עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by AlcaTeL,

שלום, וחג שמח! רכשתי 2 הרד דיסקים של סמסונג 103SJ, ונדהמתי לגלות שהלוח-אם שלי אינו תומך ברייד אין שום דבר בביוס שקשור לזה אני משתמש בוינדוס 7 32 ביט ויצרתי " מראה " ( MIRROR ) בין שתי ההרד דיסקים במנהל התקנים של החומרת איחסון השאלה שהיא היא כזאת : אחרי שביצעתי MIRROR בין השניים, ו זה RAID שהוא כביכול תוכנתי.. במידה ואני רוצה לדוגמא לקנות מחשב חדש ולהתקין וינדוס מחדש על הרד דיסק אחר אבל אני מחבר את שתי ההרד דיסקים האלה צריכה להיות איזשהיא בעיה כלשהיא ? גם במקרה שהלוח החדש יתמוך ב RAID וגם אם לא, קורה משהו בעצם ?

• 0 תגובות
    • 633 צפיות
  2. Started by yesitsme,

היי, אני יודע שכשמוחקים קבצים הם נשארים על ההארדיסק.. השאלה שלי היא איך, לאחר שמחקתי את הקובץ, לעבור על כל ההארדיסק ולמצוא את הקבצים שאני רוצה להסיר למצמיתות(לכתוגב עליהם משהו)? יש תוכנה שעושה את זה? תודה.

• 1 תגובה
    • 533 צפיות
  3. שלום וחג שמח (עדיין). מעוניין לגבות חומר על הראוטר (יש לי גיבוי על המחשב אבל סובל מ"בעיית" גניבת כל המחשב ו/או חשמל ממית דיסקים וכו...) אופציה יקרה היא דיסק על רשת אופציה שחשבתי עליה היא דיסק 2.5 500G + מתאם מדפסת לרשת. הגיבוי שלי הוא אינקרמנטלי כל שלא חשובה המהירות בכלל. מה דעתכם? איזה מתאם מדפסת כדאי לקנות או שלא משנה? זה יעבוד בכלל, אראה את הדיסק כדיסק ברשת? בתודה, יהודה

• 0 תגובות
    • 698 צפיות
  4. Started by DaTHE,

שלום, אני צריך DOK לצורך אחיסון מידע יומי, הDOK יהיה בשימוש הרבה במהלך כל יום ויום ולכן דרוש מהיריות כתיבה וקריאה. רצוי נפח של 16GB מחיר עד 150 ש"ח. לפי כמה שהוא זמן, היה אשכול שהמלצתם על PATRIOT, האם זה עדיין תקף? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by 125Live,

שלום לכולם, קניתי הארדיסק 2TB וכל מה שנותר לי לעשות זה לקנות מארז חיצוני. אשמח לקבל המלצה לכונן בממשק USB. יש לי במחשב eSATA אבל אני לוקח בחשבון שאם אני ארצה לנייד אותו אז הסיכוי למצוא חיבור כזה במחשב אחר, לא גבוה במיוחד. לכן אם קיים מארז טוב שמשלב את שני החיבורים - USB ו- eSATA אשמח לשמוע גם עליו. תודה רבה וחג שמח.

• 7 תגובות
    • 892 צפיות
  6. אני רוצה שיתמוך בSATA 3 כי אני לא רוצה לקנות בעתיד מארז חדש.. אני רוצה שיהיה לו חיבור USB 3 וחיבור ESATA (למה? כי כרגע הלוח שלי לא תומך USB3 אבל אני רוצה שהמארז הזה ישאר איתי... שיצאו HDD של 4 טרה אני יכניס את ה2 טרה שיש בתוכו למחשב וישים בקייס הזה 4 טרה...) כמו כן חשוב שיהיה קריר ביותר כי אני מתכוון לשים אותו שיהיה מחובר כמעט תמיד... אז לא איכפת לי אם יהיה לו איזה מאוורר ככה חיפשתי מלא ולא הצלחתי למצוא קייס עם USB3 וESATA... תמיד USB2 וESATA או USB3 בלבד.. תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 926 צפיות
  7. Started by קפוניה,

