עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, אני בונה HTPC, וכרגע בוחן כוננים קשיחים. כמובן שהדרישות הן שקט וקרירות. עבור אחסון הסרטים אני צריך כונן של 2TB. לפי הסטיקי שלכם ראיתי שמומלץ הכונן של סמסונג. עם זאת, אני מעוניין גם בכונן קטן יותר (בנפח) עבור מערכת ההפעלה. מבחינתי שיהיה 120 GB או אפילו פחות אבל האם זה משתלם? יש המלצות לדגמים ספציפיים? תודה.

• 5 תגובות
    • 911 צפיות
  2. אני רוצה לבצע רייד 5 על הלוח הזה"http://www.skypc.co.il/pl_product~GMA790GPTUD3H~10~0.htm" אפשר לעשיות עליו רייד 5 בלי להת קין מערכת הפעלה ושאני יוכל לגשת אל השרת מהרשת בלי בעיה??

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום, יש ברשותי דיסק קשיח חיצוני של 1TB. המערכת קבצים שלו היא FAT ובמערכת קבצים הזאת יש מגבלה לגודל קובץ יחיד. האם אני יכול לפרמט אותו לNTFS? אני שואל את השאלה הזאת מכיוון שבדיסק און קי זה גם FAT ומומלץ לא לפרמט לNTFS בגלל שזה הורס אותו מהר יותר, האם בדיסק קשיח חיצוני זה יהיה בסדר?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by golanc,

שלום, יש לי דיסק חיצוני של סמסונג, 1.5T. היות והוא הגיע כ FAT32, עשיתי פירמוט ל NTFS, וכמו שמומלץ כאן, פירמוט מלא. הבעיה - זה כבר רץ 8 שעות, וסיים בקושי שליש (!!!). מצורף מתונה של תהליך הפירמוט. מה דעתכם ? נראה תקין ? כי לי זה נראה מוגזם בטירוף ! :s07: [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 2.9k צפיות
  5. Started by shlomi1234,

היי חברה , יש לי במחשב הרארדיסק אחד (500 ג') מפוצל לשתיים (os-100 ו - 360 נוספים), יש לי גם כונן חיצוני של טרה וחצי. מבחינת מקום אחסון יש לי די והותר, אך בהפעלת מחשב\שרת בתוכנת VMWARE זה עובד לי מאוד לאט (עובד על המחיצה השנייה , לא של מערכת ההפעלה). יש לי מעבד 4 ליבות ו4 גיגה זיכרון (מקצה 2 גיגה לשרת בVMWARE ) , אך נראה כי המחשב מצד אחד לא מתאמץ להפעיל את השרת (לא מזיז ל CPU ולזיכרון בצורה קיצונית) ובכל זאת זה עובד ממש לאט. עד כמה קנייה של עוד הארדיסק תשפיע על הנושא ? עדיף לעשות מערך RAID 0 ? עד כמה הוספה של עוד הארדיסק עם RAID 0 תשפיע גם על משחקים ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. היי, יש לי כונן פנימי שקניתי לו מארז חיצוני והוא משמש אותי ככונן חיצוני. למארז הזה יש שני יציאות. אחת USB והשניה ESATA. אני חושב לחבר את הכונן בעזרת ESATA למחשב ובעזרת USB לסטרימר. זה יכול להוות בעיה? זה יעבוד בכלל? (כרגע אין לי סטרימר) תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by davidpo,

1.אם כונן אחד נהרס במערך רייד 5 יש אפשרות לשחזר אותו לכונן חדש דרך התוכנה בלי בעיות מיוחדות?? 2.יש אפשרות להסתיר קבצים ולשים סיסמה לקבצים מסויימים?? 3.יש אפשרות במערך רייד 5 להוסיף עוד כונן קשיח בלי לאבד את המידה על הכוננים שכבר יש?? אם למישהו יש מדריך איך עושים את הדברים הנ"ל(אם זה אפשרי בכלל) אני השמח לקרוא/לצפות..

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by erbrt,

איבדתי את הDOK שלי לא מזמן, אבל בגלל שממש אהבתי אותו אז החלטתי לקנות אחד בדיוק כזה כי הוא מאד מהיר ואמין... אז קניתי בK.S.P בבילו סנטר את אותו הDOK בדיוק(16 ג'גיה): http://www.ksp.co.il/hpart_uin.php?uin=9267 אבל אני שם לב שמשהו מוזר בו... המהירות קריאה שלו נראית בסדר, בערך 30 מגה לשניה, אבל המהירות כתיבה נראית לי נמוכה מידי, רק 6-9 מגה לשניה, ניסיתי לבדוק אותו אם HD TUNE אבל התכנה לא מזהה אותו בכלל, ניסיתי בכמה כניסות USB, ב-2 מחשבים ועדיין אותם התופעות, אבל בכל שאר המובנים כמו קיבולת הוא נראה בסדר! יכול להיות שזה DOK פגום? יש דרך לבדוק את זה? מישהו נתקל בבעיה דומה? תודה על העזרה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. היי מה הסיבה שאני לא רואה את ההרד דיסק ב"ניהול מחיצות" ולא במנהל ההתקנים ? אני יכול לגשת דרך המחשב שלי אבל אינני יכול לנהל את המחיצות . את ההרד דיסק החדש שלאחרונה חיברתי דווקא רואים . ( לוח אם GA-M51GM-S2G , מעבד AMD סמפרון 2800 זיכרון קיננגסטון 2G סטיק אחד הרד דיסק חדש שרואים WD 1 טרה ההרד דיסק הישן הוא של WD הסידרה הירוקה - אאל"ט בנפח של 160 גיגה ועליו מותקנת מערכת ההפעלה ווינדוס XP פרופשיאונל 32 ) תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום, מהו הסיכוי ששני הרד-דיסקים, אחד רגיל ואחד חיצוני(שמחובר דרך USB ללא חיבור חשמל נוסף) ימותו בלילה אחד ולא יהיה ניתן להציל את המידע(אצל חברות שמתמחות בעניין כמובן) בעקבות הפסקת חשמל?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by gabbay,

ראיתי לאחרונה שהתחילו לצוץ כונני SATA 3 ותהיתי אם ההשקעה שווה את השידרוג. כיום אני משתמש ב RAID0 של כוננים ב SATA 2. עד כמה יהיה ההבדל משמעותי במעבר לSATA 3?

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by davidpo,

האם הבקר sr5000 הוא מומלץ(אמין ומהיר)??

13. Started by g15,

שלום אני מעוניין להגדיל את נפח האיחסון שיש לי במחשב,כרגע יש לי 160GB של Hitachi שנוצל עד סופו. השאלה שלי היא אם עדיף לקנות את Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III או האם לקנות שתי הארדיסקים Segate Barracuda 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III ולהכניס אותם למערך של RAID (שיש לי בקר בלוח אם Intel Matrix Raid) מה יותר עדיף ומה היתרונות חסרונות של כל אחד? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 892 צפיות
  14. Started by FireFlash,

שלום לכולם קניתי DOC של חברת Patriot Patriot Xporter XT boost 8GB הוא מגיע עם פורמט FAT32 אני מעונין לפרמט אותו בכדי להעלות עליו סרטים שגודלם גדול יותר מ4G האופציות שהמחשב נותן לי הן: NTFS, exfat איזה פורמט רצוי... וזאת מבלי לאבד את תכונות המהירות במיוחד של הDOK

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  15. במחשב הנייד שלי בווינדוס 7, נכנסתי לניהול דרך המחשב שלי ומשם לניהול דיסקים/הניהול של כל המחיצות בדיסק קשיח. יש לי שם שתי מחיצות, אחת OS עם 2G שבגללה עולה המחשב, והשניה C ששם נמצא כל השאר. בגלל שסימנתי את C כמחיצה ראשית במקום הOS באתחול המחשב אז המחשב לא עולה, הבנתי שהדרך היחידה היא לשנות את זה חזרה שהOS יהיה הראשי. יש דרך לעשות את זה ללא שהוינדוס עולה?

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by Cilay,

אהלן אני רוכש היום סטרימר של פופקורן C200 ואני צריך לרכוש גם דיסק קשיח שיתאים לו מהרשימה הבאה : http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/C-200_Compatibility_Lists איך הדיסק קשיח הזה?: Western Digital Caviar Green WD20EARS אמין? מהיר? יחזיק הרבה חומר של מדיה ... די דחוף אני מתכנן היום או גג מחר לרכוש את הכל. תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Tall-Guy,

שלום :-) קיבלתי מחבר שעזב לחול מחשב לפני כמה ימים. זה המחשב הראשון שאני משתמש בו עם חיבור SATA לה Harddisk ולא IDE ישן. אני קצת מבולבל וחיפוש ברשת רק עשה אותי מבולבל יותר. באתר הלוח אם שלי, יש שתי סוגי Drivers: 1. Marvell Sata Drivers 2. Storage Matrix Manager + Drivers הבנתי בגדול ש Matrix Manager זה רק למחשבים שה SATA מוגדר כ RAID (זאת אומרת, שתי הרדיסקים - תקנו אותי אם אני טועה). מאחר ולי יש רק הארדיסק אחד, אין לי צורך בזה. אולם, אני לא כל כך בטוח בקשר ל Marvell Drivers. נראה כי המערכת הפעלה עובדת כמו שצריך, למה אני צריך Drivers? הרי Windows כבר זיהה את ה Hardisk. ובנוסף, ראיתי את המילה ACHI הרבה, ואני מניח שהיא קשורה ל SATA. האם מישהו יכול להסביר לי על מה מדובר? תוד…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by tal_ga,

לאחרונה רכשתי צורב lg חצוני מדגם ge20lu11 windows 7 64 bit גם לא מזזה אותו כאן מצוין שהוא אמור לעבוד במערכת ההפעלה שלי http://www.microsoft.com/windows/compatibility/Windows-7/en-us/Details.aspx?type=Hardware&p=LG%20ELECTRONICS%20GE20LU11%20Super%20Multi%20DVD%20Burner&v=LG%20ELECTRONICS&uid=&pf=3π=1&c=Storage%20Devices&sc=CD%2FRW%20%2F%20DVD%2FRW&os=64-bit תודה לעוזרים ושנה טובה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. 1. אני רוצה לקנות כונן חיצוני של 2 טרה. מן הסתם מדובר ב3.5. אין צורך באיזה תוכנת סנכרון וגיבוי מפורסמת וטובה תאכלס אני אעשה את הגיבוי לבד. יש איזה כונן מומלץ? והאם עומדת להגיע בקרוב איזה טכנולוגיה חדשה כך שעדיף לחכות חודש ולקנות משהו יותר טוב או את אותו הדבר ביותר זול? לגבי תקציב אני מבין שמדובר באזור ה1000 שקל אז זה התקציב למרות שאם תגידו ששווה להשקיע טיפה יותר אז זה אפשרי. 2. לגבי השאלה בזמנו פיצלתי את הכונן שיש לי במחשב הנייד ל2 מחיצות. הקטנה היא 15 ג'יגה ואין עליה כלום. איך אני מוסיף אותה למחיצה השניה? (מן הסתם מבלי לאבד מידע שיש על המחיצה הגדולה) תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by ylehman,

מה ממומלץ ??

21. אהלן, שאלה קצת כללית ובטח שחוקה, אבל פשוט לא עקבתי כבר הרבה זמן ואין לי את הזמן להקדיש כדי לחקור את הנושא; כמה מתקדמים היום כונני SSD, כמה הם מהירים ואמינים? אני שוקל לקנות 80GB של אינטל, אבל מדובר על הוצאה של כ- 1000 ש"ח, השאלה היא האם היא שווה את זה. אם המהירות היא פי 1.5, אז לדעתי לא. אם המהירות היא בסדר גודל של פי 5 או פי 10, אז בהחלט כן. השימושים בעיקר משרדיים, אז השאלה היא האם הניווט בווינדווס יהיה מהיר יותר (ואני מתכוון משמעותית), האם עשרות חלונות דפדפנים יזוזו מהר יותר, האם אופיס יעלה וירוץ מהר יותר, האם פוטושופ יעלה מהר יותר ותוכנות אחרות... השאלה היא פחות לגבי משחקים, זה יכול להיות בונוס נחמד אבל זה לא מה שמעניין אותי, מעניינת אותי מהירות גבוהה במיוחד בכל הניווט…

• 71 תגובות
    • 8.5k צפיות
  22. Started by OmerD13,

שלום לכולם קרתה לי איזו בעיה במחשב ואני צריך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה. אין לי דרך להגיע לסייפמוד ולגבות את הדברים שני רוצה. ראיתי שאני יכול להעביר את הHDd ממחשב אחד למחשב אחר ולהגדיר אותו בתור סלייב. סוג הכונן שברשותי הוא hitachi stardesk 7k160 721616pla380 sata 160 Gb ובגדול הבנתי איך לנתק אותו ולחבר אותו. הבעיה שלי היא שקראתי שצריך להגדיר אותו כסלייב ע״י הג׳אמפרים שנמצאים על הכונן עצמו, אך אני פשוט לא מוצא אותם בשום מקום. אם אני אחבר אותו למחשב השני שבו מותקנת מערכת ההפעלה על כונן אחר, אני אוכל לגבות מהכונן השני את הנתונים? אולי אפשר להגדיר אותו בביוס כסלייב? מה אני צריך לעשות? תודה ושנה טובה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by efee123,

אני מעוניין לקנות מחשב עם הארדיסק של WD מהסידרה הכחולה ורציתי לדעת מה אומרים המ"ב שבפרט שלו. כלומר מה ההבדל בין 16M ל-32M והאם זה משמעותי? תודה!

• 3 תגובות
    • 914 צפיות
  24. שלום לכולם! אני דיי חדש בפורום , אני מקווה שהכותרת שלי בסדר ( לפי מה שהבנתי אז כן ) , אשמח לדעת ממישהו שיש לו נסיון בכונני SSD , מה קורה איתם היום? איזו חברות מומלצות (מנסיון?) , מה ההבדלים בין הטכנולוגיות שלהם? אני כרגע מתעניין בכונן X-25 Intel בנפח 80GB למחשב הנייד שלי. מה אתם חושבים עליו? האם הוא שווה את זה? במקום ה 320GB הקיים שלי ואת ה 320 אני רוצה להכניס למארז חיצוני מסוג ESATA ( משהו שגם לא מצאתי בשום חנות!! וביקרתי ב 4 חנויות כבר ). מישהו יודע מאיפה אפשר להביא קופסא של ESATA ריקה לכונן של מחשב נייד? אני ממש לא יודע איפה לחפש כבר. הסיבה פשוטה, במחשב הנייד שלי אין מספיק יציאות USB בשביל להחזיק כונן אבל יש יציאה של ESATA , ומה שאני רוצה זה לשים בסיסטם את ה 80GB למ…

• 24 תגובות
    • 8.3k צפיות
  25. Started by amisha,

רב , התחדשי ב 1 טרה של סמסונג בהמלצתכם ואני חייב לציין שהוא מאוד מאוד שקט . עכשיו , אני רוצה להעביר את כול המידע מ זוג כוננים ישנים של 80 ו 120 לכונן החדש . אני מעוניין להעביר גם את מע' ההפעלה לכונן החדש אני אני לא בידיוק רוצה לפרמט ולהתחיל להתקין את הכול מהתחלה . איך עושים :s05: אציין שהחדש מחולק ל 100/150/300/300/81 אני רוצה להעביר את המע' הפעלה ל 100 ממחיצה של 20 בישן .

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים