אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מחפש כונן קשיח פנימי 2TB או 3TB איכותי להוסיף למחשב WINDOWS 7 ULTIMATE 32BIT האם עדיין מומלץ על HD204UI המופיע בשרשור הדביק? מה דעתכם על הכונן הזה? http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=12111 בכל מקרה, מה ההבדלים למשתמש הממוצע בין 5400\ 7200 סיבובים? הכונן לא ישמש למערכת ההפעלה,אולי למשחקים,בעיקר לסרטי HD וכו', מה כדאי? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות HD של 1TB ראיתי כמה דגמים שאני לא ממש יודע מה ההבדלים ביניהם והם גם זולים לעומת דגמים אחרים, למה זה? http://skypc.co.il/pl_product~ST31000528AS~7~0.htm http://skypc.co.il/pl_product~ST31000524AS~7~0.htm http://skypc.co.il/pl_product~HD105SI~7~0.htm http://skypc.co.il/pl_product~HD103SJ~7~0.htm
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
אהלן, יש ברשותי מחשב בעל 3 דיסקים קשיחים. בנוסף יש ברשותי מחשב ישן שברצוני לחבר את הדיסק הקשיח שלו במחשב אצלי (שיהיה 4 דיסקים קשיחים). כאשר חיברתי אותו עלה לי מסך שחור שכתוב מה ברצוני לעשות. Windows 7 xp professional ועוד אופציה שאינני זוכר.. כאשר הוצאתי אותו המחשב עלה כרגיל. מה שאני שואל , איך בעצם אני מגדיר את הכונן הקשיח הישן כמאין "איחסון" נוסף? אינני רוצה שהוא יעלה ככונן ראשי, אלא שיופיע כאיחסון משום שיש שם קבצים רבים שמגובים מהמחשב הישן.. אשמח לדעת איך לעשות זאת תודה
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, הבת שלי הצליחה לשבור לי את הצורב הישן, ועכשיו אני מחפש צורב DVD בצבע אפור (שיתאים למארז), ובעדיפות יודע גם לקרוא bluray. האם מישהו יכול לתת לי המלצה? כי חיפשתי באתרים של כל החנויות המוכרות ולא מצאתי. תודה!
-
- 0 תגובות
- 641 צפיות
-
-
לאחרונה קניתי SSD והתקנתי עליו את מערכת ההפעלה(XP). קראתי ושמעתי שבניגוד להארדיסק רגיל, לSSD יש יכולת מוגבלת לכתוב מידע מחדש. שלוש שאלות: 1) האם מדובר בשינויים אלקטרוניים פיזיים, שגם פירמוט והתקנה מחדש של ווינדוס לא תעזור? 2) האם מדובר בירידה מוגבלת בביצועים, אן שההתדרדרות כל כך משמעותית, בסופו של דבר הדיסק יהפוך לעיות "בעייתי"? 3) האם חלוקה לPARTITIONS רלוונטית לפתרון הבעיה? כלומר, אם אני אבודד את מערכת ההפעלה והקבצים הקבועים שלי משאר הקבצים על ידי חלוקת הדיסק- האם תהיה לזה השפעה?