בקשה=אני יש לי דיסק און קי 16 גיגה אני מעביר אליוסרטים 700 מגה מהמחשב וזה עובר אני מעביר פרו אבולושיין 7 8גיגה וזה עובר אבל כאשר אני מנסה להביר סרט hd מהמחשב לדיסק הוא כותב שהדיסק און קי מלא הדיסק און קי שלcruzer

• 4 תגובות
    • 702 צפיות
  8. Started by yonit,

יש לי דיסק און קי SanDisk. כאשר אני מחברת אותו למחשב האור שבו נדלק לכמה שניות ולאחר מכן האור שבו נכבה והוא לא מזוהה ע"י המחשב. האם מישהו נתקל בבעיה דומה? האם ניתן באיזו שהיא דרך להציל את הנתונים שבו?

• 9 תגובות
    • 11.6k צפיות
  9. Started by Lost Spirit,

אהלן. אני מחפש DOK חדש בעל קיבולת של 16-32GB וקצב קריאה וכתיבה מהירים ולא כאלה שמגרדים בקושי את ה5MBps. אלא יותר לכיוון ה20+. התקציב הינו עומד על 200-300 ש"ח. קניה מאיביי עומדת על הפרק גם כן, במידה והמוצר הינו מקורי ולא זיוף כמובן. תודה וחג שמח

• 2 תגובות
    • 819 צפיות
  10. Started by RGod,

כרגע יש לי WD 320 G והוא כבר ישן ורועש יחסית מחפש משהו שישמש ככונן ראשי שיהיה שקט יחסית וביצועים טובים הבנתי שה SJ של סמסונג מומלץ ?עד כמה דגם ה SI שקט יותר ממנו ?ועד כמה הוא איטי ממנו ?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by dimanit,

שלום הצורב שלי פתאום לא מצליח לקרוא דיסקים שפעם היה יכול לקרוא אותם הוא רושם לי שהם ריקים או כשהוא מצליח הוא נתקע והוא מגיב לאט. הוא גם לא צורב לי הוא מראה לי בתוכנת NERO שהם מלאים או דיסק לא נכון. יש לי צורב DVD DUAL LAYER +16 נ.ב. מחקתי את הנירו והתקנתי חדש וגם לא עזר ואם מישהו יכול שיביא לי נירו שכן עובד תודה מראש לעוזרים

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. האם יש יתרון כלשהו לכונן קשיח אשר משתמש בממשק ה SATA3 (לעומת ה SATA2)? על פניו, נראה שממילא כונן קשיח (וגם המהירים שבהם דוגמת ה VelociRaptor) לא מגיע לתקרת ההתקן של סאטא2 (300 מגה בשנייה?), ועל כן - האם יש יתרון כלשהו בכונן אשר משתמש בהתקן ה SATA3?

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  13. Started by mzlbat,

היי אני רואה בKSP דיסק או קיי 8 ג'יגה ב 60 שקלים ‏Super Talent Express Duo 8GB USB3.0‎ וזה ב 64 שקלים SCanDisk Cruzer 8GB‎ כרגע אין לי לוח אם שיש לו USB 3 אבל עוד שנה יהיה עכשיו לשאלות 1. זה נכנס לכל כניסת USB רגילה 2 או 1 2 . יש לי מדפסת משולבת ורציתי לדעת אם תהיה לה בעיות בקריאת דברים מ USB 3?

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  14. Started by alfus73,

שלום,יש לי DiskOnkey של Kingston בגודל 8GB. כאשר אני מנסה להעתיק אליו קובץ של 5GB הוא מציג לי הודעה שדיסק היעד מלא. פירמתטי את הדיסק והוא ריק. הוא בעל Partion אחד בלבד. במאפיינים שלו הוא רושם שוגדלו 8GB. עשיתי איחוי וניקוי דיסק ועדין הוא לא נותן לי להעתיק קבצים הגדולים מ- 4GB לערך. בעבר לא הייתה בעייה להעתיק אליו קבצים גדולים. במסך האתחול הוא רושם לי Fat32. אודה לכיווני פתרון.תודה

