עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אני עומד לקנות בימים הקרובים מחשב המיועד בעיקר לעריכת וידאו. ראיתי בכמה ת'רדים אנשים שמתווכחים על היעילות של ה RAID למחשבים מהסוג הזה. מישהו מוכן לנסות להסביר לי במה יועיל לי לקנות לוח עם RAID למחשב אותו אני קונה. ובמידה ואכן כדי - אני מבין שאני צריך לקנות שני HD כדי לחבר אותם ל RAID... אם כך איזה HD רצוי לקנות - מבחינת גודל של כל רחד מהם. בתודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. יש לי כמה ארד דיסקים שמכילים שתי מחיצות כל אחד עם עשרות גי'גות ... היתי רוצה לאחד כמה מהמחיצות האלה בלי לפגוע בתוכן שלהם באחריות אני זוכר שבפעם האחרונה שעשיתי זאת עם PM המידע נדפק בסופו של דבר . יש איזה שהיא דרך אחרת אולי שעבדה לכן ? או שאני יהיה חייב לגבות את הכל (מעל ל100 ג'יגה) ?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום לכולם, יש לי גם מספר שאלות שאודה מאד אם תוכלו להתייחס אליהן: אני מחפש לקנות דיסק חיצוני לגיבוי בעיקר, אני מתלבט בין 3 אפשרויות (אני מתכנן את הקניה ב IVORY או KSP ): 1. Maxtor Basics http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1963&CatCode=405 2. Seagate ST310005FDD2E1-RK 1000GB http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2464&CatCode=405 3. לקנות מארז חיצוני של אייבורי + דיסק פנימי - אשמח להמלצות לגבי דיסק איכותי. **התקציב שלי הוא בסביבות ה 500 +- ש"ח ואין לי 750 ש"ח להוציא... מספר שאלות: 1. שמעתי וקראתי שיש בעיות עם דיסקים מסויימים של סיגייט-האם כדאי לוותר עליהם ולקחת חברה אחרת או שיש דיסקים מוכרים טובים ואמינים שלהם שאני יכול לקנות בלב שקט? 2…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by hugo_hand,

הי, אני רוצה (צריך) להוסיף HDD של 2G למחשב ה-HTPC שלי: מארז: Antec Fusion Remote לוח אם: Gigabyte GA-MA78GM-US2H כיום יש כבר שני HDD של סמסונג 1G F1 הבעיה שלי היא שאני לא רואה מקום להכניס כונן נוסף - צירפתי תמונה של המחשב. האם אני מסכן את הכוננים אם אצופף אותם יותר ואוסיף כונן שלישי עם דבק דו"צ לדופן המחשב? תודה מראש לעוזרים! [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by lazy,

אני מתכוונת לקנות דיסק קשיח של WD, וכשעשיתי חיפוש שמתי לב שיש כאלה שהם ATA 100 ויש ATA 133. רציתי לדעת מה ההבדל, ובעצם מה זה אומר בכלל. ועוד שאלה שאני לא יודעת אם אפשר לשאול פה בכלל - יש איפשהו רשימה של חנויות מחשבים אמינות וזולות? פשוט אין לי מושג איפה לקנות. נמאס לי לקנות בחנויות שלא מתייחסות אליי אם יש איזו בעייה אחרי הקנייה תודה רבה מראש

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by tendo,

שלום לכולם, לאחרונה התחדשתי במחשב נייד (Dell 5470) בגירסא עם ה SSD של 128GB. כרגע על המחשב הנייח שלי יש SSD של 250GB. אני רוצה להחליף בין שניהם כאשר על כל אחד מותקנות מערכת הפעלה+ תוכנות בלי לאבד את המידע. האם מישהו מכיר תוכנה שיכול לעשות זאת? או לחילופין דרך אחרת? אני רק אציין כי במחשב ישנה מחיצת שיחזור. תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by sim,

אם אני מתקין את מערכת ההפעלה + משחק על כונן SSD האם הגרפיקה תהיה יותר טובה מאשר התקנתה על דיסק קשיח רגיל. זה מעניין כי עד כה כרטיס המסך היה אחראי על הגרפיקה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by ofirr,

קניתי צורב חדש בתצורת IDE להלן 2 שאלות: א' יש אפשרות לשים 3 כוננים בחיבור IDE? הכוונה לחבר כונן אופטי אחד באותו כבל של הדיסק קשיח כSLAVE/MASTER. אפשרי? ב' אני מוציא כונן CD ושם אותו (יש לי 2 קיימים), צריך להסיר חומרה/לעדכן חומרה או לעשות משהו? ואם כן איפה? במנהל ההתקנים או בביוס? תודה, אופיר.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by NuXeR,

אני נאלץ שוב להתחיל כך : עשיתי חיפוש והתוצאות שעלו הם הודעות שבהם אנשיפ פרסמו את המפרט שלהם...אז...עשיתי חיפוש! אוקיי... עכשיו , אני מדבר בשם דוד שלי.. יש לו WD 80GB 7200 והוא רוצה להחליף ל-8MB CACHE אותו כונן... אבל אמרו לו להוסיף איזה 250 שקל , הראיתי לו בפנדה שזה הבדל של 70 שקל... והוא הולך לדבר עם המוכר . אז : 1)הכונן הזה נחשב טוב נכון אנשים מרוצים ממנו פה..? 2)המחיר הכי זול שמצאתי זה בפנדה 680 שקל , מישהו מצא יותר זול ? 3)למה ההבדלים בין פנדה לחנויות אחרות על אותו כונן זה מעל 250 שקל ? יש פה איזה קאץ' ? זה OEM ואו משהו..? דרך אגב הוא יקבל 3 שנים אחריות ! תודה! עריכה - צודק , סליחה הייתה לי טעות בהקלדה , תיקנתי !

