אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, מצטער אם אני פותח את הנושא במקום הלא נכון. אני מעוניין לקנות מחשב חדש אבל יש לי כבר דיסק קשיח טוב (WD Caviar black 1GB) שכבר מותקנת עליו מערכת הפעלה והרבה תוכנות שונות. הבנתי שזה סיפור להעביר אותו למחשב חדש. איך אני יכול לדעת לפני הקנייה מה הסיכוי שאני לא אצטרך להתקין מחדש את כל מערכת ההפעלה? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לוח אם ASROCK Z68 EXTREME 4 win 7 מה צריך להיות הSCORE של AS SSD ? לי יש כרגע 460 וזה נראה לי נמוך מדי עדיין זה כיף בלתי רגיל.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, עד היום היה לי הארדיסק רשת WD My Book world לצערי הוא התפגר ולכן אני זקוק לחדש. מה שגיליתי על הדיסקים של WD זה שאפשר לפענח את המידע שעליהם רק עם לינוקס במקרה שמשהו קורה.. וגם אין שום גישה להארדיסק מלבד הרשת.. אז אם יש כונן רשת שכן יש אליו גישה ולא רק דרך הרשת במקרה שמשהו ישתבש.. או שהרשת תדפק.. אני אשמח לשמוע הצעות! תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 721 צפיות
-
-
http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-reliability-failure-rate,2923.html ממליץ לכם לעבור, עמוד 3 פשוט מדהים מבחינת נתונים.
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. ידוע לי שכאשר אני מתקין מערך עם raid 6/5 יש שרידות של המידע. השאלה היא האם windows יכול לעבוד במערכים האלו גם כאשר דיסק תקול? נניח והתקנתי windows 2k8 על מערך raid 5 ובמהלך העבודה אחד הדיסקים הקשיחים התקלקל ואינו זמין האם המערכת תמשיך לעבוד ללא הדיסק החסר או שנדרש הדיסק החסר להמשך עבודה? ברייד 1- mirror אפשר לנתק דיסק 1 מהמערך וה windows ימשיך לעבוד ללא שום בעיה , המשתמש אפילו לא ירגיש בבעיה האם הדבר אשפרי גם ברייד 6/5 ? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
אני לא יודע מה כדאי יותר: שווה יותר לקנות קשיח אחד בעל מהירות גבוהה למערכת ההפעלה ואחד עם מהירות נמוכה יותר לאחסון או לקנות שני קשיחים עם מהירות גבוהה? חשבתי על מצב כזה: הקשיח שאני מתכנן לקנות כרגע הוא 1TB ועולה 271, אם אני קונה 2 יוצא 542 עכשיו, אם אני קונה 1TB שעולה 271, וקשיח של 2TB שעולה 402 אבל הוא איטי יותר יוצא סך הכל 643 שזה הבדל של 1TB בניהם עם סכום של 130 שקל הפרש..
-
- 6 תגובות
- 847 צפיות
-
-
אהלן, הבחנתי שבביוס מוגדר לי הsata כ ide. קראתי קצת באינטרנט והבנתי שאני לא יכול לשנות לAHCI בלי שמערכת ההפעלה תקרוס לי. מצאתי 2 פתרונות: 1) להתקין את הווינדוס מחדש ( קצת בעייתי כי זרקתי את הכונן האופטי לפני שנים ויש צורך לפרמט) 2) יש את המדריך הבא שמאפשר לשנות בלי פירמוט והתקנה מחדש: http://forums.pcper.com/showthread.php?t=444831 הבעיה שהורדתי את intel Storage manager (כמו שרשום במדריך) ובהתקנה צצה הודעה שהמחשב שלי לא תואם לדרישות המינימום של ההתקנה ולכן אני לא יכול להמשיך. מערכת: win xp pro sp3 (32bit) asus p5b delux intel core2due 6400 ich8 עזרה?
-
- 8 תגובות
- 997 צפיות
-
-
יש לי כמה כוננים קשיחים של WD בנפח 1T מסדרת ה GREEN . הכוננים מחוברים למחשב בעזרת תחנת עגינה חיצונית של blacX. לפני כמה ימים היתה לי הפסקת חשמל ואחריה כשאתחלתי את המחשב והדיסקים היתה לי תופעה מוזרה עם אחד מהם . מצד אחד הוא מראה שתפוס אצלו 850GB אבל בפועל כשאני בודק יש רק 150G תפוסים . הדיסק עצמו היה מלא כמעט לגמרי לפני כן . כנראה שמשהו במערכת הקבצים השתבש ואני לא יודע איך לסדר אותו . הדיסק עצמו בסדר פיזית ואחרי בדיקת שגיאות של WINDOWS ( אני עובד עם WIN XP SP3 ) נראה שאין שגיאות על הדיסק , הוא גם עולה כאמור בלי בעיות . למישהו יש רעיון מה קרה פה ואיך משחזרים את הקבצים ה "נעלמים" ?? תודה מראש לכל העונים .
-
- 2 תגובות
- 937 צפיות
-
-
בעיה מוזרה עם הארדיסק חיצוני 500GB מחשב נייח חדש לחלוטין.. ווינדוס 7 Enterprise חוקי. כל הדרייברים הותקנו כמו שצריך ללא שום תקלה חיברתי את הכונן הקשיח, יש זיהוי ב Device Manager ורושם This device is working properly., ליד השעון בTaskbar יש לי Safety Remove לכונן.. כמו כן, הכונן נבדק ב-6 חיבורי USB 2 + 2 חיבורי USB 3 [למרות שאני לא מאמין שהוא תומך ב-3, כונן דיי ישן בסה"כ.. ] ובנוסף הוא נבדק ב-4 חיבורי USB 2 במחשב של אחי הקטן + 4 חיבורי USB 2 במחשב של אחי הגדול - ושם הכונן רץ ומופיע בצורה תקינה!! למה במחשב חדש הוא לא מופיע :s05: מישהו יודע/יכול לעזור לי בצורה כזו או אחרת ? תודה רבה.
-
- 14 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום, 1. האם דיסק חיצוני 3.5 שתומך USB 3 ידרוש חיבור נוסף לחשמל או שיש לו את כל המתח שהוא צריך מה USB3 ? 2. האם עדיין יהיה אפשר לחבר ל USB רגיל בעזרת חיבור חשמל ? 3.יש בשוק דיסק חיצוני 2TB שמגיע גם עם USB3 וגם ESATA וגם חיבור לחשמל ?
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך 32GB בישביל הגאלקסי ואני רואה המון מחירים, אני רואה כרטיסים ב 10 דולר ב50 דולר וב100 דולר, איך לדעת מה זיוף? נגיד תראו את אלה: 10 דולר: http://cgi.ebay.com/NEW-32GB-MicroSD-SDHC-card-32-GB-Class-10-SD-adap-/150637418288?pt=UK_AudioTVElectronics_PDAsAccessories_MemoryCards&hash=item2312b09730 וזה ב85 דולר: http://cgi.ebay.com/ADATA-32GB-micro-SD-microSDHC-TF-Memory-Card-Class-10-/310325486103?pt=AU_Electronics_Memory_Cards&hash=item4840d72217
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
רציתי לשאול מה דעתכם על הכונן חיצוני הזה,אולי יש לכם אחד כזה? האם הוא עושה לכם בעיות.צריך קצת חוות דעת עליו. http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=10695
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
-
-
היי, אני צריך SSD ואני קצת חדש בתחום. באיזה גודל כדאי לקנות? שמים עליו את המערכת הפעלה ואת התכנות שאני רוצה שירוצו מהר? יש עוד דברים שצריך לשים/לקנפג? תודה!
-
- 1 תגובה
- 971 צפיות
-
-
שלום, קניתי לפני כשמונה חודשים כונן חיצוני של WD של 1TB, אתמול נסיתי להעביר כמה קבצים מהמחשב ואז ההעברה נתקעה באמצע וקיבלתי הודעת שגיאה של זיכרון מערכת שבעצם חלק המקבצים לא עברו. נסיתי לחלץ את הכונן באופן בטוח אך הכונן לא התנתק לכן, פשוט ניתקתי באמצעות כבל ה-USB. היום שהדלקתי שוב את הכונן הוא לא מגיב לי לא עם המחשב ולא עם הסטרימר. יש משהו שאפשר לעשות חוץ מאחראיות שמרתי עליו כ-700GB של דברים אישיים שאני ממש לא רוצה שימחקו.
-
- 2 תגובות
- 925 צפיות
-
-
אהלן, לפני תקופה חיברתי למחשב שלי משהו ל-USB שהביא לשריפת ההארד-דיסק שלי. כשהמחשב נדלק הדיסק מטקטק ולא עולה - מדובר ב WD 320 GB BLUE. מבדיקה במעבדה מתברר שהמעגל החשמלי נשרףאבלהמידע כולו עוד קיים על הדיסק. אני מחפש מישהו שיודע להתעסק בתיקון כזה (לא כל חברות השחזור יודעות).. בנתיים קיבלתי הצעת מחיר של 1600-4000 ש"ח, מד"ר דיסק, מחפש משהו יותר זול. תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות כונן נייד "1TB 2.5 עם חיבור usb3. ההמלצות שראיתי פה בפורום הם WD passport or samsung n2. אבל הבנתי שהם מסתובבים ב5400rpm בלבד. לכן חשבתי לקנות מארז ודיסק 7200rpm בנפרד. קודם כל מה דעתכם על הרעיון, באם ההמלצות חיוביות אשמח להמלצות למארזים ודיסקים. תקציב 500-700 שקל. אם זה מוזיל (סטודנט בכל זאת.. ) אין לי בעיה להזמין את המארז מחו"ל (את הדיסק אני חושב שעדיף שלא, לא?) השימוש יהיה בעיקר אחסון מוסיקה ווידאו (גם hd) וניגון שלהם ישירות מהדיסק החיצוני. תודה רבה לכל העונים\מתעניינים, גלעד.
-
- 1 תגובה
- 935 צפיות
-
-
קיימת אפשרות יישום RAID ב-win xp ? יש חיה כזו ? ואם כן, אשמח בקצרה איך מתחילים לבצע. כי ממה שאני יודע אני צריך להתקין קודם את האופציה לביצוע RAID. תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 942 צפיות
-
-
מחפש כונן 2 טרה מומלץ למערכת הפעלה, ראיתי המלצות בסטיקי על הדגם HD204UI, אני רואה שהוא במהירות נמוכה של 5400 ולא 7200, יש אחד מומלץ במהירות הגבוהה? רוב הכוננים המומלצים הם של סמסונג, האם הם עדיין מומלצים בידיעה שהם מוכרים את חטיבת הכוננים לסיגייט?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
רציתי בבקשה המלצה על דיסק קשיח חיצוני בנפח 500 גיג'ה, בבקשה מחברה אמינה אני לא רוצה שכל שני וחמישי יעשה בעיות המחיר בבקשה שיהיה עד 300 שקל. אני לא חושב שזה רלוונטי אם אקנה דיסק שתומך ביואסבי 3.0 כי יש לי רק מחשב אחד שתומך בזה אז מעדיף את הממשק הפופלרי 2.0 תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני קונה מחשב עד 5.200 עכשיו השאלה שלי כזאת: אמרו לי שהדיסק הקשיח SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 יותר טוב משאר הדיסקים הקשיחים של WD שבאים עם SATA3 וזיכרון באפר של 64M רציתי לדעת אם זה נכון או שעדיף לי משהו יותר טוב מבחינת הזיכרון ומהירות העברת הנתונים...? אשמח לקבל המלצות בתודה מאור...
-
- 1 תגובה
- 674 צפיות
-
-
יש לי חיבורי USB3 בצד האחורי ששל המחשב וברצוני לחבר כבל מאריך פשוט כדי שאוכל לגשת בצורה נוחה לחיבור. האם ניתןן להשתמש בכבל USB2 ישן שברשותי או שצריך לקנות כבל מיוחד כדי שהמהירות לא תיפגע?
-
- 2 תגובות
- 952 צפיות
-
-
שלום אני מחפש המלצות לדיסק קשיח חיצוני שיידע לבצע גיבוי אוטומטי גם על מחשבים אחרים ברשת האם יש המלצות? טיפים?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי, זו ההודעה הראשונה שלי פה בפורום, ועכשיו נעבור לחלק האמנותי. יש לי הארד דיסק חיצוני של סמסונג M3 Station 2TB, שמחובר לחשמל ומחובר למחשב, ליציאה של USB 3 על לוח האם. הבעיה היא שהוא נכנס למצב "שינה" (אמרו לי שקוראים לזה Spindown) ולוקח לו 10 שניות להתעורר. אני מניח שזה פיצ'ר אוטומטי של ההארד דיסק, שנועד לחסוך בחשמל. זה מאוד מעצבן כי אני עובד יום יום עם וורד וזה משגע אותי שאני צריך לחכות עד שישמור בכל פעם שאני מפסיק לעבוד על מסמך למשך 10 דקות. מצאתי את התכנה הזאת: http://nosleephd.codeplex.com/releases/view/24052#DownloadId=60305 שעושה את העבודה, אבל השאלה היא אם יש דרך טובה יותר לעשות את זה ואם אותה תכנה פוגעת בהארד דיסק (עד כמה שהבנתי, הספינים פוגעים בו יותר). תודה לעו…
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום פירמטתי את הDOK (סאנדיסק 16G) מFAT32 לNTFS כאשר התחלתי להעתיק קובץ של 4 וחצי ג'יגה כל התהליך היה מאוווווד איטי זה בהתחלה קפץ עד ל30 דקות ואז ירד לסביבות 17-19 דקות האם היתה בעיה בפירמוט או שזה הזמן שבאמת לוקח להעתיק מהמחשב (הכונן במחשב הוא סאטה) לDOK? מצד שני קניתי את הDOK בשביל להעתיק סרטים שלא נכנסים לדיסק DVD כלומר סביבות ה8-12 ג'יגה, האם במקרה הזה לא תהיה לי בררה אלה להתחיל להעתיק את הסרט לכונן יומיים לפני? תודה מראש ומתנצל אם כבר נשאלה השאלה בעבר, את ההסבר על הפירמוט מצאתי אבל פטרון לבעיה כזאת לא.
-
- 2 תגובות
- 691 צפיות
-