-
- 5 תגובות
- 889 צפיות
-
-
בביוס הכונן מופיע - אולם ללא ציון הנפח (מוזר) איני מצליח להבין כיצד לגרום לא להתקין. אינו מופיע ב MANAGE כלל - אין אפילו אינדיקציה לכך שיש כונן מחובר. ניסיתי לזהותו בתור כונן בודד ולהתקין עליו מערכת הפעלה אך גם פה לא מצא את ההארד דיסק. ברשותי לוח אם GA-P55A-UD3 אודה לכל מי שיכול לעזור
-
- 1 תגובה
- 934 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד של DELL מדגם VOSTRO 1014, במסגרת התוכנת דיאגנוזה הנחמדה של DELL, היא הודיעה לי שההארד דיסק נדפק FOR GOOD וצריך להחליף אותו, אין שום בעיה עם זה כי המחשב באחריות מה שאומר שאני אקבל הארד דיסק מהתמיכה של DELL. הבעיה שלי היא שאני צריך להעתיק את ההארד דיסק קומפלט כולל הכול, ואני ממש רוצה לעשות את זה בלי להתקין מערכת הפעלה מחדש, בלי לאבד שום נתונים ושום קבצי מערכת שידפקו לי פעולה של תוכנות. אשמח אם מישהו מכיר Oאם בכלל קיימת) תוכנה חינמית שמאפשרת לעשות פעולה שכזו וכמה זמן אמור לקחת לי להעתיק הארד דיסק מלא בכ220GB של DATA תודה יובל
-
- 1 תגובה
- 868 צפיות
-
-
אחרי הטרד העתיק, בו חיפשתי מארז ובקר http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=492481.0 בסוף התחדשתי במארז XL של FRACTAL, ספק פאסיבי, ועוד כמה פיצ'פקעס. אחרי שהבנתי שחלונות 64 זה לא הכלי המתאים לשרת ביתי, רציתי לשאול מה המערכת הפעלה האידיאלית, היכולה לשמש כשרת דואר, ז"א להפעיל אוטלוק או דומיו, אימיול וטורנט, וכנראה גם אופיס בסיסי שיעבוד עם אופיס של חלונות. וכמובן יוכל להזרים לסטרימר ערמות של ריפים בבלוריי? תודה . ניסיתי כמה קופיגרציות של ריידים רק בשביל הבדיקה על דיסקים רגילים של SATA2: RAID0 - מהיר בטרוף - מהירות העתקה של 130 MB קבוע. RAID1 - משתנה בין 80-90 MB. RAID5 - גרוטאה - מהירות העתקה 40 MB קבוע. RAID6 - דומה
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום כשאני מריץ HDtune המהירות לא יציבה היא במין קפיצות כאלה לדוגמא הוא מתחיל ב128mbs ואז יורד מהר ל 4 ואז עולה מהר ל129 אני יעלה תמונה יותר מאוחר
-
- 0 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כשלוש שנים בדיוק קניתי מחשב שלם בחנות. לפני כחודשיים כאשר נשארו חודשיים רק לאחריות על המחשב נדפק לי הדיסק הקשיח. כאשר ניגשתי לחנות גיליתי שהיא פשטה את הרגל לכן פניתי אל היבואן CRG שהחליף לי את הדיסק הקשיח בדיסק חדש. השאלה שלי היא האם יש לי אחריות של 3 שנים על הדיסק הקשיח החדש מהיבואן? או שברגע שעברו 3 שנים מקניית המחשב (ועברו היום) אז נגמרה כל האחריות על המחשב? תודה לעונים!
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם.. ברשותי כונן חיצוני של סיגייט אשר החלפתי לו את הכונן הפנימי עקב בעיות שעלו בו.. לצערי לאחר זמן לא רב החיבור Usb התפרק מהבקר.. חשבתי לקנות מארז חיצוני מומלץ להארדדיסק על מנת לחסוך בעלויות.. אשמח לשמוע המלצות למארזים כאלה.. תודה
-
- 5 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום לכולם! קיבלתי SSD חדש זה הדגם: Corsair 60GB Sata3 Force3 GT כמובן אני מתכנן לפרמט עכשיו את המחשב לגמרי ולהתקין את הווינדוס על ה SSD. השאלות שלי הם כאלה: 1. מה צריך לעשות בכדי לשפר את הביצועים ואיך? 2.איך בודקים ביצועים? 3.הבנתי שיש דרך לשלב את ה SSD בייחד עם ההארדיסק הרגיל איך עושים את זה?יש לי סמסונג F3 1TB ועוד שניים של WD כל אחד 250GB בסופו של דבר השאלה שלי העיקרית היא איך אני גורם לכל ההארדיסקים האלו לעבוד הכי טוב בשיתוף פעולה? תודה רבה לכולם!
-
- 3 תגובות
- 945 צפיות
-
-
מה ההבדל בין http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5638&CatCode=399 לבין http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8782&CatCode=399 ומה עדיף לי?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
דרוש נפח של ~250G כרגע אני מנצל 150-180G מתוך 300G של כונן מכני שיוחלף בקרוב. מה מומלץ כרגע בשוק ומה טווח המחירים? תודה
-
- 0 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום וברכה, משום מה פתאום המחשב לא מצליח לזהות את הDOK, ז"א כשאני מכניס אותו אז המחשב אומר לי שהוא לא מזוהה. הבעיה היא בDOK מכיוון שניסיתי להכניס אותו לכמה מחשבים ובכולם זה הראה את אותה הודעה. תודה
-
- 3 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום רב, כפי שהכותרת מציינת אני מעוניין לקנות אמצעי אחסון חדש למחשב שלי, כבר 3 שנים יש לי את אותו ההארד דיסק והוא מתחיל לעשות קצת בעיות. ולכן אני זקוק להמלצה על הארד דיסק חדש. לוח האם שלי הוא P6T DELUXE, והשימושים העיקריים שלי הם משחקי מחשב והתעסקות בתלת מימד (בתור עבודה ולא תחביב). אני לא פוסל גם קניה של SSD אבל במידה ותמליצו לי על SSD אני אצטרך לפחות של 256GB (או בסביבה), כמובן שאני יודע שאז המחיר יהיה בסביבות ה-2500 שקל. המון תודה מראש על העזרה.
-
- 4 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום, בקרוב ארכוש מחשב ליישומי GAMING. בגדול המפרט מדבר על מעבד I5, כרטיס מסך חזק(GTX 570), זיכרון של 8 גיגה ושתי יחידות איחסון בחלוקה הבאה : דיסק SSD עבור מערכת ההפעלה שבו אני מתלבט בין : OCZ AGILITY 3 90GB SATA3 או CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 64GB ובנוסף יחידה אחת של : HITACHI 1TB 6GB/S 7200K 16MB. בהנחה ונפח האיחסון של ה-SSD לא חשוב(אני מניח שניתן לרכוש את ה-CRUCIAL גם עם 128 גיגה), איזה דיסק עדיף מבחינת אמינות וביצועים, בסדר הזה? אם עדיף דיסק אחר, אשמח לשמוע.... אם יש הערות לגבי הדיסק של HITACHI, אשמח לשמוע גם כן, אי באופן אישי מעדיף WD אבל הבנתי שאין להם יותר דיסקים עם 3 שנות אחריות.... תודה מראש על כל התייחסות.
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חיברתי SSDלמחשב והתקנתי בו WIN7 שיניתי בביוס SATA ל AHCI רציתי לדעת האם צריך בזמן ההתקנה להשאיר את המחיצה של 100מגה או למחוק אותה ? אבנתי גם שצריך להשאיר 5% מהכונן לא מפורמט האם זה נכון ? ומה הכוונה ? אחרי שאני מתקין את המערכת הפעלה בSSD מה אני צריך להגדיר לביצועים טובים? תודה למגיבים
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להזמין כונן קשיח נוסף למחשב שלי, היות והנוכחי שלי לא מספיק לי. רציתי לקנות כונן קשיח לפני כמה חודשים אבל בדיוק התחילה עליית מחירים נוראית ואני מרושש מדי בשביל זה, רציתי לדעת אם המחירים חזרו להיות "שפויים"? אם כן, אשמח לקבל המלצה לכונן קשיח בתקציב של עד 500 ש"ח, אפשר להתגמש עד 600. אני מעדיף שיהיה 1T זיכרון, אבל אם התקציב מחניק, אוכל להתפשר ולקחת פחות זיכרון - העיקר שהכונן לא יהיה באיכות ירודה. אגב, אם זה רלוונטי הכונן הקשיח הנוכחי שלי הוא של WD מחובר בSATA ללוח אם עם 500 ג'יגה זיכרון עם 7200 RPM ו16M cahche. תודה לכל העוזרים.
-
- 6 תגובות
- 984 צפיות
-
-
היי, יש לי צורך בד.קשיח בנפח 1TB. אני רוב הסיכויים קונה מKSP ואלה שני הדגמים הכי זולים שיש להם. לא הצלחתי למצוא יותר מידי מידע על שניהם, אז חשבתי אולי אני אתעניין פה ואולי למישהו יש מידע או ניסיון עם השניים. והאם הם פחות טובים מהמוצרים המתחרים מבית WD או SAMSUNG? מידע שכן עליתי עליו הוא המון ביקורות בNEWEGG על ההיטאצ'י שהוא מגיע תקול או מתקלקל לאחר תקופה ממש קצרה. עדיף להמנע ממנו?
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, בדיסק קשיח שלי יש סקטורים פגומים. ראיתי את זה גם שביצעתי בדיקה עם תוכנה וגם קיבלתי על זה שגיאות ה event log. הדיסק עדיין פעיל ועובד, אך אני חושש שיקרוס או שמספר הסקטורים הפגומים ילך ויגדל. יש לי עדיין אחריות על הדיסק. האם אני יכול להחליף אותו? או שיש מינימום סקטורים פגומים או משהו כזה לפני החלפה? תודה.
-
- 8 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
שלום.. הרכבתי NAS עם מערכת UNRAID. בלוח שברשותי יש 2 חיבורי sata, לכן חיברתי כרטיס PCI עם חיבורי sata. בדיסק שמחובר ללוח אם ישירות אני מקבל קריאה\כתיבה בערך 30MB\S אבל בדיסק שמחובר לכרטיס PCI אני מקבל כתיבה 30MB\S וקריאה בערך 1MB\S ואפילו פחות. בלתי אפשרי לקראות סרטי HD. כל הרשת היא 1Gbit. הבעיה היא בכרטיס? או שזה הביצועים של כרטיסים פשוטים? הבקר של VIA.. תודה..
-
- 0 תגובות
- 682 צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח 160 גיגה. תקין ב 100% חיבור SATA אם זה רלוונטי. עכשיו הוא מחולק ל 2 מחיצות מחיצה ראשית C 35 גיגה מחיצה שנייה D כול השאר מלפני שלוש שנים עשיתי התקנה בעסק למחשב וכאשר סיימתי ההתקנה על שלל התוכנות של העסק וכו עשיתי גואוסט לכונן C שיושב על כונן D השבוע הייתי צריך לשחזר את כונן C על ידי הגואוסט שישב בכונן D מליפני שלוש שנים (כי לא רציתי להתקין מחדש הכול ולקרוא לכול בעלי התוכנות מחדש שיבואו להתקין) אז ליפני שעשיתי את השחזור עשיתי גואוסט לכונן C כדי לישמור על החומר במידה ויהיה איזה קובץ ששכחתי לשמור. עשיתי גיבוי כפול של כונן C (פעמיים עשיתי לו גואוסט על 2 הרדיסקים שונים) כדי להיות סגור שבמידת הצורך יהיה לי החומר ולא יהיו בעיות! בגלל שעשיתי לו גיבוי (GHOST) פעמיים…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש, אבל בגלל מחירי הדיסקים הקשיחים החלטתי להעביר את הדיסק מהמחשב הישן. מדובר בדיסק בנפח 500GB של WD (caviar blue) . היום הדיסק הפיסי מחולק לשני דיסקים: C ו-D C בנפח של 50G ו- D בנפח של 450GB. יש לי כמה שאלות: 1. בהנחנ שאני משאירה את C ו-D באותם נפחים כמו קודם, האם ניתן יהיה לפרמט רק את C ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה במחשב החדש? (או שצריך לפרמט את כל הדיסק הפיסי?) 2. האם בימינו, מספיק להשאיר 50G בדיסק C או שעדיף ךהגדיל את הנפח? תודה, מיכל
-
- 4 תגובות
- 914 צפיות
-
-
יש לי יואסבי של SanDisk Cruzer 16GB שכשאני מעתיק אליו סרטים מהמחשב בהתחלה זה מעתיק ממש המר ואחרי קצת זמן, בדרך כלל באמצע זה יורד למהירות של בין 10-8MB לשניה.. מישהו יודע אולי למה זה קורה ואיך אפשר לסדר את זה?
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-