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by elad-k1,

שלום אני עשיתי משהו אם איזה תוכנה של פיצול רציתי לפצל את הארד דיסק שלי... היה לי כבר פיצול של 56 ושל 20 בערך(יש לי 80 גיגה) ורציתי עוד פיצול שיהיה לי אז לא עבד המחשב המחשב עלה באמצע היה הודעה והיה עושה ריסטרט התקנתי עוד פעם וונידוס ונישאר לי רק כונן c עם 14 גיגה כל השאר נעלם איך אני מחזיר את הגיגה שנעלם תודה

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. לאחרונה אני לא מצליח להסתדר ונגמר לי המקום ב WD 160G הזקן שלי (בן 7, כבוד). בינתיים אין תכניות להוציאו לפנסיה למרות כל החסרונות שלו והמוזרויות שלו. ולכן החלטתי להוסיף צעיר עם הרבה מוטיבציה ושטח אחסון. עד כאן עם ההתבדחות, ואעבור לתכלס. הבחירה היא בין 2 הבאים: Western Digital Caviar Black 2000GB WD2002FAEX או Seagate SATA 3TB 3000GB ST3000DM001ea כרגע ההבדל של 2/3T זה לא מה שיקבע אם הוא ראוי או לא. הביצועים מעניינים אותי אך הם לא יקבעו את המנצח. מה שיקבע זה האמינות/יחס כספי. עד כמה שבדקתי, WD בדגם של Caviar Black מציעים עד 5 שנות אחריות. לעומת Seagate שמוכנים לתת עד שנתיים. על אף כל זאת אני ראיתי המלצות בפורום זה דווקא על Seagete. השאלה היא למה? בגלל החיסכון נטו או בגלל…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by questionman,

הלוח אם הוא GA-H81M-HD3 ואני רוצה לקנות את הSSD הזה: https://www.amazon.com/gp/product/B07J2WBKXF/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 השימושים הם בעיקר משחקים ולפעמים עריכת וידאו (רוב התוכנות של אדובי).

13. Started by smootskin,

הי, הגעתי למסקנה שאני צריך כונן SSD להרצת משחקים, האיטיות בטעינה הורגת אותי. אשמח להמלצות, לא יודע מה המחירים, ואם יותר זול להזמין מאמזון - אז מאמזון. תודה מראש

14. Started by mosheva,

שלום, אני מאמין שהכונן שלי בימיו האחרונים... יש לי לפטופ DV4-1225DX עם כונן היטאצי בנפח 320GB (דגם HTS543225L9A300 - האם הוא SATA 2 או 3?) רציתי לדעת איזה כונן מומלץ וכיצד אני יכול להעביר את המידע מכונן אחד לשני... יש לי כרגע על הכונן הקיים מחיצה של הוינדוס ריקוברי איך אני מעביר גם אותה? אשמח לתגובה כמה שיותר מהר כי היום ומחר אלו הימים היחידים שיש לי כדי להתעסק עם זה... (סמסטר ב' מתחיל) תודה!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by eyal00,

שלום, יש לי הארד דיסק של סמסונג 1TB שמחולק לשני מחיצות C מערכת ההפעלה וG המחיצה השניה. משום מה המחיצה של G נעלמה מהמחשב שלי. כשאני נכנס לניהול דיסקים אני רואה את המחיצה השניה נמצאת שם אבל לא פעילה. זה קרה אחרי שהתקנתי היום PARTITION MAGIC,לא עשיתי שום פעולה בה ,אבל התוכנה עשתה בעיות אחרי ההתקנה וגם סירבה להימחק.מחקתי אותה בעזרת תוכנה TOTAL UNINSTALL גם הייתה לי תקלה של BOOTMGR MISSING אבל טיפלתי בה. לא מצאתי דרך להחזיר את המחיצה לפעילה דרך הניהול דיסקים... מה אפשר לעשות?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. התחדשתי היום בקייס של Rosewill שמאוד מומלץ פה בפורום ביחד עם הרדיסק של סמסונג, גם הוא חביב הקהל - 103SJ של 1TB. זכור לי בעבר ששאלתי פה ונאמר לי שבהעברת נתונים עם eSATA בכוננים של 2.5" המהירות האופיינית היא 60-70 מגה לשניה, ואילו עבור 3.5" ניתן להגיע ל 80-120. ובכן, בהעברת נתונים רגילה בין המחשב, בו מותקן כונן 7200RPM שכמובן מחובר ב SATA לסמסונג שמחובר לכניסת ה ESATA אני נמצא אי-שם באיזור ה -55מ"ב לשנייה. מה שמוזר זה שלמרות שהעתקה אחת תסתכם ב-55מ"ב לשנייה, אם אעתיק במקביל מהרדיסק אחר אליו (לדוגמה אחד שמחובר ב USB2) אוכל לקבל שם 25~מ"ב לשנייה מבלי לפגום ב-55 של ההעתקה הראשונה. אם אני באמת מצליח לקבל מקסימום של 80מ"ב, מדוע איאפשר גם בהעתקה אחת..? האם זה נתון אופטימלי שעלי לה…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום לכולם, יש לי סטרימר של Xiaomi Minibox S וכונן של Western Digital מחובר אליו יש לי גישה לכונן, ואני יכול להציג ולהפעיל את הקבצים שבו, אך כאשר אני מנסה לערוך שמות קבצים או למחוק, מוצגת לי הודעת שגיאה של בעיית הרשאה. דברים שניסיתי לעשות אך לא הצליחו 1. להפעיל את ההגדרה של שינוי שם ומחיקה של קבצים דרך הגדרות האנדרואיד TV. 2. לנסות לערוך / למחוק קבצים דרך מנהלי קבצים שונים למיניהם דרך חנות האפליקציות של גוגל + מנהל הקבצים של Kodi. שני רעיונות שלא ניסיתי 1. ישנה אפשרות בהגדרות של הסטרימר לפרמט את הכונן החיצוני כך שיעבוד אך ורק עם הסטרימר הזה - אני לא יודע אם זה רעיון חכם, אם יש המלצה אשמח לשמוע. 2. ה…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by shirang,

אני רוצה להוסיף זיכרון למחשב, לא בהכרח נייד הפיתרון הנוח ביותר(לא יודע לגבי מחירים) שראיתי הוא זיכרון נייד של כמה גיג'ה טובים.. 10 או 20 לא ממש משנה לי האם ההתקנים האלה מומלצים? מה טווח המחירים של כזה מוצר? ראיתי דיסק און קי של 2 ג'יגה בכמה מאות שקלים.. נראה לי ממש יקר.. ולא חשוב לי גודל המארז שלו אני רק רוצה יותר מקום לקבצים... מה אתם אומרים?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. יש משהו בביוס וגם בוינדוס שצריך לעשות או שרק לחבר ולהתקין את הוינדוס כמו בדיסק קשיח רגיל? ואיך אני יודע אם המהירות שלו היא מה שאמורה להיות ושהכל תקין? הssd הוא ‏G.Skill Phoenix Evo Series 115GB SSD התקנתי את הוינדוס והוא באמת עולה מהר הרבה יותר...

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. יש לי כונן אחד של 1 TB מתוכו 100 GB מוקצה למערכת ו כול השאר בדיסק השני ( ככה עשו אלה שהתקינו אותו לרישונה החנות ) ה 100GB הזה ניגמר ואני נמצא תמיד על הגבול שלו יש אפשרות להעביר איזה 100GB מהמחיצה של C למחיצה של D ? כי הם גם ככה על אותו כונן .... כבר מאוחר מידי ל "תתקין על הכונן השני, מה הבעיה ? " כי כבר יש עליו הרבה דברים (תוכנות) תודה

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. מדובר במערכת 64 ביט עם 16GB זכרון פנימי, איך ניתן ליצור כונן קשיח מדומה פנימי של נגיד כ-10GB ? האם הדבר אפשרי ? האם הכונן אכן יהיה מהיר בצורה משמעותית ?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. לפי הנתונים בתמונות , להחזיר לחנות ? מישהו ניתקל בבעיות עם היטאצי שמתחיל לעבוד ממש לאט ? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by danezeq,

שלום כולם/ן הזמנתי כמה כרטיסי microsSD וזכרונות פלאש (דיסקאונקי) ולאט לאט נפל לי האסימון. הם עושים הרבה בעיות והקבצים בהם לרוב פגומים. אי אפשר לסמוך עליהם. זה כנראה מה שמסביר את המחיר הנמוך. השאלה שלי היא איך אדע להבא שאני קונה מוצר לא מזוייף? הרי גם מוצר יקר יכול תיאורטית להיות מזוייף.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by asaf1462,

שלום אני עשיתי עבודה ושמרתי אותה ובטעות אח שלי מחק לי אותה בטעות ואני לא יודע איך להחזיר אותה יש אולי תוכנה או אתר או משהו שעוזר תודה לעוזרים!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Uri Avitan,

מצרף תמונה עם מפרט המחשב שלי. מעוניין לצרף MVME של 2 טרה האם זה יתאים לי?: https://www.amazon.com/gp/product/B0BFJWCWXH/ref=sw_img_1?smid=A2XZ7JICGUQ1CX&th=1 אשמח לדעת מה המגבלה של הלוח....אם קיימת בכלל:) בברכה, אורי

דיונים חדשים בפורומים