• 7 תגובות
    • 981 צפיות
  15. שלום, אני צלם במקצועי ולא מזמן רכשתי מחשב חדש ( מפרט שהוכן בעזרת אנשים טובים מהפורום שעוסק במפרטים ). בתור כונני אחסון פנימיים לקחתי בתור התחלה שני כוננים של 1 טרה ( HD103SJ ) והשקעתי בלוח-אם עם יציאות USB 3.0 וכמו כן במארז עם יציאת eSata עכשיו אני מחפש דרך ליצור לעצמי גיבויים בשוטף באופן הטוב ביותר. חשבתי בתור התחלה לקנות עוד כונן כמו הפנימי שלי, לחבר אותו ברייד ע"מ ליצור עותק שני של הכונן שעליו אני מאחסן את הנתונים הרגישים שלי ולקנות כונן חיצוני באחד משני החיבורים המהירים ולחבר אחת לשבוע ע"מ לסנכרנן מול הפנימי הרלוונטי... עכשיו כמה שאלות שנותרו לי פתוחות ואשמח לעצה מכם בנוגע אליהן : 1. האם זאת הדרך הטובה ביותר לגבות את החומר שלי? האם יש לכם המלצות אחרות? 2. איזה הארד די…

• 23 תגובות
    • 2.8k צפיות
  16. שלום כולם, קניתי קורא כרטיסים זול של Silverline, כשניסיתי לבדוק מהירות עם HDTune, נתן IO ERROR אחרי שניה... שמתי לב שהכרטיס התנתק והתחבר באותו רגע, ניסיתי עוד פעם ואחרי כמה שניות נתן אותו דבר. פעם שלישית חטפתי מסך כחול. אחרי שהדלקתי את המחשב, ניסיתי כניסת USB אחרת, אותו דבר (קורא כרטיסים ישן שלי עובד מעולה והכל מתפקד למזלי). התחלתי להבין שמשהו דפוק פה אז ניסיתי במחשב אחר (ישן), ואותו אפקט (לא הגעתי למצב של מסך כחול). נראה לי שהוא מקצר בזמן קריאה/כתיבה... יש דעות?

• 2 תגובות
    • 721 צפיות
  17. חבר הביא לי דיסק קשיח של 2 טרה של סמסונג חיצוני בפורמט של FAT32 עכשיו מה שקרה זה דבר הזוי התיקיות נעלמו מהכונן אבל הן עדיין שם אפשר לראות אותן בCHKDSK /F /V שניסיתי לתקן את הכונן ראיתי את כל הקבצים חוץ מזה רואים שהקבצים תופסים מקום בכונן אשמח מאוד אם יש למישהו פה הצעות שיכולות לעזור לי לעזור לו תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום חברים, לאחרונה נהרס הדיסק הקשיח החיצוני שלי שהיה מחובר עם ספק. הגעתי להחלטה שאני קונה שניים, אחד פנימי למחשב ואחד חיצוני שלא יהיה מחובר קבוע אלא רק בעת גיבוי. האם אפשר המלצה לשני דיסקים קשיחים חיצוני ופנימי בנפח טרה בית כל אחד? האם יש מניעה מחברות כמו סגייט וסמסונג? לקנות רק ווסטרן? בדיסק קשיח חיצוני מה ההבדל העקרוני בין דיסק קשיח עם ספק וללא ספק? מה יותר מומלץ?.. תודה מראש למגיבים וחג שמח

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. אז קודם כל, זה הכונן שאני משתמש בו: ‏Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX‎ חשבתי להוסיף עוד מקום אכסון במחשב, אני צריך הרבה מקום...משהו כמו 2TB נוספים. אז מה עדיף? לקנות 2 כוננים של טרהבייט או אחד של 2? איך החברה Hitachi? אמינה? ההתלבטות שלי נובעת מזה שכונן 2 טרהבייט שלהם עולה 550 ש"ח וזה SATA3 לעומת 770 ש"ח של החברה המוכרת (גם בחולם וגם בשורוק) יותר WD. אז ממה נובע ההפרש במחיר? אולי הכונן של Hitachi פחות איכותי? שורה תחתונה אני לא רוצה לשלם בזול ולצאת ביוקר.... :-\ ושאלה קטנה אחרת... הכונן שלי מקבל ציון של 5.9 ב Windows experience index. לא יודע אם לפיצ'ר הזה של WIN7 יש משמעות של ממש, אבל אני כן מרגיש שהכונן קצת איטי ביחס למפרט שלו. קצב העברת הנתוני…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום, אני מתלבט בין רכישה של דיסק קשיח פנימי + מארז, למשל: http://skypc.co.il/pl_product~WD20EARS~7~0.htm - WD CAVIAR GREEN WD20EARS + http://skypc.co.il/pl_product~SCB3AH1~108~0.htm - AGESTAR SATASCB3AH1 למול: http://skypc.co.il/pl_product~39114-002-01~141~0.htm - WD MY BOOK ESSENTIAL המחיר יצא כמעט אותו דבר, אבל לאופציה עם המארז יש חיבור ESATA. אשמח להמלצה.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by elrxx,

אז ככה אני רוצה לקנות דיסק קשיח שישמש לאחסון סרטים ומוזיקה הדבר שהכי חשוב לי הוא שהדיסק יהיה שקט בלי ויברציות מיותרות ובלי רעשים שיעבוד בשקט

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by shlompis,

"הערה חשובה: מהירות הסיבוב (5400/7200) לא מהווה שיקול בקניית כונן קשיח חיצוני בחיבור USB 2.0 !" אני צפוי לרכוש כונן 2T ירוק שעובד במהירות 5400 (על פי המלצת הסטיקי סמסונג או WD), המחשב שברשותי עם לוח USB3.0. האם אוכל להנות מהעברת קבצים מהירה של תקן USB3.0 לכונן הנייד שברשותי שגם תומך במהירות של תקן USB 3.0 מכונן שעובד במהירות 5400 ? (כנראה ארכוש WD HD Caviar Green 2TB WD20EARS או SAMSUNG 2TB-Spinpoint F4EG, הדיסק הנייד שיהיה ברשותי בקרוב היינו מסוג Iomega ‎eGo BlackBelt Portable 1TB USB 3.0 ) האם אוכל להגיע למהירות העברת קבצים אשר גבוהה מ 30-32MB לשניה ? תודה

• 2 תגובות
    • 916 צפיות
  23. אהלן.. הכרטיס זכרון של הטלפון נייד שלי עושה בעיות כבר הרבה זמן, בכל פעם שאני מחבר אותו למכשיר הוא מראה לי READ ONLY. לא ניתן להעביר אליו דברים וכל מה שמותקן במכשיר דרך ה SDHC לא עובד או שתוקע את המכשיר לגמרי. שמתי כרטיס אחר והוא עובד מצויין. שמתי לב שחיברתי את הכרטיס למחשב הנייד, גם שם הוא עושה בעיות, ברגע שאני נכנס לכרטיס כמה שניות אחרי זה הוא מתנתק אוטומטית, אני מנסה להעתיק תמונות ואז הוא פשוט מתנתק. ניסיתי לעשות פורמט, לא עובד בכלל גם מתנתק מהמחשב. מה עושים? יש לומר שהכרטיס יש לו איזה שנתיים, מהמכשיר הקודם שלי 8 GB, כשאני משתמש בחדש שקיבלתי עם המכשיר הוא עובד תקין. SANDISK 8GB SDHC MICRO. תודה!

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. נפל לי הלפטופ והלך ההארד דיסק, אני לא בטוח שאני זקוק ליותר מ40 ג'יגה SSD, לכן חשבתי לקנות את הX25-V של אינטל. א. האם אני ארגיש שיפור בביצועים ו/או בזמן הסוללה ביחס ל320GB 7200RPM הקודם, ועד כמה? ב. האם הבקר Intel® ICH9M-E/M SATAAHCI Controller יהווה מגבלה? ג. מצאתי Western Digital SiliconEdge Blue 64GB SATA II 2.5in SSD יד שניה במחיר דומה. מה עדיף לי? (אם יש דגם אחר שבכלל עדיף על שניהם, אשמח לשמוע) תודה רבה, רגב.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. השאלה היחידה היא זו שבכותרת ישמח לבבי ממענה! ברכות.

• 6 תגובות
    • 8.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים