עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Xavi06,

שלום, אני מתכוון לקנות כונן קשיח חיצוני של 2 טרה בשביל גיבוי בנתיים ובהמשך אולי לאקסבוקס. ראיתי כמה דגמים ובנתיים המליצו לי על אלה של WD או Seagate. התקציב הוא באיזור ה500+- יש דגם מועדף? חנות מועדפת? אני מאיזור הצפון... תודה!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by CraZyStyLe,

היי, קניתי לחברה שלי מחשב, זהו המפרט : http://www.tms.co.il/preview/spec/c46n8hxy שמתי לה את ההארד דיסק של המחשב הישן שלה, שהוא מחולק ל3 מחיצות, אחת פירמטתי ובשאר לא נגעתי ואחרי התקנת וינדוס 7 הרגשתי שהמחשב לא טס כמו שהוא אמור לטוס בהפעלה הראשונה שלו האם הבעיה קשורה להארד דיסק ? האם לקנות הארד דיסק חדש יפתור את הבעיה לדעתכם ? האם עדיף לקנות ssd זול ולהישאר עם ההארד דיסק 500gb הישן ? זה נכנס בתקציב שלי : http://ksp.co.il/?select=.1033..152.&list=1&sort=2&glist=1&uin=21931&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  3. Started by gtrippleg,

הכוננים שלי: SAMSUNG EVO 840 120 GB WD CAVIAR BLUE 1TB לפי מיטב הבנתי, ב-SSD קצב הקריאה/כתיבה אמור להיות 400-500MB לשניה, ב-HDD אמור להיות 150MB לשניה. כשאני מעתיק מה-SSD לHDD הקצב הוא 120-150MB לשניה אבל כשאני מעתיק קובץ גדול (5-20GB) מה-HDD ל-SSD הקצב מקרטע על 70MB לשניה, זה לא אמור להיות דומה?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by omri_ro,

התקנתי במחשב אחד כזה ואני לא מוצא נתונים לגבי הבקר שלו. במחשב אחר שבו התקנתי SSD של ADATA S510 מצאתי ללא שום בעיה את נתוני הבקר בעזרת AIDA64 (SORAGE->ATA->CONTROLLER TYPE) משום מה בSAN DISK זה לא מופיע,אשמח לקצת עזרה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  5. Started by nirtaz,

יש לי אפשרות בבורד של ACHI - זה ישפר מהירות (קראתי משהו על תמיכה ב3GB של SATA 2...) אני אולי מערבב נושאים ... אבל אשמח לתשובה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  6. Started by mccartney,

שלום! המארז שלי מגיע עם מסילות לכוננים הקשיחים, כך שלכל כונן צריך לחבר מעין 2 מסילות משני הצדדים (כל מסילה כזו נראית כמו מגלש סקי זעיר, ויש לה שני פינים שמתחברים לכונן במקום שבו יש חורים לברגים) מישהו יודע איפה אפשר להשיג כאלה מסילות? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום לכולם אני עומד בפני קניית מחשב חדש והבנאדם שאני קונה ממנו את המחשב הציע לי להשתמש במערך Raid וציין שמאחר והמחשב אצלי דולק יומם ולילה אז הוא מציע להשתמש בהארדיסקים מיוחדים של WD שעובדים בתצורה של 24/7, כוננים שיועדו לעבוד כביכול נון-סטופ ומשתמשים בהם לרוב לשרתים. עכשיו רציתי לדעת אם יש למישהו פה מידע על זה? האם זה יעיל וכדאי? וכמה זה אמור לעלות? כי המחיר שהוא העריך אותם היה קצת גבוה (בערך בתרגום מדולארים 800 ש"ח לכל כונן של חצי טרה). בתודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. מיזם ה-WarpDrive מתיימר להוות את הדור הבא של כונני ה-USB עם יכולות של כונן SSD מלא באריזה זעירה ועמידה - ובמחיר תחרותי יחסית לכתבה

9. זקוק להמלצה לדיסק קשיח חיצוני (עדיפות ל2.5,אך אפשר גם 3.5). לצורכי גיבוי (רק את כונן C,לא משהו גדול) ולניגון סרטי HD וFHD. בן דוד שלי קיבל אם הדיסק הקשיח שלו כבל לבננות של טלוויזיה כך שאפשר לחבר את זה ישר לטלוויזיה ולצפות בסרטי HD-כמה עולה אחד כזה? האם אפשר לקנות את זה באופיס דיפו או בבאג? הנפח לא חשוב,אני לא באמת זקוק ליותר מ250GB. התקציב הוא 250 ועדיף לחסוך ועדיף מאוד לא לסטות. אני יכול להסתפק בUSB2. עדיפות לWD גר באזור פ"ת ואני יכול לקנות באופיס דיפו באג KSP ובכל מקום בסביבה. ראיתי את הקשיח הזה-האם הוא טוב ומשתלם למחיר? http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000pq7i0Lkb0P5OJiDZcB2Gf52:12bbi68k5?id=sp5-4232278 תודה רבה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. אני רוצה להעתיק את תוכן הדיסק הקשיח שמכיל את מערכת ההפעלה (Windows XP) לדיסק קשיח אחר. נסיתי את זה בדרך הפשוטה והרגילה של העתקה והדבקה אך זה בלתי אפשרי מכיוון שיש קבצים שהם בשימוש המערכת. המטרה היא ליצור גיבוי של תוכן הדיסק הקשיח הקיים בדיסק קשיח אחר. אם כן, מהי השיטה לבצע זאת? תודה O0

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. התקנתי היום את הצורב החדש (לאחר שה Pioneer 107D השעקסי שלי שבק חיים, לאחר ששירת אותי נאמנה במשך 3 שנים) והייתי שמח לקבל ניתוח שלכם לבדיקת איכות הצריבה שלו על מדיות CD-R 700Mb של ריטק (הסגולות האלה). התקליטור נצרב באמצעות הכנת תקליטור DAE ב Nero CD-DVD Sp33d - מהירות מקסימלית (x48), מיד לאחר מכן הרצתי את הבדיקה. להלן תוצאות הבדיקה - האם אני שוללתתתת? [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by sim,

אם אני מתקין את מערכת ההפעלה + משחק על כונן SSD האם הגרפיקה תהיה יותר טובה מאשר התקנתה על דיסק קשיח רגיל. זה מעניין כי עד כה כרטיס המסך היה אחראי על הגרפיקה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Leo101,

שלום לכולם... אני צריך את עזרתכם בקניית דיסק קשיח פנימי בגודל של 1T. הדיסק ישמש לאיחסון מדיה. (סרטים תמונות וכו') ואולי בשלב מסויים משחקים יותקנו עליו... הסתכלתי בסטיקי וצמצמתי את הרשימה... 1.WD CAVIAR BLACK 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : WD1001FALS http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5202 2. דיסק קשיח SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4825 SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ .3 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5800 חשוב לי מאוד זה כמובן אמינות, ושקט מה ההבדל מבחינת השקט? ולמה הSAMSUNG HD103SJ מומלץ יותר מהHD103UJ אבל עולה פחות? מה ההבדל בינהם? תודה על העזרה...

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Nachum987,

שלום, אני מעוניין לשדרג מחשב נייד שברשותי ולהוסיף לו כונן SSD. הדגם הינו ASUS-VivoBook-S15-S510UQ-BQ203 האם ישנה מגבלת תאימות לסוג הכונן שיכול להתאים למחשב? דוגמת V-NAN ו-NVMe. האם ישנו מקום גם לכונן HDD וגם לכונן SSD? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Radomsk,

שלום לכולם, אני לפני קנייה של מחשב חדש שישמש אותי בין השאר לעריכת מוסיקה ווידאו - לכן ביצועי הדיסק מאוד חשובים לי! חשבתי לקנות שני הרד-דיסקים של 1 טרה ולהפעיל אותם בRAID 0 (אני אגבה את כל החומר החשוב לי למחשב אחר דרך הרשת) - השאלה היא: במצב כזה המערכת הפעלה + קבצי המדיה + PAGE FILE כולם יישבו על אותו מערך RAID 0 - כמה זה פוגע בביצועים? במצב שאני לא מפעיל RAID 0 , יהיה לי דיסק אחד למערכת הפעלה ודיסק שני לקבצי מדיה + PAGE FILE - ולמיטב ידיעתי, ככה אני מוריד משמעותית את התנועה של הראשים ומשפר ביצועים. במילים אחרות - כשיש 2 דיסקים באותו הגודל, מה עדיף? RAID 0 להכל או לוותר על הRAID ולהפריד בין 2 הדיסקים למטרות שונות? תודה מראש, סהר

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by HaiPBM,

ה 840 ישן יותר לא? למה הוא יקר יותר?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  17. Started by lipa,

לעומת HD הרגילים שלהם ? באיזה נפחים הם ייצאו ?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. אני יש לי נרו ואני רוצה לצרוב דיסק של 90 דקות אבל בתוכנה זה שם לי את הקו האדום אל 80 דקות מה אני צריך לעשות בשביל לצרוב 90 דקות? יש לי נרו 6

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  19. יש לי דיסק קשיח חיצוני Seagate FreeAgent Desk 500GB ST305004FDD2E1-RK ואני רוצה להעביר אליו קבצים כמו שמעבירים לדיסק או קי- בלי תוכנה אלא פשוט שיהיה ב"מחשב שלי" כונן חדש (נגיד H) ואליו אני פשוט אעתיק את הקבצים.איך אני עושה את זה? יש לי ב"מחשב שלי" כונן חדש FreeAgent Drive אבל כשאני לוחץ עליו פעמיים נפתחת התקנה של seagate manager ואני לא רוצה להשתמש בתוכנה כדי להעביר קבצים. כשאני עושה על הכונן הזה מקש ימני בעכבר ובוחר ב"פתח" יש לי שם תיקיה בשם "Seagate" ותיקיה בשם "Seagate Backup". בתוך התיקיה "Seagate Backup" יש תיקיה עם השם של המחשב שלי והיא ריקה. האם לשם להעביר את הקבצים?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום, את שאר ההבדלים הבנתי מקריאה פה ושם (איפה עוד לא כתבו על זה..). אבל רציתי לדעת את הבדל המהירות בין 2 כוננים הללו. אני מבין שאין פה השוואה מבחינת הטכנולוגיה ושיטת עבודה, אבל עדיין אני מעוניין לדעת מה ההבדל במהירות. אני משער ש-SSD מהיר יותר, העניין הוא עד כמה? בלי RAID וכל זה, אחד, עצמאי, לבד. אני מדבר על השוואה בין SSD בסיסי לכונן Western Digital VelociRaptor WD3000GLFS 300GB 10000 RPM http://www.newegg.com/product/product.aspx?item=n82e16822136260 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=708348 בלי קשר למחירים וכל זה, אלא רק לדעת את עניין המהירות, עד כמה ההבדל הוא גדול. ואם אפשר, עד כמה מהיר דיסק כזה (RAPTOR) בהעתקה וכתיבה מדיסק של 5400 ו-7200 RPM. למשל כדיסק למערכת ה…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  21. Started by barduck,

שלום, אני רוצה לקנות שלושה דיסקים קשיחים 1TB כ"א לשימוש ב RAID 5 בתקציב של 500-800 ש"ח לדיסק. מישהו יכול להמליץ על דיסקים? הדגש הוא, לפי הסדר: אמינות, צריכת חשמל, פליטת חום, רמת רעש, ביצועים. מצאתי את ההשוואה הזאת בין 4 דיסקים שלפיה הסמסונג נראה מצויין (בממוצע) אבל אני לא בטוח עד כמה זה מעודכן ואילו דיסקים חדשים יצאו בינתיים. תודה מראש. - barduck

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by duzapz,

היי, יצא לי במקרה לשמוע שקיים דבר כזה SSD שמתחבר בחיבור PCI-E 3.0 ויכול להגיע למהירות קריאה של עד 2150MB/s ו-1500MB/s מהירות כתיבה. הבנתי שזה מתאים ללוחות שתומכים בסוקט M.2. אני לא מכיר את הסוקט הזה ולא מבין אם זה מתאים למחשבים פרטיים. האם זה בכלל מיועד לשרתים? ומה עוד כדאי לדעת על זה?

23. טוב אז ככה הצורב שלי לא צורב אף דיסק חוץ מהדיסקים של SILVERLINE וגם אותם לפעמים הוא תוקע באמצע והורס.... אני רוצה לקנות צורב חדש מצאתי בארה"ב אחד ב22 דולר של LG מהירות 52x32x52 אבל כתוב שזה BULK זה משהו עם האריזה לא ? 10x

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. לאחרונה אני לא מצליח להסתדר ונגמר לי המקום ב WD 160G הזקן שלי (בן 7, כבוד). בינתיים אין תכניות להוציאו לפנסיה למרות כל החסרונות שלו והמוזרויות שלו. ולכן החלטתי להוסיף צעיר עם הרבה מוטיבציה ושטח אחסון. עד כאן עם ההתבדחות, ואעבור לתכלס. הבחירה היא בין 2 הבאים: Western Digital Caviar Black 2000GB WD2002FAEX או Seagate SATA 3TB 3000GB ST3000DM001ea כרגע ההבדל של 2/3T זה לא מה שיקבע אם הוא ראוי או לא. הביצועים מעניינים אותי אך הם לא יקבעו את המנצח. מה שיקבע זה האמינות/יחס כספי. עד כמה שבדקתי, WD בדגם של Caviar Black מציעים עד 5 שנות אחריות. לעומת Seagate שמוכנים לתת עד שנתיים. על אף כל זאת אני ראיתי המלצות בפורום זה דווקא על Seagete. השאלה היא למה? בגלל החיסכון נטו או בגלל…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Tbox27,

שלום לכולם , ההאר דיסק שלי ווסטרן דיגיטל 80 ג'גיה היה מפוצל ל 2 כוננים כאשר ניסתי להעריך מחדש את הגודל שלהם resize אירעה הפסקת חשמל והתהליך הופסק באמצע , לאחר מכן נעלם לי אחד הכוננים , ניסיתי לשחזר את המערכת אך ללא הצלחה מכייון שהופיעה הודעת שגיאה בה כתוב שאחד הכוננים עבר כיבוי או משהו כזה , יש לי על הכונן מידע חשוב ואני צריך למצוא דרך להגיע אליו בדחיפות , אני מקווה שמישהו כאן ידע איך לפתור את הבעיה תודה מראש , תומר

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים