עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by alexbmw,

בקיצור ככה, קניתי את הדיסק שבוע שעבר למחשב מדיה ישן (מעבד athlon 3000+, גיגה וחצי זכרון ddr1,לוח אם GA-K8VT890-9, כרטיס מסך 3850 hd). בהתחלה ההתקנה של הווינדוס לא הצליחה לזהות את הדיסק(היא הראה מחיצה בגודל 31 מגה), אבל אחרי כמה נסיונות המחשב מצא את הדיסק והתקין את מערכת ההפעלה, הכל טוב ויפה, אבל מה לעשות שבצורה רנדומאלית (לא בתוכנה מסוימת ולא תוך זמן מסוים) המחשב פשוט קופא (שום דבר לא מגיב, לא העכבר ולא המקלדת, וגם רואים שאור הפעולה במארז נפסק). משהו יכול לתת כיוון? מה יכול לגרום לכך? אילו בדיקות צריך לבצע? והאם יכול להיות שהדיסק תקול וצריך לממש אחריות(שכן המחשב פועל עם דיסק קשיח אחר ללא שום בעיה).

• 23 תגובות
    • 3.9k צפיות
  2. הי, אני רוצה לקנות כונן קשיח חיצוני עם נפח מינימלי של 500GB בסביבות ה-300 ש"ח (אם אפשר בפחות, יותר טוב). לא משנה לי הניידות, כך שכנראה מדובר על כונן בגודל 3.5. כמו כן, אם יש הבדל משמעותי במחיר אפשר בהחלט להמליץ על כונן פנימי + מארז. מה שכן חשוב לי, מן הסתם, זה אמינות לאורך זמן. קרה כמה פעמים שקראתי ביקורות "מקצועיות" חיוביות, אבל כשחיפשתי חו"ד של אנשים שהחזיקו בכונן הסתבר שיש לו נטיה להתקלקל אחרי זמן מה. אז אם מישהו יכול להמליץ לי מניסיון אישי של שימוש לאורך זמן זה יהיה מצויין. תודה מראש, חבר'ה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  3. Started by sheff2k1,

אני שוקל לרכוש SSD כדי להתקין עליו את מערכת ההפעלה וכל תוכנות הבסיס, במטרה להיפטר מצוואר הבקבוק בטעינה הראשונית. בערך של SSD בוויקיפדיה בעברית נכתב בין היתר: "קושי בשמירת נתונים במקרה של הפסקות חשמל. בניגוד לדיסקים, הפסקת חשמל או נפילת חשמל עלולה להביא למחיקת תוכן הכונן כולו. כוננים עשויים להכיל נתונים חשובים שאבדנם יגרום נזק משמעותי. פתרון אפשרי לבעיה זו היא הוספת סוללה המופעלת אוטומטית במקרה של תקלה במערכת החשמל." בערך האנגלי לא ראיתי כל אזכור לעניין הזה. האם מדובר בטענה שרלוונטית לכוננים המודרניים(בפרט כונני הדור הבא שעוד מעט אינטל יוציאו לשוק)? האם הפסקת חשמל באמת יכולה לגרום לאיבוד מידע?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. אולי יש לי קארמה שלילית אבל חוץ מDOK אחד של סנדיסק שקניתי בזמנו (2 גיגה קרוזר מיקרו) כל שאר ה6-7 DOK שברשותי פשוט בלתי אמינים בעליל. חלקם של קינגסטון, חלקם ג'נריים שקיבלתי כמתנה אבל פשוט כולם סובלים מאותה תופעה. חלקם בכלל לא עובדים, חלקם פתאום נדפקים עם כל החומר שעליהם וחייבים לעבור אתחול, חלקם פתאום מייצרים קבצי "Something" בלתי מזוהים בעלי תו אחד ששוקלים 18 ג'יגה או משהו כזה בלתי הגיוני בעליל. יש דרך או איזה כלי שירות לבדיקת תקינות של DOK? אולי לפרמט אותם עם מערכת קבצים כלשהי שתיהיה יעילה יותר?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. היי. הכותרת ממצה את רוב הדרישות שלי...עוד כמה דברים שכדאי להוסיף: הדיסק הוא עבור המחשב הנוכחי הישן שלי (P4 2.4), אבל ישמש גם למחשב חדש שאקנה מתישהו.... כרגע יש לי דיסק 120GB בן כ 4 שנים של WD SATA2 . הדיסק ישמש גם לאיכסון וגם למערכת הפעלה, כך שהוא צריך להיות מהיר. כ"כ גם חשוב לי מאד שיהיה שקט. מערכת ההפעלה שלי כרגע היא XP ולכן חשוב שהדיסק יתמוך בו (בזאפ קראתי שיש דיסקים שעובדים רק עם ויסטה ומעלה). קראתי את הסטיקי, ויש רק שני כוננים של 1T שמומלצים, שניהם של סמסונג. על אחד מהם קראתי שהוא מרעיש,(למרות שיש לו רק שתי פלטות), והשני לא נראה לי שנמכר יותר. חשבתי על אחד מדגמי ה CAVIAR של WD. ה BLACK הוא יקר יותר אבל זה לא ממש מפריע לי. מה שכן, זה שקראתי שהוא די מרעיש. סידרת ה GRE…

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. שלום חברים. פירמטתי את הכונן קשיח שלי שהיה עליו ויסטה. לפני זה גיביתי את כל מה שהיה לי, פרט לתיקייה אחת שבדיעבד שכחתי להעתיק אותה. על הכונן קשיח המפורמט התקנתי ווינדנוס 7, וחילקתי אותו בצורה אחרת מבחינת גודל, והעתקתי את כל מה שגביתי חזרה לכונן הקשיח המחודש. מה הסיכויים שלי לשחזר את מה שלא הצלחתי לגבות?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by it_amit,

יש לי נייד של סוני שנרכש בארה"ב כבן שנתיים ולמרות שהוא לא עבד הרבה לאחרונה החלו רעשים של מדי כעשר דקות נקישה קטנה. ההארד דיסק הוא של טושיבה מדגם: MK1652GSX והרי השאלות: 1.האם זה אומר בוודאות שההארד דיסק עומד לעבור מהעולם? אפשר לשער מתי? 2. האם יש משהו שניתן לעשות כדי להאריך את חייו? 3. האם המוכר (האתר הרשמי של סוני) יחליף לי אותו למרות שהוא באחריות או שעד שלא מגיעים למצב של השבתה מלאה הם לא מחליפים? 4. כחלק מהעסקה קיבלתי גם רשיון לווינדוס ויסטה ולחבילת אופיס, האם יש סיכוי שהרשיון שלי יפגע בצורה כלשהיא ולא אוכל להשתמש בהם כתוצאה מהחלפת הארד דיסק? תודה מראש, עמית

• 12 תגובות
    • 3.5k צפיות
  8. Started by דאגלס,

הי, קניתי מחשב חדש והתקנתי XP 64bit במהלך ההתקנה ביקשתי לעשות מחיצה 250 ג'יגה וחשבתי לתומי שעכשיו יהיו לי שתי מחיצות C ו D כ"א בערך 250 גיגה. כרגע מה שקורה זה שיש לי רק כונן C עם 250 גיגה, כאשר הדיסק הוא 500. מה אני יכול לעשות?!! תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 972 צפיות
  9. שלום! אני רוצה לחבר שני כוננים ב- RAID0 ובשבילי זאת תהיה הפעם הראשונה. אני רוצה לעשות את זה בצורה הכי טובה אז חשבתי שאני אשאל פה. הלוח הוא: ASUS P8P67 PRO הכוננים: WD BLACK 1TB המעבד (אם זה שייך): Core i7 2600 חלונות 7 פרופשיונל לפי מה שאני רואה במפרט של הלוח http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=HMMvTCuBcZLfu2YL&templete=2 יש לו 2 או אולי אפילו 3 בקרים onboard Intel® Rapid Storage Technology Marvell® 9120 controller JMicron® JMB362 SATA controller -- לא ברור לי אם זה רק בקר ל- eSATA או שגם יש לו תמיכה ב-RAID באיזה בקר לבחור? אם אני רוצה לעשות RAID באמצעות ה- MARVELL, אני צריך לחבר את כבלי ה-SATA למקום שונה בלוח ובבקר של אינטל לא? לא ברור לי העניין הזה. מה תחל'ס יה…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by morpheus1234,

קניתי DOK שלהם מKSP , יום אחד שבק חיים, איבדתי את הקבלה והם לא מוכנים להחליף לי קיוויתי שאולי היבואן יאפשר זאת מישהו יודע מי היבואן שלהם בארץ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום לכולם, דיסק קשיח בנטבוק (שהגיע עם Win_7_Basic) היה מחולק שלא לטעמי.. בעזרת כונן אופטי חיצוני (USB) עשיתי Ghost_Image ל- C, פירמטתי, חילקתי מחדש ופתחתי את ה- Image ל- C החדש. האיתחול מהדיסק הקשיח נקבע למקום הראשון ב- BIOS. --> המערכת לא עולה (בין אם הכונן האופטי החיצוני מחובר או לא). --> המערכת כן עולה אם אני בוחר (ידנית) לאתחל מהכונן האופטי ואז משם (תפריטי דיסק ספציפי שמוכנס לכונן החיצוני) אני בוחר "לוותר" ולאתחל מהדיסק הקשיח. --> כשהמערכת עולה, ב- Manage, ה- C מופיע כ- System, Boot, Page File, Active, Crash Dump, Primary Partition עזרתכם בבקשה! תודה מראש. הפיתרון: 1. יצירת דיסק REPAIR דרך ה- WINDOWS עצמה. 2. איתחול מדיסק זה. 3. לבחור CMD ולרשום…

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. שלום לכולם! כאשר אני מחבר את כונן הWD החיצוני (USB3, NTFS) לDVD , הDVD לא מזהה את הכונן (דגם הDVD - Pioneer DV-320). מה הבעיה והאם יש דרך לסדר אותה? (חשוב לציין - הוא כן מזהה Disk on key של 8G). הבנתי שאפשר לחבר את הכונן ישירות לUSB של טלוויזיה, האם פתרון כזה יסדר את הבעיה? בתודה מראש! אורי

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. השימושים יהיו למערכת הפעלה VS2010, MySql. תודה רבה לכל העוזרים.

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  14. Started by shay820,

שלום לכולם אייבורי מוכרת את הארד דיסק הזה,אבל לא יודעת לתת נתונים לגביי מהירות הכונן אשמח לעזרה ,או הכוונה להארדיסק יותר טוב במחיר הזה (480 שקלים) http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=6264 תודה רבה שי

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by reyreymoo,

באמת שלא ידעתי איפה לשים את, זה אז שמתי פה זה נראה לי הכי הגיוני. קיצר לעניין. כונן C שלי מפוצץ עד הסוף, אבל כשאני בא למחוק משם דברים פשוט אין מה. לא התקנתי שם כלום וכאלה. יכול להיות שזה בגלל הראר?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by zik125,

שלום לכולם רכשתי לאחרונה כונן פנימי קשיח של ווסטרן ואני מעוניין להתקין אותו אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך בדיוק עושים את זה מבחינת חיבורים ואיך הג'אמפר אמור להיות ? בתודה מראש ZIK

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום לכולם, לא הייתי פה זמן רב אבל המקצועיות כאן זכורה לי היטב.. אני מחפש כונן קשיח בנפח 1 TERA, חשוב שיהיה מהיר וכמה שיותר שקט. תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. היי רציתי לשאול לגבי מערך RAID 0 , ויש לי כמה שאלות : 1. האם יש אפשרות לעשות את המערך רק על חלק מהמקום בדיסק ולא להשתמש בכל שטח הדיסקים ? לדוגמא יש לי 2 דיסקים 1 טרה בייט מערך RAID 0 יתן לי נפח של 2 טרה בייט אולם השאלה אם אפשר לעשות מערך RAID 0 על נפח שאני קובע לדוגמא רק על 500 גיגה ושאר ה 1.5 ג'יגה יהיו במצב רגיל לא בRAID 0 כך שאפשר לשמור שם חומר חשוב יותר. 2. מהי רמת האמינות של RAID 0 ? האם הפסקת חשמל פשוטה או נפילת מתח יכולה לדפוק את המערך ? עד כמה אפשר לשחזר את המערך לאחר תקלה ? אם אני מחלק מערך RAID 0 לשתי מחיצות , האם פרמוט של מערכת ההפעלה במחיצה 1 יפגע גם במחיצה 2 שלא פורמטה ומערך ה RAID 0 יהרס. אשמח לתשובות

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום רב, לאחר ביצוע הRAID שלי - זה סוחף אותי אז יש לי התעניינות קטנה בנושא ברצוני לבצע או RAID 0 עם שלושה כוננים ע"מ להגיע למהירות של 300MB/s ומעלה או RAID 5 במטרה להגיע ל200 מגה לשנייה בצורה מגובה. השאלה הנשאלת - בסביבות איזה מחיר יעלה לי בקר מתאים ?

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. הרדיסק בעיקר לגיבויים במחשב (לא שלי ...אני רושם בשביל מישהו) יש חיבור SATA 1 השאלה האם עדיפות לפנימי או חיצוני ? מה ההבדל במהירות בערך באחוזים בין פנימי 7200 SATA לחיצוני שיפעל במהירות USB 2 ? אפשר המלצות ל(בינתיים) חיצוני עד 300 ..400 ? מצאתי את זה http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=727525 מה אתם חושבים עליו ? (יש שם תגובה שלילית אחת אני יודע אבל זה הרדיסק אי אפשר לדעת מה יהיה ועל מה תיפול ומתי) תודה !!!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by tombraider,

שלום חברים, רכשתי כונן SSD גירסה 1.27של חברת OCZ VETREX 2 90 GB הוא מותקן על לפטופ של HP דגם TABLET TX2500 ומערכת הפעלה WIN 7 HOME PREMIUM 32 BIT הפעלתי את ה TRIM ואין לי בביוס אפשרות להפעיל את ה HACHI במנהל ההתקנים סמנתי ב וי את כתיבת המטמון לזמין בהתקן בדקתי עם כמה תוכנות בנצ'ים את המהירות והם לא בכיוון של מה שהיצרן אומר קריאה 285 כתיבה 275 צרפתי תמונות של מבחן הביצועים השאלה שלי היא איך ניתן להגביר את הביצועים בתודה ויום טוב לכם [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by NIVTAL,

יש אפשרות לאחד שתי דיסקים קשיחים 80 GB לאחד של 150?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום, יש לי לפטופ בן שנתיים עם הארדיסק 160 ג'יגה 5400 שהוא נראה לי דיי איטי: אני מרגיש שהמחשב איטי והוא נראה לי אחת מהסיבות העיקריות. לכן אני שוקל להחליף אותו, ואני מחפש כונן שיהיה מהיר אבל לא יקר מאוד. כמובן שאני חולם על SSD אבל זה נראה לי ממש יקר עדיין, האם יש צפי להורדת מחירים משמעותית בחודשים הקרובים? איזה כונן 7200 הוא הכי מומלץ? אני לא חייב נפח גדול, 320 יעשה תעבודה אם הוא מהיר ואמין. האם שווה להשקיע בכונן ההיברידי של סיגייט? ראיתי עליו הרבה פוסטים שמזהירים לא לרכוש אותו וכו האם יש דברים בגו? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by shainov,

שלום חברים ושבוע טוב, אני צריך המלצה לכונן 2TB שיעשה את העבודה מבחינת סרטי 1080P וקידוד של סרטי BR בצירוף פורמט של TRU-HD. סטרימר של XSTREAMER PRO יהיה השידוך של הכונן ואני מחפש כונן שלא יגרום ללאגים ואם ישנה אפשרות יהיה מסדרת "GREEN". תודה לעונים

• 26 תגובות
    • 3.6k צפיות
  25. יש לי לוח אם Acer WG43M עם כרטיס חיצוני USB3 ומשתמש HD usb3,תיהיה לי תמיכה מלאה? Uploaded with ImageShack.us

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.