן על הSSD מערכת ההפעלה)... תודה רבה !! [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by CrashZone,

היי לכם, אשמח להתייעץ עימכם בנוגע ל2 שרתים שאני עומד לרכוש. אני מתכוון לרכוש שני שרתים של dell: X5620 *2 R610 16GB Dual Rannked RDIMMs אני נמצא בדלימה בנוגע לאחסון, בהתחלה התכוונתי לרכוש 4 דיסקים 146GB 15K SAS כאשר הם יעבדו במערך רייד 0+1. כעת אני מתחיל לחשוב האם כדאי לי להשקיע במערך SSD, והאם כדאי להשקיע במערך SSD ורייד ולקבל ביצועים עדיפים? האם ניתן לשלב מערך של 2 כונני SSD ברייד 0 ומערך גיבוי עם כונני SATA/SAS פשוטים יחסית? (כך אני חוסך כסף במערך הגיבוי להשקעה במערך העובד) שמתי לב שישנם כונני SSD עם ממשק SATA וישנם עם SAS, לשימושי שרת מי מהם עדיף? (בהתחשב גם במערך הגיבוי) השרת מיועד למאגר נתונים מבוסס mysql עם עד אלפי שאילתות בשניה. אני רוצה לשמור את השרת כמה שיותר ורס…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. הי, בידי הארד-דיסק חיצוני בנפח 320GB. ישנה תקייה ספציפית על המחשב שלי שאני זקוק לגיבוי מלא שלה לפחות פעם בשבוע. רציתי להתייעץ כיצד לעשות זאת? (כמובן מבלי לגבות ידנית כל שבוע מחדש - אלה שהגיבוי יתבצע בצורה אוט' פעם בשבוע). יום טוב!

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. מנסה לעזור לחבר שהפך כונן שעליו מותקנת XP לכונן דינאמי (דרך ניהול הכוננים) והמערכת לא עולה מאז... מה ניתן לעשות ??

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by ליאת,

שלום לכולם, מעתיקה את השאלה ששאלתי בפורום אחר: חיברתי את הכונן באמצעות USB והכל הלך תקין והתחלתי להוריד מכונן C וזה התחיל לעבור לכונן. בשלב כלשהו נזכרתי שיש לי מלא תיקיות ישנות שאני לא רוצה שהוא יגבה אותם..עצרתי את ההורדה (היתה אופציה כזאת) וחיפשתי דרך למחוק את מה שירד כי רציתי להוריד מחדש.. בהגדרות מצאתי פעולה של ERASE ואישרתי אותה. לאחר מכן ללא סיבה ברורה מצדי הוצאת את ה USB מבלי להוציא בצורה בטוחה................. ועכשיו לבעיה: כשחיברתי מחדש את הכונן למחשב חלק מהפעולות לא ניתנות לשימוש הם כאילו בצבע אפור ולא ניתן ללחוץ עליהן.. הפעולות: BACKUP RETRIEVE והכי חשוב- SET UP DRIVE אם מישהו יכול לעזור אשמח...בטלפון של התמיכה לא עונים ככה שאין לי את מי לשאול..... תוד…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. שלום לכולם. רציתי לדעת מה לדעתכם מומלץ- להתקין תוכנות על כונן ווינדוס או כונן רגיל? נגיד אני רוצה להתקין תוכנה של טלפון נוקיה, כדאי לשים אותה לא בכונן מערכת ההפעלה‏?‏ אני מנסה לחשוב מה יהיה כשאצטרך לפרמט למשל את הכונן של מערכת ההפעלה...

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  12. Started by avinatbezeq,

הלך לי דיסק קאוויר בלק 1TB SATA 3 6 GB/s. חדש כמעט לגמרי - שימש לגיבוי, היה מותקן כמה חודשים, כמעט לא ביצע פעילות מעבר לכך שהעברתי אליו וידיו מהמצלמת וידאו, ומת. לדעתי, בשימוש כל כך מועט, יותר סביר שנפגע משהו באלקטרוניקה מאשר בפיזיקה, כלומר צריך להיות אפשרי להנציל את המידע. מצד שני מדובר בוידאו משפחתי של חודשיים שלשה - כואב הלב לאבד אבל לא מצדיק אלפי שקלים תיקון. יש למישהו מושג מי יכול לתת פיתרון טוב וזול לסיפור הזה?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. ישנם המון מדריכים לפריצת הכונן מה שמאפשר כל מיני תוספות מעניינות, רציתי לדעת אם מישהו מכאן הצליח או ניסה ?? ועוד כמה שאלות , יש לי כונן 1 טרה פנימי שמחולק ל3 מחיצות, ורציתי לדעת למה יש לי עוד מחיצה שנקראת system reserved מהי מטרתה ? ולמה על כונן C ו- D רשום שהם: פריימרי פרטישן, ועל המחיצה השלישית E רשום לוגיקל דרייב ?? מה ההבדלים בינהם ולמה הכונן E לא קיבל עליו גם להיות פריימרי ?? רב תודות, ניר

• 3 תגובות
    • 921 צפיות
  14. Started by tot5,

כרטיס הזכרון שלי מהמצלמה רוצה שאעשה לו פורמט מבלי לתת לי האפשרות להרודת התמונות למחשב. ידוע לי שאם אעשה פורמט לזיכרון, התמונות ימחקו. האם יש אפשרות לעבור את הבקשה איכשהו? תודה והמשך יום נעים.

• 2 תגובות
    • 803 צפיות
  15. Started by chen944,

שלום קניתי לפני שבוע הרדיסק נייד 2.5" 500G של חברת iomega עכשיו כאפשר אני מחבר אותו אצלי במחשב ההרדיסק מצפצף ניסתי במחשב אחר והכל עובד בסדר במחשב שלא עבד מותקן WINDOWS XP האם מישהו נתקל בזה? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by miaoo673,

היי, אני מחפש המלצה לדיסק לסטרימר Playon! HD. מתכנן לאכסן עליו קבצי MKV. עדיפות לחנויות באיזור הוד השרון-כפ"ס-רעננה. מה דעתכם על זה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5639 לפי מה שהבנתי. הוא נחשב שקט יחסית. האם מספיק שקט בשביל קולנוע ביתי?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. רכשתי דיסק און קי 32GB ואני לא יכול להעביר קבצים של 4GB, לדעתי זה בגלל מערכת הקבצים, האם ניתן לשנות זאת?! תודה

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. הי היום התחילו לקפוץ לי התראות של ווינדוס (7) על תקלה קריטית בהארד דיסק הראשי. מן הסתם אני צריך לקנות זריז הארד דיסק ולגבות את החומר לפני שהנוכחי ימות (טפו טפו) עם כל החומר עליו. אני רוצה לפחות 1 טרה... מישהו יכול להמליץ על דגם טוב? שקלתי את הקוויאר של ווסטרן דיגיטל, אבל קצת לא ברור לי מה ההבדלים בין גרין, בלו ובלק ולמה יש הבדלי מחירים גדולים כל כך ביניהם. אשמח לתשובה בעניין. תודה מראש עריכה - יש הבדל ביצועים מורגש בין 32 קאש ל64? פשוט כי אני כרגע עם 8 בהארד דיסק אחד ו16 בשני ולא מרגיש שום הבדל...

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  19. Started by llnakash,

חברים שלום, היה לי דיסק נייד מסדרת פספורט של WD עם 500 ג'יגה שסבל מבעיות קשות הדיסק היה באחריות ונקנה בפברואר 2010 שמתי אותו במעבדה ואמרו לי שצריך להחליפו בחדש. הדגש שהיה ברשותי היה מהחדשים שמפורסמים בחנויות ובאתר של WD: WDBAAA5000ABK קיבלתי דיסק חלופי של WD (שכרגע גם לא עובד בכלל...) והוא מדגם: WDME5000TN האם הדגמים שקולים? האם הדגם הזה מיושן יותר? האם להתעקש ולבקש את הדגם שלי או שאין הבדל? ואם יש - מה ההבדלים בכלל??? תודה רבה!!!

• 1 תגובה
    • 862 צפיות
  20. Started by tal_be,

שלום לכולם, עכשיו ראיתי באינטרנט את הכונן החיצוני IOMEGA EGO 500GB 2.5". המחיר שלו הוא 100 ש"ח יותר מ LACIE או מ WD מסוימים. רציתי לשאול מה הייחוד בו לעומת האחרים? (משהו עם זעזועים?). ויש עוד דגם Iomega eGo BlackBelt 34902 500GB 2.5 שהוא יקר ב 80 ש"ח מהנזכר למעלה. רציתי לשאול מה הייחוד של כוננים אלה ואיך הם מבחינת איכות ואמינות מול השאר. תודה רבה!

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. ברצוני לגבות את המערך רייד 0 שלי של שני כוננים לכונן SATA נפרד; שיש לי כשל בכוננים או בסקטורים בכונן אני רוצה שיהיה אפשר להעביר מהגיבוי למערך בלי בעיות. איזה דרך הכי טובה? חשבתי על כמה תוכנות: NORTON - http://www.symantec.com/norton/ghost CLONZILLA - http://www.clonezilla.org HHD REG - http://www.dposoft.net/#b_hddhid תמליצו על הדרך\תוכנה הכי טובה! תודה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by HairyAss,

יש לי צורב LG (לא יודע דגם ספציפי כרגע) והוא צורב לי דיסק DVD שלם באיזה שעה וחצי.. אפילו על מהירות הכי מהירה.. פעם היה צורב דיסק שלם בכמה דקות.. רבע שעה לכל היותר.. מה יכולה להיות הבעיה? עבר זמנו? אולי דרייברים? תכנת צריבה? תודה!

• 35 תגובות
    • 3.4k צפיות
  23. יש לי דיסק און קי של 16GB, ניסיתי לשים לב קובץ של 4.5GB וזה רושם לי שהכונן מלא. בדקתי במחשב וזה מראה לי שהוא באמת 16 GB. אחרי זה העברתי מספר קבצים קטנים שכולם ביחד שוקלים 4.5GB וזה כן קלט אותם. למה זה לא קולט קובץ אחד גדול ואיך אפשר לסדר את זה?

• 38 תגובות
    • 7.1k צפיות
  24. Started by 00Amir,

אני מחפש כונן 1T אשר ישמש לגיבוי בעיקר. ראיתי שהסמסונג F3 מומלץ , לא הצלחתי להבין למה הוא מומלץ.. לא הבנתי למה בסטיקי יש רק כונני סמסונג.. האם יש כונן יותר איכותי מה Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX - ב 455ש"ח מה רע? תודה

• 6 תגובות
    • 923 צפיות
  25. אנשי הפורום שלום, אני רוצה לקנות דיסק קשיח בגודל 2TB ולהכניסו למארז חיצוני שמאפשר התחברות אליו דרך eSata ו- USB. אחרי שקראתי בפורום, ושחיפשתי קצת באינטרנט הגעתי לשני מתמודדים: הראשון, היותר יקר שעולה סביב ה- 280 ש"ח, הינו Vantec - NST-360SU-BK. http://www.vantecusa.com/front/product/view_detail/212 ואילו השני, היותר זול משמעותית שעולה סביב ה- 90 ש"ח, הינו Sedna - SE-ESATA-EH-05. http://www.sednacomputer.com/products/se-esata-eh-05.html ממה שאני יכול לשים לב אליו מקריא באתרי הייצרן זה שלשניהם יכולות זהות, לפחות על הנייר, ההבדל הוא בחבילה. המארז השני, מגיע ללא ספק כוח חיצוני וכנראה שצריך לקנות אותו בנפרד. הרי מה המארז עושה? נותן חשמל לדיסק וממיר חיבור SATA לeSATA או USB, בצ…

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים