עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. קיבלתי זיכוי בסך 240 ש'ל ואני רוצה לקנות איתו HD נייד בסכום הזה פלוס מינוס (אפשרל להגיד על 300 שקל מוכן להוסיף עוד אם זה שווה... ) צריך USB2.0.. אני מניח שאין כוננים עם ESATA בסביבות מחירים האלה אבל אם במקרה יש עם ESATA בערך במחיר הזה אני ישמח מאד בעיקרון ההתלבטות שלי היא אם לקחת 2.5' עם נפח נמוך יותר או 3.5' עם נפח גדול יותר (ואם יש עם ESATA אז אפילו יותר טוב!) אז בגלל שאני לא מבין בזה אני ישמח להמלצות מ2 הסוגים במחיר הזה ואז אני יחליט מה יותר חשוב לי (אם 2.5' של 320 עולה כמו 3.5' של טרה אז אני יעדיף את הטרה) בעיקרון ראיתי את זה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4409&CatCode=405 אבל זה זול בצורה חשודה... מה אתם אומרים עליו? ואיך בודקים אם הוא מהסדרה הדפוק…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. קניתי מצלמה דיגיטלית CANON SX30. המצלמה מקבלת סוגי כרטיסי זכרון - SD, SDHC, SDXC, MMC, MMCplus, HCMMCplus אין לי מושג מה ההבדל ומה יותר טוב, ואיזה כרטיס זכרון יותר מהיר. והכי חשוב איזה פורמט הכי אמין. אשמח לדעת בהנחה שאני מחפש כרטיס זכרון בגודל 32GB איזה כרטיס כדאי לי לחפש מבחינת עלות מול מהירות כתיבה? ( המצלמה מצלמת גם וווידאו HD אז אני מחפש נפח גדול) האם יש חברה מסויימת מומלצת? האם יש כרטיסים ייעודים לנושא צילום ווידאו? מחפש כרטיס טוב, אמין, עם אחריות טובה ובעלות של עד 500 ש"ח. תודה על כל עזרה.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום, רכשתי היום WD 5000AAKS CAVIAR BLUE 500GB המוכר טען שזה 32 CACHE אבל גיליתי שאין כונן כזה ומדובר ב 16MB. 1. האם זה משמעותי ? 2. האם הכונן הזה טוב ? 3. האם תוכלו להמליץ לי על כונן 500GB CAHCE 32 (בהנחה וזה משמעותי) 7200 RPM ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. קניית דיסק קשיח חדש של 1000GB הבנתי שאתם ממליצים על HD103SJ או HD103SI. למרות שנאמר כי HD103SJ הוא כונן דיי שקט, ראיתי תגובות של אנשים שאומרים שהוא רועש. אשמח לקבל אישור ממישהו שקנה את ה-HD103SJ שהוא אכן שקט. בעיה בדיסק קשיח קיים אולם זו בעיה ישנה, אבל אף אחד לא נתן לי תשובה, אז אולי אתם תוכלו לעזור. יום קייצי אחד, אני סתם יושב במחשב, שומע שירים, פותח תיקייה, סוגר, גולש באינטרנט, מדבר במסן, פתאום השולחן עבודה עשה מין "רענון" ומחק לי גוש גדול של קבצים. כששאלתי אנשים, נאמר לי כי יש משהו בוינדוס 7 שמוחק פעם בשבוע קיצורי דרך ישנים מהשולחן עבודה, אך אלו לא היו קיצורי דרך. לאחר שנזכרתי בשמו של אחד מהקבצים (תמונה, לצורך העניין, למרות שנמחקו גם סרטונים) ועשיתי חיפוש, קיבלתי…

5. שלום, לפני שעתיים קיבלתי את המחשב החדש שלי (ראו מפרט). התקנתי על כונן ה SSDאת מערכת ההפעלה Windows 7, ובגלל זה הוא מזהה רק אותו. אני פשוט צריך להגדיר אות לכונן (D) אבל אני לא יודע איך עושים את זה, אשמח לקבל עזרה. תודה.

• 2 תגובות
    • 921 צפיות
  6. Started by Tzanany,

כרגע יש לי עמדת עגינה להארדיסקים ESATA + USB 2.0 אני מוכר אותה לבני דודים שלי ב200 ש"ח והבעיה היא כזאת אני פשוט לא בטוח אם לקנות עמדת עגינה עם יציאת USB 3.0 או עמדת עגינה עם יציאת ESATA עכשיו אחרי בדיקה קצרה אני מוכרח להודות כי אף פעם לא הייתי Fan גדול של USB אני מצאתי את המאמר הזה: http://www.itworld.com/hardware/98987/usb-30-vs-esata-is-faster-better שום דבר במאמרים האלה הוא לא חד משמעית... והשאלה היא כזאת: האם USB 3.0 מחלק את הביצועים שלו בין הפורטים כמו USB 2.0 והאם ESATA לא מחלק את הביצועים שלו כלומר כל פורט של ESATA מקבל 3GBPS אלה דברים שדיי יכריעו את הרף... חוץ מזה לא יצא לי לבדוק בצורה ישירה האם USB 3.0 יכול לתפקד גם בפורט USB 2.0 למראת שאני מאמין שזה כך... אז עזר…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  7. Started by danit84,

אהלן! קניתי את http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7733485 ב365 ש"ח. כעת רציתי אם יש משהו שמומלץ לעשות לפני השימוש? לפרמט? (אם כן, כיצד?) תודה רבה ויום מעולה!

• 1 תגובה
    • 866 צפיות
  8. אני מחפש דיסק קשיח שלא יהווה צוואר בקבוק להרצת תכני המולטימדיה הכי כבדים היום (BLURAY ?). רצוי שיהיה כמה שיותר שקט, נפח לא קריטי. בדיסק הקשיח יהיו: מחיצה אחת למערכת הפעלה 1 מחיצה נוספת למערכת הפעלה 2 מחיצה נוספת לתכני מולטימדיה. חשבתי על Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ האם מבחינת ביצועים, עדיף לי לבחור משהו חזק יותר?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. היי לצערי ישנתי בשנתיים האחרונות ולא שמתי לב שיש לי את הדיסק קשיח של סיגייט המדובר. (ולכן לא שידרגתי את הקושחה) לפני כיומיים חטפתי את המכה והדיסק לא מזוהה יותר. (מכה חלשה כי יש לי גיבוי) ראיתי שיש פיתרון ע"י חיבור ל USB . יש אפשרות לקנות כבל כזה במקום לחתוך והלהכין לבד ? באיזה חנות בארץ ? לחילופין הדיסק עדיין באחריות . - יש אפשרות לשלוח אותו ליבואן כדי שהוא ישדרג לא קושחה (קניתי את הדיסק מאיבורי) - אני חושב שאני אמנע מכך מכיוון שהחשש שהנתונים שלי יועתקו ע"י מישהו במעבדה. - להחזיר אותו לאיבורי ולקבל דיסק חדש . הבעיה ? אין אני משמיד את הנתונים מבלי להרוס את הדיסק קשיח בצורה פיזית (איבורי רוצים את הדיסק שלם). תודה שאול.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Ben N,

לא ממש הצלחתי להבין את העניין עם USB3. הלוח אם שלי תומך USB2 (הוא דיי ישן). אם אני אקנה נגיד כונן איחסון חיצוני שתומך בUSB3, האם קצב ההעברה יהיה טוב יותר או לא ישתנה כי הלוח תומך רק בUSB2?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. הכל בכותרת ראיתי את הגאדג'ט הנחמד הזה 16GB של סאנדיסק, לפי המחיר אני מבין שלא מדובר בזיוף כמו השפעת של זה שהתחילה לא מזמן. יש לי את ה 8 גיגה והוא עולה 80 שקל בבאג, ה 16 ראיתי עולה 200 בערך+- באיביי מצאתי כולל משלוח ב 25 דולר = 90 ש"ח עגולים. נזמין? http://cgi.ebay.com/SANDISK-CRUZER-BLADE-16GB-16G-16-G-GB-USB-FLASH-DRIVE_W0QQitemZ300495184538QQcategoryZ51071QQcmdZViewItemQQ_trksidZp5197.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5648917828292818606#ht_2667wt_905

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by tombraider,

שלום חברים, אפשר בבקשה לקבל חוות דעת על דיסק SSD דגם : SSD Corsair CSSD-F120GB2 120B 2.5" SATA חיסרונות ויתרונות בתודה ויום טוב לכם.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. נראה כי Seagate איננה לומדת את הלקח - זוכרים את זה ? עכשיו יש המון משתמשים המדווחים על מגוון בעיות עם הדיסקים החדשים של Seagate מסדרת Momentus XT הכוללת את הדיסקים המשולבים עם זכרון SSD. שוב Seagate "מיהרה" להוציא עדכון קשוחה שאינו מתקן את הבעיה (וגורם לעוד יותר בעיה למשתמשים בעלי מחשב נייד), וכרגיל דממת אלחוט מצידם. ככה נראה SMART של דיסק מסוג זה, בן פחות משבוע - פרטי הבעיות של ה- Seagate XT לפי המשתמשים - - הדיסק משמיע ביפים טורדניים. - הדיסק רועש מאוד בפעולות של Spin up/down. - הדיסק רוטט באופן מוגזם. - הדיסק עושה הרבה פעמים Spin up/down באופן רנדומלי וגורם למערכת לקפוא, לעיתים ל- BSOD, שחייבים לעשות Reset בעקבות זה. - אחרי ה- Reset ה- Bios אינו מזהה את הד…

• 18 תגובות
    • 5.3k צפיות
  14. שלום לכולם. ברשותי שתי מגירות SNT135 לכוננים קשיחים סאטא במארז hec שלי (מחשב חדש וחדיש). המחשב כולו הורכב בחנות מחשבים מקצוענית, אבל, פעם אחר פעם הצטרכתי לקבל מגירה חדשה פר כל מגירה מכיוון שהמגרות התחילו להרעיש יותר ויותר, כנראה רעש שבא מהמאוורר בקידמת המגירה של כל אחת. רעש שבתחילה כמעט שלא היה, ועם הימים גבר וגבר ללא סיבה עד לרמות לא מתקבלות בנתיים, אין לחנות בעיה לתת מגירה חדשה כל פעם אבל כמובן שמצב זה לא ייתכן. האם גם לכם קרה מקרה כזה עם המגירה הנל או מגירה דומה (בעלת מאוורר קטן בקידמתה)? אני מבסוט מהמגירות בצורה כללית, יש להם מנעול און אוף שמתאים לצרכים שלי וכולי. יש אפשרות לניתוק המאוורר הקטן של כל מגירה - אבל... האם בכלל לחשוב על לעשות את זה? עכשיו חורף והטמפרטור…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by moshech,

שלום, אני עובד מהבית, ואני מחפש אמצעי אחסון שיתן מענה גם לצרכי העבודה (קוד, מסמכים) וגם לצרכי הבית (תמונות, סרטים וכו'). חשוב לי שהכוננים יהיו ניתנים להחלפה, ושיהיו לפחות 2 מגירות (עדיף 4) מאחר ואני רוצה RAID בשביל יתירות. אני חייב להגיד שגם אחרי קריאה של כמה אשכולות, לא הצלחתי לגמרי להבין את ההבדל בין NAS מוכן לבין מארז דומה שניתן לבנות במחיר יותר נמוך. האם יש הבדל גדול בצריכת החשמל? באמינות? בכל אופן, אני אשמח להמלצות ספציפיות (NAS / מפרט מוגדר). תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 868 צפיות
  16. אני רוצה לבצע השקעה מינימלית ואין לי בעיה של מקום (לכן אם הביצועים של 500 ג'יגה טובים יותר אעדיף אותו). מי מהם יתפקד טוב יותר בתור כונן מערכת הפעלה? האם יש סיבות להעדיף את ה-500 ג'יגה או שההפרש בביצועים והמחיר זניח שהופכים אותו ללא רלוונטי? אגב את ה-500 ג'יגה בכלל כבר אין בזאפ.. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. שלום רציתי לדעת אם המארז חיצוני Thermaltake Max4 3.5'' Combo Enclosure USB 2.0 + e-SATA יהיה טוב ל-‏2TB Spinpoint F4EG 32MB Sata II HD204UI‎ או יותר מידיי ? שווה את הקניה ? קישור למוצר http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00000643&id=C_00000646&name=Max4+Active+Cooling&ov=n&ovid= אין הגבלת מחיר תודה לעוזרים !!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. מערכת ההפעלה יושבת על SSD ותשאר בתוך המחשב . שני הדיסקים (שמשגעים לי את השכל עם הזמזום שלהם מן המממממממממממ........ שכזה ) יאלצו להתרחק עד שלא אשמע אותם. אני לא צריך רייד ואם יש פיתרון טוב ויותר פשוט לדיסק אחד בלבד זה גם מספיק . חשוב לי שתהיה לפיתרון מהירות סבירה ואפשרות למרחק של 5 מטר פחות או יותר .

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Lyoko,

שלום, יש לי מחשב נוסף בבית שאני עדיין רוצה להשתמש בו לכל מיני מטרות למרות שהוא די חלש.. יש לי שני הארדיסקים של 40GB עבורו והם פשוט מתים כל כיבוי... בגלל סקטורים פגומים, במקום לנסות לתקן את זה, יש איזשהו רכיב חלופי שאפשר להתקין בו מערכת הפעלה שהוא גם פנימי? חיבור IDE וזה? שיהיה אפילו 4GB.. אני אסתדר עם נפח כזה, אבל הארדיסקים ישנים הם נורא בעייתים... תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. רציתי לקנות SSD מהסיבה הפשוטה שיותר עדיף להתקין עליו את המערכת הפעלה והHDD שלי הוא סמסונג 1TB 7200RPM אז הבעיה היא אם לקנות אולי ocz vertex 120 g.skill corsair intel שלכולם יש את אותה כמות זכרון

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. שלום לכולם, מכיוון שדיסק חיצוני, יכול להיגנב או להידפק, אני חושב להשתמש בשירותים של אחד אתרי האחסון. יש למישהו המלצות מה הכי נוח ומשתלם? יש לי כרגע DropBox חינמי (2G) ואפשר להגדיל אותו בתשלום, אבל רציתי לשמוע אם יש דברים יותר טובים. (הוא גם קצת יקר - 10$ חודשי ל-50G) תודה, ערן

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Cynicoren,

שלום, קראתי את ההמלצות המופיעות בסטיקי. שמתי לב שמדובר בכונני 5400. 1. האם משנה האם מערכת ההפעלה תהיה על כונן קטן/גדול ? 5400 או 7200 ? 2. מבין כונני ה 7200 , מהו הכונן המומלץ ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. היי, יש לי Asus EEE PC עם שני כונני SSD. אני רוצה לאחד אותם כי יש ממש מעט בכונן C ואני לא יכול לנשום. מותקן לי Windows XP Home. איך אני יכול לאחד את הכוננים השונים? תודה

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by kebibas,

אני צריך כונן קשיח חיצוני לשמירת קובצי מדיה, בחיבור eSATA. חשבתי על הכונן סמסונג 2Tb F4 ועל המארז NexStar 3 של Vantec http://www.vantecusa.com/front/product/view_detail/212 מה אתם אומרים?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by miller84,

שלום לכולם. אני מקווה שפתחתי את הנושא במקום הנכון... אם לא, תעבירו בבקשה לאן שצריך. אני רוצה ליצור עבורי Bootable USB. הרעיון הוא לשים עליו את Hiren's Boot CD, 3 קבצי ISO עם התקנות Windows Windows 7, Windows XP EN, Windows XP HEB כאשר אני מעלה את המחשב מ-USB, אני רוצה שיופיע לי תפריט עם אפשרויות בחירה: 1. Boot From HDD 2. Hiren's Boot CD 3. Windows 7 Setup 4. Windows XP EN Setup 5. Windows XP HEB Setup אני בטוח שיש אפשרות לעשות כזה דבר. מה שאני מצאתי זה לעשות את כל הדברים האלה אבל לא יחד, כל אחד בנפרד. תודה לכולם. מיכאל.

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים